ESL er efter Pro League-finalerne rykket hjem til Köln til, hvad der kan betragtes som én af (hvis ikke den) største turnering i år udover de forskellige majors. Holdlisten kan få enhver CS:GO-fan til at glæde sig som et lille barn, når vi skal se hold som Astralis, Liquid, ENCE, FaZe og Na'Vi støde sammen i, hvad der uden tvivl bliver én af årets fedeste og mest spændende turneringer. Læs med herunder for at få en udlægning af turneringen, holdene og mine tanker om hvert hold og smid endelig en kommentar, så vi kan få en god diskussion om spil og værdi.

Pro League-finalen er ovre, og vi har endelig fået nogle ting be- og afkræftet. Liquid er pt. verdens bedste Counter Strike-hold. Selv ikke de mest inkarnerede Astralis-fans kan benægte det. Det hold, som hele sidste år var de evige toere, har nu overhalet et Astralis-hold, der nok må siges at ligne en skygge af dem selv fra sidste år.

Én anden konklusion er, at fransk CS for alvor er tilbage i verdenstoppen. G2, som ellers viste ekstremt højt niveau ved Pro League-finalerne, sidder desværre over i Köln, men til gengæld får vi endnu engang mulighed for at stifte bekendtskab med Vitality og ikke mindst kæmpe talentet ZywOo. Netop Vitality har været inde i en rivende udvikling siden Majoren i februar, og de vandt for nyligt ECS Season 7 finals. Måske vi igen skal have et fransk hold i finalen ved et ESL-event?

Er du ikke til den evige historie om Liquid vs. Astralis, og har du fået nok af de franske legender så bare pust ud. Den resterende holdliste er bedre, end man turde kunne ønske sig. 9 ud af 10 hold på HLTVs top 10 verdensrangliste og blot to hold uden for HLTVs top 20 står klar til at kæmpe om en bid af de 300.000 dollars i præmiepenge

Den største motivation til turneringen må tilfalde Liquid. De mangler blot én turneringssejr for at vinde en Intel Grand Slam og indkassere intet mindre end 1.000.000 dollars. Når Liquid finalen, skal man dog ikke glemme, at der ligger $100.000 oven i hatten til dét hold, der formår at frarøve Liquid deres Grand Slam titel.

Inden vi dykker ned i turneringsstrukturen og de forskellige hold, bør vi kigge på odds på de forskellige hold:

Odds på ESL One Köln 2019

Ser vi på vinderodds hos de forskellige bookmakere, er Astralis og Liquid tætte favoritter med Na'Vi langt bagefter. Bet365* rammer ind med 11 på ENCE, hvilket, jeg synes, er spændende odds, da de før har udfordret og slået Liquid og også slog Astralis i en BO3 ved sidste BLAST Pro Event. Odds 10 på Vitality der er i god form og med selvtillid ser også interessant ud.

Odds på vinderen af ESL One Köln 2019: Bedste odds Bookmaker
Astralis  3,50
Team Liquid

3,75

Vitality 10,00
ENCE  11,00
Mouesports 13,00
NRG 15,00
FaZe 17,00
MIBR 25,00
Furia 30,00
Fnatic 35,00
NiP ​​​​50,00
Renegades 51,00
BIG 75,00
Heroic 101,00
MVP PK 1000,00

Odds på ESL One Köln er senest opdateret den 27. juni kl. 22:36

Turneringeringstruktur

Turneringen er delt ind i to stadier: et gruppestadie og et slutspil.

Gruppestadiet: 2. juli til 4. juli 2019

  • To grupper med hver otte hold
    • Gruppespillet er et dobbelt knockoutformat
    • Alle otte hold starter i den øvre knockoutgruppe. Taber man en kamp, ryger man i den nedre knockoutgruppe. Taber man en kamp i den nedre knockoutgruppe, er man ude af turneringen
  • Første kamp i de to øverste knockoutgrupper er en bedst af et map (BO1)
  • De resterende kampe er bedst af tre maps (BO3)
  • Tre hold fra hver gruppe går videre til slutrunden
    • De tre hold fra hver gruppe er henholdsvis vinderen og andenpladsen fra den øvre knockoutgruppe samt vinderen af den nedre knockoutgruppe.
    • Vinderne af de øvre knockoutgrupper ryger direkte i slutspillets semifinale
    • De fire resterende hold skal mødes i en kvartfinale

