Mål, mål og endnu flere mål. Bundesligaen fortsætter med at levere topklasseunderholdning, og det kommer også til udtryk i flere af ugens spilovervejelser, hvor flere storsejre og målorgier kan komme i spil. Læs Rasmus G's ugentlige Bundesliga-optakt og få input til, hvor der er værdi i weekendens runde. 

I sidste uge bød Bundesligaen endnu en gang på en ret så underholdende runde, hvor der i snit blev scoret 3,55 mål pr. kamp. Store sejre blev det også til, da Bayern vandt 1-5 ude over Gladbach, Stuttgart vandt 5-1 hjemme, og  Düsseldorf slog Schalke med hele 0-4 ude.

Stuttgart ser ud til at være i bedring, mens Schalke i den grad fortsat er i problemer. Der er fundet en ny sportsdirektør til Schalke, som fortsat beholder Tedesco, men, som jeg har bemærket de seneste uger, kan hans snor ikke være ret lang. 

Werder Bremen – Schalke 04 

Werder spillede en god kamp ude mod Wolfsburg, hvor kun den sidste skarphed manglede for at sikre alle tre point. Kaptajn Max Kruse var dog den eneste, som kunne finde vej til nettet, og det blev derfor kun til et 1-1 resultat. Sebastian Langkamp måtte gå ud med en skade i første halvleg, og derfor ventes den ellers bænkede Veljkovic at måtte tage over i weekenden. 

Der er dømt decideret krise i Schalke, som bare ikke kan få noget til at fungere for tiden. Burgstaller var senest tilbage i startopstillingen, mens Breel Embolo var på bænken. Flere troede og håbede på, at dette kunne blive vendepunktet for Schalke, men det blev ikke tilfældet. Tværtimod. Det var bestemt ikke held, at Düsseldorf slog Schalke 0-4 ude, da de dominerede på alle spillets facetter. Hvad der skal til for, at Schalke kan vende det, er svært at sige, da omklædningsrummet og ledelsen fortsat ser ud til at tro på Tedesco. 

Bayern München – VfL Wolfsburg

Bayern fik i den grad taget hævn over Gladbach for hjemmebanenederlaget tidligere på sæsonen, da de ydmygede dem 1-5 i Gladbach. Kampen viste en tydelig niveauforskel, hvor Gladbach ingen chance havde. Kigger man på xG, så viser den voldsomme 0,55-5,31. Dette var uden tvivl Bayerns bedste kamp i sæsonen, og de ligger nu á point med Dortmund, som kun fører på en smal målforskel. Bayern stillede endda op uden flere profiler til opgøret, men flere ventes at være på vej tilbage.

Til dette opgør mod Wolfsburg må de undvære David Alaba og Kingsley Coman. Med tanke på at de har en vigtig Champions League-kamp mod Liverpool fire dage efter denne kamp, bør der være en smule rotation.  

Wolfsburg fik 1-1 hjemme mod Werder Bremen i en kamp, som Bremen styrede chancemæssigt. Wolfsburg havde for svært ved at skabe chancer i det åbne spil og var samtidig ikke kompakte nok defensivt. Målmand Casteels måtte udgå med en skade, så Pervan skal med stor sandsynlighed stå i weekenden.  

Borussia Dortmund – VfB Stuttgart 

Dortmund er godt i gang med at smide det hele på gulvet, da de nu også taber dumme point. De kom senest bagud midt i første halvleg mod Augsburg og virkede hverken tændte eller parate. Fra anden halvleg fik de fat om kampen, men skarpheden udeblev. Augsburgs 2-0-føring blev først i det 81. minut reduceret til 2-1, som blev kampens resultat.

Lucien Favre har ikke været dygtig nok taktisk i flere opgør nu, og hans mandskabspleje kan kun tage ham nok så langt. Dortmund tabte 0-1 hjemme til Tottenham i Champions League tirsdag, hvor de egentlig spiller en godkendt kamp. 

