"Dybt beklageligt" kalder direktør for Danske Licens Spil, Niels Erik Folmann det, at Danske Spil har rettet kommunikation om spil på esport direkte mod børn under 18. Center for Ludomani beretter om børn, der glæder sig til at blive 18 og kunne spille på esport.

Berlingske har ifølge Ritzau fundet tre eksempler fra 2019, hvor Danske Spil på Twitter har rettet sin kommunikation om spil på esport direkte mod børn under 18, der ifølge loven ikke er gamle nok til at spille.

På sin Youtube-kanal har Danske Spil benyttet et barn som esportekspert, og i april indgik den statsejede bookmaker et samarbejde med det danske CS:GO-hold, OpTic Gaming. 

Sidstnævnte er der i sig selv ikke noget ulovligt i, men ifølge Spilleloven er det forbudt at rette reklamer mod mindreårige, hvad enten det er i kommunikationsudformning eller medievalg.

Danske Spil: Dybt beklageligt

Niels Erik Folmann, der er er direktør for Danske Licens Spil, der er en underafdeling af Danske Spil, lægger sig ifølge Berlingske fladet ned.

"Det er dybt beklageligt, at det er sket. Vi arbejder på, at det ikke kommer til at ske igen," siger Niels Erik Folmann.

Han oplyser til avisen, at Danske Spil har ændret i indstillingerne på sin Twitterkonto, så man ikke kan følge den profil, der skriver om odds på esport, medmindre man er mindst 18 år.

Center for Ludomani: Børnene glæder sig til at kunne gamble

Hos Center for Ludomani ser man bekymret til fra sidelinjen. Ifølge forebyggelseschef Lars Hausted er der en stigende interesse for pengespil blandt de unge.

"Vi kan se, at børnene faktisk glæder sig til, de bliver 18 år, så de kan gå i gang med at gamble. Og det er vel incitamentet fra spiludbydernes side: At gøre dem klar til at spille, til når de har fået deres NemID," siger han ifølge Ritzau og tilføjer.

"Der er en grund til, at man skal være over 18 år for at spille med penge. Det er, fordi man skal være klar til at håndtere de her dopaminudløsninger i hjernen. Vi skal helst ikke træne de unge til at synes, det er alt for spændende, for det er afhængighedsskabende, som vi ser på Center for Ludomani, siger han."

Ifølge Lars Hausted modtager Center for Ludomani op til fem opkald om ugen fra unge og bekymrede forældre, der har spørgsmål om betting.