Seks af de syv nederst placerede hold i 1. division mødes i indbyrdes opgør i denne spillerunde, og udfaldene heraf vil gøre os en del klogere på, hvem der trækker nitten og må en tur ned i 2. division til sommer. Det spår Tonni Munk Jensen, som også kommer omkring lokalbrag i Vejle, når 14. spillerunde tages under lup.

Alle holdene mangler stadig at spille mindst 20 kampe i denne sæson, så der er langt fra noget afgjort i 1. division endnu, men tager man et hurtigt kig på stillingen, så ser det unægteligt ud som om, at fire hold er på vej til at skille sig ud i toppen af rækken og kæmpe om den enlige oprykningsplads, mens de resterende otte hold så må slås om at undgå de tre nedrykningspladser.

Koldings oprykkere, som på sensationel vis bare fortsætter med at skrabe point sammen, holder næppe i længden, mens Vendsyssel næppe heller er en del af nedrykningskampen til foråret, men intet er givet i en række, hvor holdene også i denne sæson har slået hinanden på kryds og tværs.

Sikkert er det, at det bliver en kamp uden lige i bunden af rækken, når hele tre hold skal rykke ud i forbindelse med strukturændringen fra næste sæson. I weekenden venter et drabeligt opgør mellem de to nederste hold, HB Køge og Roskilde, hvor et nederlag til Roskilde for alvor vil isolere dem i bunden. Næstved og Skive er også blandt de varmeste nedrykningskandidater, men Skive har med to sejre i træk trukket væk fra bunden, og vinder de også i Næstved, så har de pludselig skabt sig et solidt hul til de nederste hold. Ustabile Hvidovre og Vendsyssel ligger også kun lige over stregen, og det tabende hold i deres indbyrdes opgør lørdag eftermiddag må også kigge noget mere ned end opad frem mod vinterpausen.

Så der er masser af vigtige point på spil i denne runde, hvor Vejle og Kolding spiller både top- og lokalbrag, og det formstærke oprykkerhold endnu en gang skal forsøge at modbevise skeptikerne og tage endnu en skalp.

Viborg - Fremad Amager

Spilles fredag d. 18/10 kl. 18.00 - Se mere info i vores matchcenter.  

Begge hold har holdt pause i to uger, så der har været god tid til at finpudse detaljerne til træning. Viborg har været ret ustabile i præstationerne på det seneste, men fik trods alt en sejr i Roskilde før landskampspausen og har gode muligheder for at starte en stime med endnu en sejr her. Det er kun en måned siden, at Viborg vandt 2-1 på Amager, og hvor Viborg ligger i toppen på Expected Points og andre nøgleparametre, så ligger Fremad Amager helt i bund. Kun én plads skiller dem i tabellen, men der har været stor forskel på præstationerne, og med hjemmebane og det bedre hold så ligner det tre point til Viborg her.

Fremad Amager er svære at blive kloge på. De startede sæsonen ret skidt, men fik alligevel skrabet nogle point sammen. Siden fulgte en nedtur, hvor heldet ikke fortsatte med at tilsmile dem, men nu har de så hentet syv point i de seneste tre kampe. Så er spørgsmålet, om de igen har været lige lovligt heldige, eller om de rent faktisk har forbedret sig. Umiddelbart er der sket en ændring til det bedre efter trænerskiftet for halvanden måned siden, og de kommer ubesejret i tre udekampe siden da. Viborg har dog vundet fire indbyrdes kampe i træk og virker som en stor mundfuld for udeholdet.

Ciffertip fra hoften: 2-1/2-0/1-1

Viborg til odds 1,65 hos Unibet (nu odds 1,60 hos bwin)

Oddset kan virke i underkanten i en række, hvor der sker en del overraskelser, men der har været så stor forskel på de to holds præstationer, at Viborg bør tage en sejr uden de helt store problemer. Den bliver nødvendigvis ikke stor, for Amager kan være svære at nedbryde. Derfor spilles også det rene 1-tal og ikke et handicap-spil.

Hvidovre - Vendsyssel

Spilles fredag d. 18/10 kl. 18.00 - Se mere info i vores matchcenter.  

Man kan ikke fortænke Hvidovre-træner Per Frandsen, hvis han efterhånden ser frem mod vinterpausen om fem spillerunder. Hans hold har været ekstremt skadesplaget, og det er umuligt at præstere på topniveau, når fem-seks stamspillere stort set hele tiden er ukampdygtige. Der har været tegninger til noget rigtig godt, og de kunne sagtens have været en af efterårets positive overraskelser, hvis de havde undgået de mange skader. Et par spillere kom tilbage sidst, men nu er Mike Mortensen i forsvaret så i karantæne. De har ikke tabt hjemme siden et sent premierenederlag mod Viborg, og de kan på en god dag godt ryste de nordjyske gæster.

