I jagten på europæisk triumf gælder det nu de afgørende play off-kampe for adgang til gruppespillet. Her er set nærmere på oddsene for FC Københavns CL-opgør mod Qarabag og FC Midtjyllands kamp mod Apollon i Europa League.

Der er blot to danske hold tilbage på den internationale arena, efter Brøndby og Lyngby måtte forlade festen i seneste kvalifikationsrunde.

Men så kan vi glæde os over en god lodtrækning til play off-runden, hvor der er ret høje forventninger til både FC København og FC Midtjylland indløser billet til gruppespillet.

Finder FC København formen i Aserbajdsjan?

Champions League-millionerne venter lige om hjørnet, men spillet kører ikke helt på skinner for mesterholdet FC København i denne sæson, og der må være bekymring hos manager Ståle Solbakken op til denne vigtige play off-kamp mod aserbajdsjanske Qarabag.

FC København indtager blot 8. pladsen i Superligaen og har kun vundet én af deres første fem ligakampe. FCK rendte ind i et nederlag til ærkerivalerne Brøndby, mens både AaB, Hobro og Horsens har hentet point i Parken.

Derudover kommer FCK-forsvarsprofilen Erik Johansson ikke i aktion mere i år, efter han blev skadet i opgøret mod Horsens. Det kan måske ryste FCK-defensiven, hvor den gode nyhed er, at backen Peter Ankersen er ved at være oppe i omdrejninger efter en skadespause.

Tirsdag den 15. august 2017 kl. 18:00 (Se MatchCenter)

Qarabag
Uafgjort FC København
2,45 3,10 3,30
888sport
Bet365
Cashpoint
Under 2,5 mål 1,54 888sport
Over 2,5 mål 2,50
Betsafe

Præcis som FC København lykkedes det Qarabag at vinde The Double i sidste sæson. Og Qarabag lukkede blot 14 mål ind i deres 28 ligakampe. I sidste sæson deltog Qarabag også i Europa League-gruppespillet, hvor de dog måtte se Fiorentina og græske PAOK tage de to første pladser.

Kendskabet til Qarabag-truppen er måske nok begrænset, men vi finder bl.a de to spanske spillere Michel og Dani Quintana, og i seneste runde blev Sheriff fra Moldova elimineret af dette Qarabag-mandskab.

Bookmakerne har givet favoritværdigheden til værterne Qarabag, men de forventer også en meget målfattig affære i Baku. Og mon ikke Ståle Solbakken vil være nogenlunde godt tilfreds, hvis der også står 0-0 på måltavlen efter de 90 minutter?

Svær udekamp venter FC Midtjylland på Cypern

FC Midtjylland lignede et færdigt mandskab, indtil norske Alexander Sørloth dybt inde i overtiden dukkede op og blev matchvinder med scoringen til 2-1 mod polske Arka Gdynia.

FCM-cheftræner Jess Thorup har svært ved at finde stabiliteten, og udover at det beskedne Arka Gdynia-mandskab scorede fire gange mod FCM-keeper Jesper Hansen i de to opgør, så har midtjyderne også indkasseret 10 mål i de fem spillerunder i Superligaen.

Det defensive usikkerhed førte til et 1-2 nederlag til oprykkerne FC Helsingør, mens der var masser af underholdning til fansene på Heden i weekendens 4-3 sejr over FC Nordsjælland.

For heldigvis har Jess Thorup en skarp Paul Onuachu i front til at hamre bolden i netmaskerne. Den stærke boksangriber kan være nøglen til Europa League-gruppespillet, men det nu også kunne være rart med et clean sheet på Cypern til Jesper Hansen og FCM-defensiven.

Torsdag den 17. august 2017 kl. 19:00 (Se MatchCenter)

Apollon Uafgjort FC Midtjylland
2,15 3,50 3,55
Danske Spil
Bet365 Betsafe
Under 2,5 Scoringer 1,85 Bet365
Over 2,5 Scoringer 1,96 Betsafe

Med en 2-0 sejr hjemme på AEK Arena fik Apollon elimineret skotske Aberdeen med samlet 3-2 i seneste kvalifikationsrunde.

I sidste sæson tog det cypriotiske storhold APOEL mesterskabet, mens Apollon endte på 3. pladsen. Men i pokalfinalen tog Apollon en 1-0 sejr over APOEL, og hos bookmakerne har de også god tiltro til, at Apollon får et godt udgangspunkt inden returkampen i Herning.

FC Midtjylland tager imod Apollon den 24. august, mens FC København skal møde Qarabag den 23. august i returkampene.