BetXperts Klaus F sætter her fokus på, hvordan det står til i tennisverdenen i øjeblikket.

Natten til mandag den 9. marts gik alvoren op for tennisverdenen; dagen før kvalifikationsturneringen til Indian Wells skulle begynde, kom aflysningen af den femtestørste tennisturnering i verden. Der var fundet ét tilfælde af coronavirus i regionen, og dette resulterede i, at man ikke ville begynde den prestigefyldte turnering i Californien. Dette var en del spillere fortørnede over og kaldte det en overreaktion, men de skulle blive klogere. 

Med denne aflysning fulgte aflysning efter aflysning, og nu er både ATP- og WTA-touren suspenderede frem til 7. juni. French Open gik enegang og valgte at udskyde deres turnering til ugen efter US Open, hvilket har skabt ramaskrig i den i forvejen splittede tennisverden.  

Hvis det gennemføres, så spilles French Open ugen efter US Open, der er på hard court, hvilket giver spillerne en uge til transitionen fra hard court til grus. Og så har arrangørerne endda valgt at placere den samtidig med Roger Federers Laver Cup og andre internationale turneringer. ATP har dog allerede nu truet franskmændene med at fratage ranglistepoint fra French Open, så man skal nok ikke regne med noget tennis på grus i september/oktober i den franske hovedstad. 

Når man tager i betragtning, hvor global en sport tennis er, så er det svært at se, hvordan man skal få spillet tennis i nærmeste fremtid. Spillerne kommer fra alle verdenshjørner, hvilket også gør sig gældende for dommere, bolddrenge og sundhedssektoren, der er knyttet til touren. Og rejserestriktionerne vil sætte en naturlig hindring for, at turneringer kan blive afviklet med alle nationaliteter.  

Hvor stiller det så os spillere, der gør os på tennismarkeder og gerne vil spille på denne fremragende sport? 

Der er nogle markeder åbne, hvorpå man kan spille på, om diverse begivenheder finder sted. Jeg synes bestemt, der kan spottes noget værdi. Eksempler: 

  • Bwin* kan der fås odds 5.50 på, at der slet ikke spilles tennis i 2020. Flere af de mest profilerede journalister i sporten taler mere og mere om dette scenario. Det er folk med fingeren på pulsen, der taler med magthaverne i tennis. Dette gælder blandt andet Ben Rothenberg fra New York Times. En mand, der har dækket sporten i flere årtier og taler med de folk, der har magten i tennissporten. Dirk Hordorff, vicepræsident i det tyske tennisforbund og magtfuld stemme, har allerede nu lækket, at Wimbledon bliver aflyst i denne uge. Dette er nu også officielt bekræftet. Han udtaler, at vi tidligt får tennis i oktober, hvis det overhovedet bliver muligt.  
Bliver der spillet mere tennis i 2020? Højeste odds Bookmaker
Nej 5,50
  • Hvis vi bliver i teorien om, at vi ikke får tennis i 2020, så kan et spil på, at Nadal vinder 0 Grand Slams til odds 1.50 på Bwin* se meget interessant ud. Jeg tror ikke på, at franskmændene får held til at gennemføre French Open i september/oktober. Det gør jeg ikke på grund af det internationale pres fra øverste hold i sporten, og så er US Open sidste chance for spansk succes. Der vil odds 1.50 på feltet mod Nadal vel ligne et meget stærkt værdispil. Og så har man tilmed den ”sikkerhedslinje”, at US Open kan ende med at blive aflyst.

Vinder Rafael Nadal en Grand Slam i 2020? Højeste odds Bookmaker
Nej 1,50

Hvor kan vi optimere os selv under coronapausen? 

