Hele otte af 1. divisions 12 hold var i aktion i midtugens pokalkampe. Nogle med flere faste spillere i startopstillingen end andre, og det kan få betydning for weekendens resultater, spår BetXperts Tonni Munk Jensen i gennemgangen af 11. spillerunde.

Det er ikke videre sandsynligt, at et hold fra 1. division går hele vejen til pokalfinalen, men ikke desto mindre er det en turnering, som klubberne i de fleste tilfælde bruger ret meget krudt på. Nogle får muligheden for en stor kamp mod et stærkt og profileret Superligahold, mens andre drømmer om det samme ved avancement mod mindre hold. Desuden er det en oplagt mulighed for at få testet spillerne lige uden for start-formationen, så de også holdes i gang.

Når det er sagt, så kan det overraske, at klubber som Skive og Roskilde, der begge befinder sig på nedrykningspladser, stiller op i næsten stærkeste opstilling blot tre dage før vigtige ligakampe i weekenden. Ganske vist var der Superliga-hold på besøg, men det kan komme til at koste point i den kommende kamp, hvis kræfterne slipper op til sidst. 

Viborg - Kolding

Spilles lørdag d. 28/9 kl. 13.15 - Se mere info i vores matchcenter  

Viborg holder fast i førstepladsen, men der skal ikke mange flere pointtab til, før de bliver overhalet i den tætte top. Nu har de to gange i træk smidt sene føringer, og de fire "tabte" point kan blive dyre i den sidste ende. Spillemæssigt ser det stadig ganske solidt ud, og man skabte også klart flest chancer i kampen mod Næstved, som måske skal spilles om pga. en dommerfejl i slutfasen. Hjemme er Viborg ubesejret, men har kun vundet to af fem kampe. Mod en oprykker, der har været svingende de seneste uger, er man store favoritter og bør tage sejren. I pokalnederlaget til AB stillede man med mange reserver, så den bør ikke få indflydelse her.

Efter fem kampe i træk uden sejr, hvor iagttagere så småt var ved at tale om gummiben og hverdag for Koldings oprykkere, så slog man tilbage og tog en vigtig sejr mod Skive i weekenden. Man fik også scoret efter to målløse kampe, og hele fire mål må booste selvtilliden hos offensiv-spillerne. Det var nu en ret tæt kamp, og Kolding synes stadig at mangle noget af den gnist og frækhed, som kendetegnede dem i de første kampe af sæsonen. De har haft det svært mod de fuldtidsprofessionelle hold, og kontrakniven skal virkelig slibes, hvis der skal noget med hjem fra en af sæsonens sværeste kampe.

Ciffertip fra hoften: 3-1/2-1/2-0

Viborg - Kolding: Viborg -1 asian til odds 2,18 hos 888sport (nu 2,02)

Viborg har spillet stabilt i denne sæson og skabt masser af chancer på hjemmebane. Koldings startede fint, og offensiven er farlig, men de har skuffet på udebane på det seneste og får nok svært ved at skabe chancer mod en meget stærk defensiv. Læs hele eksperttippet.

Skive - Nykøbing

Spilles lørdag d. 28/9 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Begge mandskaber røg ud af pokalturneringen så sent som onsdag aften, og da dette indbyrdes opgør allerede spilles lørdag eftermiddag, så kan det ramme Skive, at de stillede op med hele otte spillere fra den foretrukne startformation og tilmed måtte ud i forlænget spilletid i en hård kamp mod Brøndby. Når man så oveni taber, selvom man førte 10 minutter før tid, så kan benene føles ekstra tunge i dagene efter. Der er ikke den store trøst at finde i liga-formkurven, for selvom spillet har været fint, så er de uden sejr i fem kampe og nu dumpet under nedrykningsstregen.

Nykøbing stillede kun med fire mand fra den foretrukne startformation, da de røg ud mod Køge i pokalturneringen. Derfor må de alt andet lige stille med et friskere hold her. At de så skal på en af sæsonens længste udebaneture trækker naturligvis ned i den henseende. Også Nykøbing kommer fra en svær periode med to nederlag i træk og 13 indkasserede mål i de seneste fem kampe. De har været hårdt ramt af skader, men stillede efterhånden med de fleste tilbage i den seneste kamp. 