Vendsyssel står ikke tilbage for Hvidovre, når det kommer til skader, for de har også været hårdt ramt igennem hele efteråret. Her er truppen dog ganske bred, så de har stillet et slagkraftigt hold stort set hver gang. De så rigtig stærke ud for en måneds tid siden, hvor de spillede godt i flere kampe i træk, men i de seneste uge har de igen leveret halvsvage præstationer. Angriber Abou Ali er igen blevet skadet, og det er skidt for dem, for de har problemer i offensiven, hvor de er det mindst scorende hold i rækken. Skal de hænge på topholdene, så skal det helst blive sejr her, men holder de samme niveau som i de seneste kampe, så kan det blive ganske svært.

Ciffertip fra hoften: 1-1/2-1/1-2 BOKS 

Hvidovre DNB til odds 2,38 hos Unibet (nu odds 2,60)

To hold, der spiller meget som dag og nat, og dagsformen kan snildt blive afgørende her. Hvidovre spillede helt lige op med Vendsyssel i det omvendte opgør i september, og hjemmeholdet har gjort det rigtig fint på eget græs, hvor de har scoret 12 mål i de seneste fire kampe og kun har tabt ét af seks opgør.

Vejle - Kolding

Spilles lørdag d. 19/10 kl. 16.15 - Se mere info i vores matchcenter.  

Vejle har med imponerende 19 point i de seneste syv kampe skudt sig på førstepladsen i tabellen, og der har de tænkt sig at blive indtil sæsonens afslutning. Det sker dog ikke uden pres fra især Viborg og Fredericia, men de kan også lukke lokalrivalerne og lillebror fra Kolding ind i det fine selskab, hvis det mod forventning skulle blive til et nederlag lørdag eftermiddag. Det er egentlig ikke, fordi Vejle har overbevist specielt meget spillemæssigt i den gode periode, og det er pudsigt, at det først var, da de fik styr på organisationen og lukket af i defensiven, at spillet fremad banen også blev noget bedre. Flere modstandere har undret sig over, at Vejle i perioder står kompakt og defensivt på banen, men det har givet pote, og modstanderne har kun scoret i én af de seneste fem kampe. 

Koldings oprykkere fortsætter det imponerende ridt i toppen af ligaen, hvor de trodser alt logik omkring, hvor holdet burde ligge, når man kigger på trupsammensætning, økonomi og statistiske nøgletal på de første 13 kampe. Omkring nøgletallene så har Kolding indtil videre spillet til en placering lige under midten, men en blanding af held og kynisme har det sammentømrede hold vist stor effektivitet og scoret mål på de helt rigtige tidspunkter. Kan de så også true oprykningsfavoritten på udebane? De har allerede (godt nok heldigt) besejret Viborg på udebane, og de har spillet uafgjort hjemme mod Vejle, og intet kan vel efterhånden overraske os, når det gælder Kolding.

Ciffertip fra hoften: 2-1/3-1/1-1

Begge hold scorer til odds 1,72 hos Bwin

Kolding har scoret i 11 af 13 kampe, og selvom de måske igen må undvære offensiv-profilen Fazlagic, så skal de nok komme til chancer med deres direkte spillestil. Vejle har lukket fint af på det seneste, men på hjemmebane mod lokalrivalerne må de frem på banen, så der bør vente en kamp med hjemmeholdet i teten, der meget vel kan åbne gevaldigt op, når det første mål er faldet.

Næstved - Skive

Spilles søndag d. 20/10 kl. 13.45 - Se mere info i vores matchcenter.  

Næstved fik et flot point i Vendsyssel i søndags, og selvom det ikke batter alverden i tabellen, så burde man alligevel kunne bruge præstationen til noget positivt oven på et par halvsløje indsatser. Nu kommer en af de få kampe, hvor Næstved er favorit, og de bør gå stenhårdt efter sejren i revanchedysten mod Skive, som gjorde det onde ved Næstved i premierekampen og grundlagde en hård sæsonstart for sydsjællænderne. Angriber og topscorer Rafaelson var overraskende sat på bænken i Vendsyssel-kampen. Mon ikke, at han er tilbage her, så han sammen med Munksgaard kan udgøre en offensiv duo, der kan true Skives defensiv.

Skives defensiv havde en skidt september, hvor de indkasserede 13 mål i fire kampe. Det gav kun to point i fire kampe, og noget måtte der naturligvis ske. Her i oktober har man spillet noget mere afventende og med mindre plads mellem kæderne, og det har straks givet bonus: Kun ét mål er lukket ind i to kampe, og det har givet to sejre. Skibonitterne er svære at spille imod, når de står så godt på banen, for de har stadig kreative og hurtige spillere til at true den anden vej. Det bliver også opskriften i Næstved, hvor de vil lade hjemmeholdet diktere kampen.

