18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Eurovision Odds: Hvem vinder Eurovision 2024?

Opdateret
HighrollerEkspert Highroller
Mine specialer er underholdning, betting og casino/kampagner, specialmarkeder og matematisk valuespotting generelt.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (58)

Verdens største musikkonkurrence fester løs i Malmö Arena til den store finale ved det international Melodi Grand Prix den 11. maj 2024. Betxpert kommer med bud på Eurovision 2024 vinder, Top 3 og Top 26. Oddsene er indsamlet fra bookmakere, der har odds på Eurovision Song Contest 2024.

Eurovision 2024 odds 

Der er masser af odds på Eurovision og du kan her se en oversigt over bookmakernes bedste vinder-odds.

Eurovision: Analyse af favoritterne

Jury- og seerpoint og vennelande og meget mere bliver her analyseret af vor ekspert Highroller. Så læn dig godt til rette, for Eurovision er altid fyldt med underholdning, spænding, god musik, glitter og overraskelser.

Se her vores ekspertvurdering af de bedste sange ved årets Eurovision, og se prediction top 26 tabel længere nede

Italien - Angelina Mango - "La Noia"

Italien kommer med en mere end hæderlig sang. Angelina Mango´s "La Noia" har en fin rytme og god stemning med et catchy omkvæd. Artisten rammer den live til 'UG+' og hun må siges at være en af årets bedre.

Italien er i 'Big 5' og klarer sig altid notorisk godt hos både seere og juryer. "La Noia" ender nok ikke 1´er hos hverken seere eller juryer, men kan score højt hos begge.

Hos seerne har jeg den i min prediction lidt efter Israel, Kroatien, Schweiz og Ukraine. Holland er ude!

Af svagheder er den ikke nytænkende, og der er mange andre party- og dance sange med i år - hele 17 stk!! Vennelande er nok San Marino, Malta og Spanien. Naboen Rumænien deltager ikke. 

Ser vi på afstemninger og polls, så er Italien højt placeret som ca. nr. 3 (uden Ukraines, Israels og evt. Irlands og Finlands mørketal). Polls afspejler seerne ret godt. Angelina blev klar 1'er hos jury ved San Remo og svag 2er hos seerne. Den vigtige Eurojury poll (prof. musikere) satte Italien i top 3, med langt til nr. 4. Uden at tøve, vil jeg sige, at den er sikker Top 7.

Ukraine - Alyona & Heil - "Teresa & Maria"

Ukraine er historisk Europas dygtigste land i Eurovision de sidste årtier, endda foran Sverige. Eneste land som altid er gået videre. Modsat forrige års triumf stiller de faktisk op med en af årets bedste sange.

Seer-afstemninger siger blot nr. 8 (men det er hardcore ESC fans uden alle sympatistemmerne). Forrige år slog Ukraine suveræn verdensrekord i seerpoint med en ubetinget dårlig sang, som kun endte nr. 2 nationalt. 

Sidste år fik de mange seerpoint med en endnu dårligere sang. Med den gode melankolske sang i år kan de ende godt. De er oppe mod et hav af partysange og kan skille sig ud i feltet. Godt budskab i sangen, og sceneshowet er forbedret.

Juryen giver nok ikke helt i top, da genren ligner Tjekkiet '23 "My Sister Crown". Blev nr 15 i Eurojury-poll. Men nok stadig middelhøjt. Den er svær at hade på den logaritiske skala juryerne bruger, sværere end Holland fx. Endte nationalt 2'er hos jury og hel suveræn 1'er hos seere. En sikker Top 8 samlet.

Kroatien - Baby Lasagna - "Rim tim taga dim"

Sangen er favorit og ligger nr. 1 i seer-afstemninger. Sangen er folkelig, yderst catchy, moderne, og fjollet, elekronisk dansevenlig (med et tvist af rock, som kun Norge også har med). Jeg har den selv som nr. 1 (edit: nu to efter Israel) hos seerne. Jeg tror seerpoint fordeles meget ud i år på en håndfuld lande (se prediction) og på mange lignende partysange, mens jurypoints er lidt nemmere (2-3 lande scorer højt ved jury!)