Ciffertip fra hoften: 1-1/2-1/1-2

Skive - Nykøbing: X til odds 3,70 hos Nordicbet

Begge hold skal helst på tavlen efter nederlag i sidste weekend, og med pokalkampe og lang bustur i benene (for Nykøbings vedkommende) vil holdene næppe satse voldsomt på sejr, hvis der står uafgjort hen i 2. halvleg. Især Skive spiller mange tætte opgør, og hele fire af deres 10 kampe er endt uafgjort i denne sæson.

Fremad Amager - Roskilde

Spilles søndag d. 29/9  kl. 13.45 - Se mere info i vores matchcenter  

To hold, der på mange parametre har performet på samme niveau, men hvor Roskilde har været godt med i kampene og ikke fået noget udbytte, så har Fremad Amager haft marginalerne med sig og fået syv point i de seneste fire kampe, selvom spillet ikke har været til det. Sejre giver dog selvtillid og tro på tingene, og man så i sidste sæson, at Amager er meget svære at spille mod, når først de får lukket af i forsvaret. Den flotte sejr over FC Midtjylland i pokalen torsdag aften, hvor man holdt de forsvarende pokalmestre fra at score, må give et enormt boost til holdet. Men også trætte ben, og de har generelt haft det svært på hjemmebane som favoritter i denne sæson.

Roskilde fik et ventet nederlag på udebane mod Vejle, men spillede en rigtig fin 1. halvleg, hvor de sagtens kunne være kommet foran, og man må rose holdet for at have spillet en række gode kampe i træk. Desværre for dem har de ikke fået som fortjent, men det her er en af de kampe, hvor de har en god mulighed for point. Torsdag spillede de en stærk kamp mod Randers i pokalen, som dog blev tabt til sidst, og der kan ventes tunge ben søndag. Angriber Monday Etim er tilbage fra karantæne, og man står efterhånden en del bedre i et forsvar, som startede sæsonen med at indkassere for mange mål. Spiller Roskilde op til niveauet fra de seneste kampe, og kræfterne vel at mærke rækker, så kan kampen godt blive tættere, end oddset tilsiger.

Ciffertip fra hoften: 

Fremad Amager - Roskilde: Under 2,5 til odds 2,40 hos Unibet

Det er to af divisionens absolut dårligste offensiver i denne sæson, der mødes i et vigtigt møde her. Tidligt mål er farligt, og Roskilde har spillet flere åbne kampe, men både de og Amager har forbedret sig defensivt og lukker godt af for tiden. Læs hele eksperttippet.

Næstved - Vejle

Spilles søndag d. 29/9 kl. 13.45 - Se mere info i vores matchcenter  

To af de hold, som er ret så svære at blive kloge på i 1. division. Næstved synes næsten at spille skiftevis gode og dårlige kampe, og der er ikke det store mønster i indsatsen i forhold til hjemme/udebane eller kvaliteten hos modstanderen. Pointmæssigt kører det dog ganske fint for sydsjællænderne, der har hentet point i seks af de seneste syv kampe og har fået fire point i kampe mod to af de andre formodede tophold, Viborg og Vendsyssel. Man kan også stille i stærkeste opstilling, så rammer de igen en af de gode dage, så kan der lure en overraskelse her.

Vejle har vundet fire kampe i træk og er nu pludselig oprykningsfavorit. Med til historien hører, at alle fire sejre har været på hjemmebane, og modstanden har ikke været den sværeste. Kvaliteten i spillet har også varieret en del, og det er bemærkelsesværdigt, at Vejle som fuldtidsprofessionel nedrykker fra Superligaen har spillet ret afventende fodbold på det seneste. Hjemme mod bundholdet Roskilde havde man kun 41 % boldbesiddelse i 1. halvleg, inden man så skruede op for tempoet i 2. halvleg. Vejle virker stadig ikke som et velfungerende hold endnu, så der kan komme bump på vejen, selvom kvaliteten hos den enkelte spiller er til toppen af divisionen.