Som fuldtidsbettor øjner jeg altid chancen for at forbedre mig. Jeg har min Excel-oversigt med flere års data og researcher grundigt på, hvor jeg slår bookmakerne, og hvor jeg slår mig på dem: 

  • I forhold til livespil har jeg simpelthen valgt at kaste håndklædet i ringen, når det gælder tenniskampe. I min optik er algoritmerne simpelthen så skarpe på dette område, at det skal man holde sig fra. Dette med én undtagelse; når der er behandling af skader, fortæller min statistik mig, at man ofte skal spille på spilleren, der får behandling. Det kan lyde ironisk, men det forekommer tit, at markedet slet og ret overreagerer på disse medical timeouts. De tages ofte som et led i et taktisk spil og for at bryde modstanderens rytme. Alligevel ser man stadigvæk gang på gang, at markedet overreagerer, og odds stiger markant på den spiller, der tager medical timeout. Dertil kan tilføjes, at de skal spilles på bet365*. Her får man pengene igen, hvis de trækker sig, hvilket kan fungere som en slags gardering. I mit Excel-ark har jeg noteret dette aspekt under mine livespil og har en ROI for 2019/2020 på 109 procent, når det gælder livespil på ”skader”.  

  • Mine data fortæller også, at Grand Slams samt Masters 1000 er langt mere effektive markeder kontra de små ATP 250-turneringer. Dertil vil de fleste nok svare ”no shit, Sherlock”, men min pointe er, at man skal være mere selektiv i de store turneringer, hvor markederne er knivskarpe. Det kan virke banalt, men når al hypen og alle spiludbuddene kommer i forbindelse med en Grand Slam, så er det svært at holde sig tilbage. De små ATP 250-turneringer er omvendt helt fantastiske. Der kommer de bedste spillere stort set aldrig med deres topniveau. Det skyldes, at de skal præstere cirka 40 uger om året, og dermed skal deres timing indrettes således, at de topper ved de store turneringer. De lavere rangerede spillere er omvendt dybt motiverede i disse ATP 250, hvor de øjner deres chance. Derfor udlignes den naturlige niveauforskel, der vil være til stede i en Grand Slam eller Masters 1000. 

Hvilke perspektiver ser vi ind i efter covid-19-krisen? 

De aldrende spillere kan ikke have gavn af denne pause. Det er spillere, der trænger til kamptræning og intensitet, hvilket de er blevet frataget i denne tid. Samtidig er de blevet ældre, og jagten efter Grand Slam-rekorder bliver sværere og sværere. For eksempel kan Roger Federer se frem til at fejre sin 40-årsfødselsdag næste år ved OL i Tokyo. Federer havde sigte på Wimbledon og OL i år, og med begge turneringer aflyst bliver det svært at se schweizeren vinde en Grand Slam mere eller få den sidste titel, han mangler; OL-guld i single.  

Serena Williams er 39 år til september, og for det amerikanske ikon vil håbet om at nå Margaret Courts 24 Grand Slam-titler svinde langsomt. Ifølge Serenas træner, så er hun typen, der om nogen har behov for kamptræning. Med de sidste mange finalenederlag i Grand Slams taget in mente, så virker det til at have været Serenas forspildte chance for at blive den mest vindende kvindelige tennisspiller i historien.  

Nadal har modsat mange spillere ofte gavn af pause fra sporten. Dette har spanieren bevist gang på gang, hvor han er kommet retur efter længere pause og vundet store titler. Hans fysik er så presset gennem mange år, at en længerevarende pause er en fordel for hans udslidte krop.  

Derfor er min konklusion, at man skal kigge efter Grand Slam-markeder, når tennissporten åbner igen, og eventuelt spille: 

  • Serena når ikke Margaret Courts 24 Grand Slams 

  • Federer vinder ikke flere Grand Slams 

  • Nadal til at overgå Federer og Djokovic i antal Grand Slams. Nadal er i skrivende stund på 19 Grand Slams og har før vist, at han har gavn af lange pauser. Dette selvom jeg ikke tror, at der bliver spillet flere Grand Slams i 2020.