Danmarks Idrætsforbund har meldt fodboldklubben FC Roskilde til politiet. Det oplyser forbundet i en pressemeddelelse. Klubejer Carsten Salomonsen kalder det "Et mareridt".

Med undtagelse af manager Christian Lønstrup og tidligere assistenttræner John Bredahl, har flere i og omkring fodboldklubben FC Roskilde kategorisk afvist, at klubben kan have været involveret i matchfixing. 

Den tendens ændrede sig dog brat, efter at Danmarks Idrætsforbund, der er i gang med en undersøgelse af sagen, onsdag meddelte, at forbundet har meldt FC Roskilde til politiet.

I kølvandet på politianmeldelsen kalder klubejer Carsten Salomonsson overfor Ekstra Bladet, det for et mareridt, at sagen ikke er løst.

"Vi er dybt, dybt mod alt det der, så det skal da bare undersøges til bunds. Selvfølgelig skal det det," siger han til Ekstra Bladet.

Klubejer: Det er ikke klubben, der er blevet anmeldt

Han understreger dog i samme ombæring, at det ifølge DIF ikke er fodboldklubben FC Roskilde, der er blevet meldt til politiet.

"Det er altså ikke klubben, der er anmeldt i denne sag. Anmeldelsen er rettet mod spillere," siger han til Ekstra Bladet og tilføjer, at han ikke ved, om det er specifikke spillere, der er blevet anmeldt, for det vil DIF ikke oplyse.

I en pressemeddelelse forklarer DIF, at forbundet vil forsætte sin egen undersøgelse af sagen, og at det er den del af sagen, der strider mod straffeloven, der er blevet givet videre til politiet. 

"Samarbejdet med politiet og andre myndigheder er meget vigtigt for os. Politiet har nogle helt andre efterforskningsmæssige muligheder end os, og derfor er vi glade for, at Midt- og Vestsjællands Politi har valgt at kigge nærmere på sagskomplekset," siger Poul Broberg, der er chef for DIF’s Matchfixingsekretariat, i pressemeddelelsen.

Han kommer dog ikke nærmere ind på, om det er navngivne spillere, der er blevet politianmeldt.

"I forhold til indholdet af sagen, eller hvad vi arbejder videre med, har vi på nuværende tidspunkt af efterforskningsmæssige hensyn ingen kommentarer," siger han.

DIF har fået navnene på mistænkte spillere

Manager Christian Lønstrup satte gang i sagen ved efter et sent nederlag til Lyngby i tredjesidste spillerunde at anklage spillere i truppen for matchfixing, og han blev efterfølgende suspenderet, blandt andet fordi spillertruppen reagerede så kraftigt mod beskyldningerne, at et samarbejde virkede umuligt.

Siden har der været forskellige meldinger fra Roskilde-lejren om Lønstrup ansættelsesforhold. Først meldte klubejer Carsen Salomonsson ud, at Lønstrup havde sagt op, men det blev med det samme afvist af Lønstrup selv.

Lønstrups assistent, John Bredahl blev dog fyret - angiveligt ikke pga. den verserende sag, men fordi klubben skal skære markant ned og gå fra et fuldtids- til et deltidssetup. Bredahl, hvis eneste viden om matchfixing i klubben stammer fra informationer fra Christian Lønstrup, har siden overfor Ekstra Bladet løftet lidt af sløret for, hvordan DIFs efterforskning er forløbet.

"Vi har ikke sat navn på nogen (over for spillerne, red.). Men både 'Løns' og jeg var tvunget til at nævne de navne for myndighederne. Der har vi været piværlige. Jeg skulle bare svare på det, jeg vidste. De spurgte konkret til navne, og om jeg vidste mere. Det er også nogle ting, der er ved at blive undersøgt, går jeg ud fra." sagde han og afviste i samme ombæring at sætte navn på spillerne overfor avisen.