Efter et sent nederlag til Lyngby søndag anklagede manager for Roskilde, Christian Lønstrup, medlemmer af spillertruppen for matchfixing. Spillertruppen tager afstand, DIF og Danske Spil undersøger sagen, og Lønstrup er blevet suspenderet. Peter Foldgast har ansvaret for holdet i sæsonens sidste to kampe.

Onsdag formiddag er angrebstræner i FC Roskilde, Peter Foldgast, blevet udpeget som midlertidig cheftræner i klubben i resten af sæsonen efter suspenderingen af manager Christian Lønstrup. 

Ansættelsen af Foldgast er den seneste udvikling i en dramatisk sag, som begyndte i omklædningsrummet efter Roskildes 1-2-nederlag på hjemmebane til Lyngby. Nederlaget betyder, at Roskilde på 10. pladsen kun er henholdsvis to og tre point over Helsingør og Thisted under nedrykningsstregen med to kampe tilbage.

Ifølge BT skulle Christian Lønstrup umiddelbart efter kampen og på et evalueringsmøde dagen efter have anklaget unavngivne spillere for at have fixet kampen.

Spillertrup: Langt fra vores værdier

Ikke overraskende reagerede hele spillertruppen kraftigt på anklagen, især fordi Lønstrup påstod at have beviser for sin påstand, men nægtede at udlevere dem. Igennem Spillerforeningen har spillertruppen udsendt en kort pressemeddelelse, hvor spillerne tager afstand fra matchfixing:

"Vi tager i spillertruppen i FC Roskilde skarpt afstand fra matchfixing. Det er en meget voldsom og alvorlig anklage, som ligger meget langt væk fra de værdier, vi har i spillertruppen og i klubben. Vi er meget kede af pludselig at blive nævnt i forbindelse med så alvorlig en anklage. Vi står over for en meget vigtig periode af sæsonen med to helt afgørende kampe tilbage, som vi ønsker at holde fuld fokus på. Derfor har vi ikke yderligere kommentarer til sagen."

Tirsdag har FC Roskilde indledt en undersøgelse sammen med både Danske Spil og Dansk Idrætsforbund (DIF). Klubben forventer at vide mere i sagen torsdag aften.

Lønstrup havde gerne fortsat

Til bold.dk udtalte Christian Lønstrup tirsdag eftermiddag, at det ikke vil være svært for ham at fortsætte som Roskilde-manager, men allerede samme aften blev han suspenderet i sæsonens to sidste kampe.

"For at sikre ro omkring afviklingen af de sidste to kampe og samtidig få tid til at finde hoved og hale i ovenstående påstande har klubben fundet det fornuftigt at indstille samarbejdet med Christian Lønstrup frem til sæsonafslutningen, således at spillertruppen kan have fuld fokus på de resterende to kampe," skriver FC Roskilde på sin hjemmeside.

Klubben tilføjer, at den ikke ønsker at kommentere yderligere på sagen, før sæsonen er slut, medmindre der skulle dukke nye, faktuelle oplysninger i sagen op.

Ejer har ikke kendskab til mulige beviser

FC Roskilde var tidligere på foråret meget tæt på at gå konkurs, men blev i 11. time reddet af en gruppe lokale forretningsmænd med den nuværende ejer, Carsten Salomonsson, i spidsen. Salomonsson har i flere interviews givet udtryk for sin ærgelse over den aktuelle situation, men han har også påpeget, at han tvivler på, at Lønstrups anklager har hold i virkeligheden.

"Jeg har set samtlige kampe, og jeg har set dem igennem igen i analyse-sammenhæng. Hvis der havde været noget, havde vi jo lagt mærke til det. For mig er det helt ude i hampen, men det er den slags jo. Vi tager dyb afstand fra alt sådan noget, men jeg kan simpelthen ikke forestille mig det," sagde han tirsdag til bold.dk.

Til TV3 Sport fortalte han tirsdag aften:

"Vi må have noget faktuelt. Så længe der ikke er noget faktuelt, vil jeg ikke kommentere på så grove anklager. Det er jo ikke bare en lille sag. Man kan få fængsel og alt mulig andet for det her. Jeg synes, vi for alles skyld skal have nogle beviser på bordet og ikke bare beskyldninger."

Han oplyste ved samme lejlighed, at han ikke har kendskab til indholdet af Christian Lønstrups beviser.