Årets første DreamHack Masters kommer til at foregår i det amerikanske. 16 hold fordelt fra verdens nr. 2 til verdens nr. 74 skal mødes i en turnering med en præmiepulje på hele $250.000. Prominente hold som Astralis og Na'Vi mangler igen, men med hold som Team Liquid, ENCE og North er der garanti for en spændende turnering.

Efter en uhyre spændende IEM Sydney i slut april er det nu endnu engang blevet tid til at se verdens bedste hold spille om én af de helt store præmiepuljer. Team Liquid, der formåede at bryde deres forbandelse til de store turneringer, kommer fyldt af selvtillid efter de løftede trofæet i Sydney. Det samme kan siges om ENCE, der efter en meget overbevisende 2-0-sejr over Astralis kunne løfte trofæet til BLAST Pro Madrid.

DreamHack Masters Dallas falder midt i en relativt travl tid for mange af holdene. Den anden gruppespilsrunde i ESL Pro League er i gang i Leicester (Europa-grupperne 14.-23. maj) og Burbank (Amerika-grupperne 15.-24. maj), hvor blandt andet hold som fnatic, North, Isurus, Renegades og Cloud9 er i kamp. Derudover har DreamHack selv netop afviklet en open tours (17.-19. maj), hvor G2 og Windigo har været i kamp.

Odds på DreamHack Masters Dallas hos bet365 her

Mest bemærkelsesværdigt er det, at nogle af de største hold drager til det amerikanske for at spille den specielle turnering cs_summit 4 fra den 23.-26. maj. Her skal ENCE, Liquid, NRG, Renegades og Vitality spille. De fem hold skal hver især mødes to gange i en BO1 og kan potentielt mødes endnu engang i en BO3. Med DreamHack Masters der løber af stablen fra den 28. maj bliver der ikke meget tid til forberedelse imellem de to events. Det bliver spændende at se, hvilken effekt denne lille "pre-tournament" får for DreamHack Dallas

Inden vi dykker ned i turneringens format og de deltagende hold, tager vi et kig på oddsmarkedet:

Odds på DreamHack Masters Dallas 2019

Odds på vinderen af DreamHack Masters Dallas 2019 Bedste odds Bookmaker
Team Liquid  3,20
ENCE

5,50

Team Vitality 8,50
FaZe ​​​​10,00
Ninjas in Pyjamas 14,00
Fnatic 15,00
Renegades 15,00
North 21,00
Cloud9 34,00
Windigo 34,00
Furia ​​​​34,00
TYLOO 75,00
Isurus Gaming 101,00
Lucid Dream 250,00

Odds på DreamHack Masters Dallas 2019 er senest opdateret den 24. maj kl. 12:50. 

Turneringeringstruktur

Turneringen er delt ind i to stadier: et gruppestadie og et slutspil.

Gruppestadiet: 28. til 30. maj

  • To grupper med hver otte hold
    • Gruppespillet er et dobbelt knockoutformat
    • Alle otte hold starter i den øvre knockoutgruppe. Taber man en kamp, ryger man i den nedre knockoutgruppe. Taber man en kamp i den nedre knockoutgruppe, er man ude af turneringen
  • Første kamp i de to øverste knockoutgruppe er en bedst af et map (BO1)
  • De resterende kampe er bedst af tre maps (BO3)
  • Tre hold fra hver gruppe går videre til slutrunden
    • De tre hold fra hver gruppe er henholdsvis vinderen og andenpladsen fra den øvre knockoutgruppe samt vinderen af den nedre knockoutgruppe.
    • Vinderne af de øvre knockoutgruppe ryger direkte i slutspillets semifinale
    • De fire resterende hold skal mødes i en kvartfinale

Slutspillet: 31. maj til 2. juni

  • Enkelt knockoutformat
  • Kvartfinale 1 står imellem nr. 3 fra gruppe A imod nr. 2 fra gruppe B. Kvartfinale 2 står imellem nr. 3 fra gruppe B imod nr. 2 fra gruppe A. Kvartfinalerne er BO3
  • I semifinalen mødes vinderne af gruppe A og gruppe B vinderne af kvartfinalerne i en BO3
  •  Finalen er en BO5

Se en grafisk opstilling af turneringsformatet og kampprogrammet her

Holdgennemgang

Herunder følger en gennemgang af de 16 hold med et udlæg af deres styrker og svagheder. Ved map-gennemgang vil der efter navnet bliver noteret antal gange, kortet er spillet og sejrsstatistikken på kortet. Det vil bliver noteret som følgende eksempel: Overpass ([antal gange spiller], [sejrsprocent]). 