Slutspillet: 5. juli til 7. juli 2019

  • Enkelt knockoutformat
  • Kvartfinalerne er BO3
    • Her mødes 2. pladsen fra én øvre knockoutgruppe med vinderen af én af de nedre knockoutgrupper.
  • I semifinalen mødes vinderne af de to øvre knockoutgrupper vinderne af kvartfinalerne i en BO3
  • Finalen er en BO5

Se en grafisk opstilling af turneringsformatet og kampprogrammet her

Holdgennemgang

Herunder følger en gennemgang af de 16 hold med et udlæg af deres form og generelle styrker og svagheder. Nævnes et map vil der noteres antal gange, kortet er spillet og sejrsstatistikken på kortet igennem de seneste seks måneder på LAN. Det vil bliver noteret som følgende eksempel: Overpass ([antal gange spillet], [sejrsprocent]). 

Placeringen på HLTVs verdensrangliste er seneste opdateret den 27. juni 2019 kl. 22:39.

Team Liquid

Spillere: nitr0 - NAF EliGE - Stewie2K - Twistzz

Placering på HLTVs verdensrangliste: 1

Endelig skete det for Team Liquid. De tippede Astralis af pinden og kan nu endelig sige, at de er de bedste i verden. Til denne turnering kommer Liquid med - udover selvtilliden fra ESL Pro League-finalen - en kæmpe motivation, idet de blot er én turneringssejr fra at vinde årets Intel Grand Slam. Feltet i Köln er dog by far det stærkeste Liquid har skullet slå i denne sæson. Der er dog ingen tvivl om, at med den form Liquid-spillerne er i, at så er de at betragte som kæmpe favoritter. EliGE er løbet med MVP-titler i både DreamHack Dallas og ESL Pro League Finals. Sammen med NAF er EliGE stille og roligt blevet ekspert i entries og opening kills, og når man så har stjernespilleren Twistzz til at lukke runderne, så bliver alt nemmere. Når så Stewie får spillet noget selvtillid ind, er det nemt for IGL nitr0 at hive sejrene hjem

Train står dog stadig ud som en stor svaghed for Liquid, men efter nu at have vist, hvad de har på Vertigo (3, 100%) er det nu svært at finde et hul i deres map-pool udover Train. Når Liquid har det svært mod andre hold, er det mod hold, som har ét rigtig stærkt map, som ikke er Train, da Liquid ikke kan bruge et offensivt veto i første vetorunde.

Hold øje med: Liquid tabte 4 ud af 4 maps imod Vitality ved cs_summit 4 for blot én måned siden. Vitality har haft længere tid op til ESL One Köln, og der kunne være potentiale for, at Liquid får det svært, hvis de mødes.

Astralis

Spillere: Xyp9x – dupreeh – gla1ve – device - Magisk

Placering på HLTVs verdensrangliste: 2

Astralis kommer ind til turneringen med dårlig selvtillid efter to (for deres standard) dårlige præstationer ved ECS og ESL Pro League-finalerne. De er nu markant efter Liquid på verdensranglisten, og skulle det gå Astralis skidt og ENCE og Vitality godt, er det pludseligt meget plausibelt, at Astralis finder sig selv ude af verdens top 3. Spillemæssigt har de lignet skyggen af sig selv, og man står tilbage med en følelse af, at de måske har hvilet en smule på laurbærrene efter et super dominerende 2018 og start på 2019. De resterende hold har indhentet, og det er på tide, at Astralis skal vise, de kan omstille sig til den hårdere konkurrence.

Tiden, hvor Astralis var urørlige på Nuke (8, 62,5%) og Inferno (16, 87,5%), er slut. Dermed ikke sagt, at det ikke stadig er her, Astralis er ekstremt stærke (specielt Inferno), men modstanderne er begyndt at finde de huller, der kan vende et nederlag til en sejr. Astralis har stadig en stærk map-pool, men Mirage (5, 60%), Train (5, 60%) og Vertigo (2, 50%) har alle set en smule varierende ud for Astralis. Man skal dog stadig ikke underkende spillernes niveau og holdet styrke med god forberedelse. Mit bud er, at Astralis har sat alle sejl ind på at vende skuden og vinde en turnering, der næsten er fyldt med bedre hold end Majoren. Spørgsmålet er så blot, om de kan?

