Landskampspausen er slut, og Bundesligaen står igen klar til at byde på mål og finurlige detaljer. Flere spillere fra ligaen har været i aktion for landsholdet eller ungdomslandsholdet, og de, der har 2x90 minutter i benene, kan måske mærke trætheden til den kommende uge. Der er flere interessante spørgsmål til de kommende kampe; Bliver det ren målfest i Hoffenheim – Leverkusen? Fortsætter Frankfurt deres fantastiske sæson? Og sidst men ikke mindst – er Schalke en tabt sag?

TSG Hoffenheim – Bayer Leverkusen

Kampen spilles fredag den 29. marts klokken 20:30. Se mere info i vores matchcenter

Hoffenheim spillede 1-1 ude mod Stuttgart, som lige nu ligger til nedrykning. Hoffenheim var dog det bedste hold, og de skabte også de nødvendige chancer, men var ikke skarpe nok defensivt. Derudover er det også et Stuttgart-hold i bedring. Til dette opgør må de undvære den vigtige back Nico Schulz, som sidder ude med karantæne. Hoffenheim slog tidligere på året Leverkusen med 4-1 på udebane, da de udnyttede den plads, som Leverkusen efterlod bagud.

Leverkusen tabte 1-3 på hjemmebane til Werder Bremen, hvilket må siges at være en skuffelse for det ellers godt kørende Bayer-mandskab. Overtaget i spillet var stort, men ideerne til at få spillet sig igennem den kompakte Werder-defensiv udeblev. Kai Havertz startede ude, og han kunne ellers måske have været løsningen, og det må forventes, at han starter inde i denne kamp. De to hold kan vel godt siges at være hinandens modsætninger. Hoffenheim vil gerne spille på omstillinger, mens Leverkusen gerne vil have bolden. Leverkusen vil være uden den faste, men erstattelige back Wendell, mens der er tvivl om kaptajnen, Lars Bender.

Werder Bremen – Mainz 05

Kampen spilles lørdag den 30. marts klokken 15:30. Se mere info i vores matchcenter

Werder fik hentet en yderst overraskende 1-3-sejr ude mod Leverkusen, som ellers har været blandt de bedste hold på det seneste. På trods af et stort overtag til Leverkusen i boldbesiddelse så formåede Werder at holde Leverkusen fra de helt store chancer. Werder har stadig ikke tabt i 10 kampe, og tiltroen til egne evner må være på højeste klinge. Werder vil være uden Sahin, som er i karantæne, mens supersubben Pizzaro er ude med en skade.

Mainz var en tur til Allianz Arena, hvor de blev sendt hjem igen med et 6-0-nederlag. Bayern levnede ikke Mainz mange chancer, og selvom 6-0 måske var til den grove side, så skabte Mainz ikke noget. Både Quaison og Öztunali leverede gode indsatser for henholdsvis Sverige og det tyske U21-landshold i landskampspausen, og det er to vigtige spillere at få i gang for Mainz. Mainz har alle deres ideelstartere til rådighed.

Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg

Kampen spilles lørdag den 30. marts klokken 15:30. Se mere info i vores matchcenter

Dortmund hentede i de sidste minutter en meget vigtig sejr mod Hertha Berlin. Med samme antal point som Bayern ligger Dortmund nu på andenpladsen med kun en dårligere målscore. Ideelstarten har i gennemsnit fået 73 minutter under landskampspausen, men det er kun fordelt over seks spillere. Delaney forventes at blive sparet i denne kamp, mens spillere som Götze, Witsel og Alcacer kan komme i spil igen. Dortmund har inklusiv denne kamp fire hjemmebanekampe igen, hvor de skal have 12 point, hvis de vil være med i kampen om mesterskabet. De har nemlig to svære udebaneopgør mod Bayern og Gladbach.