Placeringen på HLTVs verdensrangliste og sejrsprocenter er seneste opdateret den 19. maj.

De store favoritter

Team Liquid

Spillere: nitr0 - NAF EliGE - Stewie2K - Twistzz

Placering på HLTVs verdensrangliste: 2

Ved IEM Sydney 2019 formåede Team Liquid endelig at bryde den forbandelse, der længe har hvilet over dem. De formåede at vinde en stor turnering - endda uden at tabe et eneste map på vejen til finalen. Mod blandt andet MiBR og NiP viste Liquid stor dominans. Fnatic gav dem kamp til stregen, men måtte se sig slået 3-2, og Liquid kunne endelig løfte et trofæ fra en stor turnering. Liquid ligner pt. et hold. der fortjent ligger nr. 2 i verden og med et Astralis-hold, der fortsætter med at droppe de store turneringer, er en rangering som nr. 1 i verden ikke langt væk. En sejr i Dallas vil helt sikkert booste chancerne.

Hvis vi ser på Liquids sejrsprocent på LAN fordelt på de syv maps over de seneste tre måneder, står én essentiel pointe ud. Liquid har længe haft et permaban på Train. Med introduktionen af Vertigo står Liquid nu i den situation, at de har potentielt har to maps, de ikke ynder at spille. Har Liquid ikke brugt tid på at træne ét af de to maps, står de relativt svagt i vetoprocessen imod hold, der kan spille enten Vertigo eller Train. Kigger vi på de resterende maps, ses det tydeligt, at Liquid er stærke på Overpass (12, 83,3%) og Dust2 (9, 66,7%), som de også spiller med højest frekvens. Herefter følger Mirage (6, 66,7%), Inferno (6, 60%) og Nuke (5, 100%).

Hold øje med: De første par kampe Liquid spiller, vil det være værd at holde øje med deres vetoprocess. Går de efter Vertigo eller Train? Deri kan ligge en indikation om, hvilket map de føler sig svagest på. Hvis de går ind til turneringen med to svage maps, kan der med stor sandsynlighed findes god værdi i over 2,5 maps i kampe mod hold, der er stærke på Train eller Vertigo.

Odds på Team Liquid hos Danske Spil her

ENCE

Spillere: allu - Aerial - xseveN - Aleksib - sergej

Placering på HLTVs verdensrangliste: 3

#EZ4ENCE. Sådan lød det for alvor på Twitter, da ENCE satte Astralis fuldstændigt på plads med en 2-0-sejr ved seneste BLAST Pro-event i Madrid. Ikke nok med en sejr, men ENCE formåede oven i købet at ødelægge Astralis ubesejrede Nuke-stime. ENCE, der blot blev stiftet for et år siden, har formået at gå fra nr. 193 i verden til nu at være verdens nr. 3. Med en perfekt mix af en talentfuld IGL i Aleksib, erfaring på AWP'en i allu, kæmpe talent i sergej og pålidelig support fra Aerial og xseveN har de fem finner formået at vinde de fleste CS-fans' hjerter. Deres tilgang til spillet er baseret på strategi, overblik og gode anti-strats, og det er en formular, der virker for ENCE. De ligner et hold, der kan følge med de allerbedste.

På LAN over de seneste tre måneder viser statistikerne et hold med en bred map-pool med få svagheder og mange styrker. Specielt Mirage (6, 100%), Train (8, 87,5%) og Nuke (7, 85,7%) står ud som de klart stærkeste efterfulgt af Overpass (5, 60%), Dust2 (9, 33,3%) og Inferno (6, 33,3%). Vi har endnu ikke set ENCE spiller Vertigo, og da Cache førhen har været et permaban for ENCE, er det sandsynligt, Vertigo blot har taget pladsen.

Hold øje med: ENCE skal spille cs_summit 4 fra den 23.-26. maj. ENCE er et hold, der bruger god tid på at studere deres modstandere, så der er en mulighed for, at første kamp imod Isurus bliver tættere, end man skulle forestille sig.