Hold øje med: Astralis er kommet op i mod svage BIG. Det kan sagtens blive en total afklapsning af BIG.

ENCE

Spillere: allu - Aerial - xseveN - Aleksib - sergej

Placering på HLTVs verdensrangliste: 3

ENCE kommer ind til denne turnering med muligheden for at være ekstremt velforberedte. Sidst de spillede på LAN, nåede de finalen i DreamHack Dallas, hvor de tabte i en relativt tæt 2-1 imod Liquid. Siden er det blevet til to online kampe d. 5. og 7. juni, som de vandt overbevisende. ENCE har derfor næsten haft en hel måned at forberede sig til ESL Köln, og det vil klart være til ENCEs fordel. Specielt fordi de har haft god tid i løbet af ESL til at se de forskellige hold godt i sømmene og lægge strategier derefter. ENCE kunne meget vel gå langt med den fordel i bagagen.

ENCE har endnu ikke spillet Vertigo på LAN, og spørgsmålet er, om det er intentionen at fortsætte med den plan. De har vist svagheder på Dust2 (15, 40%) og Inferno (11, 45,5%), hvilket er Liquids og Astralis' bedste maps. Skal ENCE bruge et veto på Vertigo, står de hurtigt i en situation, hvor de skal spille på modstandernes stærkeste maps.

Hold øje med: ENCE kan få Vitality i anden kamp, hvis begge vinder. ENCE vil uden tvivl være bedre forberedt denne gang, end sidst de to hold mødtes.

Vitality

Spillere: NBK- - Rpk - apEX - ALEX - ZywOo

Placering på HLTVs verdensrangliste: 4

Vitality har siden stiftelsen i oktober 2018 stille og roligt spillet sig fra nr. 45 i verden til en fjerdeplads. Foråret har da også budt på nogle ganske solide resultater. IGL ALEX har blandt andet ledt holdet til en førsteplads ved Charloroi Esports, cs_summit 4 og ECS Season 7 Finals. På vejen er det blevet til sejre over ENCE, Liquid, NRG, Renegades og North. Med unge ZywOo, der har en gennemsnitslig rating 2.0 på 1,3(?!?!) på LAN i de seneste seks måneder, og apEX der også er kommet i god form, ligner Vitality et hold, der kan udfordre selv de helt store i Köln. 

Train er Vitalitys perman-ban, og de har ikke spillet mappet på LAN inden for de seneste sek måneder. Til gengæld er det derfra svært at finde huller i Vitalitys map-pool, hvor kun Mirage (17, 52,9%) står ud med sejrsprocent under 60%. Vitality er et hold, der har en chance, næsten uanset hvilket map de spiller. Vitalitys største svaghed ligger klart, hvor deres største styrke også ligger, nemlig ZywOo. Falder han ud af en kamp, er der ikke rigtigt nogen til at samle holdet op (ikke ligesom Liquid med både NAF, Twistzz og EliGE). Frekvensen af dårlige kampe for ZywOo er dog faldene, og det er længe siden, at han er forsvundet helt ud af en kamp.

Hold øje med: Vitality møder NiP i første kamp. Foruden dårlig form møder de også op med en ny spiller i form af Plopski. Hold øje med værdi på Vitality-sejr med negativt handicap.

NRG

Spillere: stanislaw - tarik - Brehze - Ethan - CeRq

Placering på HLTVs verdensrangliste: 5

NRG skiftede d. 11. juni officielt deres in-game-leader daps ud med stanislaw fra Complexity. Umiddelbart efter skiftet stillede NRG så op til ESL Pro League finals, dog stadig med daps på holdet. Mange spåede en hurtig exit på grund af den lidt turbulente situation, men NRG klarede det faktisk ganske fint og formåede at slå både Astralis, fnatic og G2. Med Stanislaw håber NRG og træner ImAPet på at få en mere langsom og kontrollerende spillestil, sammenlagt med en IGL der kan fragge mere end daps. På samme tid er det meningen, at stanislaw overtager IGL-rollen på CT-siden, hvor tarik (som også kaldte en smule for C9 under deres majorsejr i januar 2018) skal være den primære IGL på T-siden. Om de kan nå at implementere stanislaw og den nye spillestil inden turneringen starter er dog usikkert. I følge ImAPet har de trænet med stanislaw siden 14. juni.