Stuttgart tog tre meget vigtige point mod Hannover, men desværre for dem vandt Augsburg samtidig, og Stuttgart er derfor fortsat under stregen. Der var mange positive ting at tage med fra Hannover-kampen. Stuttgart var solide defensivt, hvor de ikke tillod Hannover meget.

De dominerede i luftstpillet, hvor den nye midtstopper Kabak scorede to gange fra et hjørne. Derudover skabte de også fine chancer i det åbne spil. Stuttgart bør mod Dortmund starte i samme opstilling som mod Hannover. 

Stuttgart +2,0 asian til 1,57 hos Bethard (nu 1,55)

Stuttgart skal helt sikkert stadig forbedre sig på flere punkter, men kampen mod Hannover havde flere positive tegn, som de bør kunne tage med videre mod Dortmund. Dortmund skal være favoritter, men deres spil er langt fra, hvad det har været, og samtidig har de svært ved at finde målene.

SC Freiburg – Hertha Berlin 

Freiburg skulle senest på en af de sværeste udebanekampe, der kan findes i ligaen for tiden. Det blev også en komfortabel sejr for Leverkusen, da de ikke gav Freiburg meget plads og samtidig skabte mange chancer selv. Freiburg bør dog glemme denne kamp, da de skal fokusere på at tage point i kampe som disse mod Hertha.  Midtstopperen Koch er fortsat ude, mens Gulde er på vej tilbage og måske kan komme i spil. 

Hertha spillede en rimelig lige kamp mod Mainz, men de viste dog et ekstra gear offensivt. Stark lavede selvmål i det 46. minut, men blot fire minutter efter fik Grujic udlignet efter et hjørnespark. Samtidig fik Stark gjort skaden god igen, da han ligeledes scorede efter et hjørnespark. Mainz havde to stolpeskud, mens Hertha også havde en enkelt på træværket. Davie Selke er ude med skade, hvilket betyder, at kaptajnen Ibsevic bør starte i angrebet. 

Over 2,5 mål til odds 2,01 hos Nordicbet

Freiburg skabte godt nok ikke mange chancer mod Leverkusen, men har set gode ud offensivt efter ankomsten af Grifo. Hertha tillod flere tilfældige chancer til Mainz, chancer som kan blive udnyttet af skarpere hold. Med tanke på, at Freiburgs kampe snitter 3,5 mål på hjemmebane, og at Hertha snitter tre på udebane, så er 2,01 på over 2,5 mål måske en anelse for højt.  

RB Leipzig – FC Augsburg 

Leipzig spillede en meget chancefattig kamp ude mod Nürnberg, som bestemt heller ikke havde meget offensivt at biddrage med. Nürnberg brændte et straffe efter 10 minutter og var derefter meget tamme offensivt. Leipzig fik heller ikke skabt oceaner af chancer, men Lukas Klostermann fik dog sikret en 0-1 sejr, efter at han opsnappede en løs bold på et hjørnespark. Rygterne med Werners mulige skiftet til Bayern fylder stadig (for) meget, samtidig med at Forsberg ikke er ordenlig i form. Leipzig har svært ved at håndtere, at offensiven halter for tiden. 

Augsburg hentede en overraskende sejr, da de slog Dortmund 2-1 hjemme. Efter at have spillet tre forfærdelige kampe i streg, faldt denne sejr på et tørt sted. Augsburg var dog en anelse heldige, at Dortmund ikke var skarpere, da de styrede kampen især i anden halvleg. Augsburg vil op til denne kamp endnu en gang mangle flere spillere, og seneste to nye fravær er kanten Hahn, som har karantæne, og backen Stafylidis, der gik ud med en skade mod Dortmund. 

