Årets tredje BLAST Pro-event løber af stablen den 10. og 11. maj i den spanske hovedstad Madrid. De inviterede hold hedder denne gang Astralis, ENCE, Na'Vi, Cloud9 og NiP. For første gang i år vil de skulle op imod ét spansk hold, der har kæmpet sig vej til finalestævnet. Vil vi se Astralis tage deres anden BLAST Pro-eventsejr, eller skal et nyt hold slutte sig til den lille gruppe af vindere i 2019? Herunder kigger jeg kort på de forskellige hold, og hvor der kan gemme sig nogle potentielle overraskelser og værdi.

4. pladsen.

Det var, hvad det kunne blive til for ellers så mægtige Astralis ved sidste BLAST Pro-event i Miami. Med nederlag imod Liquid, FaZe og MiBR fik vi endelig set nogle svagheder på et Astralis-hold, der ellers har domineret CS:GO-verdenen i over et år. 

Men betyder det så, at Astralis ikke længere er verdens bedste? Det korte svar er nej. Det betyder blot, at BLAST Pro-formatet gør, at på en dårlig dag kan selv de bedste tabe. 

De deltagende hold i Madrid bliver en blandet landhandel. Astralis stiller op for tredje gang i streg, og Na'Vi og Cloud9 er med for anden gang i streg. NiP og ENCE, der begge deltog i turneringen i Sao Paulo, vender tilbage på bekostning af sidste turnerings finalister Liquid og FaZe. 

Som en ny feature har arrangørende valgt, at det sjette og sidste hold skal findes i en "play-in" miniturnering. Her deltog tre spanske og ét brasiliansk hold om muligheden for at møde Spaniens klart bedste mandskab, MoviStar Riders, i en direkte kamp om en plads ved BLAST Pro Madrid. Sejrherrerne blev portugisiske Giants, der som nr. 94 i verden skal forsøge at slå hjemmebanefavoritterne MoviStar Riders. Denne finale spilles som en bedste af tre (BO3), lige inden den første dag skydes igang. Det gør også, at jeg på nuværende tidspunkt ikke ved, hvilket af de to hold der skal deltage, og der vil derfor kun være en kort gennemgang af hvert af de to hold.

Som endnu en tilføjelse har BLAST lavet det skifte, de fleste andre turneringer også har lavet, og som er baseret på Valvles seneste opdatering. Cache er skiftet ud med Vertigo, og det kan komme til at have en kæmpe betydning for hele turneringen. Hvem har trænet det nye map, og hvem tør lade den hænge i en veto-proces? Det bliver meget spændende at se, hvordan denne store ændring kommer til at spille ind i en BO1-turnering. Jeg tror ikke, vi kommer til at se den blive spillet meget, specielt når hvert hold har tre veto'er i BO1, men i BO3-finalen vil mappet helt sikkert få betydning.

Inden vi dykker lidt ned i holdene og turneringen, kommer her en gennemgang odds på Blast Pro Series 2019 Madrid: 

Odds på BLAST Pro Series 2019 Madrid

Generelt er markedet meget enig om favoritværdigheden. Astralis er kæmpe favoritter efterfulgt af Na'Vi og ENCE. Der er til gengæld ikke meget tillid til NiPs og Cloud9's chancer. Der er spil på både MoviStar Riders og Giants, på trods af det ikke er defineret, hvilket af de to hold der skal deltage i den egentlige turnering. 

Odds på vinderen af Blast Pro Series 2019 Miami Bedste odds Bookmaker
Natus Vincere

4,60

ENCE 6,50
Ninjas in Pyjamas 15,00
Cloud9 35,00
MoviStar Riders 150,00
Giants 150,00

Odds på Blast Pro Series 2019 Madrid er senest er opdateret tirsdag den 7. maj klokken kl. 13:11.

De deltagende hold

Astralis

Spillere: Xyp9x - dupreeh - gla1ve - device - Magisk

Placering på HLTVs verdensrangliste: 1

Astralis vil altid komme ind til en turnering som de største favoritter, men med den seneste BLAST Pro-event og til ESL fik vi set, at de ikke er helt urørlige. Ikke engang en finaleplads i Miami kunne det blive til, og efter ESL er sejrsrækken på Inferno slut, efter BIG formåede at slå Astralis i overtid.

For at være ganske ærlig var det forfriskende, og det tyder godt for den næste tid i CS-verdenen. Alle har nu set, at Astralis kan slås - i hvert fald i bedst af én (BO1). I mit hoved vil Astralis stadig være kæmpe favoritter imod alle i en BO3. Her er der pt. ingen, der kan røre Astralis. 

Astralis har en stor fordel i, at deres perma-ban Cache er fjernet fra map-poolen. Det bliver spændende at se, om de blot skifter til Vertigo som perma-ban, eller om de har bootcampet nok til at ville drage mappet ind i deres map-pool.

Odds på Blast Pro Series Madrid hos Danske Spil

Natus Vincere (Na'Vi)

Spillere: Edward - Zeus - flamie - s1mple - electronic

Placering på HLTVs verdensrangliste: 3

Natus Vincere vil ikke være tilfredse med, hvordan det gik dem ved den seneste BLAST Pro. To sejre og tre nederlag er ikke noget, verdens nr. 3 vil være glade for. Yderligere så Na'Vi lidt vaklende ud til ESL Pro League-gruppespillet, hvor de dog formåede at tage en anden plads.

Med færre erfarne og højt rangerede hold ved dette BLAST Pro-event vil Na'Vi ikke være tilfredse med noget andet end en finaleplads. Kampen imod ENCE vil være altafgørende, da de andre hold i teorien ikke bør kunne udfordre Na'Vi. Kvalen til finalen går dog igennem fem BO1-kampe, så man skal aldrig sige aldrig.

