Se odds og gode tips i denne optakt til årets internationale Melodi Grand Prix. Gæt med på, hvilke sange der topper, og hvilke der flopper.

To semifinaler og en stor finale byder os velkommen i Rotterdam den 18. maj, 20. maj og 22. maj.

Samlet set skal 39 lande deltage, efter Hviderusland blev diskvalificeret, og Armenien blev nødt til at trække sig i år. Danske Fyr og Flamme deltog i semifinale nummer to, og de havde cirka 35 procent chance for en finalebillet ud af to nogenlunde lige kvalitetsrige semifinaler, hvilket desværre glippede. Ti lande går videre fra hver Eurovision semifinale. 


Du kan høre sangene til Danmarks semifinale her eller alle 39 sange her samt en akustisk videokoncert med nogle af deltagerne. På dette link kan du finde al statistik fra tidligere år.

Odds på Eurovision 2021

Herunder finder du de bedste Eurovision 2021 odds. Der er finale lørdag den 22. maj, og du kan se med på DR1 og DRTV.   

Odds på vinderen af Eurovision 2021 Højeste odds Bookmaker
Malta 7,50
Schweiz 13,00
Italien 3,35
Cypern 100,00
Sverige 150,00
Finland 34,00

Odds på Eurovision 2021 er senest opdateret lørdag den 22. maj klokken 10. Brug logo-links.

Som oddstabellen ovenfor viser, er der mange bookmakere med Eurovision odds. Frankrig, Italien og Malta er favoritter ifølge bookmakerne.

Nedenstående odds på Eurovision viser nogle af de specialodds, der er på Danmark.

Eurovision betting: Specialodds på Danmark Højeste odds Bookmaker
Danmark kommer i finalen 2,50
Danmark kommer ikke i finalen 1,55
Danmark ender nr. 21-24 12,00
Danmark kommer i top-10 21,00

Odds på Eurovision er senest opdateret mandag den 10. maj klokken 11.49.

Spil på Eurovision hos Danske Spil

Som seer er det værd at bemærke, at man har valgt at erstatte Ole Tøpholm, den legendariske danske kommentator, med nye folk. Ellers er alt ved det gamle, herunder pointsystem, afstemningsprocedure, "vennelande", seere og juryer.

Prøverne er i skrivende stund netop gået i gang, hvorfor meget kan ændre sig. Både med hensyn til evner udi livesang og sceneshow. Meget kan briste og bære, når et Spotify-hit eller en YouTube-video skal omsættes til liveshow. Hvem husker ikke den franske favorit i 2016, som fik det svært - modsat Australien i 2019 svævende på pæle. 

Odds og spilforslag til Eurovision 2021: Juryen

Bookmakernes Eurovision 2021 odds har ledt mig til et par tanker om spil, der meget vel kunne indeholde fin værdi. 

Juryen og seerne bestemmer som altid hver 50 procent. Jurypoint gives før seerpoint i finalen og skal ranglistes via en eksponentiel graf, som gør det lidt sværere at straffe hadesange.

Juryerne vægter oftest originalitet, god vokal, enkelthed og kompositorisk kvalitet. Gerne nye aspekter og variationer. De gider ikke konfettikanoner, metervare-musik, dårlig engelsk accent eller ubalance med kor. Så prøv selv at spotte den næste jurydarling. Tidligere har enkle, vokale sange vundet hos juryerne, som Nordmakedonien i 2019, Østrig 2018, Portugal i 2017 og Australien i 2016.

Frankrig vinder hos juryerne: Odds 3 Betfair* Spillebørs.

Frankrigs Barbara Pravi synger sin sang Voilá med en sådan indlevelse og enkelthed, at den næsten har et magisk skær over sig. Den har lidt af samme stemning som Portugals Salvador Sobral i 2017. Der er p.t. også odds 2,64 på samlet top-3. Bliver det for uoriginalt og kedeligt? Måske hos seerne. Man vil nok kunne høre en tændstik falde til jorden, og det plejer at være et godt tegn.

Odds tip til Eurovision 2021: Seerne

Hvad så med seerne? Jo, de vægter såmænd også god vokal og kompositorisk kvalitet og enkelthed. Men modsat juryerne virker et fedt sceneshow her. En guilty pleasure gør heller ikke noget i denne kategori, hvor de sidste to hjerneceller kan smides og give sig hen til stemningen, à la San Marino i 2019.

Det må gerne være lidt edgy og skal ikke være depressivt, selvom den samlede vinder oftest er melankolsk frem for festlig. Siden "Satelitte" i 2010 har kun Netta i 2018 været ikke-melankolsk blandt vinderne. Det vil sige otte ikke-festlige sange har vundet. Kan lille Malta ændre på den statistik i år? Eller bliver det melankolske Frankrig el. Schweiz?