Ciffertip fra hoften: 1-1/1-0/0-1

Under 2,5 mål til odds 2,06 hos Mr Green

Der er vigtige point på spil i kampen mellem to nedrykningskandidater, som begge er bedst i en stram defensiv organisation. Begge hold har haft en del overe på det seneste, men Skive har ændret stil igen, og Næstved er ganske tandløse offensivt.
Læs hele eksperttippet her.

HB Køge - Roskilde

Spilles søndag d. 20/10 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter.  

Bundbrag i Køge, hvor taberen vil ærgre sig grumt. Naturligvis vil det gøre mest ondt på Roskilde i tilfælde af nederlag, da de så for en stund vil blive fuldstændig isoleret i bunden af rækken, men for HB Køges ambitiøst projekt, hvor man før sæsonen stilede efter en placering i den bedste halvdel (og håbede på endnu mere), vil det være en eskalering af den nuværende krise, hvis de efter seks kampe i træk uden sejr også taber hjemme til bundproppen.

Positivt for HB Køge er det, at de spillemæssigt egentlig har gjort det ganske godt i det meste af sæsonen. De har været toneangivende i de fleste kampe, men har ikke været i stand til at lukke dem. På statistiske nøgletal har de spillet til en 5.-6. plads, og der har ikke været opgivende tendenser. Derfor må man også formode, at de sætter sig hårdt på dette opgør og går stenhårdt efter den forløsende sejr, der kan hive dem ud af bunddyndet.

Hvor HB Køge kan være på vej til krisestemning, så er krisen allerede en realitet i Roskilde, der har tabt syv af de seneste otte kampe og efterhånden har et hul på seks point til den rigtige side af nedrykningsstregen. Det har været historien om Roskilde hele sæsonen, at de har været med i kampene og har haft muligheder for point, men kvaliteten har i sidste ende manglet, og alt i alt er det helt fortjent, at de ligger sidst, for de har på mange parametre været det dårligste hold i rækken.

Ciffertip fra hoften: 2-0/2-1/3-1

Køge vinder til odds 1,82 hos Danske Spil (nu odds 1,80 hos bet365)

Køge har spillet til meget mere end den nuværende placering og bør overmatche et kriseramt Roskilde-hold. Gæsterne bliver sjældent udspillet, og Køge er karantæneramt, men Køge er stort set det bedste hold i alle kampe og skal gå hårdt efter sejren.
Læs hele eksperttippet her.

Nykøbing - Fredericia

Spilles søndag d. 20/10 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter.  

Efter en fremragende sæsonstart er Nykøbing efter en længere periode med halvskidt spil dumpet ned på en ottendeplads i 1. division. Bliver spillet ikke bedre, så kan de dumpe endnu længere ned, for når de ikke rammer det teknisk høje niveau, som de er stand til, så bliver de bare en blød mellemvare, som fysisk kan tromles over. Tre point i de seneste seks kampe er ikke meget mindre end fortjent, men de kan håbe på, at profilen Søren Christensen snart er tilbage i startformationen, for han er ekstrem vigtig på midtbanen. Han sad på bænken sidst og er måske klar her. Det bliver nødvendigt, for Nykøbing har det oftest svært mod søndagens modstander, hvor det kun er blevet til én sejr i de seneste syv indbyrdes møder.

Fredericia havde en lille nedtur i september, men med to sejre i træk er de nu tilbage i toppen af rækken. Helt fortjent vandt de den svære udekamp i Kolding, og de er efterhånden en seriøs bejler til oprykningspladsen. Bundniveauet er til tider lige lavt nok, men det er trods alt blevet hævet betragteligt, og to point i snit i denne sæson er mere end godkendt. Til denne kamp må man undvære to karantæneramte spillere, hvor anfører Ege især er et tab, men erstatningerne holder også niveau, og Fredericia har normalt ikke det store imod at spille på udebane. Det ligner en tæt kamp, hvor to offensive hold bør give hinanden et chancerigt og underholdende opgør.

Ciffertip fra hoften: 2-2/1-3/2-1

Over 3 mål til odds 1,78

Nykøbing og Fredericia er offensive hold. Mål-linjen er høj, og Nykøbing kan ændre stilen lidt, men Fredericia mangler halvdelen af forsvaret, og begge hold spiller mange målrige opgør.
Læs hele ekspertippet her.

Regnskab efter spillerunde 13

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakten: 50
  • Status: +10,60 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 121,20 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For 1. divisions-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 24
  • Status: -7,59 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 68,38 %