En af årets helt store turneringer står for døren, når Malmø ligger grund til Dreamhack Masters fra den 30. august - 3. september. De forgangne uger har budt på en af de største rokeringer (shuffles) i CS:GO-historien, og verdenstoppen virker mere jævnbyrdig end nogensinde. Læs den tidligere CS-topspiller Il_Falcos optakt til Dreamhack Masters Malmø 2017 her. 

Lad mig sige det med det samme – jeg glæder mig helt vildt til Dreamhack Masters Malmø. Først og fremmest er det en Masters-turnering, og hele verdenstoppen er samlet. Mest af alt bliver det spændende at se, hvordan de forskellige hold præsterer. Vi har netop overstået en såkaldt ”player-break”, hvor de bedste hold har valgt at holde en kortere pause. Denne pause har mange hold brugt på at skifte spillere ud og ind, og vi har været vidner til en af CS:GO-historiens største omrokeringer.

Det er godt og vel en måneds tid siden, at Gambit højt overraskende triumferede ved Major-turneringen i Krakow, hvor de i finalen besejrede en lige så stor overraskelse, brasilianske Immortals. Netop Immortals er der i øjeblikket stor uro omkring, da tre af holdets spillere har ytret ønske om at forlade holdet. Det lader dog til, at de deltager her ved Dreamhack Malmø.

Amerikanske OpTic er der lige så store spørgsmålstegn ved, og deres deltagelse i Malmø er kun netop blevet bekræftet. Her få dage inden turneringen har OpTic blot fire spillere på holdet - Mixwell, Magisk, Allu og Friberg. HS fra PENTA er også blevet rygtet til holdet, men der er intet officielt endnu omkring HS. 

I optakten vil jeg lave en gennemgang af de forskellige transfers holdene imellem, og jeg giver samtidig min personlige vurdering af holdene. De hold, der har fastholdt samme startfemmer, springer jeg over i dette afsnit, mens jeg i optakten også vil komme ind på diverse favoritter og outsiders samt interessante odds.

Dreamhack Master Malmø Odds og Tips

Ved første øjekast synes jeg, at de fire tophold er meget fair sat. Der er i hvert fald ingen af de odds, der springer synderligt i øjnene på mig. Fik jeg armen vredet godt om og SKULLE vælge et hold, så ville det være Astralis til odds 6. De har efterhånden arbejdet sammen længe, og jeg syntes helt klart, at de bør have bedre chancer end eksempelvis FaZe (odds 7) og G2 (odds 10). Det bør også være meget tæt ift. SK (odds 4,50).

Virtus Pro, NaVi og NiP er lige en tand for lave til mig, når de trods alt ikke har vist mere de seneste måneder, end de har gjort. Mouseports til odds 26,00 er i mine øjne for højt. Indrømmet, de har to nye spillere, og de er nok ikke helt på bølgelængde endnu, men potentialet er der, og de har en af scenens mest rutinerede spillere i ChrisJ som ingame-leader. Ropz, suNny og oskar er en skræmmende trio der på en god dag kan dominere de fleste hold.

North (odds 22) kunne også være et skud værd. Jeg tror, at Valde er spillet fint ind på holdet, og at de har fået trænet godt op til turneringen - på trods af at det først her få dage før Dreamhack Masters Malmø er blevet officielt, at Valde erstatter Magisk.

To gode langskud: Mousesports til odds 26 hos Unibet* og North til odds 22 Danske Spil*

Feltet virker generelt ekstremt jævnbyrdigt, og jeg har derfor kigget på et par langskud. Begge hold har skiftet ud i startfemmeren, og jeg indrømmer gerne, at de ikke er blandt favoritterne. For Mousesports vedkommende har man efterhånden samlet en særdeles talentfuld flok spillere, og ropz, suNny og oskar kan byde de bedste hold op til dans. Valde har erstattet Magisk hos North, og selvom det bør svække holdets chancer en smule, så kan Valde samtidig tilføre holdet noget energi og blod på tanden - for hvis det endelig kører for danskerne, så har de før vist, at de hører til i toppen af CS:GO. Jeg giver både Mousesports og North 5% for at vinde turneringen, og der er altså værdi at hente hos flere bookmakere.

Odds på vinderen af Dreamhack Master Malmø 2017

Bedste odds Bookmaker
SK 4,50
Unibet
Astralis 6,00
Danske Spil
FaZe 7,00 Danske Spil
G2 10,00 Unibet
Virtus Pro 15,00 Unibet
NaVi 15,00 Danske Spil
NiP 15,00
Betsafe
North 22,00 Danske Spil
Fnatic 25,00 Danske Spil
Mousesports 26,00 Unibet
Gambit 26,00
Bet365
Immortals 26,00 Bet365
EnVyUs 35,00 Danske Spil
OpTic 76,00 Unibet
Renegades 225,00 Danske Spil
B.O.O.T-d[S] 325,00 Danske Spil

Turneringsformat

Dreamhack Masters er en af årets mest prestigefyldte turneringer, og der er præmier for i alt 250.000 dollars, når verdenstoppen tørner ud i den sydsvenske by Malmø. De 16 hold vil blive inddelt i fire grupper, (hvor der spilles bedst af ét map) og herefter spiller man single-elimination kampe (bedst af tre maps).

