Det har været en succes at bryde det svenske spillemonopol og tillade udenlandske spilselskaber at operere i Sverige. Det mener det statsejede spilleselskab, den svenske spillemyndighed samt en økonom. Læs denne og resten af ugens bettingnyheder her. 

Mens det statsejede spilleselskab i Norge, Norsk Tipping, kæmper for at bevare spillemonopolet, så er der stor tilfredshed med liberaliseringen af det svenske spillemarked og det statsejede spilleselskab i Sverige, Svenska Spel. 

"Det var det vilde vesten i Sverige før nytår. Alle de udenlandske spilleselskaber havde markedsført sig over for svenske kunder i årevis. Lovændringen fungerer og har været vigtig," siger Patrick Hofbayer, direktør i Svenska Spel, til VG.

Cirka 91 procent af at spil i Sverige i andet kvartal foregik hos selskaber med licens i landet, og det anses for at vores højt ifølge vg.no. Inden årsskiftet havde 21.000 svenskere ekskluderet sig selv fra spil hos Svenska Spil. Nu kan svenskere via spelpaus.se udelukke sig selv fra alle licenserede spiludbydere, og det her 39.000 gjort indtil videre. 

Kommunikationschefen fra Spelinspektionen mener, at den nye lovgivning har givet problemspillere bedre beskyttelse, og det samme mener en økonomon: 

"Det er meget bedre end før, da man havde en masse forbrugere, som var kunder hos et selskab på Malta, hvor reguleringen bare handlede om at tjene penge. Den maltesiske regulering blæser jo fuldstændig på svenske forbrugere," siger David Sundén, der har en doktorgrad i samfundsøkonomi, fra Lakevilll Consulting.

Læs mere

Andre nyheder fra spillebranchen

26/08 EU-Kommissionen tvivler på Tysklands planer for sportsbetting

De tyske myndigheder vil give bookmakere uden licens 18 måneder til at søge om licens i landet, men EU-Kommissionen frygter, at 18 måneder er for kort tid.
Læs mere

27/08 Sportsbetting står for den største indtjening på det spanske spillemarked

Sportsbetting indtjente spiludbydere i Spanien 86,4 millioner euro, hvilket svarer til 48 procent af den samlede bruttospilleindtægt i andet kvartal. Onlinekasino står får 69,4 millioner euro svarende til 39 procent.
Læs mere (betalingsartikel)

28/08 PSV konsulterer fans om muligt samarbejde med spiludbyder

PSV Eindhoven har planer om et indgå en kommerciel aftale med et spilleselskab til en værdi på mellem 1-1,5 millioner euro årligt, men inden da har de kontaktet klubbens sæsonkortholdere for at høre deres mening om den potentielle aftale. 
Læs mere

30/08 Bekymrede forældre kontakter Center for Ludomani om gaming og gambling

Center for Ludomani afholder 28 arrangementer i Danmark med fokus på gaming og bamling. Hvad skal man som forældre være opmærksom på, når ens børn bruger penge computerspil? 3-5 henvendelser om ugen modtager centeret om problemstilling om gaming eller gambling.
Læs mere

30/08 Den svenske spillemyndighed har undersøgt 41 lovovertrædelser

Spelinspektionen har i første halvdel undersøgt 41 overtrædelser af spilleloven, der trådte i kraft ved årsskiftet. Flere af Spelinspektionens afgørelser ankes til retsinstanser, og det koster tid og ressourcer for myndigheden, oplyser de.
Læs mere (betalingsartikel)

01/09 Britiske bookmakere skal benytte Gamstop

Et nationalt selvudelukkelsessystem (ligesom ROFUS i Danmark) skulle være implementeret for 18 måneder siden i Storbritannien, men nu kan The Guardin fortælle, at den britiske spillemyndighede har bedt alle licenshavere om at registrere sig i system, som hedder Gamstop, så spilafhængige kan udelukke sig fra alle licenserede bookmakere i Storbritannien. 
Læs mere