De nærmeste udfordrere

FaZe Clan

Spillere: rain - GuardiaN - NiKo - NEO - olofmeister

Placering på HLTVs verdensrangliste: 8

FaZe Clans deltagelse i IEM Sydney for ganske nyligt blev en rodet og skuffende affære. Grundet visumproblemer var holdet uden deres in-game-leader (IGL) og klart vigtigste spiller, Niko. Træneren og den tidligere spiller YNK måtte træde ind, og på trods af godt spil røg FaZe Clan ud uden overhovedet at nå til slutspillet. Nu har holdet valgt at droppe AdreN og hive veteranen NEO ind på holdet. Missionen er, at han skal overtage Nikos IGL-rolle og på den måde give Niko muligheden for kun at fokusere på at fragge (noget han gør i verdensklasse). NEO har været uden et hold næsten seks måneder, så det helt store spørgsmål er, om han stadig er klar til den store scene?

Den første kamp, FaZe spillede med NEO på holdet, bød på et 2-1-nederlag til NEOs gamle hold Virtus.pro. Det blev meget tydeligt, at NEO ikke kommer til at byde ind, hvad angår firepower. Forhåbentligt kan han byde ind med noget strategisk dybde. 

Ser vi på FaZes sejrsprocent på LAN over de seneste tre måneder, ser det ikke synderligt imponerende ud. Dust2 (14, 78,6%) og Mirage (10, 50%) er deres klart mest spillede maps, og sammen med Overpass (6, 66,7%) er det de eneste tre maps med sejrsprocent over 50%. Mere skidt ser det ud med Nuke (4, 25%), Inferno (5, 20%) og Train (5, 40%). Vi har stadig ikke set FaZe på Vertigo, men med tilføjelsen af en ny IGL blot to uger inden turnering har denne næppe været en prioritet.

Hold øje med: FaZe kan komme til at få det svært imod de større hold. En ny IGL er et stort skifte, og det kan komme til at blive svært for dem at få de nye roller helt på plads inden turneringen.

Renegades

Spillere: jks - AZR - jkeam - Gratisfraction - Liazz

Placering på HLTVs verdensrangliste: 10

Renegades har, kun overgået af ENCE, i min optik været den største positive overraskelse i 2019. Et hold, der mangler en egentligt stjernespiller, men som alligevel klarer sig rigtig godt i de store turneringer. Renegades gør op for manglen af en spiller som Dev1ce, S1mple eller Niko med ekstremt flot holdspil. Siden den asiatisk Minor i januar har Renegades vist, at man ved effektive trade kills, gennemtænkt brug af granater og hurtige rotationer kan følge med selv verdens bedste hold, selvom man måske ikke er i blandt verdens bedste spillere. I 2019 er det blandt andet blevet til sejre imod NiP (x2), ENCE (x2), FaZe (x2), NRG og MiBR. Derudover formåede Renegades som de eneste at tage et map på Astralis ved Majoren i Katowice.

I følge statistikkerne står to maps ud, som de mest spillede og dem med højest sejrsprocent. De to maps er Mirage (11, 81,8%) og Inferno (10, 70%). Derudover er Renegades også komfortable på Train (7, 57,1%) og Dust2 (6, 66.7%). Renegades har til gengæld ikke spillet hverken Cache (3, 33,3 %), Nuke (2, 50%) eller Overpass (1, 0%) specielt meget, men AZR har udtalt, at de har trænet Nuke meget, hvilket der også må være indikationer på, når man tør udfordre Astralis på netop det map.

Hold øje med: Renegades er gode, og de vil i mine øjne være favoritter mod de fleste hold i turneringen. Dette skyldes blandt andet, at de er gode på maps, som de fleste ikke lægger veto på. (Mirage og Inferno). Deres lidt snævre map-pool gør dog også, at deres BO3 ofte går ud i alle tre maps, når de møder top 20-hold. I 2019 er seks ud af ni kampe mod top 20-hold gået over 2,5 maps. 