Woflsburg spillede en imponerende flot offensiv kamp mod Düsseldorf, hvor de skabte et hav af store chancer. Angriberen Weghorst spillede en fremragende kamp med et hattrick og to assists. De gav dog også chancer bagud i banen, men det virkede som en kalkuleret risiko. Wolfsburg har ikke mange fravær, men dog fem spillere i karantænefare ved gult kort. Wolfsburg ligger lige under sjettepladsen, som giver adgang til europæisk fodbold, så det er også en yderst vigtig kamp for udeholdet.

Dortmund-sejr til odds 1,53 hos Bethard (nu odds 1,51)

En vigtig kamp for Wolfsburg, hvis man kigger på tabellen, men de bør dog disponere deres kræfter her. Med hele fem spillere i karantænefare og "lettere" kampe i sigte, så bør de ikke gå ind med alt i en kamp som denne. Den offensive tilgang kan gå imod et hold som Düsseldorf på hjemmebane, men den vil ikke kunne stå ude mod Dortmund, som har været fantastiske på hjemmebane. Det er helt essentielt. at Dortmund får alle tre point her, og de bør give den, alt hvad de har. 1,53 på hjemmesejr hos Bethard er et skud værd.

Linjen for over/under x antal kort er endnu ikke lagt ud, men kunne blive interessant at kigge på et underspil. Opdateres i kommentarfeltet ved værdi

Fortuna Düsseldorf – Borussia Mönchengladbach

Kampen spilles lørdag den 30. marts klokken 15:30. Se mere info i vores matchcenter

Düsseldorf gik indtil landskampspausen med to kedelige resultater i bagagen, da de tabte 0-3 hjemme til Frankfurt og derefter 5-2 ude til Wolfsburg. Specielt kampen mod Wolfsburg virker som lidt af et chok. Wolfsburg har på intet tidspunkt denne sæson vist sig som et hold, der kan tromle modstanderen over. Düsseldorf blev dog spillet baglæns ud af banen, da Wolfsburg skabte den ene store chance efter den anden. Düsseldorf havde også deres chancer, men kampens resultat var der aldrig tvivl om. Ligeledes mod Frankfurt så man meget svage ud defensivt. Düsseldorf må til dette opgør undvære topscoren Lukebakio, som sidder over med karantæne.

1-1 mod Freiburg og en ikke just imponerende offensiv indsats - Gladbach er fortsat et spørgsmålstegn. Hazard og Plea har været dalende i niveau siden den fantastiske start, men Plea scorede to gange i en træningskamp under landskampspausen, mens Hazard havde to gode indsatser for Belgien. Gladbach har dog også haft en masse spillere afsted med landsholdet, og selvom de bør kunne spille sig til gode muligheder mod Düsseldorf, så afventes der herfra, indtil de finder spillelysten frem igen.

SC Freiburg – Bayern München

Kampen spilles lørdag den 30. marts klokken 15:30. Se mere info i vores matchcenter

Freiburg fik hentet et flot 1-1-resultat ude mod Gladbach, uagtet at Gladbach er inde i en dårlig periode. Freiburg fik holdt Gladbach fra de store chancer med undtagelse af Pleas mål i det 16. minut. De viste noget af den defensive disciplin, som blandt andet undertegnede har efterspurgt. Grifo var endnu en gang den bedste offensive spiller for Gladbach, og hans seneste præstationer medførte også en landsholdsudtagelse, men uden minutter for Italien. Freiburg er fortsat uden Gulde, Koch og Kübler, men de har spillet fint uden dem.

Bayern München skulle rejse sig oven på en kedelig CL-affære mod Liverpool hjemme. Det fik de da også gjort med en 6-0-sejr hjemme over Mainz. Resultatets størrelse sendte et signal, men chancerne retfærdiggjorde dog ikke en så markant sejr. Bayern kom igennem landskampspausen stort set uden skader, og det er kun Alphonso Davies, som er ude til dette opgør sammen med de fortsat skadede Tolisso og Robben. Så er spørgsmålet, hvor trætte de resterende Bayern-spillere er. Hvis vi kigger på de resterende 11 startere mod Mainz, så har de i snit spillet 93 minutter under landskampspausen, hvor Coman, Müller, Boateng og Thiago alle trækker ned med deres 0 minutter. Derudover så spillede Gnabry 88 minutter for Tyskland i deres kamp mod Holland.

