BetXperts tennisekspert, Klaus f, tror, at Serena Williams har vundet sin sidste Grand Slam. I artiklen her kigger han på de potentielle arvtagere til den kvindelige tennistrone.

Denne tid giver rum for lidt ekstra spekulation i forhold til, hvordan tennisverdenen vil se ud, når spillerne returnerer til WTA-touren på et tidspunkt. Dette har undertegnede gjort med fokus på den største og mest indflydelsesrige i sporten.  

Amerikanske Serena Williams har i nogle år jagtet rekorden på flest Grand Slams som Margaret Court besidder med 24 styks af slagsen. Før nederlaget til Roberta Vinci i US Open-semifinalen i 2015 var Serena kendt som et mentalt fort, der aldrig tvivlede på sig selv eller hendes selvskrevne plads i historiebøgerne som den største. Men der skete noget i den semifinale mod Vinci, hvor den måske største overraskelse i nyere tid fandt sted. Det amerikanske fænomen manglede kun to sejre, så havde hun vundet den episke Calender Grand Slam, hvilket betyder, at man har vundet alle fire Grand Slam-turneringer i løbet af året.  

Siden dengang har hun været i flere Grand Slam-finaler og virket låst i sit spil og tabt dem relativt klart. Nedturen kulminerede her i 2020, hvor hun tabte i tredje runde ved Australian Open mod Wang, og efterfølgende tabte hun sin første kamp nogensinde ved Fed Cup (holdturnering for kvinder) mod Sevastova. Derefter kom coronavirussen, og siden har tennisverdenen stået stille.  

Serenas franske træner, Patrick Mouratoglou, har flere gange udtalt, at hans elev har behov for kamptræning, og det er vitalt for hende for at få succes. Det kan man bestemt ikke sige, er tilfældet, når hun har tabt tidligt i de turneringer, hun har deltaget i og samtidig må holde ufrivillig pause grundet covid-19-krisen.  

Med ovenstående taget i betragtning, så har jeg svært ved at se en 38-årig Serena Williams i efteråret på sit gamle topniveau eller for den sags skyld i 2021, hvor det nok er mest sandsynligt, at WTA-touren fortsætter.  

De potentielle arvtagere 

Hvis man skal se på mulige efterfølgere, skal vi nok ikke kigge længere end på Grand Slam-vinderne de seneste par år.  

Naomi Osaka, Bianca Andreescu og Ashleigh Barty er nok de tre spillere, der mest sandsynligt kan overtage tronen på kvindescenen efter Serena Williams. Alle tre har et skræmmende topniveau og virker mentalt stærke, så de har forudsætningerne for at præstere kontinuerligt på den store scene og dermed også vinde Grand Slams. 

Dog har den store ulempe i dametennis været, at der ikke har været samme rivalisering som ved herrerne siden Clijsters, Henin, Mauresmo og Williams kæmpede om den ypperste plads på podiet. Alt for mange spillere har vundet en Grand Slam og er derefter forsvundet ud i mørket i længere perioder. Ostapenko, Stephens og Muguruza er gode eksempler på dette. Men begynder typer som Barty, Andreescu og Osaka at præstere på et mere stabilt niveau, så kan vi få en stærk top i WTA. De er også stærke personligheder, der ikke er bange for at vise kontroversielle sider af sig selv. Det kan derfor give nogle sammentræf på banen, der kan give lidt ekstra gnist og dermed den rivalisering, som WTA-touren mangler.  

Det unge fænomen  

Coco Gauff er 16 år og en af de helt store stjerneskud. Amerikaneren har allerede vist sit potentiale ved at slå Venus Williams og Naomi Osaka ud af årets første Grand Slam i Australien. Der har været en voldsom hype, der har omkredset Gauff, hvor diverse baner ved Grand Slam har været totalt udsolgt med køer ud af stadion, når den unge pige har spillet. Hvis hun kan holde benene på jorden og bibeholde en sund mental tilgang, kan hun blive en del af verdenstoppen, inden hun fylder 18 år. Hun har stærke folk omkring sig, der virker til at ville hendes bedste, så derfor er forudsætningerne på plads for Gauff.  