Sangen vandt helt suverænt nationalt hos både seere og juryer. Ved Eurojury lå den 6'er, godt 100+ under top 3.

Mange vennelande er ikke med i år! : Montenegro, Nordmakedonien, Rumænien, Bulgarien, Bosnien, osv. Dog har Kroatien rigeligt med andre halvkorrupte vennelande som Slovenien og Serbien, som er sikre 12-taler. Samt evt. Rest of the World fra andre balkanlande som ikke kan deltage.

Der kan komme små problemer med juryen. Alene titlen "Rim tim taga dim" må løbe mange jurymedlemmer koldt ned ad ryggen. Juryer hader ofte uptempo sange. Den minder om Käärijä. Er det kvalitet nok i forhold til Schweiz, Italien, Frankrig, Israel, osv? 

Jeg kan tvivle og har Baby Lasagna - "Rim tim taga dim" som nr. 4-7 hos jury, men 1-2'er hos seerne. Den har overhalet Schweiz som oddsfavorit pga et bedre sceneshow. Med Holland diskvalificeret kan den hente nogle af deres point i samme party-genre. Vent evt. med at købe på Betfair Exchange til efter jurypoint er givet. Sikker top 4 samlet.

Frankrig - Slimane - "Mon Amour"

En helt klassisk typisk fransk sang, strategisk målrettet jurypoint, da Frankrig i 'Big 5' er sikret en finalebillet.

Sangen er flot, godkendt og røvkedelig i mine ører. Men juryerne skal KUN vurdere musikken ud fra fastlagte kriterier. Vokalen er ok og med sangen i fokus. Den skabelon har før givet pote med Voila! og mange andre. Kedeligt er helt ok hos juryerne. I '22 fik Australiens kedelige (Not the same) 9 gange flere jurypoint end Moldovas festbombe med harmonika.

Og for seerne og juryer skiller den sig voldsomt ud blandt 3 timers larm og discofest. Seere og juryer elsker det enkle og rene. Den vandt Eurojury (renset vandt Schweiz). Kvaliteten er ikke på "Tout l'univers' niveau, men stadig ret høj. Israels og Georgiens artist/vokal er bedre. Men Frankrig har en sikker formel. Det hjælper også at Luxemburg er tilbage.

Nr ca 12 i seerpolls er måske ej nok til sejr, men odds 34 e/w giver høje odds 7,6 for top 4 Spreadex. Each way er bedre at spille end lige på.  Husk at købe jurysange tidligt, og seersange efter jurypoint er givet. En sikker top 7 pga. høje jurypoint.

Schweiz - Nemo - "The Code"

Tredjefavorit. En mere anderledes og autentisk sang her. Vi er ude i noget LGBT - powered med masser af passion og ånd. Ikke så sødsuppet og kopieret som flere andre. Fint komponeret. Klart den sang med mest følelse, og autentisk a'la Conchita Wurst.

Schweiz ligger nr 2 i odds, og  2 i seerpolls, nok fordi den skiller sig ud.

Rigtig fin lyrik, og flotte opera-rifs af backup koret især. Den endte 3'er i den vigtige Eurojury-poll (men 1'er renset for deltagerlande og antal!) Der mangler "klassiske jury elementer a'la Frankrig." Men andre kvaliteter som lyrik og opera-'rifs' opvejer det lidt. Vindersange er oftest melankolske som denne frem for Kroatiens glade sang, som vi så i 2023.

Schweiz har mange nabolande. Sangen er meget (for?) vestlig, men der er også mange vestlige sange med. Hvis Italien, Belgien og Frankrig taber lidt på seere, og Kroatien, Ukraine og Grækenland på juryer og vennelande kan den have chancer. Køb den nu før jurypoint vises. Nok i top 4.