Malta vinder til odds 7 (flueben i v/p for odds 2.5 top 4) hos Bet365*

Malta stiller op med en tidligere Junior Eurovision- og X Factor Malta-vinder. Destiny har en glimrende og kraftig vokal, og sangen er catchy og emmer af kvalitet.

Malta vandt både Eurojury (musik fagjury) og fanklubbernes OGAE-afstemning tæt foran Schweiz. Destiny ligger nummer to på eurovisionworld.com lige efter Frankrig, hvor Italien pt. ligger svagere.

Malta er pt. mest set på YouTube af de 39 sange. Dog er Malta i udtryk lig Israels vindersang fra 2018, og stilmæssigt ligner den i årets felt både Kroatien, Moldova, Litauen, San Marino samt DoReDos fra 2018. En stilart (uptempo), som sjældent vinder. Så bedøm selv om Italien, Frankrig, Ukraine, Island eller Cypern kan få flere point. Betfair* børs har høje odds på seervinder. Each way (v/p) betyder, at der sættes et lige så stort beløb på top 4 til odds 2.5.

Hvad med Danmark?

Ved det danske Melodi Grand Prix vandt Fyr og Flammes "Øve os på hinanden" kun knebent over to forholdsvist svage sange i et sjældent svagt dansk musikår. Vores sang synges på dansk for første gang i mange år, men udlandet er ikke vild med sangen og forstår ikke teksten. Desuden er udlandet heller ikke vilde med sceneshowet, som de to herrer desværre har oplyst bliver det samme igen. Det er værd at have i baghovedet, når du skal vælge dit Eurovision 2021 odds. 

Danmark stiller op i semifinale nummer to. Her er 17 sange med (kun 16 sange i første semifinale). Med 17 sange og ti finalepladser er gennemsnitsodds for at gå videre 1,70. Hvad med Eurovision odds på Danmark her? Danmark ligger i cirka odds 2,5 for at gå videre. Edit: røg ud, men faldt meget i odds.

Tidligere gav jeg dem under 30 procent chance, især fordi den er så vestlig, men det heldige er, at Danmark har fået æren af at synge sidst, hvilket øger chancen lidt, samtidig med at vi scorer bedre i OGAE poll (flot, overraskende 15.-plads) end i popular vote-afstemninger. Dog mange point fra Tyskland, som desværre stemmer i første semifinale. Så alt i alt ender jeg i 33 procent for dansk finale. Lidt skuffende. Til gengæld kan vi glæde os over, at vi faktisk er forsvarende Eurovision-mestre - i kor - Danmark vandt Eurovision in Choir!

Danmarks placering: nr. 21-24 til odds 12 (eller nr. 16-20 odds 10) hos Danske Spil*

Jeg tror ikke selv på dansk avancement, fordi sangen nok lyder bedre i danske ører end i udenlandske. Men tror man på dansk succes, er værdien klart mere i dette spil, da en eventuel finaleplads nok vil være på yderste mandat. Lad os være ærlige, vi ender ikke i top-10 (odds 21), nok nærmere cirka nummer 20-35, og bundplacering ender altid hos 1-2 fribillet-lande på grund af stemme-matematik. Her er samlet flotte odds 5,5 for ni rimelig sandsynlige kval-placeringer - altså det dobbelte odds end den rene kvalifikation.

Tror man på mirakler, så kan Danmark fås h2h mod Norges TIX til Eurovision odds 6,00 hos Unibet*. Top-10 til odds 21 hos Bwin*. Bedst i Norden giver odds 101 hos bet365*, hvor TIX giver 30 hos nordicbet*.

Bemærk, at Fyr og Flamme ikke er de eneste danskere i år. Hvis du synes, at den italienske gruppe "Måneskin" klinger en smule dansk, så er det helt rigtigt. Bandet har en kvinde med danske rødder, lidt som Tysklands Michael Schulte i 2018, som fik Danmarks 12 point af både seere og jury. Måneskin står som seerfavorit.

Odds på Eurovision: Semifinale 2

De mange poppede uptempo-sange er ligeligt fordelt mellem de to semier, men kan i finalen tage seerpoint fra hinanden. Typisk belønnes især gode vokaler og originale bidrag.

Danske Spil* har spil på at gå videre med mulighed for at kombinere. Her anbefaler jeg KLART kun at spille doubler - 1 ja og 1 nej, da flere blot udligner værdien.

Nedenfor finder du de højeste Eurovision odds 2021 på, hvem der vinder den anden semifinale, der løber af stablen torsdag den 20. maj. 

