Tre københavnske herberger melder alle om, at flere af de unge hjemløse lider af ludomani. Samtidigt oplyser Spillemyndigheden at flere og flere udelukker sig selv fra bookmakerne via ROFUS. 

Flere københavnske herberger melder om en udbredt tendens blandt unge hjemløse: Flere og flere lider af spilleproblemer. Det skriver DR:

"Jeg kan se, at her i huset er der i hvert fald mindst en fjerdedel, der er nok også flere, som spiller for meget. I et sådant omfang, at det påvirker deres liv," forklarer Thomas Nielsen, der er forstander hos RG60, til DR og tilføjer, at de unge har større problemer med spil end med alkohol, og at det omtrent er på niveau med stofmisbrug. 

I flere tilfælde angives spilafhængighed til den direkte årsag til, at de unge er hjemløse.

I alt har DR spurgt fire københavnske herberger, om de oplever at flere unge hjemløse er spilafhængige. Tre af fire melder om en stigende tendens.

Registrerede i ROFUS sætter igen rekord

Den radikale socialborgmester i Københavns Kommune, Mia Nygaard, ærgrer sig over tendensen og ønsker ifølge DR at begrænse bookmakernes reklamer.

Det er ikke kun blandt hjemløse, at der opleves en stigning af spilafhængige. I december kunne BetXpert fortælle, at over 16.000 danskere i november sidste år var registreret i Registret Over Frivilligt Udelukkede Spillere, ROFUS, hvilket på daværende tidspunkt var rekord. 

Den rekord blev slået ved årets udgang. Her var 17.355 personer Ifølge Jyllands-Posten registreret i ROFUS, hvilket var 35 % flere end ved samme tid året forinden.

Reklamedebatten raser i Danmark og resten af verden

Mia Nygaards ønske er muligvis ikke så langt fra at gå i opfyldelse.

Efter ordrer fra Christiansborg diskuterer bookmakerne i øjeblikket et nyt regelsæt for, hvordan der må reklameres, og her har Danske Spil foreslået, at man stopper med at reklamere under kampene. 

Og det er ikke kun herhjemme, der er gang i reklamedebatten. I Australien har man allerede indført et reklameforbund under livesport, mens Italien har indført et totalforbud mod bettingreklamer.

Også i Storbritannien er der et ønske om at forbyde bettingreklamer, mens flere aktører i USA også gerne ser et reklameforbud af en art.