Sverige - Marcus og Martinus - "Unforgettable"

Sverige gør det som altid fejlfrit, men Marcus og Martinus kommer ikke til at sende Sverige til tops.

Duoen vandt klart ved Melodifestivalen hos både juryer og seere. Det er også et etableret navn landet stiller med.

Scenen i 3D er flot, og de gør det da godt med fine vokaler og det hele. Ret professionelt og klinisk, i stil med Erik Saade, Lundvik '19, Ingrosso '18 og Bengtson '17.

De ligger da også kun nr. 14 i seerpolls og bookmakerne har også ret høje odds.

Historisk er værtslandet Sverige sammen med Ukraine det bedste land målt på meritter. Og det klart mest prestigefulde land at sende sange til.

Jurymæssigt får Sverige altid masser af point og det vil de sandsynligvis også få i år. Seermæssigt lidt lavere end tidligere de seneste år. Der er en mættethed og lyder uorginalt.

Men godt med vennelande som Danmark og Finland, selvom Norge også gør det godt i disse år. Mange vestlige lande i år og østlande ude hjælper på chancerne, som nok især kommer fra jury, som belønner kvalitet. Hvis du ikke tror på Frankrig, Schweiz, Belgien, Italien osv kan Sverige tage gode jurypoint.

Seermæssigt næppe. De trak nr. 1 ud af 26, og skal derfor åbne finalen, hvilket normalt koster ca. 13 seerpoint pga tv-seertal. Det er dog en fordel at afstemning (i finalen) er ændret i år, så der allerede kan stemmes fra sang 1.

En anden svaghed er de mange andre (17 stk) uptempo dance sange i år, men det bør blive til en ca. 10. plads.

Israel - Eden Golan - "Hurricane"

Så kommer vi til årets mest kontroversielle land, pga. Gaza-konflikten. Eden blev tvunget til at omskrive sangteksten og titlen October Rain, da den var for politisk.

Planen var at trække sig, men Israels regering pålagde dem alligevel at deltage. Forvent kritik, og buh-råb, og øget sikkerhed.

Selve sangen og kvaliteten er egentlig ret fin i mine ører. Musikalsk spændende og melankolsk, modsat mange glade dakke-dak sange. En top 10 hos juryen, måske bedre. Den blev svag 7'er i Eurojury.

Israel kan score semi-højt hos juryer, men nok også hos seerne, som kan have mørketal. (Edit: fører helt suverænt i Italiens lækkede seertal, og faldt herefter fra odds 60 til nu ca. 5). Vent evt. med at købe den til live efter jurypoint er givet, BF børs mm. En top 3.

Grækenland - Marina Zatti - "Zari"

Sangen styrtdykkede i odds og vokset i polls siden sangen blev udgivet. Steg dog til odds 100, og fint each way odds. Sangen skiller sig ud, da den er delvis i en arabisk genre. På Youtube har Marina Zatti - "Zari"  kun halvt så mange likes per view som Israel. I polls ligger den semihøjt. Popular vote er en kæmpe fordel for sangen ved seerne, nok mest fra øst.

For mere trænede jury ører er det bare ganske almindelig arabisk musik tilsat vestlige indslag og toner i et fint mix. 

Fint ja, men næppe originalt nok til at gå helt til tops.  Jeg er ikke 100% sikker, men jeg tror ikke juryerne ønsker den op helt i top. De vil ikke at deres branche går den retning musikalsk - alt for arabisk og ikke-vestligt. I eurojury blev den 8'er.

Juryen kan få svært ved helt at tage den arabiske musikkultur ind under Eurovision-paraplyen. Da flere balkan- og østlande ikke er med i år, så har jeg har Marina Zatti - "Zari" som middelgod.

Men alt i alt et fint anderledes indslag fra et stort musikmæssigt land. Grækenland skal nu nok komme i Top 15 pga. seere og popular vote.

