De tre tophold holder en friweekend i 1. division, hvor halvdelen af de skemalagte kampe er udsat grundet landskampe. Tonni Munk Jensen har taget et kig på de resterende opgør, hvor der spilles om vigtige point i midter- og bundregionen.

Der kan inden længe ske et knæk i toppen af rækken, hvor Vejle, Fredericia og Viborg synes at være et niveau over forfølgerne. Hold som Kolding, Nykøbing og Vendsyssel kan dog stadig gøre sig forhåbninger om at være med i det gode selskab, og de har chancen for at hale lidt ind på oprykningsfavoritterne, når de skal i kamp i weekenden. Vendsyssel er favoritter hjemme mod Næstved, mens Kolding og Nykøbing tørner sammen allerede fredag aften.

Længere nede i tabellen ligger Skive og Hvidovre lige over nedrykningsstregen inden deres indbyrdes møde i weekenden. Som de eneste hold uden for top 3 vandt de to mandskaber i sidste weekend og tog således for en stund et skridt væk fra nedrykningspladserne. Afstanden hertil kan forøges med en sejr lørdag eftermiddag.

Kolding - Nykøbing

Spilles fredag d. 11/10 kl. 18.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Hvis kampen bliver blot halvt så underholdende som det modsatte opgør i Nykøbing for lidt over en måned siden, så kan tilskuerne i Kolding fredag aften se frem til en chancerig og afvekslende kamp. Dengang førte Kolding 2-0, men måtte tage hjem med et 2-3-nederlag i en kamp, hvor begge hold havde chancer til yderligere mål. Kolding havde den stærke kant Fazlagic ude med skade sidst, hvor de skabte for lidt mod Fredericia. Offensiven er svækket, hvis han er ude igen, men til gengæld er angriber Nautrup tilbage fra karantæne. Kolding har det med at starte kampene ret forsigtigt, men så snart der bliver scoret, så ender det tit i meget målrige opgør.

​Også Nykøbing har ry for at spille målrige kampe, og de har også divisionens højeste målsnit med hele 4,10 mål pr. kamp. De har indkasseret flest mål af alle i rækken, og på den baggrund er det ganske godt gået med en foreløbig sjetteplads. Den holder dog ikke længe, hvis ikke spillet forbedres i en fart. Man har i den grad været ramt af profilen Søren Christensens skade, og defensivt har man lukket mindst to mål ind i hver af de seneste syv kampe. De har også kun vundet én af de seneste otte kampe, og de har set ret svage ude på udebane den seneste tid.

Ciffertip fra hoften: 2-2/3-1/1-1

Kolding - Nykøbing: Over 3,5 mål til odds 2,43 hos Unibet

Begge hold har spillet masser af underholdende og målrige kampe, og det vil overraske, hvis ikke også der kommer en del mål fredag aften. Nykøbing har hele ni af 12 kampe over 3,5 mål, og de de spiller ret offensivt på både hjemme- og udebane. Kolding kan være lidt mere forsigtige, men de spiller stadig meget direkte og bør jagte sejren på hjemmebane.

Skive - Hvidovre


Spilles lørdag d. 12/10 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter  

​Skive og Hvidovre ligger begge placeret lige over nedrykningsstregen. Målscoren er identisk, og kun et enkelt point skiller dem i Skives favør. Holdene har også præsteret stort set på samme niveau, og for Skives vedkommende har sæsonen budt på en hel masse tætte kampe, hvor de endnu ikke har prøvet at vinde to gange i træk, men heller ikke tabt to kampe i streg. Skive holdt for første gang i syv kampe nullet, da de i weekenden tog en vigtig sejr i Køge, og kan de fortsætte den gode offensive form med mindst to scorede mål i de seneste fem kampe, så venter der også point til dem her.

Også Hvidovre har muligheden for at tage to sejre i træk for første gang i sæsonen. På trods af et hav af skader tog holdet en sejr mod Næstved, og nu møder de så et af de kun tre hold, som de har besejret i denne sæson. I 4-2-sejren mod Skive for en måned siden var skibonitterne dog det bedste hold på banen, og Mikkel Nøhr, der scorede hattrick i det møde, er næppe klar igen efter skade her. Hvidovre har kun fået to point i seks udekampe, hvor de seneste tre er tabt, men man må rose holdet for aldrig at give op. De kunne have fået point i både Fredericia og Vendsyssel, og Skive er ikke frygtindgydende på hjemmebane med seks point i fem kampe.

Ciffertip fra hoften: 2-1/1-1/1-0

Skive - Hvidovre: Skive DNB til odds 1,66 hos Unibet

Skive er det hold i den nederste halvdel, der har tabt færrest kampe, og udover det noget ufortjente nederlag til netop Hvidovre har de kun tabt til hold i top 4. På hjemmebane er de ikke nemme at knække, og udover en lang bustur slås Hvidovre også med en lang række skader, som svækker dem i øjeblikket.

Vendsyssel - Næstved

Spilles søndag d. 13/10 kl. 15.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Vendsyssel tabte for første gang i seks ligakampe, da de indkassede et sent mål i den svære udekamp i Vejle. Kampen var ret jævnbyrdig, og vendelboerne havde stor ære af kampen, men nederlaget betyder, at de ambitiøse Superliga-nedrykkere for en stund er hægtet af i topkampen, og det kan godt betyde et psykisk knæk. Onsdag aften blev man ydermere ekspederet ud af pokalturneringen, da FC Nordsjælland viste sig for stærke, så det har ikke været den bedste uge i Vendsyssel. De døjer stadig med en lang række skader, men de er stadig pænt store favoritter, når de på hjemmebane skal forsøge at revanchere et pinligt 0-3-nederlag i den omvendte kamp.

Næstved tabte for anden kamp i træk, da de led nederlag mod en af de direkte nedrykningskandidater i skikkelse af Hvidovre. En ret lige kamp med Næstved i boldkontrol, men hvor Hvidovre var klart mest effektive. Det betyder, at Næstved igen er under nedrykningsstregen, og især to ting må bekymre trænerstaben: For det første har den defensiv, som de ellers havde fået fint styr på efter en svær sæsonstart, haft sprækker i de to seneste kampe, hvor seks mål er indkasseret, og for det andet scorer holdet simpelthen ikke nok mål. Kun 12 mål i 11 kampe er ikke nok, og de mange skift på trænerpositionerne de seneste måneder har nok ikke givet meget tid til at arbejde med den offensive del af spillet. Kun ét hold har scoret færre mål end Næstved, og det er søndagens modstander fra Vendsyssel, der har scoret under ét mål i snit pr. kamp.

Ciffertip fra hoften: 1-0/2-1/1-1

Vendsyssel - Næstved: Vendsyssel til odds 1,75 hos Unibet

Vendsyssel har vundet sine tre seneste hjemmekampe, og med nederlaget i Vejle senest er afstanden til topholdene igen blevet af en størrelse, som tvinger dem i offensiven på jagten efter sejr. Næstved har haft store problemer mod de bedste hold, og Vendsyssel er et helt andet hold end sidst, de to hold mødtes, hvor Næstved overraskende vandt 3-0.

Regnskab efter spillerunde 12

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakten: 47
  • Status: +9,51 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 120,23 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For 1. divisions-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 24
  • Status: -7,59 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 68,38 %