NRG

Spillere: daps - tarik - Brezhe - Ethan - CeRq

Placering på HLTVs verdensrangliste: 9

Efter et skuffende exit fra årets første Major i februar valgte NRG at skifte FugLy ud med den tidligere Majorvinder tarik. Her startede tingene godt ud med en semifinale ved StarSeries i-League sæson 7 og kvalifikation til finalestævnet i ESL Pro League med sejre over blandt andet Renegades. Ved IEM Sydney troede mange for en tid, at NRG ville gå hele vejen og være det hold, der skulle udfordre Liquid om trofæet. Med overbevisende sejre over ViCi, FaZe Clan og MiBR lignede det, at det skulle være en ren amerikansk finale, men et overraskende velspillende fnatic kom i vejen, og endnu engang blev det ikke til mere end en semifinaleplads.

Når vi kigger på NRGs sejrsprocenter på LAN, siden de hev tarik ind ,ser vi én af NRGs store styrker. De har en relativt bred map-pool, hvor de har vist, at de kan spille de fleste maps - i hvert fald som minimum til husbehov. Deres mest spillede maps er Mirage (9, 66,7%), Inferno (5, 20%), Train (5, 100%), Nuke (4, 25%), Overpass (4, 50%), Dust2 (2, 100%). Derudover har de også spillet Vertigo en gang online, hvor de tabte 16-12 til eUnited.

Hold øje med: Ved ECS sæson 7 North America (onlineturnering) valgte NRG Vertigo i en BO3. Hvis NRG har trænet Vertigo godt nok til at have den som fast map i deres map-pool, kan de står rigtig stærkt mod mange af de andre store hold, der blot har den som permaban.

fnatic

Spillere: Xizt - JW - twist - KRIMZ - Brollan

Placering på HLTVs verdensrangliste: 5

fnatic fik ved IEM Sydney vist CS-verdenen, at de har vendt den negative formkurve, de startede 2019 med. Fra verdens nr. 5 til nr. 15 og tilbage som nr. 5 igen er blot en indikation af den rutsjebane, fnatics form har været. Nu lader det til, at fnatic endelig er kommet tilbage på sporet og er klar til at udfordre selv de helt store drenge. Ledt an af én af verdens bedste spillere, KRIMZ, og et af verdens største talenter, Brollan. bliver det meget spændende at følge holdet fremadrettet. Det store spørgsmålstegn ligger dog hos JW. Holdet er afhængige af, at den dynamiske AWP-spiller kommer i gang fra start, da der ikke er mange frags at hente hos IGL Xizt. Også twist viste gode takter til IEM Sydney, og han skal fortsætte det stabile niveau i Dallas, hvis fantic skal have nogen chance for at løfte trofæet.

Fnatics map-pool er relativt dyb, men de vil være trætte af at se Cache ryge for Vertigo, da de havde en god statistik her. Ser vi på de seneste tre måneder på LAN, kan det ses, at fnatic spiller de fleste maps, men uden at have specielt imponerende sejrsprocenter. I rækkerfølge af mest spillede maps hedder det Mirage (13, 69,2%), Inferno (13, 46,2%), Overpass (11, 36,4%), Nuke (10, 50%), Dust2 (7, 42,9%), Train (4, 75%). Billedet er tydeligt. Fnatic er et hold, der kan spille samtlige maps, men som lidt mangler et map, hvor man kan sige, de er rigtig gode. 

Hold øje med: Fnatic taber sjældent en kamp uden at vinde minimum ét map. Hold øje med handicap +1,5 i kampe, hvor de ikke er favoritter som eksempelvis mod ENCE eller Liquid.

G2

Spillere: JaCkz - shox - kennyS - AmaNEk - Lucky

Placering på HLTVs verdensrangliste: 15

G2 har, som et af de eneste hold i denne kategori, vundet kvalifikation til DreamHack Dallas. Her formåede G2 at slå hold som Heroic, HellRaisers, Valiance og AVANGAR, men det blev også til et nederlag til Windigo. Ikke desto mindre var det nok til en kvalifikation. Siden da har præstationerne været svingende, hvor det blandt andet er blevet til en andenplads i Charleroi Esports, direkte kvalifikation til ESL Pro League og en andenplads ved DreamHack Open Tours. Det er til gengæld også blevet til to gange 0-2 ved ECS sæson 7 Europe Week 3 og 4. G2 er et spændende hold med et højt topniveau ledt an af den kun 24-årige legende KennyS, men de er også et hold med et ekstremt lavt bundniveau. Det hele kan afhænge af dagen.

