Yerry Mina fra Everton og Jordan Stevens har begge fået bøder af det engelske fodboldforbund for overtrædelser af forbundets bettingregler. Sidstnævnte er også udelukket fra al fodbold i seks uger. Læs denne og resten af ugens bettingnyheder her. 

10.000 pundh har Everton-forsvarsspilleren Yerry fået i bøde for at overtræde det engelske fodboldforbunds bettingregler. Tidligere på året optrådte han nemlig i en bettingreklame for en spilleselskab i hans hjemland Colombia.

Yerry Mina har erkendt overtrædelsen og undskyldt den. Beløbet, Yerry Mina modtog for at medvirke i reklamen, er doneret to hans egen fond, der hjælper dårligt stillede unge fra hans hjemby. 

Det engelske fodboldforbund har givet den 19-årige Leeds-spiller Jordan Stevens en karantæne på seks uger fra al fodboldaktivitet, da de har fundet ham skyldig i at bryde forbundets bettingregler. Jordan Stevens har ifølge fodboldforbundet placeret 59 væddemål i perioden august 2018 - maj 2019. Han modtager også en bøde på 1.200 pund.

Leeds skriver i en udtalelse, at de "vil støtte Jordan gennem denne proces. Han er en ung fodboldspiller, som har brug for uddannelse om farerne ved påvirkninger udefra, og hvordan han skal opføre sig som professionel fodboldspiller. Som klub føler vi, at det er en overdreven straf at udelukke en 19-årig fodboldspiller fra at deltage i træning og interagere med klubbens personale."

Læs mere her og her.

Andre nyheder fra spillebranchen

09/09 UKGC strammer reglerne for at opnå spillelicens

Den britiske spillemyndighed, UKGC, har ændret i kravene til licensansøgere. Der stilles blandt andet højere krav til spiludbydernes identificering af og dialog med spillere, der udviser bekymrende adfærd.
Læs mere

09/09 Danske Spil har kommunikeret med børn om spil på esport

"Dybt beklageligt" kalder direktør for Danske Licens Spil, Niels Erik Folmann det, at Danske Spil har rettet kommunikation om spil på esport direkte mod børn under 18. Center for Ludomani beretter om børn, der glæder sig til at blive 18 og kunne spille på esport.
Læs mere

10/09 Liverpool og Chelsea afbryder 1xBet-samarbejde

I sidste uge afbrød Tottenham deres samarbejde med 1xBet, da bookmakerne har fået sin licens i Storbritannien suspenderet, og nu følger Liverpool og Chelsea trop. 
Læs mere 

10/09 Norsk Tipping afviser at sætte odds på lokalpolitik

Det statsejede norske spilleselskab, Norsk Tipping, afviser at sætte odds på lokalvalgene i Norge senere på året. Det kan påvirke valget i mindre områder, lyder forklaringen. Norsk Tipping afviser ikke at sætte odds på parlamentsvalg senere hen samt eksempelvis valg i USA. 
Læs mere

11/09 Spanske hold i lavere rækker vil have del i bookmakernes indtjening

En sammenslutning af 250 hold i de lavere spanske rækker er gået til den spanske ombudsmand med et ønske om at få del i de penge, de bookmakerne tjener på spansk fodbold. Klubberne henviser til en aftale fra 2011, der siger, at bookmakerne skal betale en procentdel til udvikling af fodboldklubber i de lavere spanske rækker.
Læs mere

12/09 Britiske politikere vil forbyde lootboxes 

I det britiske parlament vil en komite indføre et forbud mod lootboxes for børn og samtidig behandle lootboxes generelt som gambling. 
Læs mere

12/09 EveryMatrix kæmper for sin britiske licens 

I Storbritannien har EveryMatrix fået suspenderet sin licens, og derfor har de indgået et samarbejde med startupvirksomheden BeBettor, der skal hjælpe EveryMatrix med at overholde lovgivningen - bland andet ved at forbedre forståelsen for, hvor meget de britiske kunder har råd til at tabe.
Læs mere

12/09 Danske Spil bruger ny model af spilscanneren

Danske Spil har videreudviklet deres spilscanner, der analysere deres kunders spildata med henblik på at opfange problematisk spiladfærd. For et par uger siden blev den nye model af spilscanneren taget i brug.
Læs mere (betalingsside)

13/09 Spelinspektionen advarer betalingsvirksomheder

Den svenske spillemyndighed har kontaktet betalingsvirksomheder, der leverer overførselstjenester til svenskere, som indbetaler hos ulicenserede spiludbyderen. Henvendelsen fra spillemyndigheden er en advarsel om, at det er en overtrædelse af spilleloven at foretage disse transaktioner.
Læs mere

13/09 Didier Drogba bliver brand ambassadør for 10bet

Didier Drogba, der har vundet både Premier League og Champions League bliver brand ambassadør for 10bet de næste to år. 
Læs mere