Premier League træder denne uge ind i runde 36, og her er nye elementer som eksempelvis motivation der skal tages med i overvejelserne når man søger efter værdi. Læs denne uges fodbolddebat der fokuserer på den bedste engelske fodboldrække.

Tingene spidser for alvor til i Premier League med blot 3 1/2 runde tilbage, og det er nu bundholdene gerne begynder at overraske og hente sejre som følge af ren og skær overlevelsesinstinkt.

Omvendt er der også  klubber der har deres på det tørre - fx har Manchester City i sikker stil sikret sig mesterskabet - og/eller har fokus europæiske turneringer (Liverpool og Arsenal er i henholdsvis CL- og EL-semifinalen) eller på at at give talenter spilletid, arbejde frem mod næste sæson mm.

I denne uges fodbolddebat vil der blive sat fokus på kampe hvor motivation kan være et element der skal tages med i overvejelserne.

Vi vil ligeledes gerne høre jeres input. Har I gjort jer nogle tanker omkring motivationsforskelle, tendenser i ligaen eller for holdene, så byd gerne ind, så vi kan få en god debat op at køre som optakt til den kommende runde.

Find i øvrigt kampene i Match Center der lister odds, statistik, nyheder etc: 

Liverpool lader tankerne flyde mod Italiens varme

Liverpool slog ligavinderne fra Manchester City ud af kvartfinalerne i fodboldens fineste klubturnering, og det betyder at man nu befinder sig i Champions League-semifinalen mod italienske Roma.

Liverpools status som klub i top 4 i ligaen er samtidig så godt som sikret da man har 8 points ned til 5. pladsen, så det vil kun være naturligt hvis tankerne er et andet sted end på Merseyside når man tager imod bundholdet Stoke.

Stoke befinder sig på en af de 3 nederste pladser, og med en kamp mere spillet end de nærmeste konkurrenter, og 4 points op til stregen, har man ryggen mod muren.

Se vores Champions league optakt og læs eksperternes vurderinger

Liverpool-Stoke: Handicapspil på Stoke.

Liverpool forventes at rotere meget af holdet, da alt skal satses på at nå i Champions League-finalen. Det betyder at spillere som Ings, Solanke og Klavan formentlig starter, og så er styrkeforholdet måske ikke så markant som normalt. +1,5 til omkring odds 2 kunne være interessant. Læs ekspertanalyse fra Torben N. Sørensen her.

Leicesters sæson er slut, mens Palaces for alvor er startet

Leicester har formået at plante sig solidt i midten af rækken med 44 points og kan ikke nå noget hverken op eller ned. De tager på en af de sværeste udebane når de skal besøge Selhurst Park, hvor Crystal Palace under Hodgson har været ganske stærke.

Ydermere har Palace generelt fundet et godt niveau frem mod slutningen af sæsonen og har formentlig brug for lidt flere point for at have sikret sig mod nedrykning. En sejr her vil derfor være virkelig vigtig for hjemmeholdet.

Crystal Palace - Leicester 1 til odds 2,12 hos NordicBet

Palace er virkelig stærke hjemme om end deres statistik på det seneste af ødelagt af at have mødt alle topholdene. Kampens resultat er uden betydning for Leicester der ovenikøbet har tvivl om Schmeichel og Okazaki. Læs den fulde ekspertanalyse fra Thomas Schyth her.

Huddersfield - Everton: samme kamp som Palace - Leicester?

På flere parametre - og særligt ift. motivation - ligner dette opgør meget den netop omtalte kamp mellem Palace og Leicester. Huddersfield er i nedrykningsfare og har et dræbende slutprogram, så danskerholdet har brug for point.

Everton er med deres seneste sejr på en lidt kedeliggrå 8. plads i ligaen, og har ikke mere at spille for. Samtidig er Huddersfield stærke hjemme, mens Everton generelt har set særdeles svage ud på udebane denne sæson.

Huddersfield - Everton 1 til odds 2,75 hos NordicBet

Huddersfield er stærke hjemme og skal have point med fra opgøret her - helst 3, selvfølgelig. Everton har kun æren at spille for, og det kan give endnu en tam udebane-forestilling fra deres side. Læs den fulde ekspertanalyse fra Thomas Schyth her.

Er ligaens svageste hold vågnet til dåd?

WBA har lige fra sæsonens start rodet rundt i bunden af ligaen og er fortsat bundprop. I løbet af sæsonen har det medført hele 2 trænerfyringer og Darren Moore - den midlertidige manager - har fået det utaknemmelige job at føre klubben til sæsonslutning.

Moore er dog gået frisk til opgaven, og på trods af modstandere som Manchester United og Liverpool, så er han altså stadig ubesejret efter 3 kampe i spidsen for holdet.

Nu venter så endnu en svær opgave når WBA skal en tur til Newcastle, hvor rutinerede Benitez hersker. Newcastle har ikke mere at spille for i ligaen med deres midterplacering sikret, men man ved også at det betyder meget for en mand som Benitez om han ender i top 10 eller lige udenfor.

