At Barcelona kun er 4 point foran Real Madrid i kampen om det spanske mesterskab, er nærmest utroligt. Men sådan er det.

Messi og co. har reelt kun haft to nedgangsperioder i denne Primera-sæson. De to første runder der gav et tab og en uafgjort, og så de tre kampe fra midt i februar ind i marts hvor holdet spillede uafgjort ude mod Betis samt tabte (hjemme) til Espanyol og (ude) til Atlético Madrid.

Ellers er det gået som smurt. En enkelt uafgjort hos Getafe i november, men ellers lutter sejre.

Det vil sige indtil sidste weekend. Her blev afstanden til Real reduceret fra 6 til 4 da Barcelona efter 7 ligasejre i træk – og efter 7 runder uden modscoringer! - spillede 2-2 i Valencia.

Livestream El Clásico: Her kan du se Barcelona - Real Madrid

Og nu kan Real Madrid - der har 7 sejre i træk - hale endnu mere ind på de katalanske rivaler. Kongeklubben skal såmænd bare vinde aftenens indbyrdes kamp på Estadio Santiago Bernabéu (kl 20).

Mod et Barca-hold der i midtugen måtte nøjes med 0-0 i Champions League-semifinalen mod Chelsea, og som om et par dage skal spille returkamp i London.

En god mulighed for Real? Tjah. Man skal ikke regne med at Barcelona på nogen måde nedprioriterer denne kamp mod arvefjenden. Det ligner et tæt opgør hvor Barcelona, trods udebane, har pæne chancer for at sætte forfølgerne på plads.

Læs Morten Petterssons analyse og se hans spilforslag.

El Clásico optakt: FC Barcelona - Real Madrid er begge i krise