FC Barcelona mod Real Madrid. Det bliver ikke større i spansk fodbold. I denne optakt kigger vi nærmere på sæsonens første El Clásico, og holder et særligt fokus på odds på FC Barcelona - Real Madrid. Bliver det hjemmeholdet, der vinder, eller løber kriseramte Real Madrid med en tiltrængt triumf?

Det er giganternes møde i La Liga, når FC Barcelona og Real Madrid krydser klinger i den 10. spillerunde den 28. oktober. Det er to af verdens bedste mandskaber, der står over for hinanden, når de forsvarende spanske mestre fra FC Barcelona tager imod Champions League-mestrene fra Real Madrid.

1X2 odds, Barcelona - Real Madrid, Søn. 28. okt. 2018 kl. 16:15

Barcelona

Uafgjort

Real Madrid

Et hurtigt kig på årets første El Clásico 2018 odds indikerer dog, at kampen ikke er så jævnbyrdig, som den kunne se ud på papiret. Real Madrid har haft det svært uden Cristiano Ronaldo, og skønt Barcelona heller ikke har strålet, så har de fået pointene i hus - blandt andet takket være storspil fra Lionel Messi, der dog misser kampen med en skade.

Men én ting er hvad El Clásico-oddsene siger, noget andet er, hvad der sker på banen. Ekspert Jesper Carstens kigger i denne oddsoptakt nærmere på FC Barcelona vs. Real Madrid: Lige fra odds og trupinformationer til sæsonstatus for de to mandskaber.

Se vores Champions league optakt og læs eksperternes vurderinger

El Clásico Spilforslag

Spilforslag til El Clásico: Under 3 mål til odds 2,01 hos Bet365 

Hvor skal målene komme fra, når Barcelona er uden magiske Messi, og Real Madrid har solgt Ronaldo? Disse El Clásico-kampe er oftest målrige, men Real er i målkrise, Barca er langt fra sprudlende, og det kan blive et taktisk rivalopgør.
Læs hele eksperttippet her af Frank Pilantra her.

888sport: Nye kunder får forhøjet gevinst på El Clásico + bonus 888sport

 • Klik her og gå til 888sport

 • Opret dig hos 888sport og foretag en indbetaling og brug bonuskoden 100BONUS, hvis du vil modtage en velkomstbonus på 100 % op til 1.000 kroner på den første indbetaling.
 • Placér dit allerførste væddemål på præcis 50 kroner på vinderen af kampen mellem Barcelona og Real Madrid.
 • Dit væddemål skal enten være, på at Barcelona eller Real Madrid vinder. Vinder du på dit væddemål, får du 550 kroner igen, hvis Barcelona vinder, og 950 kroner igen, hvis Real Madrid vinder - uanset hvad det normale odds er.
 • Kampagnen udløber søndag den 28. oktober klokken 16:15
 • Regler og vilkår gælder.

Få forhøjet gevinst + bonus på El Clásico

FC Barcelona - Real Madrid odds

Hjemmebanefordelen vejer tungt i El Clásico, og bookmakerne er da heller ikke i tvivl om, at favoritværdigheden er tungt placeret FC Barcelona trods Messis fravær. I al fald er Barcelonas odds i skrivende stund omkring odds 2,00, mens Real Madrids odds er over odds 4,00.

Messis skade har dog haft en voldsom indvirkning på oddset. Umiddelbart før armskaden, der holder ham ude i op mod tre uger, kunne man få odds 1,70 på FC Barcelona.

I oddsboksen herunder kan man se aktuelle odds på FC Barcelona - Real Madrid. Bemærk, at oddsboksen forsvinder, efter kampen bliver fløjtet i gang: 

Barcelona - Real Madrid

Bookmakernes vurdering er altså, at FC Barcelona starter kampen som ganske komfortable favoritter, mens også meget tyder på, at det bliver en ganske målrig kamp. Men én ting er bookmakernes forhåndsvurdering af El Clásico, noget andet er, hvordan kampen forløber. 

Livestream El Clásico: Sådan ser du Barcelona - Real Madrid

Det er ikke længere muligt at se La Liga og dermed El Clásico igennem sin TV-pakke. I stedet for skal kampen streames. Det kan gøres gennem et abonnement hos streamingtjenesten Strive, eller det kan gøres hos bookmakerne. Mange bookmakere har nemlig gennem længere tid tilbudt livestreams på La Liga, andre fodboldligaer og andre sportsgrene. Dermed kan du altså livestreame El Clásico hos flere bookmakere. 