Holland - Joost Klein - "Europapa"

Edit: Holland er blevet diskvalificeret!

Hvert eneste år kommer et ESC nummer, som hitter viralt pga en god video. (Occidental Karma osv). Og hvert år 'slagtes' den slags sange af juryen. Jeg tror, det samme sker med Holland i år. 12 mio views! Musikalsk en parodi i dakke-dak, dog med nogle gode hardstyle indslag i stil med "Rave med de hårde drenge".

Lave jurypoints og fine seerpoints. Ingen jury med respekt for sig selv vil blåstemple dette virale gak-værk.

Holland ligger nr. 4 i den store poll (musikfans). Men den er nr. 10 i andre afstemninger. Det taler for at der er mange vestlige vennelande. Jeg anerkender polls, og har dem på nr. 3 - 4 hos seerne, da fanpolls ligesom ved Windows95man kan have mørketal.

Videoen kan skabe falske forhåbninger.

Holland må score ret lavt hos juryen, da andre sange er mere langtidsholdbare. Vent med at købe seer-baskere til live, efter jurypoint. "Europapa" lander på en top 10. plads, men vinder næppe.

Norge - Gåte - "Ulveham"

Endnu et af de få indslag, som skiller sig helt ud midt i et hav af dance og Fuego-kopier.

Norge er det eneste folklore nummer i år; selvom Grækenland og Armenien er lidt i samme genre. Men Norge leverer i ikonisk nordisk stil. Også et af få numre med rock. En skabelon fra 'Love Love Peace Peace' og KEiiNO, som ofte overrasker.

"Ulveham" synges på norsk og kan forvente point fra Sverige, Danmark, Island, Finland mm. Den er formentlig ikke kommercielt nok for juryerne.

Alt i alt et godt seerbidrag i danske ører, nordisk noir, godt håndværk, flot scene, og skiller sig nok ud til at score ok i popular vote hos seerne. Også fan-belønning for godt norsk MGP i et par år nu.

Ligger nr. 10 i polls. Jeg tror ikke Norge skuffer hos seerne. Men næppe 10 eller 12-taller fra hverken jury eller seere. En ca. 10.-18. plads.

Hold også øje med disse lande

Georgien

Klart bedste artist, sanger/vokal, sammen med Israel og Italien, hvis du slukker videoen, glemmer forventningerne og lytter rent til vokalen. Ligesom juryerne kun skal bedømme musikken ikke showet. Så lyder det georgiske bidrag virkelig godt! På scenen virker sangen og sangeren utrolig godt, bedre end musikken som er outdated.

Komponeret for poppet for seere, fuld af clichér og kan derfor (tvivler) ryge ud i den svære semifinale 2 hvor der er 16 lande. Men Georgien fortjener klart en billet til finalen og det bør også blive til flotte point fra juryen.

Irland

Årets wow oplevelse. Se videoen! Den får dog nok ikke så høje jurypoint, men fine seerpoint. Odds 14 er klart for lavt og ret overvurderet, (edit nu odds 33.)

Litauen 

Scorer højt i polls og måske det land med flest vennelande/dispora. Lyder dog koldt, klinisk og og kan drukne i mængden af elektro. Nok i top 10-20.

Østrig

90er stil rendyrket! To danske sagskrivere! Lige nu er 90er remakes 'in.' Også i flere andre ESC sange. Jeg tror på middelgod placering. Genren plejer jo at floppe totalt, men nok mindre i år. Skiller sig ikke meget ud. Ca. 12'er i polls. De fleste seer-toppoint er givet væk, derfor nok ca. plads 10-17.

Finland

Årets skøre bidrag sammen med Irland. Jeg er lidt guilty pleasure på Windows95man og især sceneshowet. Kunne DK lære af. Skal satse på 1.håndsindtryk og seere (ikke-fans), for den ender nok sidst hos juryen, men går helt sikkert videre uden juryer i semierne, trods lave % i polls. Nr 10-20.

