Både Astralis og North spillede sig videre fra de indledende runder ved PGL Major Krakow 2017 og er nu at finde blandt de sidste otte i kvartfinalerne, der starter fredag. Men har de to danskerhold overhovedet en chance for at vinde turneringen, der bliver kaldt for VM i CS:GO?

Danske Astralis var uheldige med lodtrækningen til kvartfinalen, da de trak turneringsfavoritterne fra SK Gaming. Dem mødte de i de indledende runder, hvor det blev til en klar sejr til brasilianerne over Astralis på 16-8 på mappet Inferno. 

"Astralis ville være pæne favoritter mod de resterende hold i turneringen undtagen SK. Det er lidt ærgerligt, at de trækker dem allerede her. I gruppespilet gjorde coldzera livet svært for danskerne, da de vandt klart over Astralis. Der spilles bedst af tre maps her i kvartfinalerne mod bedst af én i gruppespillet, men i lige præcis en kamp mellem SK og Astralis vurderer jeg ikke, at det rykker synderligt ved procenterne. Begge hold er kendt for at have en bred map-pool," siger BetXperts nye CS:GO-ekspert Il_Falco.

"Vinder Astralis deres kvartfinale mod SK, så lysner tingene for danskerne. De vil være favoritter i semifinalen, hvor de møder vinderen af Fnatic - Gambit. Også mod de fire andre hold fra den modsatte halvdel ser jeg dem som favoritter," fortsætter Il_Falco. 

Også hos Danske Spil* er oddssætteren Rasmus Schmidt-Hansen skeptisk overfor Astralis' chancer for videre avancement:

"Det er en kæmpekamp, vi skal se, når Astralis og SK mødes. De var første- og andenfavorit før turneringsstart, men som turneringen er skredet frem har vi set et skræmmende højt topniveau hos SK, så lige nu må vi sige, at det bliver en hård kamp for Astralis, siger han. 

Oddssætteren pointerer, at især coldzera fra SK var hård ved danskerne i deres sejr på 16-8, og ham skal Astralis få lukket ned for, hvis de vil have en chance for at gå videre og løfte trofæet. 

"Rammer han det niveau igen fredag, så er det svært at se Astralis vinde. Men igen. Astralis vandt jo den seneste major i Atlanta, så man skal aldrig afskrive dem. De har bare klasse," siger Rasmus Schmidt-Nielsen. 

Astralis SK Gaming
2,50 1,55
Bet365
Danske Spil 

Kan North overraske?

Det andet danske hold i turneringen, FCK-ejede North, spås ikke mange chancer for vinde hele turneringen, omend danskerholdet vurderes til at have større chancer i deres kvartfinale mod hjemmebaneholdet Virtus.pro, end Astralis har i deres kvartfinale. 

"North er umiddelbart det bedste, danske bud på en semifinaledeltager. De har været ude i nogle tætte kampe, hvor nogle 50-50-situationer er faldet ud til deres fordel, og det er lovende, at deres spillere præsterer i sådan nogle situationer," siger oddssætter ved Danske Spil* Rasmus Schmidt-Hansen og fortsætter:

"Kampen mod Virtus.pro er desuden lidt speciel for North, for de har lige mødt dem og slået dem i onsdags. Vi ved, at Virtus.pro er et rigtigt erfarent hold, og at de er gode i de helt store turneringer. Samtidig er de på hjemmebane. Men vi tror alligevel, at North har niveauet til at slå dem."

BetXperts CS:GO-ekspert Il_Falco hæfter sig ved, at North længe har haft problemer med at finde et stabilt niveau, hvilket også har medført, at holdet er gledet ud af verdens top 5. 

"Men tag ikke fejl. North har nogle af de dygtigste individuelle spillere på scenen, og når det klikker for dem, så kan de slå alle. Bagsiden af medaljen er dog, at de samtidigt er så ustabile, at de nærmest også kan tabe til alle," siger Il_Falco. 

Spillerne hos Virtus.pro er aldrende i eSports-forstand, og de har præsteret dårlige resultater i kampene op til PGL Major Krakow 2017, men de har leveret fint spil på hjemmebanen her i Krakow, pointerer Il_Falco:

"De har længe lignet et hold, som var på vej til at dreje nøglen om. De har dog leveret fint spil her på hjemmebane i Polen, og de er et bundrutineret hold. North står til at møde vinderen af BIG vs. Immortals i semfinalen, og det er en kamp, jeg vil vurdere North til at være favoritter i uanset modstander. North vil efter alt at dømme være underdogs i en eventuel finale."

North Virtus.pro
1,90 1,87
Bet365
Danske Spil

"Når alt kommer til alt, står Astralis med de bedste muligheder for at gå hele vejen af de to danske hold, på trods af at North har en lettere kamp i kvartfinalen. Astralis er det bedre hold af de to, men specielt Konfig og Magisk er dygtige individualister hos North – spillere som kan og skal trække et stort læs hvis North skal gå hele vejen," siger Il_Falco. 

Astralis spiller deres kamp fredag klokken 16:30, mens North spiller lørdag klokken 13:00

Odds på vinderen af PGL Major Krakow 2017

Bedste odds Bookmaker
SK Gaming 2,80
Danske Spil
Astralis 4,33
Bet365
Virtus.pro 9,00
Betsafe
North 11,00
Bet365
Fnatic 13,00
NordicBet
Immortals 13,00
Bet365
Gambit Gaming 15,00
Unibet
BIG 18,00
Danske Spil

 Alle kampe i turneringen streames live hos Unibet*.