ENCE

Spillere: allu - Aerial - xseveN - AleksiB - sergej

Placering på HLTVs verdensrangliste: 5

ENCE har blot spillet én kamp siden starten af april, hvor de i StarSeries tabte 2-1 til Na'Vi. Før det var de få runder fra at kvalificere sig til finalen ved BLAST Pro Sao Paulo. ENCE lader til at være kommet for at blive og kan sagtens udfordre Na'Vi for deltagelse i finalen i Madrid.

Så sent som den 2. maj tabte ENCE 14-16 til MoviStar Riders. Hold øje med lidt værdi i en tæt kamp mellem de to. Her skal det dog siges, at den kamp blev spillet i en onlinetunering, som ENCE sikkert ikke vil prioritere specielt højt.

Ninjas in Pyjamas (NiP)

Spillere: f0rest - GeT_RiGhT - dennis - Lekr0 - REZ

Placering på HLTVs verdensrangliste: 8

I disse minutter, imens jeg skriver denne artikel, spiller NiP CS:GOs el classico imod fnatic ved IEM Sydney. dennis er tilbage og draken er endnu engang uden et hold. Efter et skuffende ESL Pro League-gruppespil viser NiP pt. rigtig fine takter ved IEM Sydney.

I mit hoved er skiftet fra draken til dennis ikke en god beslutning. Nu om dage er de bedste CS:GO-hold de strukturerede hold med klart definerede roller. Uden draken står NiP nu uden en designeret AWP-spiller. Jeg mener ikke, at det er holdbart i længden, at AWP'en skifter imellem dennis, Lekro og f0rest. Om legenderne kan få det til at fungere er altid det spændende spørgsmål, men holdets erfaring gør, at de aldrig skal undervurderes. En finaleplads vil kræve alt, hvad f0rest og co. kan præstere, men det er ikke utænkeligt med det felt, der deltager denne gang i Madrid.

Cloud9

Spillere: cajunb - RUSH - autimatic - vice - Golden

Placering på HLTVs verdensrangliste: 39

Cloud9 stillede op til BLAST Pro Miami i en helt ny opstilling. Det blev til fem nederlag på trods af tætte kamp imod Liquid og Na'Vi. Siden da har Cloud9 deltaget i ESL Pro League-gruppespillet og ECS Season 7-kvalifikationen uden at imponere specielt. Nu stiller de så endnu en gang op BLAST Pro, og det bliver spændende at se, hvad de kommer med denne gang.

Hold lidt øje med, hvor linjen skiller i handicapsejre til C9. De formåede at spille 13-16, 14-16 og 10-16 imod Na'Vi, Liquid og Astralis. De tætte kampe kan sagtens gentage sig endnu engang, og baseret på vinderoddsene vuddere bookmakerne ikke Cloud9 specielt højt.

MoviStar Riders

Spillere: SOKER - mixwell - ALEX - mopoz - DeathZz

Placering på HLTVs verdensrangliste: 34

Spaniens klart bedste CS-hold skal op imod portugisiske Giants for en plads ved BLAST Pro Madrid. MoviStar vil være store favoritter og vil give alt for at få lov til at vise deres flag foran et stort spansk publikum. Som fast inventar omkring 30-40 på verdensranglisten har MoviStar Riders ikke meget erfaring mod de helt store hold som Na'Vi og Astralis.

Giants

Spillere: fox - MUTiris - rmn - KILLDREAM - ZELIN

Placering på HLTVs verdensrangliste: 94

Giants er ikke et hold, der skiller sig ud på den store verdensscene, og jeg vil ikke lade som om, jeg ved det store om dem. Det er et hold uden nogen store kendte navne og uden deltagelse i nogen turneringer af betydning, og det er svært at se dem slå MoviStar Riders. Og hvis de gør, bør de ikke have nogen chancer imod de helt store drenge.

Turneringsstuktur

BLAST Pro Series følger en fast struktur til alle deres turneringer.

Gruppestadiet

  • Hvert hold spiller mod hinanden i en kamp, der består af bedst af 1 map.
    • Her åbnes altså op for, at man kan spille på den klassiske 1X2 og en 12 Draw No Bet.
  • En sejr giver 3 point, og en uafgjort giver 1 point.
  • De bedste to hold går videre til finalen.

Finalen

  • Spilles som en bedst af 3 maps-kamp

Kampprogram og map-picks

Fredag den 10. maj: (spilles uden publikum)

Kvalifikation: (vinderen heraf defineres som "Kval" i programmet)

  • 16:15 - MoviStar Riders vs. Giants - BO3

Runde et:

  • Cloud9 vs. Kval - BO1
  • ENCE vs. Na'Vi - Mirage
  • Astralis vs. NiP - Dust2

Runde to: 

  • NiP vs. ENCE - Nuke
  • Cloud9 vs. Na'Vi - Mirage
  • Astralis vs. Kval - BO1

Lørdag den 11. maj: (spilles med publikum)

Runde tre:

  • Astralis vs. Na'Vi - Dust2
  • Cloud9 vs. ENCE - Nuke
  • NiP vs. Kval - BO1

Runde fire:

  • Astralis vs. ENCE - Dust2
  • Cloud9 vs. NiP - Nuke
  • Na'Vi vs. Kval - BO1​​​​​​

Runde fem:

  • Astralis vs. Cloud9 - Inferno
  • NiP vs. Na'Vi - Dust2
  • ENCE vs. Kval - BO1

Finaler:

  • Stand-off showkamp - kl. 19:00 - show-map
  • Finale mellem nr. 1 og 2 - kl. 20:00 - BO3