Vi har fortsat alle fire danske hold med videre til denne 3. kvalifikationsrunde. Nu skal der kæmpes for adgang til play-off runden i Champions League (FCK) og Europa League (Brøndby, FCM og Lyngby). Vi har kigget nærmere på oddsene for de spændende midtugekampe.

Der er indtil videre god grund til at vifte lidt med rooligan-klaphatten og juble over de danske resultater på den internationale scene. Det var nok ventet, at FCK og Brøndby ville gå videre, mens det var mere overraskende, at FC Midtjylland kunne eliminere Ferencváros med samlet 7-3, og Lyngby tog fusen på Slovan Bratislava.

Men vi er jo først lige kommet i gang, og nu skal der hentes flere vigtige koefficientpoint til UEFAs rangliste.

Solbakken: Favoritter? -Det må være Vardar

Så fik Ståle Solbakken vist den humoristiske side, da den norske FC København-manager morede sig sammen med sportspressen og forsøgte at udnævne Vardar til favoritter i opgørene mod det danske mesterhold. Den tror jeg ikke, at ret mange hopper på.

Men FC København skal naturligvis ikke tage for let på opgaven, for de har ikke ramt det forventede niveau her i sæsonstarten, og de skuffede fælt i 1-2 nederlaget til Zilina i Parken. FCK gik videre med samlet 4-3 efter 3-1 sejren i Slovakiet i det første opgør.

Det lykkedes at finde skarpheden frem i weekendens Superliga-kamp, hvor Randers blev besejret med 3-0. Her blev den nye cypriotiske angriber Pieros Soteriou dobbeltmålscorer, mens Andrija Pavlovic også kom på måltavlen i Randers.

Nu går turen til Skopje i Makedonien, hvor Vardar i seneste runde eliminerede svenske Malmö FF med en 3-1 sejr på Telekom Arena. Så nu skulle FCK'erne gerne være advaret og komme op i gear for at sikre et godt udgangspunkt til returkampen i Parken.

Med odds 5 for hjemmesejr til Vardar deler bookmakerne ikke Ståle Solbakkens vurdering, og det ville da også være en fiasko, hvis vi ikke får FCK videre til næste runde.

Tirsdag den 25. juli 2017 kl. 20:00 (Se MatchCenter)

FK Vardar Uafgjort FC København
5,00 3,60 1,78
Danske Spil
Betsafe
888sport
Over 2,5 mål 2,10 Betsafe
Under 2,5 mål 1,84
888sport

FC København døjer med fravær i defensiven, hvor både Peter Ankersen og Tom Høgli må sidde udenfor. Det kunne måske være interessant at kigge nærmere på oddsene for især "over 2,5 mål". Kom gerne med input.

Se info-analyse til det opgør her:

Brøndby-toget buldrer videre mod nye triumfer

Det er måske ikke altid videre velorganiseret, men ofte ret effektivt, når Brøndby sætter fart på offensiven og i den velkendte Zorniger-stil stormer direkte mod modstandernes mål.

Brøndby besejrede først finske VPS med 2-0 i egen hule, og derefter kørte de rundt med FC Midtjylland i sæsonpremieren, hvor det blev til en 4-0 sejr på Brøndby Stadion.

Men så oplevede vi også den anden side af Alexander Zornigers mandskab, da Brøndby helt unødvendigt tabte 1-2 i returen mod VPS, og i weekenden trak FC Nordsjælland det længste strå og nappede en 3-2 sejr i Farum.

Brøndby skal bruge fansenes opbakning til at komme tilbage på sejrskurs, og det skal gå ud over kroatiske Hajduk Split.

Med to sejre over bulgarske Levski Sofia gik Hajduk Split sikkert videre fra 2. kvalifikationsrunde og det ligner et offensivt indstillet mandskab. Brøndby-defensiven skal især holde øje med ungarnske Marko Futacs, der blev ligatopscorer i sidste sæson.

