FC København vandt søndag klubbens 14. mesterskab. BetXpert har taget en snak med oddssætter Peter Emmike om, hvordan den forgangne superligasæson gik hos Danske Spil.

FCK vandt i søndags med 3-0 over AaB i Parken, og det stod allerede inden kampen klart, at de ville vinde det danske mesterskab, medmindre et urealistisk scenarie udspillede sig i løbet af de 90 minutter i henholdsvis Parken og på MCH Arena. FCK skulle have tabt med minimum fire mål til AaB, mens FC Midtjylland samtidig skulle vinde med fem over Randers, hvis mesterskabet skulle ende i Herning.

Det skete som bekendt ikke, og FCK kunne derfor fejre klubbens 14. mesterskab, omend det blev spoleret en del grundet baneinvasion under fejringen på Parkens efterhånden flotte græstæppe. 

Nu er sæsonen så forbi, og derfor har BetXpert interviewet Peter Emmike, der er oddssætter hos Danske Spil, om den netop overståede sæson. At det netop var FCK, der vandt det danske mesterskab, var et godt resultat for Danske Spil.

- FCK's mesterskab betød, at vi på vinderspillet tilbagebetalte 62 procent af alle indskuddene, og det var faktisk kun FCK og SønderjyskE, som hurtigt meldte sig ud af guldkampen, der var gode resultater som danske mestre for Danske Spil, skriver Peter Emmike i en mail til BetXpert og fortsætter:

- Hvis FC Midtjylland var endt med guldet, havde det udløst en tilbagebetaling på 121 procent. 

Silkeborg-mesterskab havde kostet Danske Spil millioner

Silkeborg IF havde en fantastisk 21/22-sæson i Superligaen, hvor de endte med bronzen efter en formidabel oprykningssæson med flot fodbold til følge. Var de endt med guldet, havde det kostet Danske Spil dyrt.

- Hvad var det mest spillede vinderudfald i superligasæsonen 21/22 hos Danske Spil?

- Brøndby var det mest spillede udfald som danske mestre, hvis vi ser på singlespil, mens FCM var det mest spillede, hvis vi lægger kombinationer oveni, skriver Emmike og fortsætter:

- Men det var Silkeborg, der var det dyreste udfald som danske mestre. Var det sket, havde vi i så fald tabt 2,5 millioner kroner på Oddset.

Hvis man havde stor tiltro til FCK gennem hele sæsonen, kunne det have givet en pæn profit.

- Havde man spillet på FCK gennem hele sæsonen, så ville det have udløst en tilbagebetalingsprocent på 116,4 procent, mens det modsat har været skidt af spille på De Hviie. AGF er nede i 53 procent i tilbagebetaling.

- Hvordan har interessen været på Superligaen i den forgangne sæson? Har I oplevet en stigning eller et fald i antallet af spil på ligaen?

- Vi har set en øget interesse for spil på Superligaen i denne sæson kontra sidste sæson - både hvad angår omsætning, men også i forhold til antal kunder, lyder det fra Peter Emmike.

Peter Emmike meddeler, at Danske Spil har haft 4,5 procent flere kunder på Superligaen i 21/22 end i 20/21.

Flest tror på FCK som mester i 22/23

Selvom FCK leverede svingende præstationer på banen i den forgangne sæson, så er mesterskabet givetvis en medvirkende årsag til, at folk har spillet på dem som mester til den kommende sæson.

Hos Danske Spil er FCK i hvert fald lige nu det suverænt mest spillede udfald som dansk mester i 22/23.

- Indtil videre er det FCK, som har omsat mest som danske mestre i 22/23. 75 procent af indskuddene er kommet på hovedstadsklubben til odds 2,10, skriver Peter Emmike afslutningsvis.