Der er vel egentlig ikke behov for en præsentation, og de fleste her på BetXpert er allerede bekendte med den skarpe RinusMichels, som har været blandt de mest flittige og succesfulde brugertippere.

Vi er meget stolte over at kunne byde velkommen til RinusMichels som ny ekspert for den norske Eliteserien.

Vi kan glæde os til at blive taget med rundt på tur til stadions som Lerkendal, Sør Arena, Alfheim Stadion og Aspmyra med vores nye fodboldekspert RinusMichels som rejseguide.

Det er nu over ti år siden, at RinusMichels for første gang kastede sig over udfordringen med at levere brugertips. Det er siden blevet til i alt 489 brugeranalyser, hvilket har givet en tilbagebetalingsprocent på 107 procent, og RinusMichels står med et overskud på 35,47 units på bundlinien.

Vi har hevet fat i RinusMichels for at møde manden bag tippene og høre nærmere om, hvad vi kan se frem til. Vi kommer blandt andet ind på, hvordan interessen for betting begyndte og ikke mindst, hvordan har han fået masser af profitabel insiderviden i de lavere norske rækker. 
 

Hollandsk opvækst - bosat i Norge i mange år

RinusMichels fortæller, at han er født og opvokset i Tulipanlandet, men senere flyttede til Norge, hvilket forklarer hans kundskaber i vores nordiske tunge. 

- Jeg er født i Holland, men har boet mange år i Norge.

- Jeg brugte det meste af fritiden på at spille fodbold, da jeg kom til Norge. Først fire sæsoner i 2. division, før jeg flyttede tilbage til Holland. Da jeg endelig fik et tilbud om en proffessionel kontrakt i ADO Den Haag, var jeg blevet 22 år, og det var ikke realistisk, at jeg skulle blive vældig god.

Turen gik herefter til Danmark, inden Norge kaldte igen. 

- Efter nogle år i Danmark blev jeg kontaktet af en 3. divisionsklub i Norge og spillede nogle sæsoner der.

Bettingkarrieren begyndte med kuponer til ti kroner

Som så mange andre oddsere og tippere havde RinusMichels også et familiemedlem, som introducerede ham for spændingen ved spillet. 

- Det startede med tipskuponen med min hollandske bedstefar tilbage i 80'erne. Han mente, at han havde fundet et genialt system, men som jeg husker det, så gav det ikke den store gevinst.

- Det var først, da man kunne spille på oddset i kiosken, at jeg selv kom i gang med bettingen.
Min første tipskupon var på ti kroner og havde tre italienske udesejre, som gik hjem, så det var jo nemt ... troede jeg.

- Med årene er jeg blevet mindre glad for udesejre og går meget op i at se på hjemme- og ude-stats for de aktuelle hold.

Insiderviden i de lavere norske divisioner

RinusMichels fortæller til BetXpert, at han med tiden fik oprettet et meget brugbart netværk i de norske divisioner. Et netværk, han kunne bruge i bettingøjemed. 

- Mange spillere havde kontakter i mange 3. divisionsklubber og andre lokale klubber, hvorfor der blev udvekslet insiderviden, som ikke står i aviserne. 

- Ofte var det info, som at det ene hold manglede spillere på grund af arbejde eller ferie, eller at de ville være reducerede, fordi der for eksempel blev holdt bryllup dagen før kamp.

- Det kunne også være informationer om, at erfarne nøglespillere ikke havde lyst til at spille udekampe, hvor der var en lang rejse. Eller om hold, som lå til oprykning, men som hyggede sig i divisionen og derfor ikke ønskede at vinde flere kampe den sæson.

- Den dag i dag tror jeg også, at mange af trænerne fra holdene i 3. og 4. division synes, det er sjovt, at de bliver kontaktet af en fyr i Danmark, som gerne vil vide, hvordan de stiller op til næste kamp. Jeg er overrasket over, at de er så ærlige angående, hvilke 11 spillere de stiller op med.
 

Bodø/Glimt og 4-3-3-formation

Eliteserien er blevet ekstra spændende nu, hvor mesterholdet Bodø-Glimt dominerer og spiller usædvanlig flot fodbold. Det mener RinusMichels i hvert fald. 

- Jeg kan ikke huske at have set et skandinavisk hold spille så flot fodbold, som det Glimt gjorde i 2020.

- Måske er det uretfærdig at sammenligne dem med de fem-seks år, jeg har siddet i Parken og set FC København spille, men jeg synes heller ikke, der er så mange andre danske klubber, som spiller så offensivt med stor risiko og gerne med mange unge, danske spillere.

- Jeg håber, Brøndby kan blive det. Der er noget specielt med en 4-3-3-formation med offensive backs og driblestærke, hurtige kantspillere.

 

Et årti med BetXpert: Gode kilder skal sikre overskud

RinusMichels lægger ikke skjul på, at de gode kontakter og evnen til at "gribe knoglen" skal bane vejen for et solidt overskud i eksperttjansen. 