Freiburg +2,00 asian handicap til odds 1,78 hos Bethard

Bayern har haft mange spillere afsted med landsholdet, og de kan være trætte. Storklubben vandt stort i seneste runde, men den sydtyske lillebror Freiburg har udviklet sig meget, som sæsonen er skredet frem.

Læs eksperttippet her. 

FC Nürnberg - FC Augsburg

Kampen spilles lørdag den 30. marts klokken 15:30. Se mere info i vores matchcenter

Efter ankomsten af træner Schommers har der været langt større fokus på den defensive tilgang, men det er dog kun blevet til to mål i fem kampe for Nürnberg. Senest tabte Nürnberg 1-0 på udebane mod Frankfurt, hvor Frankfurt fik skabt en masse chancer, men alligevel kun fik lavet ét mål. Nürnberg bør dog begynde at investere fremad og søge de tre point mere aktivt, hvis de vil gøre sig nogen forhåbninger om at sikre sig overlevelse. Schommers har størstedelen af truppen til rådighed på nær to langtidsskader. Ifølge Schommers kommer fokus fortsat til at ligge på det defensive, og så skal score på de chancer, der opstår.

Augsburg fik sikret tre vigtige point over Hannover, og nu ligger de fem point over stregen. Stuttgart er i bedring, mens det bør forventes, at Schalke når at redde dem selv. Derfor kan det blive meget tæt for Augsburg i kampen om at undgå nedrykning, og de bør gå ind til den her kamp med alt, hvad de har. Til denne kamp må Augsburg dog formentlig undvære den vigtige back Schmid, som udgik af tirsdagens sidste træningspas med store smerter i ryggen. Den normale reserve Framberger er ligeledes skadet, og derfor står Augsburg med lidt af et problem. Det kan betyde, at den normale midtstopper Reece Oxford skal spille back, hvilket vil trække meget af deres offensive spil væk der.

Uafgjort til odds 3,30 hos Bet365

Det er en vigtig kamp for begge mandskaber, så kan det godt blive et afventende opgør. Nürnberg ser ikke ud til at ændre taktik, og de vil derfor langt hen ad vejen gå efter at holde nullet. Ingen af holdene kan undvære point her, så en pointdeling virker måske mere realistisk, end hvad oddset indikerer. Flere af Augsburgs offensive spillere har været på landskampspause, mens en enkelt har ligget med sygdom. Bet365 tilbyder 3,30 på X, og det burde måske nærmere ligge omkring de 3,20.

RB Leipzig – Hertha Berlin

Kampen spilles lørdag den 30. marts klokken 18:30. Se mere info i vores matchcenter

Leipzig ligger på en tredjeplads, som de sikrede sig ved at slå Schalke med 1-0 på udebane før landskampspausen. De har dog hentet mange point det sidste stykke tid, og de er kommet igennem defensiv stabilitet og organiseret pres. Rangnicks tropper tillader næstfærrest chancer til modstanderen i ligaen, samtidig med at de løber flest kilometer i ligaen. Presspillet har ændret sig meget i forhold til sidste sæson, hvor den daværende træner Hassenhüttl benyttede presset til at skabe chancer, mens Rangnick fokuserer på at lukke modstanderen ned med presset. Det betyder også langt færre mål i Leipzigs kampe, end hvad man var vant til fra sidste sæson. Leipzig må til denne kamp undværer backen Klostermann, mens Upamecano og Forsberg er tvivlsomme.

Herthas kan ikke være tilfredse med de seneste resultater, da man ikke har vundet to kampe i streg siden tilbage i december 2018. Heldet har dog heller ikke været med Hertha denne sæson, og sidste kamp inden landskampspausen var ikke anderledes. 2-2 hjemme mod Dortmund indtil midtstopperen Torunarigha trækker sit andet gule kort, og herefter bliver der lagt et pres af Dortmund, som de udnytter i det 92. minut, og dermed blev det til endnu en frustrerende kamp for Hertha Berlin. Kaptajn og angriber Ibsevic nåede også at trække direkte rødt i det 93. minut har tre spilledages karantæne. 

