I første play off-runde tabte FC Midtjylland til Apollon, mens Ajax med Dolberg og Schöne blev besejret af Rosenborg. Så de skal nu jagte sejre for at kvalificere sig til Europa League-gruppespillet. Vi har set nærmere på oddsene for de afgørende returkampe.

Det startede ellers lovende for de fire danske hold i kvalifikationen, men først blev Brøndby og Lyngby elimineret i seneste runde, mens FC København faldt mod Qarabag i deres jagt på Champions League-gruppespillet.

Nu står FC Midtjylland på tærsklen til det forjættede Europa League-land på den internationale scene, men det ligner en svær returkampe for midtjyderne.

Opgaven er klar; Jess Thorups FCM-mandskab skal have skovlen under cypriotiske Apollon for at gå videre til gruppespillet.

Der er danskerbrag i Norge, hvor Rosenborg med Nicklas Bendtner, Mike Jensen og den unge Jacob Rasmussen tager imod det hollandske storhold Ajax Amsterdam.

Består FC Midtjyllands defensiv eksamen?

Det har været voldsomt underholdende at følge FCMs ofte meget målrige kampe, og der kan sagtens også vente nye eventyr forude for FC Midtjylland-tropperne, hvis de ellers kan få elimineret Apollon på MCH Arena og dermed træde ind i Europa League-gruppespillet.

Det kan sagtens igen blive en spændende affære, som vi så det med kampene mod polske Arka Gdynia i seneste runde. Apollon fik nemlig lige scoret til 3-2 i overtiden af det første opgør, så FCM er tvunget til at komme frem og satse.

Det bliver dog uden den stærke angriber Paul Onuachu, der igen må sidde udenfor og krydse fingre for at afløseren Alexander Sørloth finder vej til netmaskerne.

Med to fuldtræffere på Cypern kan FC Midtjylland gå videre med en 1-0 sejr. Og FCM fik en forrygende optakt til denne returkamp med en 2-0 sejr på Fyn over OB. Det må give selvtillid til keeper Jesper Hansen og FCM-defensiven, der ellers ikke har set særlig solid ud i sæsonstarten.

Torsdag den 24. august 2017 kl. 20:00 (Se MatchCenter)

FC Midtjylland
Uafgjort Apollon
1,93 3,80 4,20
Jetbull
Jetbull Bet365
Under 2,5 mål 2,30 Jetbull
Over 2,5 mål 1,65 Jetbull

Så hvem trækker det længste strå og kan forberede sig på det kommende gruppespil. Bookmakerne ser det som ret tæt kapløb, men de har dog Apollon som favorit til at kvalificere sig til gruppespillet:

Går videre:

FC Midtjylland
Apollon
2,00 1,87
Unibet
Danske Spil

Rosenborg skal stoppe Dolberg og Ajax

Hvem vinder mon angriber-krigen på Lerkendal Stadion; Nicklas Bendtner eller Kasper Dolberg?

Rosenborg overraskede og hentede en 1-0 sejr i første opgør i Amsterdam, men Ajax viste gode takter i Europa League i sidste sæson og kan måske bruge erfaringen fra de succesfulde kampe til at føre dem til sejr mod Rosenborg.

Ajax-træner Marcel Keizer har kaldt det en katastrofe, hvis de skulle blive elimineret af Rosenborg, så der er maksimalt pres på Ajax-spillerne op til denne afgørende returkamp.

Torsdag den 24. august 2017 kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Rosenborg Uafgjort Ajax
3,80 3,80 1,99
Bwin
Jetbull Jetbull
Over 2,5 Scoringer 1,70 Bet365
Under 2,5 Scoringer 2,23
888sport

Går videre:

Rosenborg Ajax
1,75 2,11
Danske Spil
NordicBet

Gruppespillet i Champions League og Europa League begynder henholdsvis den 12. og den 14. september.