- Jeg har benyttet mig af BetXpert i cirka ti år; i perioder med brugertips og i andre perioder for at diskutere kampe i forumdebatter og følge med i, hvordan andre spiller.

- Der har været utrolig mange, som har haft helt andre forudsætninger for at lykkes end jeg.
Vældig ofte har jeg læst om noget fra mennesker, som må have været matematiske genier, disciplineret, ikke styret af følelser, når de spiller, og som har en komplet struktur og en plan med sine spil. Det kan jeg ikke prale af at have. 

- Jeg har gået i plus på mange tips på en anden side, før jeg begyndte at bruge BetXpert, men jeg har også betalt mine lærepenge. 

- Jeg har udviklet mit spil til, at jeg giver bedre tips, end hvad jeg selv vinder.

- Jeg kan godt lide at se bestemte hold over en længere periode og finder de bedste kilder til informationer om holdene. Det er sådan, jeg gør tingene. 

- Efterhånden dropper jeg nogle kilder, som jeg ikke synes er gode nok, og når det forarbejdet er gjort, og jeg har set holdet i mange kampe og har sikre kilder, så kan jeg bruge energien på at finde gode spil.

- Det tager tid at komme dertil, men noget af det mest irriterende med andre tippere er, når de argumenterer i overkant ivrigt og ikke er helt ærlige.

- Det kan være selektiv brug af stats, eller når der skrives, at der mangler mange spillere, men det nævnes ikke, at her er tale om spillere, som normalt sidder på bænken. Jeg vil prøve at undgå de fejl.

- Min erfaring er, at det er bedre at spille på så lidt som muligt. Én nation, én liga, nøglehold, nogle bestemte markeder.

- Jeg har for eksempel ikke så god erfaring med væddemål på kortspil og målscorer-tip.
Jeg foretrækker at spille på overspil og er faktisk heller ikke så begejstret for væddemål på, at et hold vinder uden at slippe ind mål.

- Jeg foretrækker at spille på hjemmehold, helst med tilskuere på lægterne selvfølgelig. Herudover har jeg også øje på de lange busrejser, nogle hold skal ud på i de lavere divisioner. Og ting som underlaget. Der er efterhånden ikke mange hold i Eliteserien, som spiller på almindeligt græs. Slutteligt også ting som vind og vejr, selvom klimaet stortset er det samme i det meste af Norge. 

 

Coronavirus forårsager flere køb af lokale spillere

Coronavirus har skabt udfordringer i hele verden, også i Norge. RinusMichels kommer her lidt ind på situationen i vores naboland.

- Klubberne har løst det (coronasituationen, red.) forskelligt og har gjort ting anderledes end andre sæsoner.

- Norge lukker ikke mennesker ind, som ikke er bosat i landet, så flere klubber har købt udenlandske spillere, som venter på tilladelse på at må komme ind i landet. 

- Det betyder, at de fleste klubber i Eliteserien har været tvunget til at hente spillere fra lokalområdet eller divisionerne under den bedste række. 

- Det er svært at have et overblik over, hvor gode de spillere er, men der vil højst sandsynlig opstå problemer i de 1. og 2. divisionsklubber, som har mistet alt for mange spillere i løbet af kort tid. De får sjældent mange kroner for disse spillerne.

- Klubberne skal så ud i området og hente nye spillere uden at kunne tilbyde mange kroner.

- Arbejdsituationen er også vanskelig. Klubber som eksempelvis Valdres og Arendal har tidligere hentet mange udenlandske spillere og givet dem både bolig og en pose penge. Nogle gange også et arbejde. Det bliver svært nu.
 

Norges Boxing Day og feedback fra brugerne

I Norge er den 16. maj en stor fodbolddag. Så stor, at det er nordmændenes svar på Boxing Day. 

- Det kan være nyttigt at være opmærksom på fodboldkampe den 16. maj i Norge. Det kan bedst sammelignes med Boxing Day i England. Den 16. maj er store fodbold-dag i Norge. Det er dagen før nationaldagen, og der er ofte god stemning til de kampe, også længere ned i divisionerne. 

- Jeg kan godt lide den belønning, jeg får, når brugere er glade for, at jeg deler informationer ud om nogle mindre kampe.

- Der er gået lidt sport i at finde informationer ved at abonnere på lokalaviser og følge de norske klubber på Facebook. Dette specielt vedrørende 3.-4.-divisionsklubberne, som jeg også selv tagr kontakt til for at få informationer. 
 

Eliteserien 2021 er i gang

Mens de fleste af de øvrige europæiske ligaer er nået til sæsonafslutningen, så er den norske Eliteserien kun lige gået i gang med deres 2021-sæson.

Der skal afvikles i alt 30 spillerunder frem til den 12. december, så vi kan se frem til en masse ekspertanalyser til de norske ligaer. 

Der skal naturligvis lyde et stort velkommen til ekspertpanelet til RinusMichels. Du kan altid følge med i hans ekspertanalyser på hans ekspertprofil.