El Clásico plejer at være garant for fantastisk underholdning, men denne gang synes det er være en flad fornemmelse. Udover ære og en rekord, der måske kan stoppes, er der ikke meget på spil i storkampen. I stedet kan der findes flere gode kampe andetsteds i ligaen. Læs denne uges fodbolddebat, der tager udgangspunkt i den spanske LaLiga.

FC Barcelona har vundet mesterskabet, tre hold er rykket ned, og Champions League-billetterne er så godt som uddelt. Der er ikke meget spænding tilbage i LaLiga, og sandheden er, at det har der ikke for alvor været i nogen tid. 

I denne uge står El Clásico på programmet. Da Atletico Madrid gæstede Real Madrid i starten af april omtalte de spanske medier kampen som værende "koffeinfri" - altså uden bid i. Der var ikke rigtig noget på spil. Det samme kan siges om denne kamp: Det er en koffeinfri-udgave af El Clásico.

Se vores Champions league optakt og læs eksperternes vurderinger

Bevares, der er da lidt på spil. Ingen vil tabe ansigt i El Clásico, og Real Madrid vil elske at være det hold, der bryder Barcas ubesejrede stime. Men ærlig talt: det er småting i forhold til det, der plejer at være på spil i disse kampe.

Ikke alt er dog uden spænding i LaLiga. Kampen om 7. pladsen og dermed også den sidste Europa League-plads er fantastisk åben og spændende. Hele seks hold er med i kampen om Europa. Det kigger jeg meget nærmere på, men først er det tid til et lille skriv om El Clásico. 

Livestream El Clásico: Her kan du se Barcelona - Real Madrid

Betydningsløst El Clásico løber med opmærksomheden

Der er ingen tvivl om, at det er søndagens sene kamp mellem FC Barcelona og Real Madrid, der stjæler opmærksomheden i denne runde. El Clásico er utvivlsomt den største kamp i LaLiga, men den falder på et spøjst tidspunkt i denne sæson: Mesterskabet er nemlig afgjort til Barcas fordel, mens Real Madrid spiller Champions League i midtugen, hvilket uden tvivl tager al deres opmærksomhed i denne uge, hvorfor det er en lightudgave af El Clásico.

Medierne gør ellers sit bedste for at piske en stemning op til kampen. Zinedine Zidane har forlængst meldt ud, at Real Madrid ikke laver en æresport til ære for Barcelona-spillerne, hvilket ellers er kutyme i LaLiga, når et hold er blevet mestre forud for kampen. Det skyldes angiveligt, at man hos Real Madrid er utilfredse med, at Barca ikke gjorde det samme, da Real Madrid vandt VM for klubhold og mødte Barca i runden efter.

I sidste ende er Barcelona nok ligeglade. Måske sender Gerard Piqué en kommentar i deres retning, men i store træk betyder en æresport næppe alverden for hverken Barca eller Real Madrid. 

Lidt er der dog på spil: Barcelona er fortsat ubesejrede og jagter en perfekt sæson, mens Real Madrid har en (lille) chance for at blive nummer to i ligaen. Mere fylder det nok, at de ønsker at være det hold, der forpurrer Barcas perfekte sæson.

Jeg dækker kampen i løbet af ugen - Real Madrids Champions League-skæbne skal lige afklares. Hvis Real Madrid går videre til finalen, så forventer jeg egentligt, at Zidane fortsætter sit rotationsprincip. Det betyder ikke nødvendigvis, at han sparer Cristiano Ronaldo og co. i samtlige 90 minutter, men ligesom mod Atletico Madrid kunne han snildt finde på at tage verdensstjernen ud tidligt i kampen eller give spilletid til rotationsspillere som Gareth Bale.

Champions League er den primære turnering for Real Madrid, men man må nok heller ikke tage fejl af, at de i sidste ende ikke ønsker at smide den her kamp. Deres CL-status kommer dog til at påvirke kampen meget.

El Clásico optakt: FC Barcelona - Real Madrid er begge i krise

Spændende kamp om Europa-pladsen

FC Barcelonas triumf i Copa del Rey-finalen var vigtig for mange hold i LaLiga, for det betød, at 7. pladsen pludselig også gav adgang til Europa League. Mens ligaen er blevet afgjort i toppen og i bunden af LaLiga, så er der mange hold, der er i spil til denne plads. Lad os tage et kig på tabellen:

# Hold Kampe Målscore Point
#7 Getafe

35

40-32

49

#8 Sevilla

34

42-54

48

#9 Girona

35

47-53

48

#10 Real Sociedad

35

63-55

46

#11 Celta Vigo

35

54-51

45

#12 Eibar

35

37-47

44

Umiddelbart har jeg ved første øjekast fundet tre kampe, der kunne være interessante at kigge lidt nærmere på i løbet af midtugen, hvor jeg har mere tid til at analysere kampene.

Sevilla kan miste fordelen i svær hjemmekamp

Eftersom Sevilla blot har spillet 34 kampe, er det fortsat dem, der har pole position i kampen om syvendepladsen. De møder dog Real Sociedad i en uhyre spændende fredagskamp, og jeg synes faktisk, at det er rundens mest spændende kamp.

Efter nederlaget til Levante (2-1) valgte Sevilla at fyre italienske Vincenzo Montella og i stedet ansætte den tidligere træner, Joaquin Caparrós til de afsluttende fire kampe. Det handler nok mindre om egenskaber og mere om evne til at motivere i de sidste kampe, så det faktum, at Joaquin Caparrós i min verden ikke er en specielt dygtig træner, betyder næppe det store. 