NRG har, meget modsat Vitality, Liquid og til dels Astralis, et meget stærkt Train (15, 86,7%). Dét kan være NRGs store svaghed imod de andre favoritter, da de i et snuptag kan fjerne deres eget dårlige map, samtidigt med at de fjerner NRGs stærkeste. Derudover har NRG ikke særligt gode statistikker på Overpass (13, 46,2%) og Inferno (10, 40%). Alt det her er selvfølgelig relativt, hvis de vil til at ændre deres spillestil så meget, som deres træner varsler. Det bliver spændende at se, om AWP'eren CeRq kan indfinde sig med passive vinkler...

Hold øje med: NRGs spillestil i første kamp. De kan potentielt komme til at ligne BOTs, hvis de ikke har helt styr på deres nye spillestil.

FaZe

Spillere: NEO - olofmeister - GuardiaN - NiKo - rain

Placering på HLTVs verdensrangliste: 6

FaZe har netop offentligtgjort, at de har en intention om at spille med NEO, som minimum indtil Majoren i Berlin i august er ovre. Dét må være ensbetydende med, at de er tilfredse med den struktur, skiftet gav, og at NiKo nu kan få lov at gøre det, han gør bedst, pille hoveder og topfragge. I teorien var det også et logisk skifte, men resultaterne har manglet siden. Én kamp spillede de som gamle FaZe tilbage i slut 2017, og i den næste lå alle under 1.0 i rating. FaZe insisterer på stadig at spille et styrkebaseret spil, og de satser på, at deres rå aim er nok. Det virker måske imod de mindre hold, men imod ENCE, Liquid og Astralis der er så strategisk gode med ordentligt support og trades, er der ikke mange chancer at hente.

FaZe er stærke på Dust2 (21, 71,4%) og Overpass (8, 62,5%), men står relativt svagt på Mirage (13, 46,2%), Inferno (10, 40%) og Train (13, 30,8%). FaZe er dog et hold, hvor statistik er én ting, men praksis er en anden. Deres kampe afhænger virkelig af spillerne humør. Med et uhyggeligt højt niveau og et endnu mere uhyggeligt bundniveau er det blot at krydse fingrene og håbe på det bedste, når man spiller på dem.

Hold øje med: Linjen o/u runder imod Renegades. I 8 ud af 9 maps mellem de to er den gået over 26,5 runder.

FURIA

Spillere: arT - yuurih - VINI - KSCERATO - ableJ

Placering på HLTVs verdensrangliste: 9

Aaaaaaarh FURIA. Et dejligt friskt pust i CS-verden. Med deres hyper-aggresive tilgang til CT-siden og deres kaotiske ukalkulerbare dry peaks som T-side, sprang de ind i top 10 med en andenplads ved ECS Season 7 Finals og en tredjeplads ved DreamHack Dallas. FalleN og coldzera må for første gange længe se sig selv som det blot næstbedste hold fra Brasilien. North, Astralis, Vitality, NRG og fnatic er alle hold, FURIA slog på vejen til succes. FURIAs stil er spændende og mere aggresiv end andre på CS-scenen lige pt. Det kan være svært at håndtere for mange hold, så FURIA lever godt på overraskelsesmomentet. Det blev dog tydeligt ved ECS, at de hold, der havde mødt FURIA i tidligere turneringen og tabt (NRG og Vitality,) formåede at slå dem i anden omgang. Det tyder på, at Furia kan være lette at læse, så de skal gerne dukke på med noget nyt i Köln for at bevise, at de hører til i top 10.

Én ting står dog klart om FURIA. De spiller ikke Dust2. Som i slet ikke. De har ikke rørt mappet hverken online eller LAN i de seneste seks måneder. Til gengæld er det blot Train (5, 40%), der står ud med sejrsprocent under 50%. Mirage (10, 70%),  Nuke (10, 70%) og Vertigo (3, 66,7%) står ud som gode maps, så FURIA vil helt sikkert kunne udfordre de fleste på i hvert fald ét eller to maps i en BO3.

Hold øje med: Overraskelsesmomentet mod hold, der ikke har spillet mod dem før. Der kan ligge en underdogsejr og vente.