G2 har en rimelig afrundet map-pool, hvor de har vist, de kan spille de fleste maps. Mirage (3, 66,7%) er deres mest brugte veto, hvor G2 sågar lader Vertigo (1, 0%) blive tilbage. Det kan godt tyde på, at G2 har noget i ærmet, hvad angår Vertigo. Herefter er de resterende maps godt fordelt i forhold til mængden af gange, de er spillet; Inferno (8, 62,5%), Nuke (8, 75%), Dust2 (7, 71,4%), Train (5, 40%) og Overpass (5, 80%).

Hold øje med: G2 starter ud imod Renegades, som spiller med en stand-in og netop kommer fra et andet event. Der kan være værdi at hente i en G2-sejr.

NiP

Spillere: f0rest - GeT_RiGhT - dennis - Lekr0 - REZ

Placering på HLTVs verdensrangliste: 7

NiPs 2019 har indtil nu ikke været noget at skrive hjem om. En 5.-8. plads ved Majoren i Katowice, StarSeries i-League sæson 7 og IEM Syndey, en 3. og 4. plads til to BLAST Pro-events og et par fine kampe i ECS online er det blevet til. Alt er, som det plejer med sejre mod alt fra Na'Vi til MiBR, men samtidig også nederlag til hold som devils.one og Winstrike. For tiden skal NiP nok ses som et af de hold, der kan følge med de fleste hold, men som ikke helt har, hvad der skal til for at følge med hold som Astralis og Liquid i det lange løb. Udskiftningen af Draken med dennis ser ud til at være gået relativt gnidningsfrit, og NiP har fortsat den form, de har vist det meste af 2019.

NiP kommer ind til DreamHack Dallas med en relativt veldefineret map-pool. Over de seneste tre måneder på LAN ses det tydeligt, at Inferno (1, 0%) er deres klare permaban. At Cache er ude af billedet passer også NiP fint - vi har dog ikke set dem spille Vertigo. så det er svært at forudsige status på det map. NiP styrker ligger klart på Nuke (12, 58,3%), og Mirage (12, 41,7%) og Overpass (8, 62,5%). Herefter følger Train (5, 40%) og Dust2 (9, 33,3%). NiPs map-pool kan få dem til at lide, hvis ikke de har forberedt noget nyt på enten Vertigo eller Mirage. Mange hold er fine på Mirage.

Hold øje med: NiP kan få det svært selv imod de små hold i en BO3, da de er ringe på både Mirage og Inferno. To maps, mange af de mindre hold ofte er ganske habile på.

Vitality

Spillere: RpK - apEX - ALEX - ZywOo - NBK-

Placering på HLTVs verdensrangliste: 11

Franske Vitality blev stiftet i oktober 2018 med et mix af gamle franske kendinge og nye spændende talenter. Specielt ZywOo var der mange, der så frem til at se på den helt store internationale scene, efter han havde teroriseret de lavere ligaer af fransk CS. Mange forventer, at han bliver en af verdens klart bedste i en alder af blot 18 år, og det kan varmt anbefales at holde øje med i turneringen. I 2019 har holdet vist fine takter, hvor de blandt andet endte som 9-12 ved Majoren, vandt Charleroi Esports og har kvalificeret sig til både ECS-finalerne og ESL Köln. 

Vitality har ikke spillet på LAN siden midten af april, så derfor inkludere vi onlinekampe i sejrsprocenterne over de seneste tre måneder. Det ser ud som følgende i rækkefølge af mest spillede maps: Mirage (18, 50%), Dust2 (17, 82,4%), Overpass (13, 76,9%), Nuke (10, 80%), Inferno (8, 62,5%), Train (2, 50%), Vertigo (1, 100%). Som det kan ses, er Vitality meget diverse i deres map-pool. Selv på LAN er mængden af gange, de har spillet de forskellige maps, vel fordelt. Train er deres permaban på LAN, men det bliver spændende at se, hvor Vitality står på Vertigo.

Hold øje med: Vitality har ikke spillet LAN siden midten af april. De starter i en hård kamp mod North, som heller ikke har spillet LAN siden da. Det kan blive en ganske tæt affære.