Spanien

Elendig vokal live. Kunne ellers godt lide den og mange andre sange fra spanske Benidorm. Men drukner i mængden af andre lignende sange og den formentlig ringe vokal.

Spanien ender udenfor top 10.

England

Jeg er småvild med selve sangen. Men lydproduktionen er for passiv og burde instrumental rewampes. Den passer mindre til Eurovision-formatet men nok mere til radio. Den engelske sang er ikke ikonisk nok.

Jeg tror derfor, at England flopper som altid. Også sidste år var England superhypet, men her endte den næstsidst. Bookmakerne har overvurderet sangen med deres odds 40, edit nu 250. Den ligger jo nr. 16 i polls! 

Men fin radiovenlig sang som lander udenfor Top 10.

Polls

Eurovisionworld - den største afstemning. 

1. Kroatien 15%, 2. Schweiz 12%, 3. Italien 10%, Israel 5%, Grækenland 4%, Ukraine (4%, får mere!), Frankrig 3%. Tryk link.

Eurojury en poll blandt professionelle musikere fra alle landene. Bør ligne jurypoint bedst. Fratræk 10%.

Highrollers prediction

Underholdningsekspert Highroller giver her sit bud på den samlede stilling i finalen. Der vil altid være skævheder og overraskelser!

Ikke kun efter egen smag! Vennelande, proteststemmer, vokal, statistik, polls, osv. er medregnet.

Overall #   Tele  Jury       . Ranked (tele votes) : 
1. Switzerland 3 1 1. Israel
2. Croatia 2 4 2. Croatia
3. Italy 5 3 3. Switzerland
4. France 7 2 4. Ukraine
5. Netherlands 3 10 5. Italy
6. Ukraine 4 7 6. Ireland

7. Israel

6- 1 6 7. France
8. Belgium 12 7 8. Greece
9. Greece 8 8 9. Finland
10 Sweden 13 5 10 Norway
11 Ireland 6 19 11 Lithuania
12 Norway 10 13 12 Austria
13 Austria 12 14 13 Sweden
14 Lithuania 11 18 Ranked (jury ranking):
15 Serbia 17 11 1. Switzerland
16 Georgia 20 10 2. France
17 Finland 9 26 3. Italy
18 Germany 25 9 4. Croatia
19 Armenia 14 12 5. Sweden
20 U.K. 15 15 6. Israel
21 Cyprus

16

21 7. Ukraine

22 Spain

18 18 8. Greece
23 Portugal/(Slo) 21 16 9. Germany
24 Luxembourg 19 22 10 Georgia (best voice)
25 Estonia 22 24 11 Serbia
26 Poland 24 23 12 Armenia

Forventede points - mine stats:

Seere: 1st= 300p, 2nd= 260p, ...7th= 120p

Jury: 1st= 270p, 2nd= 230p, ...7th= 120p

Mest overvurderede på odds (april): Holland odds 12, Østrig til odds 38, UK til odds 36, maj: Irland til odds 14.

Danmark chancer - semifinale 2

Der skal sendes 10 lande videre fra hver semifinale. Seerne bestemmer 100% her.

SABA vandt dansk Melodi Grand Prix, men det var især juryen. Hun blev kun treer hos seerne.

Edit: videre kom: Israel, (Holland Disq), Schweiz, Norge, Grækenland, Armenien, Georgien, Østrig, Estland og overraskende Letland.

Odds på Danmark i semifinalen

Kvalifikation Højeste odds Bookmaker
SABA ´Sand´ går videre 3,50
SABA ´Sand´ går ikke videre 1,40

Jeg vurderer, at SABA har knap 30% for en plads i finalen, fordi den appellerer mere til en jury. Vokalen er lidt bedre nu end ved DMGP. Hun er på cirka midt i.

Til gengæld skiller den sig lidt mellem de mange uptempo-sange. Og går den videre kan den få ok med jurypoint. Den lå flot 11'er i Eurojury, nok playback dog.