MIBR

Spillere: FalleN - fer - LUCAS1 - coldzera - TACO

Placering på HLTVs verdensrangliste: 9

MIBR har, blot én uge inden turneringsstart, valgt at udskifte felps med LUCAS1 fra brasilianske luminocity. Skiftet kommer efter en række af dårlige resultater siden majoren i februar. Under ESL Pro League-finalen udtalte coldzera, at "vise spillere har svært ved at finde ud af, hvordan man spille spillet". En udtalelse (som eftersigende var rettet imod felps) som skriger af frustration og irritation omkring de interne situationer på holdet. Om LUCAS1 så gør det, som colddzera og FalleN ønsker, bedre end felps, er så det helt store spørgsmål. Og ikke mindst: Kan de nå at implementere det, inden ESL One Köln starter?

MIBR har haft en svingende sæson, og de kan få det svært igen ved denne turnering. MIBR skal gerne søge mod Train (13, 61,5%), Mirage (13, 53,8%) og Overpass (14, 57,1%). De skal til gengæld holde sig fra Nuke (6, 33,3%) og specielt Inferno (11, 27,3%). 

Hold øje med: Med et nyligt skifte kan det være et svært event med den store konkurrence. LUCAS1 er et skifte, så de er klar til majoren, ikke klar her til Köln.

fnatic

Spillere: Xizt - JW - Brollan - twist - KRIMZ

Placering på HLTVs verdensrangliste: 10

fnatic, under lederskab af IGL Xizt, er svære at blive klog på. I Sydney nåede de hele vejen til finalen og var lige ved at slå Liquid, hvorefter de spillede horribelt til DreamHack Dallas og ESL Pro League Finals. JW har udtalt, at de individuelt mangler at træne ordentligt efter mange ugers rejsen frem og tilbage. fnatic vil til starten af Köln have haft lidt over to uger til at få slappet af og forberedt sig. Som sådan har de det meste for at udgøre et tophold. De har en stjernespiller i KRIMZ, det unge talent (og efterhånden stjernespiller) Brollan og erfaring i Xizt og JW, men alligevel ligner det, at der mangler noget. Fnatic åbner imod MIBR, der ligeledes er i en negativ formkurve, og som netop har skiftet en spiller ud. Bookmarkerne vil have MIBR til at være relativt store favoritter, men efter en god pause kunne jeg godt se svenskerne dukke op og starte ud med en sejr over de frustrerede brasilianere. Derudover har fnatic også en gengældelse at give!

Hold øje med: Fnatic er som et kast med en terning. Hvis de giver godt igen, kan satset være spændende, men hold øje med om der er reel værdi på dem.

Mousesports

Spillere: karrigan - chrisJ - woxic - frozen - ropz

Placering på HLTVs verdensrangliste: 12

Det nye mousesports har siden marts formået at spille sig ind som et stabilt top 15-hold, og de vil ved ESL One Köln sigte efter for alvor at spille sig op i blandt de 10 bedste i verden. Et par fine resultater i løbet af foråret der blandt andet bød på sejr i DreamHack Open Tours og en semifinale ved ESL Pro League-finalerne har kørt mousesports i stilling til endelig at bryde ind i top 10. Indtil nu har det for alvor været ropz, der har ledt an som bedste spiller med enkelte fantompræstationer fra unge frozen. Inden for den sidste måned har chrisJ så fået spillet sig i gang, og specielt ved ESL Pro League-finalen kom woxic også for alvor i gang. Med fire spillere, der kører for alle cylindere på kill-kontoerne, gør det ikke så meget, at den danske IGL, karrigan. inden for de seneste tre måneder har en lav k/d på +6 (de andre har +100).

Mousesports er efterhånden blevet testet på alle maps, og kun Dust2 (3, 33,3%) står ud som ét skidt map. Og det er endda til trods for, at woxic er kendt for at være en vild Dust2-spiller. Måske den statistik ændrer sig, hvis han holder formen fra ESL Pro League. Der er dog tre maps, hvor man for guds skyld ikke vil møde Mousesports; Train (8, 100%), Mirage (6, 83,3%) og Inferno (6, 83,3%).