Åbninger i markedet 

Det er svært at sige, hvem der vil profitere af en pause. Som nævnt ovenfor tror jeg ikke på, at en aldrende Williams vil, men ser man på de unge sultne spillere, så kan de bruge tiden på at finjustere deres spil og teknikker. Der kan en pause gavne. Det er også potentielt gavnligt for de fysisk skrøbelige typer, der kan få en pause til at pleje skader og fysiske overbelastninger. Her tænker jeg specifikt på canadiske Andreescu, der kæmper med en skrøbelig fysik, og har gjort det de seneste par sæsoner.  

Derfor synes jeg, at følgende odds kan være interessante: 

  • Ved US Open giver Andreescu 8 gange igen hos Bet365*. Hun har et skræmmende niveau på hard court og er forsvarende mester i New York. I finalen sidste år udraderede hun Serena Williams i to sæt. Dog forudsættes det, at turneringen spilles, hvilket på nuværende tidspunkt er mindre sandsynligt. Samtidig er det et spil imod Serena Williams, der stadig vil være favorit i stort set alle turneringer, hun deltager i. 

    Bianca Andreescu vinder US Open 2020: Odds 8,00 hos Bet365*

    Canadiske Bianca Andreescu er forsvarende mester på Flushing Meadows og er blot 19 år gammel. 
  • I Australien giver rumænske Halep odds 12,00. Hun har de tre seneste år tabt henholdsvis finalen mod Wozniacki i tre tætte sæt, mod Serena Williams i tre sæt sidste år og en tæt duel i semifinalen mod Muguruza i år. Med en Williams på lavere blus, så er hun næsten favorit i et tæt felt i en turnering, hvor hun har en stærk historik. 

    Simona Halep vinder Australian Open 2021: Odds 12,00 hos NordicBet*

    Simona Halep har vundet to Grand Slams ind til videre i sin karriere, og jeg ser værdi i hende i Australien, hvor hun før har været i finalen. 
  • Det er lidt af et langskud, men Gauff til odds 19 ved Australian Open, hvor hun er blevet mere moden og har justeret sine teknikker til i pandemi-pausen, kunne være et spændende bud. Hun virker totalt upåvirket af den store scene, så det kunne godt blive til en stor turnering for amerikaneren. Der er ingen tvivl om, at hard court er det bedste underlag for Gauff, og i New York på hjemmebane kan presset blive for stort, selvom hun virker stærk mentalt. Derfor kunne Australian Open være hendes bedste chance.  

    Cori Gauff vinder Australian Open 2021: Odds 20,00 hos NordicBet* 

    Tennisfænomenet Cori Gauff på bare 16 år røg ud i fjerde runde i årets Australian Open, men hendes potentiale er tårnhøjt, og hard court er utvivlsomt hendes favoritunderlag. 
  • I skrivende stund leder jeg med lys og lygte efter et marked, hvor man kan spille, at Serena Williams ikke vinder flere Grand Slams. Det er begrundet med det, der står i begyndelsen af artiklen. Bliver dette odds udbudt, så skal jeg sætte det op herinde med det samme.  

Fremtidens WTA 

Der er kraftigt belæg for at tro, at vi ser lidt udskiftning i toppen, når spillerne returnerer senere på året eller i 2021. Denne top kunne bestå af føromtalte Osaka, Andreescu og Barty. Vi får måske den rivalisering, vi har ventet på i mere end et årti nu. Desværre betyder det nok også, at vi må sige farvel til Serena Williams, der formentlig aldrig kommer til at tangere eller slå den famøse rekord på 24 Grand Slams, som Margaret Court har. Den chance forspildte hun måske, da hun tabte de fire finaler ved US Open og Wimbledon i 2018 og 2019. Hvis 2020, indtil pandemi-udbruddet kom, er en indikator på Serenas chancer, ser det alt andet end lyst ud for amerikaneren.