I kvartfinaler, semifinaler og finale spilles der bedst af tre maps. Formatet lader ikke meget til tilfældighederne, og kommer man ikke godt fra start i gruppespillet, kan man pludselig stå med en alt-eller-intet kamp mod et rigtig stærkt hold. Vi kan også potentielt se nogle af de helt store favoritter møde hinanden i kvartfinalen (vi så det i Majoren med SK vs. Astralis). Der er fordele og ulemper ved formatet, og personligt er jeg mere til en form for Swiss-format.

Transfers (spillerhandler)

FaZe

Ind: Olofmeister (fra Fnatic), GuardiaN (fra NaVi)

Ud: Allu (til OpTic), Kio

Danske Karrigan er ingame-leader for holdet, og han har efterhånden lidt af et superhold bag sig. Han er ikke selv den dygtigste individualist, men han er ferm taktisk og formår at sætte sine spillere godt op. NiKo bliver regnet som en af de bedste spillere i verden, og det samme har Olofmeister og GuardiaN været for blot et år eller to siden.

Rain har efterhånden udviklet sig så meget, at han er en af de mest respekterede spillere på pro-scenen. Firepower-mæssigt er det måske det bedste hold, og hvis de rammer den såkaldte ”honeymoon”-periode her i Malmø, så skal de uden tvivl regnes blandt de helt store favoritter.

Gambit

Ind: Fitch (fra Tengri)

Ud: Zeus (til NaVi)

De nykårede Major-vindere Gambit mistede for en uge siden holdets ingame-leader Zeus, og normalt vil det være et kæmpe setback for et hold. Der meldes dog om god steming på holdet, og der er ingen tvivl om, at lige så godt det kan være at spille under Zeus’ lederskab, lige så stor en befrielse kan det være at slippe af med ham (og ikke mindst coach Kane).

Gambit spillede kort inden turneringen her en kvalifikation til ESL One New York, og her viste de fine takter. Ikke mindst nyerhvervelsen Fitch. Det må dog regnes som en svækkelse, at de netop har skiftet ingame-leaderrollen over til AdreN, og selvom Hobbit, Mou og Dosia er dygtige spillere, så bør de ikke regnes som en af favoritterne til turneringen her i Malmø.

Fnatic

Ind: Golden (fra Fnatic Academy), Lekr0 (fra Godsent)

Ud: Olofmeister (til FaZe), Dennis (til Godsent)

Det er lang tid siden, at vi for alvor har set Fnatic’s potentiale. Det har nu udmøntet sig i, at man vil tage en mere taktisk tilgang end før. Fnatic har altid været kendt for deres individuelle præstationer, og det skal der altså laves om på nu med Golden som ingame-leader. Tabet af Olofmeister og Dennis bør dog ramme holdet, eftersom man trods alt har spillet sammen længe og opnået store triumfer sammen.

Det bliver spændende at se det ”nye” Fnatic – hold øje med Lekr0 - han har et uhyggeligt topniveau. Jeg havde først et godt øje til Fnatic, eftersom de også nyder godt af hjemmebane her i Malmø, men jeg syntes alligevel, at udskiftningerne sætter nogle spørgsmålstegn. De bør ikke regnes blandt favoritterne.

Mousesports

Ind: SuNny (fra PENTA), STYKO (fra HellRaisers)

Ud: LoWel, Denis

Mousesports er efterhånden et legendarisk hold i Counter-Strike sammenhæng, men det prædikat har de ikke levet op til længe – selv da de havde NiKo på holdet. For nogle måneder siden hentede man supertalentet Ropz ind, og hvis han for alvor får indfriet sit potentiale under ChrisJ, så kan han blive et yderst spændende bekendtskab.

SuNny har længe været regnet som en af de dygtigste individualister på scenen, og STYKO skal efter alt at dømme indgå i en mere supportorienteret rolle. Sidste mand, Oskar, er knalddygtig, især med AWP’en (sniper-riffel), og det er uden tvivl et hold i rivende udvikling. De er ikke blandt favoritterne, men hold et godt øje med Mousesports.

NaVi

Ind: Zeus (fra Gambit)

Ud: GuardiaN (til FaZe)

Det har været et par turbulente uger hos NaVi – først bænkede man Seized, men har siden valgt at tage ham tilbage i startfemmeren. Ydermere har man fået tilgang af en gammel kending, nemlig Zeus. Han er tiltænkt en ledende rolle hos NaVi, og det bliver spændende at se, om NaVi for alvor kan finde tilbage til fordums styrke.

Efter GuardiaN’s skifte til FaZe, er det tiltænkt, at Simple skal spille AWP. Han er en af de dygtigste spillere overhovedet, og hvis Zeus formår at sætte holdet ordentligt op, så kan de potentielt være en af de helt store outsidere til turneringen her.