North

Spillere: aizy - Kjaerbye - JUGi - gade - valde

Placering på HLTVs verdensrangliste: 16

For knap tre uger siden valgt North at ændre i deres roster. IGL CadiaN røg ud, og JUGi fra OpTic kom ind som holdets nye AWP'er. Det betyder også, at IGL-rollen blev flyttet over på Norths stjernespiller valde. Det er blot blevet til fire BO3-kampe indtil nu, hvor af to er vundet, og to er tabte. Skiftet har potentiale, omend man kan frygte, det vil tage noget af valdes fokus fra at være carry og klar topfragger. JUGi har vist gode takter i de fire kampe og ser ud til at passe fint ind på holdet. Niveauet af North som hold så dog lidt svingende ud, men med nogle LAN-kampe til ESL Pro League-gruppespil 2 kan det være, at North kan få spillet sig lidt mere ind på kurs.

Ser vi på Norths sejrsprocenter på LAN over de seneste tre måneder, ses nogle klare styrker og svagheder. Norths styrker ligger klart på Train (7, 71,4%), Dust2 (4, 75%), Inferno (3, 66,7%) og Overpass (3, 66,75). Svaghederne er Mirage (4, 0%) og Nuke (3, 33,3%). North har ikke spillet Vertigo hverken online eller på LAN, så det er svært at sige noget om deres niveau her.

Hold øje med: North har spillerne til at spille verdensklasse CS. Hvis valde kan få det frem i holdet, nu hvor de har en designeret AWP'er, så kan de være rigtig farlige. 

Jokerne

Windigo - Europa-kval

Spillere: bubble - v1c7oR - blocker - SHiPZ - poizon

Placering på HLTVs verdensrangliste: 19

Windigo er måske ikke et navn, de fleste kender, men de har faktisk deltaget i en del store turneringer i løbet af 2019. Mest prominent står en førsteplads ved WESG World Finals, hvor blandt andet G2, MiBR og fnatic deltog. Derudover vandt Windigo selvfølgelig også kvalifikationen til netop DreamHack Dallas. Windigo er et uhyre ustabilt hold, som én dag kan formå at slå MiBR og den næste dag tabe til et urangeret hold af næsten amatører. De er med andre ord et klassisk "upset-hold". 

På LAN er Windigo svage på Inferno (9, 22,2%), Nuke (3, 33,3%) og Train (8, 37,5%) og stærke på Overpass (9, 88,9%), Mirage (9, 66,7%) og Dust2 (8, 50%). Det er stadig uvist, hvordan Windigo er på Vertigo, men de har spillet den én gang online, hvor de tabte ganske stort til Gamerlegion. 

Hold øje med: Spil på over 2,5 maps mod de store hold. Windigo har trukket både Avangar, North, MiBR, Valiance, Na'Vi, fnatic og G2 ud i alle tre maps, så chancerne er der for, at de kan gøre det igen mod de deltagende hold.

Furia - Nordamerika-kval 

Spillere: arT - yuurih - VINI - KSCERATO - ableJ

Placering på HLTVs verdensrangliste: 18

Siden januar 2019 har furia stille og roligt bevæget sig op af HLTVs verdensrangliste. Ført an af én af Brasiliens største unge talenter KSCERATO spiller de underholdende og stabilt. Furia smider sjældent sejre imod lavere rangerede hold, og som en stadig lettere ukendt faktor for mange af de store hold kan furia står for nogle spændende overraskelser i Dallas.

Furia har en ganske dyb map-pool. På LAN i de sidste seks måneder har de over 50% på samtlige maps - dog med stor spredning på antallet af gange hvert map er blevet spillet. Deres sejrsprocenter er som følger: Mirage (10, 60%), Inferno (8, 50%), Train (5, 60%), Nuke (4, 100%), Overpass (2, 100%), Vertigo (2, 100%). 

Hold øje med: Furia er kommet i den hårdeste af de to grupper og starter imod NRG. Taber de den første, så hold øje med ned nedre knockoutgruppe. Her kan de ende med at klare det ganske fint.

Cloud9

Spillere: cajunb - RUSH - autimatic - vice - Golden

Placering på HLTVs verdensrangliste: 33

Cloud9 har siden de dannede deres nye opstilling haft relativt travlt. Det er blevet til et par uimponerende BLAST Pro-events og kvalifikationer til ECS og ESL finalestævnerne. De ser meget svingende ud i kvalitet og ligner ikke umiddelbart et hold, der kan udfordre de store hold. Det er dog svært ikke at have dem som minimum under "jokere", når man kigger på de spillere, de stiller op med. Potentialet til at spille op med nogle af de små favoritter er der, men Cloud9 skal komme med noget nyt, for at det skal ske.