Danske Spil* er en af de bookmakere, der live streamer El Clásico. Kravet for at livestreame FC Barcelona - Real Madrid hos Danske Spil* er, at man enten har penge på sin spillekonto hos Danske Spil*, eller at man har spillet hos dem inden for de sidste 24 timer - og så er der adgang til deres El Clásico livestream og andre livestreams.

Livestream Barcelona - Real Madrid hos Danske Spil her

Det er også muligt at livestreame Barcelona - Real Madrid-kampen og de andre kampe fra La Liga hos Bet365*, Betsafe, Betfair Sportsbook*, Nordicbet*, Betsafe og Unibet*, da de alle har La Liga på deres livestreaming-program ifølge vores oplysninger. 

Hvornår spilles FC Barcelona - Real Madrid?

El Clásico spilles søndag den 28. oktober kl. 16.15 på Camp Nou. 

Gå ikke glip af Champions league kampene - Se kampprogram her

Trupinformationer: De kan misse El Clásico

Både FC Barcelona og Real Madrid er ramt af fravær i idealopstillingen forud for El Clásico 2018. 

I kampen mod Sevilla blev Barcelona ramt af det værste, der kunne ske for dem: en skade til Lionel Messi. Troldmanden fra Argentina er ude i tre uger, og er således ude af opgøret.

FC Barcelona må undvære Samuel Umtiti, der siden skiftet til klubben har været fast mand i midterforsvaret til venstre for Gerard Piqué. Ligeledes er den erfarne forsvarsreserve, Thomas Vermaelen, ude af opgøret med en skade. Det betyder med al sandsynlighed, at nyindkøbet Clement Lenglet starter sit første El Clásico.

Også Sergi Roberto, der huserer både på højrebacken og på den centrale midtbane, har døjet med småskader i oktober, men han ventes at være klar til kampen.

Hos Real Madrid er man definitivt uden højrebacken Daniel Carvajal. Topangriber Karim Benzema, der startede sæsonen som lyn og torden, har været skadet, men han startede inde i Real Madrids snævre midtugesejr hjemme over Viktoria Plzen, hvor han scorede til 1-0. Han må derfor ventes at være klar til en startplads i søndagens rivalopgør. Både Gareth Bale, Marcelo og har Isco døjet med skader i løbet af oktober. Alle tre spillede dog mod Viktoria Plzen og bør også kunne stille til start mod Barcelona.

BemærkDu kan finde kampen i vores matchcenter, hvor du kan læse de seneste nyheder, team news og - når vi er tæt nok på El Clásico - et bud på kampens startopstillinger. 

Senest opdateret: 17. oktober 2018 kl. 20:00

Læs eksperternes spilforslag på årets Champions league

Sæsonstatus: Sådan er det gået for holdene

Der er mange interessante indgangsvinkler for årets El Clásico, der er vanvittigt interessante at dykke ned i.

Først og fremmest er det interessant at kigge nærmere på de to mandskabers trænere, særligt fordi Real Madrid op til denne sæson har skiftet ud på trænerbænken. Hos hjemmeholdet er det Ernesto Valverde, der fortsat står i spidsen for FC Barcelona, men trods mesterskab i første sæson er sædet en anelse lunt under den pragmatiske træner.

Dernæst er det første El Clásico, siden Cristiano Ronaldo har forladt Real Madrid. Hvilken betydning får det for de forsvarende Champions League-mestre i denne kamp?

FC Barcelona uden Messi - og uden magi

Hos Barcelona har man superstjernen og individualisten, Lionel Messi. Men hvor de førhen formåede at have et stærkt kollektiv omkring den argentinske verdensstjerne, så synes situationen at være noget anderledes under Ernesto Valverde. Her regerer messidependencia i allerhøjeste grad, hvorfor det skal blive spændende at se, hvordan Barcelona klarer El Clásico uden Messi.

Spillet er ofte forudsigeligt, kedeligt og forsigtigt. Og selvom man render rundt med dygtige, offensive spillere som Luis Suarez, Coutinho og Dembele ved siden af Messi, så virker taktikken ofte meget panisk: Giv bolden til Messi og håb på det bedste.