North

Ind: Valde (fra Heroic)

Ud: Magisk (til OpTic)

Det kom nærmest som et chok, da Magisk blev bænket i North. Umiddelbart forlyder det, at det var hans eget valg, og han rygtes da også til Optic sammen med flere andre topspillere. Magisk blev længe regnet som en af Norths bedste spillere, men samtidig er Valde et af de absolut største talenter vi har herhjemme, og jeg tror, at han for alvor kan slå igennem hos North.

MSL er en dygtig taktikker, og det bliver spændende at se, hvad han kan udrette med SÅ stærke spillere som Aizy, Konfig, Valde og CajunB. North tørster efter en triumf, og hvis Valde allerede er spillet helt ind på holdet, så kan de gå langt her i Malmø.

Renegades

Ind: Jaywalkingz (fra Fnatic Academy)

Ud: Nexa

Det australske hold har skilt sig af med serberen Nexa, og det virker ikke som om, at han passede ind på holdet. Nu prøver man så med svenskeren Jaywalkingz – et i mine øjne tvivlsomt valg, når man tilsyneladende har store ambitioner og henter spillere i Europa. Måske det var det bedste, man kunne få, og det vil uden tvivl være et eventyr for Jaywalkingz.

Jeg spår ikke Renegades mange chancer til turneringen her, og de skal være mere end tilfredse, hvis de får en sejr eller to med hjem til Australien.

Cloud9

Ind: Tarik (fra OpTic), RUSH (fra OpTic)

Ud: Shroud, n0thing

Cloud9 kommer som mange andre til turneringen med flere ændringer i startfemmeren, og det er svært at vurdere holdet præcist. De har haft blandede resultater i ESL Pro League med det nye lineup, og jeg er endnu ikke helt overbevist om, at de her spillere kan få Cloud9 helt op i verdenstoppen. Stewie2k er for mig at se en af de absolut dygtigste individualister vi har overhovedet i CS:GO, og autimatic kan til tider også ramme et skyhøjt niveau. 

Disse hold er udeladt ovenfor og har altså samme startfemmer som tidigere: SK, Astralis, EnVyUs, G2, Immortals, NiP, Virtus.Pro, Immortals, B.O.O.T-d[S].

Favoritterne

SK, Astralis, FaZe og G2

Nogle vil mene, at jeg har taget et hold for meget med her, og det er jeg sådan set ikke helt uenig i. G2 har ikke umiddelbart indfriet de kæmpe forventninger, der er/var til holdet, efter de samlede det såkaldte ”superteam”. De har netop tabt til EnVyUs i kvalifikationen til ESL One New York, og selvom det franske G2-hold har nogle af de dygtigste spillere på scenen, så virker det som om, at de mangler noget taktisk snilde for at nå hold som SK og Astralis.

Netop SK og Astralis er med rette bookmakernes absolutte favoritter til turneringen, og der har været ro omkring begge hold her i shuffle-perioden. FaZe har som nævnt hentet Olofmeister og GuardiaN, og hvis det for alvor klikker for det talentfulde mandskab, så bliver de et giftigt bekendtskab.

Outsiderne

Virtus Pro, NiP, NaVi, Mousesports, North, Fnatic, Gambit, Immortals, EnVyUs, Cloud9

Toppen af CS:GO er efterhånden blevet så tæt, at det ikke burde være en kæmpe overraskelse, hvis et af disse hold løber med det hele. Om end ingen af holdene er favoriserede i en kamp mod en af favoritterne, så er det alle hold, som kan byde dem op til dans på en god dag.

Det rygtes, at Virtus.Pro har fået trænet fint i pausen, og de er sammen med NaVi måske de største outsidere. Valde har også været forbi Norths træningslokaler i Parken, og spørgsmålet er, om de ikke også har lidt i posen. Jeg tror det.

De resterende hold skal nok spille en smule over evne, hvis de skal gå hele vejen, og selvom hold som EnVyUs og Gambit har vist fint spil i kvalifikationen til ESL One New York, så har de nok ikke det samme niveau som de allerbedste.

Brasilianske Immortals er et stort rod i øjeblikket, og tre af spillerne rygtes væk fra holdet. Det er uvist, hvor de står, men de viste ved Majore, at de godt kan spille Counter-Strike, hvis holdet er i harmoni.

Hold med få chancer

Renegades, B.O.O.T-d[S]

Renegades og B.O.O.T har simpelthen ikke niveau nok til at begå sig i så stærkt et felt, som tilfældet er her i Malmø, og det ville overraske mig meget, hvis de for alvor kan gøre sig gældende.

Il_Falco's Power Ranking

1. SK

2. Astralis

3. FaZe

4. G2

5. North

6. Virtus Pro

7. Mousesports

8. NaVi

9. Cloud9

10. Immortals

11. Fnatic

12. Gambit

13. NiP

14. EnVyUs

15. Renegades

16. B.O.O.T-d[S]

*UPDATE: OpTic er blevet erstattet af Cloud9