Sevilla er bedre spillende på hjemmebane, men resultaterne udebliver. Nu skal de så forsøge at vende skuden mod Real Sociedad, der er blomstret op under Imanol Alguacil - men resultaterne er primært kommet på eget græs, det engang så frygtede Aneota-stadion. Jeg synes dog, at værdien peger på udeholdet eller mange mål.

Real Sociedad +0,75 til odds 2,00 hos Bet365*

Real Sociedad (og stortalentet Mikel Oyarzabal) er blomstret op under Imanol Alguacil, og selvom en tur til Pizjuan og Andalusien aldrig er en sjov affære, så synes jeg, oddset på Real Sociedad er i den høje ende mod et svagtspillende Sevilla-hold, der netop har fyret træneren.

Et trænerskifte kan dog sparke ting i nogle ting, hvilket vi blandt andet har set for netop Real Sociedad (og Levante!), og Joaquin Caparros har et stærkt mandskab til rådighed. 

Forvent ekspertanalyse i løbet af onsdagen, såfremt oddset holder. Tiden er der ikke før. 

Deportivo vil elske at slukke Celta Vigos håb

El Clásico overskygger denne kamp, men lørdag får vi et lokalbrag mellem to hold, hvis fans ikke kan udstå hinanden. Deportivo la Coruña er rykket ned og har ikke alverden at spille for, mens Celta Vigo jagter den forjættede 7. plads. De er dog handikappet af fraværet af stjernen Iago Aspas, hvem der tidligere har udtalt, at han aldrig nogensinde kunne finde på at få en kæreste, der var Depor-fan.

Motivationen er afgjort til Celta Vigos fordel, og Deportivo rykkede officielt ud af LaLiga, da de tabte til Barcelona i sidste runde, men spillet er blevet mærkbart bedre på det seneste under Clarence Seedorff, og resultaterne var endelig begyndt at komme. Desværre for dem skete det alt for sent.

Odds på champions league vinderen - Få din bonus nu

Men jeg giver ikke meget for motivation i det her opgør: Depor-spillerne bør være særdeles motiverede, for tager de point fra lokalrivalerne fra Celta Vigo, så slukker de i den grad for håbet hos Vigo-holdet. Man kan spørge sig selv, om det i sidste ende betyder noget for et hold med meget få lokale spillere, men jeg tror ikke, de kommer til at mangle noget her. Lokalpressen har set frem til denne kamp.

Personligt synes jeg, at Celta Vigo er gjort til for store favoritter her. De er uden Iago Aspas, og selvom et par af spillerne har hævet niveauet i hans fravær, så er han en vigtig spiller på det her hold. De er stærke hjemme, uden tvivl, og Deportivo er det svage hold på papiret, men jeg overvejer enten +1 på Deportivo (til odds 2,00) eller +1.25 (til odds 1,80) i øjeblikket. Jeg skal tygge lidt mere på den her kamp dog.

Kan Las Palmas bremse Getafe?

Getafe er det hårdest spillende hold i hele LaLiga (120 gule og 5 røde), og det er svært at forestille sig, at de ikke tager til Las Palmas med krigermentaliteten igen. De har spillet forbavsende godt, og faktisk har kun Atletico Madrid og Barcelona lukket færre mål ind end dem.

Når man så samtidigt ser, at Las Palmas blot har scoret 23 mål (færrest af alle hold i ligaen sammen med Malaga), skønt de har den notorisk offensivtindstillede træner, Paco Jemez, så er det svært at forestille sig, at de skulle kunne lirke Getafe-defensiven op. Barca formåede fx ikke at score senest de mødte hinanden hjemme på Camp Nou.

Jeg lurer på et spil i Getafes retning, enten lige på eller en sejr til 0, men jeg afventer lige skadessituationen omkring Mathieu Flamini. Han blev skadet mod Girona og er tvivlsom til opgøret. I forvejen er den hårde hund på højrebacken, Damian Suarez, ude med en (velfortjent) karantæne. Pilen peger dog i Getafes retning her.

Læs eksperternes spilforslag på årets Champions league

Andre storylines i denne LaLiga-runde

  • Lørdagskampen mellem Girona og Eibar er også væsentlig at holde øje med. Eibar skal bruge tre point, hvis de vil gøre sig realistiske forhåbninger om Europa i næste sæson. Det er dog bare en bonus for dem, eftersom de gik efter overlevelse. Gassen er dog gået en lille smule af Girona og Stuani, så hvis oddset falder yderligere på hjemmeholdet, så kunne jeg godt finde på at gå med udeholdet i det her opgør.
     
  • Malaga mod Alaves er en spændende kamp. To bundhold: Malaga er rykket ned, mens Alaves sikrede sig overlevelse efter en fornem slutspurt under Aberlardo. Malaga bider dog flot fra sig og lukker ikke mange mål ind, hvilket kan gøre tingene svære for Munir og co. fra Alaves.
     
  • Mandagens kamp mellem Leganes og Levante kan også blive spændende. Leganes er generelt stærkere hjemme end ude, men det er Levante, jeg tuner ind for at se. De har været flot spillende under Paco Lopez, hvor især Morales har været den helt store oplevelse. I øjeblikket kan man få odds 2,05 på Leganes, og hvis det odds falder lidt mere, så synes jeg - ligesom i Girona-Eibar - at værdien må være på udeholdet.