Betfair: Nye kunder får odds 9 på Barca eller odds 18 på Real Madrid Betfair Sportsbook

 • Klik her og opret din konto hos Betfair

 • Tilbuddet gælder kun for nye danske kunder, der tilmelder sig Betfair Sportsbook med promokoden: ZFBJ5L. Det er vigtigt, at promokoden benyttes ved oprettelse.
 • Spil for op til  50 kroner på det forhøjede odds 9, på at Barcelona vinder, eller det forhøjede odds 18, på at Real Madrid. Spillet skal være et singlespil, og det skal placeres inden kampstart. 
 • Vinder du på dit spil, så udbetales din indsats kontant til din hovedkonto, mens gevinsterne fra det forhøjede odds udbetales som en bonus inden for 24 timer efter kampens afgørelse. 
 • Kampagnen udløber søndag den 28. oktober klokken 16:15.
 • Regler og vilkår gælder.

Opret dig og få odds 9 på Barca eller odds 18 på Real Madrid

Det gik måske i sidste sæson, hvor Valverdes defensive udgangspunkt bar frugt, men i år, hvor forsvaret har svigtet i begyndelsen af sæsonen, virker den taktik ikke længere så godt.

I flere kampe har Barca set nærmest bange ud, mens de i andre kampe har pakket sig alt for meget efter et hurtigt føringsmål. Det har man blandt andet set ved, at en smal 1-0-føring er blevet forsvaret ved at skifte defensive spillere - som eksempelvis midtbaneoprydderen Arturo Vidal - ind frem for at bevare det offensive momentum.

Det er samme klagesang, som de catalanske tilhængere fyrede af i sidste sæson: Valverde er for forsigtig. I sidste sæson kostede det (måske) i Champions League, mens det i år så småt er begyndt at koste i ligaen også.

Odds på champions league vinderen - Få din bonus nu

Real Madrid uden Cristiano Ronaldo - og mål

Førhen var Real Madrid meget afhængige af Cristiano Ronaldo, der var drivkraften bag holdet. Efter hans sommerskifte til Juventus har Real Madrid ikke umiddelbart erstattet ham med en ny spiller.

I stedet har man valgt at give træner Julen Lopetegui chancen for at få det optimale ud af holdets eksisterende spillere. Som spansk landstræner formåede han at få Marco Asensio og især Isco til at ligne verdensstjerner, og det har uden tvivl også været planen hos Real Madrid. Den mission er dog ikke gået helt smertefrit indtil videre, hvor især Isco har døjet med småskavanker, og efter 2-1-nederlaget mod Levante brænder sædet under Lopetegui meget voldsomt. De første rygter efter nederlaget gik på, at det end ikke var sikkert, at han ville stå i spidsen for Real Madrid til El Clásico.

Real Madrid startede ellers bragende godt, og efter de første få kampe lignede det, at man havde klaret skilsmissen med Cristiano Ronaldo ganske godt. Kollektivet var en succes. Benzema havde fundet sin anden ungdom. Bale lignede den verdensklassespiller, de havde købt fra Tottenham. Men på det seneste er der gået grus i maskineriet. 

Benzema er slet ikke så farlig igen, og Bale er akkurat lige så skadesplaget, som han har været hele tiden i sit spanske eventyr. Og det har kostet på det seneste: En afklapsning mod Sevilla, en nullert mod Atletico Madrid og dernæst to nederlag til CSKA Mosvka og Alaves - i alt fire kampe uden ét eneste mål. Cristiano Ronaldo er stadig en savnet herre i den spanske hovedstad.

Man skal dog ikke glemme, at Real Madrid i perioder faktisk har set ganske godt kørende ud, og af den årsag bør man slet ikke afskrive et hold, der har vundet Champions League tre sæsoner i streg - Ronaldo eller ej.

El Clásico Statistik

Det er favoritterne fra FC Barcelona, der har klaret sig bedst i El Clásico i nyere tid. Således har de vundet 49 % af de seneste 35 opgør. 17 sejre til FC Barcelona, ni uafgjorte kampe og ni Real Madrid-sejre.

I de seneste fem sæsoner har de mødt hinanden i 10 ligakampe, hvilket daterer sig tilbage til 26. oktober 2013. Dengang vandt FC Barcelona med 2-1 på eget græs, og i alt har de vundet seks af disse ti kampe. To er endt uafgjort, mens Real Madrid har vundet de sidste to kampe.

I de ti kampe er der blevet scoret 38 mål, hvilket giver et snit på 3,8 mål per kamp. 3-4-sejren til Barcelona i 2014 trækker dog gennemsnittet godt op, men helt generelt kan man ikke komme udenom, at der ofte er mange mål i kampene.

1X2 odds, Barcelona - Real Madrid, Søn. 28. okt. 2018 kl. 16:15

Barcelona

Uafgjort

Real Madrid