Sand ligger skidt i seerafstemninger, hvor den er 10. sidst i polls, over Albanien, Malta, Tjekkiet.

Direkte konkurrenter er nok Estland (fjollet Moldova 22 kopi), Albanien (cheesy vest-pop, mange vennelande, men færre i år) og Letland, der kommer med en kedelig juryvenlig klaverballade. Seere og juryer elsker det enkle og rene a'la Letland og Frankrig, uanset om det er kedeligt. San Marino har tre vennelande her i semi 2.

Hør SABA - Sand her

Hos Danske Spil kan man kombinere op til 6 "multier" til at spille ja/nej gå videre. Jeg anbefaler en ja 1 nej double.

Spanien, Frankrig og Italien stemmer i semi 2.

Sikre NQ: Malta

Semifinale 1

Her gik 10 ud af 15 videre:

Kroatien, Ukraine, Irland, Litauen, Finland, Luxemburg, Cypern, Portugal, Slovenien, Serbien

Vennelande

Nabostemmer og vennelande har altid en enorm indvirkning på 12- tallerne. Følgende lande er især notoriske vennelande, (og vi er skam ikke meget bedre selv):

Grækenland og Cypern (ikke i samme semi), Danmark og Island (ikke i samme semi), Slovenien og Kroatien, Serbien og Kroatien, Italien og San Marino, Grækenland og Albanien, Portugal og Spanien (ikke i samme semi), Georgien og Armenien, Israel og Azerbaijan (ikke i samme semi), Albanien og Slovenien (ikke i samme semi).

Tip til trading på Betfair* børsen

Jurypoint offentliggøres før seerpoint. Så køb jurysange tidligt til senere salg live, lige før seerpoint gives. Fx. Schweiz og Frankrig

Vent med at købe seersange, fx. Kroatien, Israel til efter jurypoint er afgivet. Seersange vil nok stige markant.

Køb altid med flueben i e/w, hvis muligt. F.eks. Frankrig odds 34 E/W giver derved odds 7,6 for top 4 hos Spreadex*

Flere Eurovision tips.

Eurovision 2024 Livebetting

Skal der være lidt ekstra spænding undervejs i showet, så er der heldigvis en række bookmakere, der tilbyder et stort udvalg af Eurovision Song Contest liveodds.

Udover at spille på vinderen, så vil du derudover kunne finde odds for Top 3, Head-to-Head og meget mere. Det er med at holde godt øje med liveoddsene i løbet af aftenen, da de vil rykke sig i takt med at landene har været på scenen.

Værd at bemærke i år

Der er i alt 37 lande med i Eurovision i år. Lidt færre end normalt. Luxemburg er tilbage efter 30 års pause. Et par balkan-lande udgår.

Fagjuryerne deltager i år kun i finalen.

Vigtigt: Afstemningen i finalen i år åbner allerede fra første sang!!

Det så vi også i 2010. Da havde startrækkefølgen stadig stor betydning (normalt ca. 1p fra seerne per startnr.) Hvad denne ændring betyder for Sverige, som åbner finalen er usikkert.

Der er mange bud om seerpoints, som måske fordeles bredere ud end normalt - se prediction. Mange upbeat 'danse-sange'. Jeg tror at 3 sange kæmper om jury-toppoint.

Pointsystem ved Eurovision

Finalen ved Eurovision 2024 afgøres som altid af jurystemmer og seerstemmer. Juryens stemmer tæller 50 procent, og det samme gør seerstemmerne. Juryens og seernes point lægges sammen, og den samlede vinder findes. Jurypoint, som er fra 1-12 point fra hvert lands jury, offentliggøres først. Derefter kommer de opsummerede seerstemmer fra alle 37 lande plus "Rest of the World" (1 stemme.)

Ved dette års semifinaler er der ingen jury. Kun seerne bestemmer hvilke ti sange som går videre.