Det kan godt være det er kosmetisk, men ikke for Benitez, og når han går op i noget er han som regel god til at få spillerne til at gå op i det samme.

Albions vil nok spille friskr til for at gribe deres chance, men man skal ikke forvente at se et Magpies-hold der stiller sig til siden og lader udeholdet komme til.  

Læs eksperternes spilforslag på årets Champions league

Citizens på vej mod 100 og Hammers på vej mod Championship?

Umiddelbart ligner det motivationsfordel til West Ham at de tager imod Manchester City der allerede er sikre på mesterskabet. Hammers mangler point i kampen mod nedrykning og kan bestemt ikke føle sig sikre blot fordi de har 6 point ned til stregen.

City vil dog næppe læne sig tilbage og hvile på laurbærene. I seneste runde udraderede de svanerne fra Swansea, selv om de også på det tidspunkt var matematisk sikre på at blive mestre.

Med skuffelser i Champions League og FA Cuppen, må City sætte sig nye mål, og her er det oplagt for Guardiolas tropper at stile efter de magiske 100 points i en sæson. Det kræver sejre, og den næste kunne de fint jagte mod Hammers.

West Hams største fjende kan dog sagtens blive dem selv, hvilket nok er symptomatisk for deres sæson. Der er udbredt utilfredshed blandt fansene med David Moyes, der konsekvent vælger at spille enormt defensivt, på trods af man har en trup med masser offensivt talent og potentiale, og på trods af at man har brug for sejre.

Nu kommer mestrene så på besøg, og mon ikke Moyes igen vælger at stille sig dybt og overlade bolden til modstanderen, af frygt for deres evner. Så kan der være nok så meget motivationsforskel, men hvis man giver bolden til De Bruyne, Sane og Silva så vil man ganske ofte ende i store problemer.

Harry Kane mod Watford = Motivationsforskel?

Harry Kane ligner en mand der nægter at opgive jagten på sin 3. topscorertitel i træk, og selv hvis resten af holdet ikke er motiverede, så er der ingen tvivl om at Spurs's nr. 10 vil gå efter at få bolden i nettet.

Kane har ganske vist hele 5 mål op til Salah der fører topscorerlisten, men kan han sætte samme slutspurt ind som sidste sæson, så vil han bestemt stadig have en chance. I sidste sæsons 3 sidste kampe formåede Kane nemlig at sende bolden i nettet hele 8 gange, og så skader det nok ikke at man møder Watford som man plejer at have nemt ved at score imod.

Watford har formået at kravle op på 38 point, hvilket bør være nok til at sikre dem endnu en sæson i ligaen. De her dermed ikke det store at kæmpe for og vil gå efter at underholde frem for at stille sig dybt og forsvare sig.

Odds på champions league vinderen - Få din bonus nu

Det kan åbne for en interessant og seværdig kamp, og det kan måske give Kane mulighed for at kravle en smule tættere på topscorertitlen.

Harry Kane scorer hattrick mod Watford

Betfair Sportsbook* er tidligt ude med dette spil, og tilbyder odds 7,5 på at det sker. Ikke meget for lidt af et langskud, men Kane vil formentlig tage ganske mange skud på mål, og mon ikke Eriksen, Alli m.fl. vil søge ham ekstra meget i offensiven for at hjælpe ham mod topscorertitlen? Læs den fulde ekspertanalyse fra Thomas Schyth her.

... Og så en topkamp hvor der næppe mangler motivation!

Udover flere opgør hvor man kan have en formodning om at et af holdene vil være mindre motiveret end det andet, så er der også et opgør hvor spillerne på begge hold bør være meget opsatte.

Manchester United tager hjemme mod Arsenal, og det er samtidig et opgør mellem de karismatiske personligheder på sidelinjen: Mourinho og Wenger.

Deres kampe mod hinanden er ved at være et opgør i sig selv gennem tiden, hvor de med deres klubber har mødtes hele 18 gange. Normalt har Mourinho et solidt overtag på Wenger, idet Arsenal blot har hevet sejren i land 2 af de 18 gange, men nu har Wenger meddelt at han stopper i Arsenal efter sin imponerende tid i klubben, og det kan måske gøre ham ekstra opsat på at tage en sidste sejr over Mourinho.

Hvad vil udfaldet blive af denne kamp? Vil Mourinho kaste de defensive tøjler hen mod slutningen af sæsonen? Vil Arsene Wenger rotere voldsomt for at være frisk til Europa League-semifinale, selvom man møder en rival?

Der er nok af spørgsmål til den kommende runde, og næppe nogen der har de endegyldige sandheder. Jo mere nuanceret vi kan gøre kampene her, jo bedre står vi dog rustet til at slå bookmakerne, så byd endelig ind med forslag, input, rettelser, kritik eller alternative syn på opgørene.