Ciffertip fra hoften: 2-2/1-2/2-1

Næstved - Vejle: Næstved DNB til odds 2,50 hos Bet365 (nu 2,62)

Vejle kommer ganske vel med fire sejre i træk, men de lever i høj grad stadig på enkeltmandspræstationer. Mod et Næstved-hold, der efterhånden ser ret stabilt ud og kun har tabt to af de seneste 24 hjemmekampe, bliver det langt fra en walk-over for Vejles oprykningsfavoritter.

Fredericia - Hvidovre

Spilles søndag d. 29/9 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter 

Fredericia tabte for første gang siden premieren i slutningen af juli, da de noget skuffende og ufortjent måtte se Fremad Amager løbe med sejren på 2-1 i søndags. Det lignede mange af de kampe, som de spillede i sidste sæson, hvor de var totalt dominerende på bolden, men simpelthen ikke kunne spille chancerne store nok og/eller få bolden over stregen. Angriber Enna var ude med lyskeskade, og de manglede ham som en stor og stærk 9´er, der kan binde nogle forsvarsspillere. Han er tvivlsom her, og kampbilledet kan meget vel ligne den seneste kamp, når Hvidovre kommer på besøg.

Hvidovre var ellers inde i en rigtig stærk periode for en måneds tid siden, men skaderne er væltet ind over holdet, og det har sat sit præg på spillet. Der er pludselig flere mål i kampene, når især midtbanen er ramt, og chancerne for point på en svær udebane i Fredericia afhænger naturligvis af, om de fire stamspillere, der enten var skadet i sidste weekend eller udgik med skader - og som ikke deltog i midtugens pokalkamp - er med igen. At de med en del stamspillere måtte ud i 120 minutters spilletid mod Sønderjyske i pokalen onsdag aften, øger heller ikke deres chancer her.

Ciffertip fra hoften: 2-0/2-1/1-1

Fredericia - Hvidovre: 1 til odds 1,77 hos Danske Spil

Der kan med lidt god vilje presses en lille smule værdi ud af 1-tallet her. Fredericia har det bedre hold, hjemmebane og bør være mere friske end et Hvidovre-hold, der var ude i 120 minutters pokalbold i midtugen og samtidig døjer med en lang række skader, der i den grad svækker dem. Det kræver dog, at Fredericia igen finder effektiviteten fra sæsonens første kampe.

Vendsyssel - HB Køge

Spilles søndag d. 29/9 kl. 18.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Vendsyssel fortsatte opstigningen fra bunden mod toppen, da de tog en sikker sejr i Nykøbing i en ellers ret jævnbyrdig forestilling ren spillemæssigt. 10 point i fire kampe er et strålende comeback efter fem nederlag i træk, og holdet spiller med masser af selvtillid i øjeblikket. Angriber Ali og forsvarer Blåbjerg hentet i AaB har forstærket holdet, og selvom de slås med en lang række skader, så kan de stadig stille en start-11, der er et tophold værdigt. De er favoritter hjemme mod Køge, og de har forudsætningerne til at kunne mose gæsterne fysisk.

HB Køge tog den tredje uafgjorte kamp i træk i sidste weekend, da de var klart bedst i Hvidovre, men blev stående på kun to sejre i 10 kampe. På den anden side kan de glæde sig over at være ubesejret i fem kampe i træk, selvom alle fem modstandere forventes at kæmpe i den tunge ende af divisionen. Mod Vendsyssel vil de nok vælge et defensivt udgangspunkt, som tidligere på sæsonen gav uafgjort på en anden svær udebane i Viborg. Dengang blev de presset godt i bund, og det risikerer de også her, for fysisk kan de ikke følge med de stærke Vendsyssel-spillere.

Ciffertip fra hoften: 1-0/2-0/1-1

Vendsyssel - HB Køge: Under 2,5 mål til odd 2,10 hos Unibet

To af de bedste fem hold i divisionen til at holde modstanderne fra store chancer, hvis man måler på "Expected Goals imod". Især Vendsyssel har i den grad fået lukket af i en defensiv, der kun har indkasseret ét mål i de seneste fire kampe. HB Køge spillede ultra-defensivt, da de var på besøg i Viborg, og det kan de meget vel også vælge at gøre her.

Regnskab efter spillerunde 10

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakten: 39
  • Status: +9,24 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 123,69 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For 1. divisions-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 20
  • Status: -5,47 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 72,65 %