Eurovision betting: Hvem vinder semifinale 2 ved Eurovision 2021? Højeste odds Bookmaker
Schweiz 2,75
Island 6,00
Finland 15,00
Danmark 67,00

Eurovision odds er senest opdateret søndag den 16. april klokken 10.

Til sceneprøven gjorde Bulgarien og Island det godt og Schweiz havde en fin juryprøve. Her tror jeg, at Moldova måske kan floppe. Personligt er jeg mere til Albanien (jurydarling?). Sammen med Tjekkiet, Østrig, Estland og Serbien bliver disse lande nok Danmarks nærmeste konkurrenter.

Bemærk, at point først offentliggøres efter finalen på Eurovisionworld.com eller Eurovision.tv.

Odds på Eurovision: Finalen

Frankrig, Malta eller Italien? 

De seneste fire år har vindersangen kun ét år vundet hos både jury og seere. Én gang den ene kategori og to gange slet ingen af dem, men dog højt samlet. Husk også at jurypoint i finalen offentliggøres før seerpoint (som gives samlet startende med det land, som fik færrest jurypoint og op til det, som fik flest). Så køb eventuelt juryfavoritter nu, eksempelvis Frankrig, Malta, Schweiz eller Bulgarien, og vent eventuelt med seerfavoritter som Italien og Ukraine, til efter jurypoints er vist i finalen (kun BF-børsen har livespil efter første point).

Mit bedste bud på en vinder før sceneprøverne er Frankrig. Dette bedømt ud fra væsentlige historiske parametre, polls, live-vokal, visninger med mere. 

Malta, Frankrig og Schweiz efterligner vindersange fra henholdsvis 2018, 2017 og 2019, hvor 2017 klarede sig klart bedst på point og havde megen patos.

Sidste år vandt Island og Schweiz godt nok den uofficielle afstemning med samme artister som i år. Det var dog ud fra studieversioner og andre sange.

Live er noget helt andet. Husk blot Italiens gorilla i 2017 og Frankrig i 2016. Island har dog fået positiv opmærksomhed med Fire Saga-filmen, og kan blive en dark horse. Cypern er steget meget og giver 50 som seervinder.

Der er fine h2h-spil på Frankrig i mod svagere sange - blandt andre hos Unibet* med høj spilmax.

Frankrig top-3 til odds 2,64 kan i skrivende stund fås på Betfair* Spillebørs. Og bet365* har 'vinder kommer fra big 5' til odds 3,00, hvis man tror på både Frankrig og Italien. Grækenland fås i odds 300 på Betfair* exchange børs.

Bemærk også, at med Hviderusland og Armenien ude så er der færre østlande til at give point i år til vennerne (Rusland, Aserbajdsjan og Ukraine). 

Så hvem kan blive top-10 ved dette Eurovision 2021? 

Mit bud: Frankrig, Italien, Malta, Schweiz, Island, Cypern, Bulgarien, Ukraine, Grækenland, Litauen. (Evt San Marino, Sverige, Portugal, Finland, Rusland, Norge).

Ukraine ender bedre end Rusland: Odds 2,20 hos Unibet*

Begge sange vandt forventningsafstemningen for den første sceneprøve i semifinale 1. Ukraine kan score seerstemmer med en meget særpræget original goa-trancesang med en fløjte. Rusland kan tabe lidt hos de vestlige lande grundet arabisk genre. Det handler dog om, hvor mange som har dem i top, og ikke hvor mange som hader dem. Onside Betting* har også h2h-spil.

Spil imod ved Eurovision 2021

Men hvad skal man så spille på ud over egne favoritter? Faktisk er der hist og her fin værdi i enkelte each way (v/p) -spil. Sæt flueben, og systemet sætter et lige så højt beløb på top-4 til lidt over kvart odds.

Litauen kan fx fås til odds 81 v/p hos Bet365*. Flueben i v/p giver 50 procent indsats på odds 21 for top-4 og resten på vinder. Top-4 efterspørges lavere på BF-børsen, hvor man også kan sælge/spille imod (koster cirka seks procent i gebyr). Samme med Sverige 101 som giver odds 26 på top-4 hos Bet365*.

Faktisk er der mange gode Eurovision 2021 odds at spille imod, altså sælge i top-3, -4, -5, og -6. Hvorfor skal Litauen for eksempel stå i odds 3 for top-5, når den som vinder står i odds 55? 3 x 5 giver 15, og der er ingen kæmpefavorit p.t. Ukraine kan også sælges for top-3, og Rusland og Litauen kan sælges for top-5 og eventuelt Bulgarien og Portugal.

Så min taktik i år er at spille imod. Det er også værd at være vågen ved den første sceneprøve, så du er godt forberedt, inden du sætter dine Eurovision 2021 odds.