De fire danske hold fik alle hentet sejre i første runde og har dermed sikret et glimrende udgangspunkt til de afgørende returkampe. Men arbejdet skal gøres færdigt, og vi har set nærmere på oddsene for CL-og EL-kvalifikationskampene med dansk deltagelse.

Der blev fuld gevinst for FCK, Brøndby, FCM og Lyngby, der alle hev sejre i land i første runde. Specielt Lyngbys sejr i Bratislava og FC Midtjyllands 4-2 sejr ude mod Ferencvaros var imponerende, mens det var mere ventet, at både FC København og Brøndby ville nappe sejren.

Det gav vigtige point til UEFAs rangliste, og så kan Superliga-klubberne også hente optimisme til de kommende kvalifikationsrunder, hvor vi forhåbentlig kommer til at se FCK nå gruppespillet i Champions League, mens Brøndby, FCM og Lyngby kan håbe på, at de kan kæmpe sig til Europa League-gruppespillet.

Men der er lang vej endnu, og først skal de danske klubber fokusere på returkampene i denne 2. kvalifikationsrunde.

Slår FC Københavns Pavlovic til igen?

FC København nåede ikke topniveauet, men en udvisning til Zilina-midtbanespilleren Miroslav Kácer ændrede slagets gang, og FCK fik vendt 0-1 til en 3-1 sejr på et hattrick af Andrija Pavlovic.

Så returkampen mod det slovakiske mandskab burde være en formsag for FCK'erne og manager Ståle Solbakken, der dog må være bekymret over præstationerne i sæsonstarten. Spillet fungerede langt fra optimalt i den første time mod Zilina, og det lykkedes heller ikke at dominere AaB i Superliga-premieren, hvor nordjyderne hentede 1-1 i Parken.

FC København må endnu engang undvære backen Peter Ankersen og Rasmus Falk, men der er ingen tvivl om favoritværdigheden hos bookmakerne, der har FCK som storfavoritter.

Onsdag den 19. juli 2017 kl. 19:30 (Se MatchCenter)

FC København Uafgjort Zilina
1,31 5,50 9,75
Jetbull
Bwin
Bwin
Over 2,5 mål 1,57 Bet365
Under 2,5 mål 2,40
Cashpoint

Brøndby skal skyde finske VPS i sænk

Brøndby-træner Alexander Zorniger ser ikke ud til, at han har tænkt sig at fjerne foden fra speederen i denne sæson. Det blev til en 2-0 sejr over VPS i første kamp, hvor Brøndby burde have vundet større, og der var som forventet klasseforskel på de to mandskaber. Herefter viste Brøndby, at de har fået banket rusten af efter sommerferien, og de kørte over FC Midtjylland, som blev besejret 4-0.

Vi kan nok igen forvente en direkte, chanceskabende spillestil fra vicemestrene, og spørgsmålet er så, om VPS har redskaberne til at bremse Brøndby-offensiven med energiske Kasper Fisker, Hany Mukhtar, Teemu Pukki og Kamil Wilczek.

VPS skal jo satse på miraklet og spille deres livs kamp for at turde håbe på at gå videre til 3. runde. Det kan godt gå hen og blive en underholdende affære i det finske med chancer til begge mandskaber.

Torsdag den 20. juli 2017 kl. 18:00 (Se MatchCenter)

VPS
Uafgjort Brøndby IF
8,00 4,75 1,40
Bet365
Bet365
Bwin
Over 2,5 mål 1,70 Bet365
Under 2,5 må 2,15 Bwin

Lyngby-defensiven skal stoppe Slovan Bratislava

Med Jeppe Kjær som matchvinder i 1-0 sejren i første kamp kunne Lyngby-træner David Nielsen juble med truppen hele vejen hjem fra Bratislava.

Lyngby overraskede de øvrige Superliga-klubber i sidste sæson, hvor oprykkerne hentede bronzemedaljer. Og nu kan David Nielsen så sigte mod at gøre Lyngby til det lille favoritdræber-hold på den store Europa League-scene.

Det blev til en 2-1 sejr over Silkeborg i weekendens Superliga-kamp, og bookmakerne har da også mest fidus til endnu en sejr til Lyngby.

David Nielsen kan dog sagtens komme ud til kampen med et ret defensivt udgangspunkt for ikke at lade Slovan Bratislava komme på måltavlen og skabe spænding om, hvilket hold der kvalificerer sig til næste runde.

Torsdag den 13. juli 2017 kl. 20:15 (Se MatchCenter)

Lyngby
Uafgjort Slovan Bratislava
2,40 3,20 3,20
Danske Spil Cashpoint Bet365
Over 2,5 mål 2,20 Bwin
Under 2,5 mål 1,67 Bet365

Henter FC Midtjylland en ny storsejr?

Det så ellers ikke videre lyst ud for FC Midtjylland, da Roland Varga fortjent bragte ungarnske Ferencvaros foran med 2-0 mod slutningen af 1.halvleg. Men så pegede den schweiziske dommer Sandro Schärer pludselig på pletten og gav FC Midtjylland et straffespark. Den kontroversielle kendelse blev fulgt op af et rødt kort til Ferencvaros-spilleren Julian Koch.

Det lukkede FCM ind i kampen og satte gang i Jakob Poulsen, der med et hattrick fik bragt FC Midtjylland foran. Og så slog den store angriber Paul Onuachu ellers den forrygende udesejr fast med scoringen i slutminutterne til 4-2.

Men så tog FC Midtjylland i weekendens spillerunde i Superligaen til Brøndby og indkasserede et 0-4 nederlag, så FCM-træner Jess Thorup kan ikke være helt tryg ved den defensive organisation hos de midtjyske ulve.

Det kan blive en målfest, hvis Ferencvaros finder samme stil frem fra 1. halvleg i Budapest. Og så vil det jo heller ikke gøre noget, hvis Jakob Poulsen finder målstøvlerne frem igen.

Torsdag den 20. juli 2017 kl. 19:00 (Se MatchCenter)

FC Midtjylland Uafgjort Ferencvaros
1,54 4,30 6,50
Betsafe
Danske Spil
Bet365
Over 2,5 mål 1,53 Bet365
Under 2,5 mål 2,40 Betsafe

De samlede vindere af opgørene går videre til 3. kvalifikationsrunde og derefter venter play off-runden, hvor det endeligt skal afgøres, hvilke hold der skal med i gruppespillet til Champions League og Europa League.