Juryen rangerer alle sange i finalen, undtagen det land, de selv repræsenterer. Juryen skal vurdere sangene ud fra både vokal, komposition og originalitet samt det overordnede musikalske indtryk. Juryen har faktisk allerede givet deres stemmer inden finaleshowet. Det gør de aftenen inden, hvor der er en slags generalprøve. Juryerne skal se helt bort fra sceneshow og konfetti.

Rækkefølgen for oplæsning af seerpoint er således, at værterne starter med det land, som fik færrest jurypoint og slutter med det land, som fik flest.

Jury- og seerpoint kan ofte være meget forskellige. Det skyldes blandt andet, at de professionelle jurymedlemmer skal rangliste alle 25 finalesange. Hermed havde et enkelt jurymedlem tidligere en vis magt til at straffe hadesange og konkurrenter. I 2018 blev dette dog ændret markant, da jurymedlemmernes stemmeseddel blev gjort eksponentielt vægtet. Det handler nu om helst at rangeres i ca. top 5 af flest medlemmer.

Der er fem jurymedlemmer per land.

Seerpoint gives helt simpelt efter stemmetal. Seerne stemmer på det land eller de lande, man elsker mest. Og det kan ofte være nabolande.

Tanker om Eurovision 2024

En turbulent periode, hvor Ukraine-krigen stadig kører og der er konflikt mellem Israel og Palæstina. Israel stiller op, så vi skal nok forvente nogle buh-råb.

Ukraine har jo to gange vundet pga proteststemmer, senest i 2022 med suveræn seerrekord trods en ellers dårlig sang.

Og Rusland er selvfølgelig udelukket fra at deltage i Eurovision; ligesom Belrus.

Og så har mange lande meldt fra, heriblandt Montenegro, Nordmakedonien, Bosnien, Rumænien, Bulgarien. Så ikke mange vennelande til f.eks Kroatien, Grækenland og de øst-europæiske lande. Til gengæld kan disse så naturligt forvente stor velvilje fra "Rest of the World" som stemmer svarende til ét land.

Feltet af sange består i år af usædvanlig mange fjolle-festsange og ekstreme mængder "uptempo dance" og "90er rave", tydeligvis inspireret af Cyperns "Fuego", Finlands "Cha Cha Cha" og Spanien 2022. Næsten halvdelen. Det kan være en fordel for de andre, Frankrig, Norge, Danmark, mm.

Uptempo/dance: 17 stk, Ballader/klaver mm: 4, Etnisk: 3 (Grækenland, Armenien, Ukraine), LBGT: 3 (Schweiz, UK, Irland), Andet (Pop, folk, rock, mm.): 8, Elektro-rock: 1 (Kroatien), Folklore/rock: 1 (Norge)

Næsten alle sange er i 4/4-takt. Kun Portugal har 3/4, og Armenien lidt blandet.