Hold øje med:

Mousesports vinder Natus Vincere til odds 2,25 hos bet365

Mousesports kommer i brandgod form og med masser af selvtillid. Na'Vi har verdens bedste CS-spiller, men med udskiftning på holdet og en længere pause væk fra den store scene kan favoritterne få en hård start.
Læs ekspertanalysen her

Natus Vincere (Na'Vi)

Spillere: Zeus - flamie - s1mple - electronic - Boombl4

Placering på HLTVs verdensrangliste: 13

Na'Vi har i skrivende stund ikke været i kamp i over én måned. 23. maj er sidst dag, holdet spillede en officiel kamp, og der blev det til 2-1-nederlag til Heroic, og Na'Vi missede derfor ESL Pro League-finalerne. Det var dråben, der fik bægeret til at flyde over for Natus Vincere. Edward røg ud, og ind kom den 20-årige IGL Boombl4 fra Winstrike. Personligt løftede jeg øjenbrynene lidt, da jeg så, Na'Vi skifte Edward ud med en ny IGL, når nu man har Zeus på holdet. I mine øjne kan Boombl4 som sådan ikke tilbyde mere i form af firepower i forhold til, hvad Edward kunne, men han kan måske bidrage med nye ideer og stabilitet, så s1mple og electronic kan gøre deres for, at holdet vinder. Jeg tror personligt, det er et skifte, der varsler endnu et skifte. Der kan ikke gå længe, før den 31-årige Zeus ryger ud, og så står Boombl4 klar til at tage over. Måske vi skal se et skifte efter Berlin Majoren?

Efter skiftet med Boombl4 og den lange pause Na'Vi har haft, er det svært at sige noget om deres styrker og svagheder, men når det kommer til Na'Vi, er der næsten også kun én ting a sige: s1mple. Verdens bedste CS-spiller vil altid være en faktor. Lige meget hvem de er imod, og lige meget hvilket map de spiller. 

Hold øje med: LINK TIL TIP

Ninjas in Pyjamas (NiP)

Spillere: f0rest - GeT_RiGhT - Lekr0 - REZ - Plopski

Placering på HLTVs verdensrangliste: 14

NiP dukker op til ESL One Köln i en kaotisk situation. Dennis er ude, og unge Plopski fra Ancient er hentet ind. Midt i den glædelige nyhed kom der så yderligere en nyhed: NiP må ikke bruge Plopski til årets næste major, fordi han har kvalificeret sig til minoren med Ancient. Det betyder, at man samtidig meldte ud, at Golden fra Cloud9 skulle spille med i stedet for Plopski, som så skal spille med Ancient. Potentielt kan vi til majoren se Plopski spille imod sit eget hold NiP, mens han spiller for Ancient. En meget specielt situation. Samtidig har NiP meldt ud, at man leder efter en langvarig erstatning for legenden GeT_RiGhT efter majoren i august. Alle de nyheder og ændringer kan kun være mere kaos i hovedet på spillerne, der allerede har haft dennis skiftet ud med Draken og generelt har haft et sløjt forår.

Ser man på deres map-pool, bærer den præg af et meget sløvt 2019. I løbet af seks måneder har de kun formået at hive Nuke (14, 57,1%) og Mirage (16, 50%) op over 50% i sejrsprocent. De bruger Vertigo som perma-ban, på trods af de fleste hold så småt begynder at spille den. NiP kan få det hårdt ved denne turnering, og jeg spår dem ikke noget store chancer.

Hold øje med: NiP starter imod Vitality og får så enten ENCE eller Heroic. Da kan få det rigtig svært mod alle de tre hold.

Renegades

Spillere: jks - AZR - jkaem - Gratisfraction - Liazz

Placering på HLTVs verdensrangliste: 15

2019 startede godt for australske Renegades. En overraskende kvartfinale ved Majoren i februar kørte Renegades sig i stilling til at gribe en plads i top 10. Men et forår fyldt med visumproblemer for Gratisfraction har gjort, at holde har måtte hive britiske smooya ind som stand-in flere gange. Det har sat sit præg på holdet, der ikke har kunnet træne ordentligt og noget af det teamwork, de kom så langt på, gik tabt, og resultaterne var derefter. Nu har de australske drenge (og én nordmand) så haft over en måned til at finde teamdynamikken tilbage og gøre sig klar til et event, hvor kun de allerbedste kommer til at klare sig. De starter mod FaZe i en kamp, der sagtens kan blive tættere, end man nok først regner med.

Renegades har ét stort problem med deres map-pool, og det er, at den ikke er specielt dyb. Både Overpass (1, 0%) og Vertigo (1, 0%) er maps, de holder sig fra, og de skal være smarte med deres vetoer for at slippe for de to maps. Renegades er gode på Mirage (21, 71,4%), Inferno (17, 64,7%) og Dust2 (12, 50%), men de resterende maps ligger alle under 50 %. Specielt Train (14, 35,7%) stikker ud, som et map, de regelmæssigt lader være i veto'erne, men som de alligevel taber størstedelen af tiden.