Så der er umiddelbart lagt op til en underholdende kamp, hvor vi kan forvente, at Brøndby vil forsøge at tage dirigentstokken og styre slagets gang.

Torsdag den 27. juli 2017 kl. 20:00 (Se MatchCenter)

Brøndby IF Uafgjort Hajduk Split
1,80 3,60 5,00
Bet365
888sport
Danske Spil
Over 2,5 mål 2,09
Jetbull
Under 2,5 må 1,75 Bwin

Hvem er Arka Gdynia?

Hvis du hørt om Arka Gdynia før, så har du fulgt ualmindelig godt med i polsk klubfodbold.

Efter en årrække i den næstbedste række, lykkedes det i 2015/16-sæsonen at kæmpe sig til adgang til den bedste række. Som oprykkere hentede Arka Gdynia ialt 8 sejre i de 30 grundspilkampe i sidste sæson, hvilke var nok til en 12. plads.

Men Arka Gdynia slog så til i ligacuppen, hvor de i finalen sensationelt slog dansker-klubben Lech Poznan med Christian Gytkjær, Nicki Bille og Lasse Nielsen.

Dermed sikrede Arka Gdynia sig adgang til Europa League-kvalifikationen for første gang i klubbens historie.

FC Midtjylland bør være en klasse eller to bedre end dette polske bundhold, og midtjyderne kommer da også med selvtillid efter deres ganske overbevisende præstationer mod Ferencváros.

Der var heller ikke den store panik i seneste ligakamp, hvor FC Midtjylland cruisede sig til en 2-0 sejr over Silkeborg, der ikke rigtig kunne true det solide FCM-mandskab.

Med en smule mere skarphed fra FCM-offensiven skulle det også meget gerne blive til en FCM-sejr, men måske Arka Gdynia igen viser sig som favoritdræber?

Torsdag den 27. juli 2017 kl. 20:00 (Se MatchCenter)

Arka Gdynia Uafgjort FC Midtjylland
5,25 3,75 1,74
Bwin Bet365 Jetbull
Over 2,5 mål 1,80 Bet365
Under 2,5 mål 2,10 Bwin

Hold øje med Fyodor Smolov

Russiske hold vader ikke ligefrem i succes, hverken i Champions League eller Europa League, men denne udekamp mod Krasnodar ser ud til at blive en meget svær opgave for Lyngby.

Hvis der var sendt russiske spioner til weekendens kamp på CASA Arena, så var der nok ikke mange plusser i karakterbogen til cheftræner David Nielsens Lyngby, der indkasserede et 1-4 nederlag til Horsens.

Krasnodar nåede frem til ottendedelsfinalerne i sidste års Europa League, efter de eliminerede tyrkiske Fenerbahçe. Celta Vigo stoppede dog festen for russerne, der nu igen satser på, at svenske Andreas Granqvist og Viktor Claesson sammen med bomberen Fyodor Smolov kan nedkæmpe de danske bronzevindere.

Fyodor Smolov blev ligatopscorer i sidste sæson med 18 fuldtræffere i 22 kampe. Vi må håbe den nye Lyngby-keeper Mikkel Andersen har en god dag på kontoret og kan stoppe Smolov og de øvrige Krasnodar-stjerner.

Vi skal nok forvente en defensiv indstilling fra Lyngby, der næppe vil være i stand til at følge med, hvis kampen udvikler sig til åben slagudveksling. Lyngby vil selvfølgelig igen gå efter sensationen, men i sidste ende vil de sandsynligvis være tilfredse med selv et smalt nederlag.

Torsdag den 27. juli 2017 kl. 19:00 (Se MatchCenter)

Krasnodar Uafgjort Lyngby
1,22 6,00 15,00
Jetbull
Bwin
Bet365
Over 2,5 mål 1,87
Betsafe
Under 2,5 mål 2,00 Bet365

De samlede vindere af opgørene går videre til play-off runde, hvor det endeligt skal afgøres, hvilke hold der skal med i gruppespillet til Champions League og Europa League.