Mange kort i Leipzig

Der er endnu ikke kommet odds på antallet af kort i kampen, men det kunne være interessant at kigge mod "over x antal kort" i kampen. Opdateres i kommentarfeltet ved værdi.

Hannover 96 – Schalke 04

Kampen spilles søndag den 31. marts klokken 15:30. Se mere info i vores matchcenter

Hannover er det eneste hold i ligaen, som for øjeblikket har en dårligere stime end Schalke. De seneste fem kampe er alle endt med nederlag med en målscore på 4-17. Før landskampspausen tabte de 3-1 på udebane til Augsburg, og landskampspausen blev brugt på at tabe med hele 5-0 til 2. Bundesliga-holdet fra Bielefeld. Ansættelsen af Thomas Doll har langt fra været positiv, og holdet ser snart ud til at være en sikker nedrykker. Klubbens præsident, Martin Kind, har da også været ude med riven. Han udtalte efter Leipzig-kampen, at holdet er kaput, og at de har fejlet, samt at han blot kigger videre mod næste sæson, hvor de skal rykke direkte op fra 2. Bundesligaen. Tiltroen til truppen er altså minimal, og det må kunne mærkes på spillerne. Det er nærmest umuligt at få et overblik over, hvem der er klar for Hannover, men der mangler fortsat flere spillere.

Efter 7-0-nederlaget til Manchester City måtte bestyrelsen i Schalke sige stop. Den ellers populære træner Tedesco nåede endestationen for denne omgang, og en caretaker er fundet i Huub Stevens. Stevens har været en del af Schalkes ledelse siden juni 2018, men har før stået i spidsen for en lang række hold, heriblandt Schalke i 1996-2002 og igen i 2011-2012. Stevens er af den gamle skole og fokuserer på fysik og andenbolde, mens hans mandskabspleje måske kommer i anden række. Allerede efter første kamp har Stevens måske skabt den første uro, da han har degraderet en af stjernerne, Bentaleb, til U23-holdet. Stevens har før vendt tingene for hold i farezonen, men om han kan gøre det her, er det store spørgsmålet. Undertegnede forholder sig meget skeptisk overfor den hollandske caretaker. Schalke er fortsat uden Schöpf, mens Caligiuri og McKennie er nye fravær.

Eintracht Frankfurt – VfB Stuttgart

Kampen spilles søndag den 31. marts klokken 18:00. Se mere info i vores matchcenter

Frankfurt fortsætter med at imponere helt enormt. En 1-0-sejr over Nürnberg senest er måske en pligtsejr, men det var den forrige 0-1-sejr ude over Inter i Europa League ikke. Frankfurt har tre point op til tredjepladsen, og selvom det resterende kampprogram er svært, så bør de sigte efter det. På hjemmebane har de et fantastisk publikum bag dem, og holdet er nærmest altid garant for at skabe mange chancer. Til dette opgør vil de være uden Gacinovic, men Ante Rebic er tilbage for fuld skrue.

Stuttgart fik måske, lidt heldigt, hentet et point på hjemmebane mod Hoffenheim. De ligger dog fortsat under stregen med ytr point op til Schalke. Stuttgarts spil er dog i bedring både defensiv og offensivt, hvor de med købene af Zuber og Esswein har fået mere kvalitet ind. Stuttgart vil være uden den meget vigtige midtbanespiller Ascacibar, som er ude med karantæne. Stuttgart har ikke en spiller, der kan træde ind på 6'eren og bidrage med de samme ting som Ascacibar. De står derfor med en stor defensiv svækkelse til dette opgør.

Frankfurt -1,5 til odds 2,26 hos Bethard

Frankfurt er utroligt stærke og stabile på hjemmebane, og de bør kunne øjne en Champions League-plads i horisonten. Stuttgart er i bedring, men ligner fortsat et hold, der rykker ned. Fraværet af Ascacibar kan blive meget dyrt, da han netop skal beskytte forsvaret mod de kontrachancer, som Frankfurt lukrerer på.