Sejrsprocenterne både LAN og online i de seneste tre måneder bar præg af et par uimponerende måneder. Med +50% på Dust2 (6, 66,7%), Mirage (3, 66,7%) og Inferno (9, 55,6%) er det en lidt snæver map-pool at stille op med. De resterende maps ligger alle under 50% og ser ud som følger: Nuke (3, 33,3%), Train (4, 25%) og Overpass (5, 0%). Cloud9 har endnu ikke spillet Vertigo - hverken online eller LAN.

Hold øje med: Cloud9 har haft det hårdt imod både stærkere og svagere modstandere. I en kamp mod eksempelvis furia eller Windigo kan de få det svært.

Underdogs

TYLOO

Spillere: Summer - BnTeT - AttackeR - somebody - xccurate

Placering på HLTVs verdensrangliste: 32

TYLOO har i langt tid været kendt som ét af de få asiatiske hold, der kunne udfordre de europæiske og amerikanske CS-hold og med skiftet fra captainMo og DD til AttackeR og Summer troede mange, at holdet blot ville blive endnu stærkere. Kommunikationsproblemer imellem kineserne og indoneserne har dog været et problem fra starten med det hold, og siden skiftet er TYLOO stille og roligt gledet ned af verdensranglisten.

På både online og LAN ser deres sejrsprocenter for de seneste tre måneder ud som følger: Mirage (19, 78,9%), Dust2 (12, 58,3%), Inferno (11, 63,6%), Overpass (9, 55,6%) og Train (5, 80%). TYLOO har endnu ikke spillet Vertigo i en officiel kamp.

Lucid Dream - Asien-kval

Spillere: qqGOD - cbbk - Geniuss - PTC - wannafly

Placering på HLTVs verdensrangliste: 77

Lucid Dream vandt kvalifikation til DreamHack Dallas igennem den asiatiske kvalifikation. Her slog de blandt andet MVP PK for at vinde pladsen. Lucid Dream er ikke at betragte som nogen større trussel for de bedre hold, og selv TYLOO har slået dem inden for de seneste par uger. Holdet har ikke før deltaget i en turnering af denne størrelse, så nervøsiteten kan nok spores i deres spil.

Lucid Dream spiller ikke normalt mod de store hold, og deres sejrsprocenter skal derfor tages med et gran salt. Holdet kan måske udfordre nogle hold på Nuke, men på trods af høj sejrsprocent på Inferno og Mirage kan de få det meget svært imod de stærkere hold.

Isurus

Spillere: Noktse - reversive - max - 1962 - meyern

Placering på HLTVs verdensrangliste: 40

Isurus vandt deres plads i Dallas gennem den sydamerikanske kvalifikation, hvor de blandt andet slog Sharks og Imperial. De er ikke et særligt kendt hold bestående primært af spillere fra Argentina. Isurus har ikke meget erfaring på den helt store scene, men de har dog for nyligt mødt Renegades i ESL Pro League-gruppespillet.

Holdets styrker er fint fordelt, hvor kun Nuke står ud som deres svageste map. Holdet spillet mest Dust2 og Mirage og har endnu ikke spillet Vertigo. Isurus er ikke et hold, der bør give de store hold meget besvær, og det bliver ikke nemmere af, at de møder ENCE i første kamp.

Gruppeinddeling og første kampe

Gruppe A

  • Team Liquid
  • Lucid Dream
  • Vitality
  • North
  • FaZe Clan
  • Windigo
  • NiP
  • TYLOO

Første kampe

  • Team Liquid vs. Lucid Dream
  • Vitality vs. North
  • FaZe Clan vs. Windigo
  • NiP vs. TYLOO

Gruppe B

  • ENCE
  • Isurus
  • Renegades
  • G2
  • NRG
  • FURIA
  • fnatic
  • Cloud9

Første kampe

  • ENCE vs. Isurus
  • Renegades vs. G2
  • NRG vs. FURIA
  • fnatic vs. Cloud9