Hold øje med: Teamworket i første kamp. Hvis de viser det, de gjorde tilbage i februar, så kan Renegades bliver turneringens overraskelse.

Heroic

Spillere: friberg - es3tag - NaToSaphiX - stavn - blameF

Placering på HLTVs verdensrangliste: 17

Heroic, med det store danske talent stavn, vandt kvalifikation til ESL One Köln foran hold som HellRaisers, North, Avangar og OpTic.Heroic må betragtes som et hold, der nok ikke vinder turneringen, men måske kan drille de store hold en smule og måske endda trække en enkelt underdogsejr hjem. Heroic åbner mod storfavoritterne ENCE, og her spår jeg dem ikke mange chancer. ENCE er ganske simpelt for taktisk stærke, og de vil helt sikkert dukke velforberedte op. Muligheden for at møde enten NiP eller Vitality er derimod spændende. Heroic har før taget minimum 1 map mod Vitality, og med det stadie NiP er i, kan Heroic helt sikkert udfordre dem i en BO3.

Da Heroic ikke tilhører toppen af verdensranglisten, spiller de primært onlinekvalifikationer, så derfor tillader jeg mig at kigge lidt på deres map-pool ved både LAN og online - dog kun inden for de seneste tre måneder. Her står Dust2 (7, 85,7%), Overpass (13, 69,5%) og Mirage (17, 58,8%) ud som stærkeste maps. Train er en svaghed (3, 33,3%), men Heroic har spillet samtlige maps, og de kan derfor pryde sig af at kunne tilrettelægge deres map-picks efter modstanderen styrker og svagheder mere end Heroics egne.

Hold øje med: Modstanderen i anden kamp. Er det imod NiP, tror jeg på en underdogsejr til Heroic.

BIG

Spillere: gob b - tabseN - tiziaN - denis - XANTARES

Placering på HLTVs verdensrangliste: 30

Der er noget galt med BIG. Da de signede XANTARES, var vi mange, der forventede, at 2019 skulle være BIGs år. Det er gået stik modsat. BIG har været forfærdelige. Som i helt vildt dårlige. Alt tyder på, at den er helt galt med den interne kommunikation, hvilket helt sikkert er plausibelt, når fire tyskere, der altid har haft intern kommunikation på tysk, skal kommunikere med en tyrker, der altid har spillet med intern snak på tyrkisk. Deres rotationer er for langsomme, deres trades er ikke-eksisterende, og deres setups på T-siden er grinagtige. Det er alle tegn på ,at de ikke kan kommunikere ordentligt. Indtil det er fikset, er der ikke mange chancer form at BIG vender tilbage til top 10. Oven i hatten åbner de så mod Astralis.

Inferno (8, 50%) er pt. det eneste map, BIG har over 50 % sejrsprocent på. Resten ser ud som følger: Train (5, 40%), Dust2 (10, 30%), Overpass (10, 20%) og Mirage (9, 22,2%). Nuke og Vertigo har de ikke spillet endnu, men de har dog spillet Nuke én gang online. Her tabte de 11-16 til fnatic.

Hold øje med: BIG kunne gå stå til en endefuld af Astralis. Hold øje med linjer på -4,5 eller -5,5 på Astralis, da 16-10 eller under på ingen måde er usandsynligt.

MVP PK

Spillere: zeff - XigN - HSK - xeta - stax

Placering på HLTVs verdensrangliste: 31

MVP PK kommer som det eneste asiatiske hold efter en ganske sikker asiatisk kvalifikation. Her blev det blandt andet til to sejre over TYLOO som ellers i lang tid har været betragtet som det bedste asiatiske hold i verden. Jeg vil ikke sidde og lade som om, jeg ved meget om MVP PK, da den asiatiske scene ikke er så stor, at den drager stor interesse fra den europæiske seere. Jeg kunne dog godt forestille mig, at MVP PK kan få raget nogle flere runder til sig, end bookmakerne tror, men med kampe imod Liquid og enten Mousesports eller Na'Vi, så spår jeg dem ikke mange chancer for en en sejr.

Hold øje med: Linjen for o/u mod Liquid.