Powerranking uge 13

  1. Bayern München: De regerende mestre fik sendt et statement efter deres CL-exit, og nu er deres fokus ku net sted, og det er på ligaen, hvor de også ser stærkest ud.
  2. Borussia Dortmund: Får hentet tre meget vigtige point på en svær udebane i en svær kamp mod Hertha. Det viser også noget af den vindermentalitet, der skal til for at være med i kampen om mesterskabet.
  3. RB Leipzig: Et meget ændret hold i forhold til sidste sæson, men også et meget mere resultatorienteret hold. De er svære at slå, og deres stabilitet giver dem en tredjeplads.
  4. Bayer Leverkusen: På trods af et 1-3-nederlag hjemme til Werder, så har deres præstationer under Bosz været imponerende, og en enkelt svipser rykker dem ikke her.
  5. Eintracht Frankfurt: De ligger meget tæt med Leverkusen, men da de stadig har Europa League at fokusere på, så er deres kræfter disponeret over to turneringer, hvilket deres trup måske ikke er bred nok til.
  6. Borussia Mönchengladbach: Gladbach, som tidligere har været helt oppe i top 3, er nu smidt ned på en sjetteplads. Det er svært at sige, hvad der er gået galt i klubben, men det skal i orden igen.
  7. TSG Hoffenheim: Et af de bedste hold på deres topniveau, og maksimalt et midterhold på deres bundniveau. Der mangler fortsat stabilitet i Hoffenheim.
  8. VfL Wolfsburg: Også her en meget tæt duel, da Wolfsburg har imponeret mig med deres offensive indsats mod Düsseldorf.
  9. Hertha Berlin: Tiltroen til holdet fra hovedstaden er der stadig, men de skal finde formen igen og skabe resultater.
  10. SC Freiburg: Fortsætter med at udvikle sig. og de klatrer op af min powerranking. Kampen mod Bayern bliver en god test for at se, hvor de står.
  11. Werder Bremen: Tre placeringer under, hvad den rigtige tabel siger, men heldet har i den grad været på Werders side. Mit vovede bud er, at inden sæsonen er omme, så har både Hertha og Hoffenheim hentet Bremen.
  12. FC Augsburg: 0-0 mod Leipzig og 3-1 hjemme over Hannover er fine resultater, og specielt deres 0-0 mod Leipzig sikrer dem 12. pladsen.
  13. Schalke 04: Måske ikke deres præstationer, der retfærdiggør, at de skal ligge over deres reelle placering, men kvaliteten af truppen bør vise sig her til sidst.
  14. Mainz 05: De har i flere omgange været uheldige denne sæson, men der er momenter i deres spil, som retfærdiggør, at de er foran de resterende hold.
  15. Fortuna Düsseldorf: Splittet ad mod Wolfsburg og kørt over af Frankfurt. Måske Düsseldorf ikke er modnet så meget, som før troet.
  16. VfB Stuttgart: Selvom de har lagt på deres spil, så mangler de fortsat resultaterne.
  17. FC Nürnberg: Deres defensiv gør, at de ender over Hannover, da de kun nu mangler lidt held i afslutningerne, før de kan få point igen.
  18. Hannover 96: Kriseramte Hannover rammer bunden nu, og det ser meget svært ud for Uffe Bechs hold. 

Sidste rundes regnskab                                

Spiltip i sidste artikel:                           
Antal og indsats: 0                                            
Overskud:  0  
Tb%: #     

Spilovervejelser i sidste uge:     
Antal og indsats: 5     
Overskud: -2     
Tb%: 60,2     

Samlet regnskab     

Spiltip i alt:       
Antal og indsats: 9    
Overskud: +1,7     
Tb%: 118,6    

Spilovervejelser i alt:    
Antal og indsats: 32     
Overskud: -7,6     
Tb%: 76,4