Gode råde til betting på Eurovision 2024

 • Juryerne vil have vokal kvalitet, og manglende kor-harmoni eller dårlig engelsk accent kan koste point.
 • Nytænkning og musisk originalitet belønnes højt af især juryer.
 • Seerne og juryerne elsker ofte det enkle og rene!!!
 • Røvkedelige sange kan godt få en god modtagelse af juryen, hvis de synges flot, fx Letland 2024
 • En vindersang har ofte en helhjertet original autenticitet og en vis mængde kvalitet. Virker kunstneren ikke autentisk og solid så vinder de næppe.
 • Et fedt og anderledes sceneshow betyder noget (kun hos seerne, fx Finland og Kroatien), men redder ikke en død sang.
 • Juryerne bedømmer udelukkende MUSIKKEN. Forestil dig du har et pladestudie. Hvad ville du satse på ift kvalitet. Nok ikke Windows95man el. Europapa?
 • Man kan som regel udpege vinderen blandt favoritfeltets sange, som stadig topper efter semifinalerne.
 • Uptempo pophits og techno vinder sjældent hos fagjuryerne, men 90erne er blevet mere hot.
 • Vennelande-point er voldsomt udpræget! Regn med at Danmark giver 12 point til stærkeste nordiske land, dvs. Sverige! Grækenland giver til Cypern, Portugal til Spanien osv.
 • Det er enormt svært men vigtigt at spotte, hvilke sange som kan fungere på en scene kontra headphone-sange/en god musikvideo.
 • Et forhåndskvalificeret land tager næsten altid sidstepladsen, (fx Tyskland el. UK) da semifinale-kvalificerede lande har stemmeopland
 • European Broadcasting Union (EBU, arrangørerne bag Eurovision) har en algoritme for jurypointrækkefølgen i finalen, så spændingen holdes.
 • Juryfavoritter bør købes først og veksles til seerfavoritter live.
 • Favoritlande giver sjældent høje point til deres største konkurrenter. En god startplacering i finalen kan betyde, at en sang vandt sin semifinale.
 • Det "skøre" er ok, men kun hvis der samtidig også er kvalitet (eksempelvis Conchita Wurst, Moldova 2022 osv.)
 • Der er kommet langt færre overraskelser de senere år, pga. Medier. Wisdom of the crowd.
 • Topfavoritter lander meget sjældent uden for top-10 især hos seerne.
 • Venne- og nabolande-effekten er meget udbredt, men bemærk dog, at Armenien og Aserbajdsjan hader hinanden.
 • Juryer stemmer musikalsk "fornuftigt" og sikkert. Alle sangene rangeres efter en pointgraf af landets fem jurymedlemmer, og det betyder, at hadesange kan straffes lidt, og yndlingssange kan belønnes mere. En førsteplads og fire sidstepladser giver samme score som fem midterplaceringer.
 • Spotify er ganske retvisende, og eurovisionworld (kun sene tal). Stol derimod ikke på Wiwibloggs eller OGAEs afstemninger.
 • Seerne og juryerne hader generisk dance/pop, mens seerne ikke har noget imod det lalleglade, glad i låget.
 • Tøjets farve og design betyder en smule.
 • Ungdommelig charme kan trække i en positiv retning, især for de yngre, kvindelige seere.
 • Originalsprog er som udgangspunkt ikke nødvendigvis en kæmpe fordel.
 • Gode melodier (kompositioner) kan slet slet ikke stå alene. Skal en top-topplacering erobres, kræver det, at alle parametre spiller, især vokalen.

Eurovision bookmaker med bedste odds 

bookmakere vil du blive guidet igennem oprettelsen og det tager under fem minutter at registrerer dig. Du skal være minimum 18 år for at kunne oprette en konto.

Se bookmakernes odds bonus

Danmark ved Eurovision Song Contest

Danmark har tre gange tidligere vundet Eurovision. Grethe og Jørgen Ingmann vandt i 1963 med klassikeren "Dansevise." I 2000 vandt Brødrene Olsen med "Fly on the Wings of Love", mens seneste danske Eurovision-sejr kom i 2013 ved Emmilie de Forest med sangen "Only Teardrops". 

Du kan se en liste for de danske sange ved Eurovision i de seneste år.

FAQ om Eurovision

Hvor bliver Eurovision 2024 holdt?

Eurovision 2024 ville blive afholdt i Malmø Arena, Sverige.

Hvor mange gange har Danmark vundet Eurovision?

Danmark har stolte traditioner ved Eurovision, hvor det er blevet til tre sejre. Første gang var i 1963, da Grethe og Jørgen Ingmann vandt med sangen "Dansevise". I 2000 vandt Brødrene Olsen med "Fly on the Wings of Love", mens Emmilie de Forest strøg til tops med "Only Teardrops" i 2013.

Hvem er favorit til at vinde Eurovision 2024?

Kroatien og Ukraine er bookmakernes favorit til at løbe med sejren i år. Se vinder-odds.

KOM SÅ, DANMARK!

Kommentarer

Feedback