Mainz 05 – Borussia Mönchengladbach 

Mainz tabte 2-1 ude mod Hertha i en kamp, hvor de ramte træværket tre gange. Det var dog ikke ufortjent, Hertha vandt, og Mainz leder stadig med lys og lygte efter en defensiv solid kerne. Skaderne i Mainz er dog blevet mindre, og nu meldes Mateta, Kunde og Brosinski 100 % klar igen. Hjemme har Mainz gjort det fornuftigt dette år, hvor de kun har tabt tre kampe. 

Gladbach fik sig i sidste uge en gedigen afklapsning, da Bayern kørte dem over 1-5. Det så dog mere ud til at være et Bayern-hold, som spillede på noget af det højeste niveau, de kan, end det var Gladbach, som faldt fuldstændig igennem. Dog har Gladbach nu lukket 12 mål ind i deres sidste fire kampe og selv kun scoret to. Defensivt skal Gladbach måske til at kigge indad, hvor Ginter og Elvedi ikke har set for gode ud i de seneste kampe. 

Over 2,5 mål til odds 1,81 hos Bethard (nu 1,80)

Begge hold er meget ustabile defensivt for tiden, og ingen af dem ser ud til at kunne finde en løsning. Gladbach har svært brug for at hente tre point igen, mens Mainz ligger forholdstvist godt til i tabellen og ikke behøver eventuelt at forsvare et enkelt point. Det kan blive en åben kamp mellem disse to mandskaber, som begge vil gå efter tre point.

TSG Hoffenheim – FC Nürnberg 

Hoffenheim spillede senest et chancerigt opgør mod Frankfurt ude, og blev i sidste ende slået, da Frankfurt skabte de største muligheder. Det hjalp dog bestemt heller ikke, at midtstopperen Kasim trak sit andet gule kort blot 65 minutter inde i kampen.

Det var nemlig Hoffenheim, der havde spillet bedst indtil det røde kort, men Frankfurt udnyttede overtallet og dominerede derfra. Hoffenheim indkasserede mål i det 89. minut og det 96. minut. hvilket betød et 3-2-nederlag til gæsterne. 

Vi skal helt tilbage til d. 29/09 for at finde den sidste gang, Nürnberg fik tre point. De fik dog en god mulighed, da de blev tildelt et straffe kun 10 minutter inde i hjemmekampen mod Leipzig, men det brændte Behrens. Leipzig kom efterfølgende foran kort før pausen og kørte den derfra hjem sikkert. Der er ikke meget, der fungerer for Nürnberg, og selvom Schommers har lagt stort fokus på defensiven siden sin ankomst, bliver der skabt tæt på ingen chancer i det åbne spil. 

Hoffenheim -2.0 asian til odds 2,33 hos Bethard (nu Unibet)

For tre runder siden mødte Hoffenheim et dybtstående Hannover-mandskab hjemme og vandt komfortabelt 3-0. De skabte en masse chancer og var dygtige til at åbne den tillukkede defensiv. Opgaven mod Nürnberg bliver på mange punkter den samme, men her skal Hoffenheim dog ikke koncentrere sig om truende omstillinger. Jeg forventer et meget dominerende Hoffenheim-mandskab, som med angribere i form godt kan køre Nürnberg over.

Hannover 96 – Bayer Leverkusen 

Hannover blev sat til vægs med 5-1 ude mod deres direkte konkurrent fra Stuttgart. Et hårdt nederlag, som blot gør denne sæson endnu sværere for dem . Hannover var niveauer under Stuttgart, som truede udeholdet både på dødbolde og i det åbne spil. Kun tre skud i kampen havde Hannover, og to af dem stod indskifteren Jonathas for.

Fraværslisten i Hannover hjælper dem heller ikke, og til weekendens kamp vil de også være uden den faste back, Sorg, som sidder ude med karantæne. 

Leverkusen skulle tage i mod et formstærkt Freiburg-mandskab, så det var bestemt ikke en walkover på papiret. De viste dog en stor klasse, og på sikreste manér tog de en 2-0 sejr. Til denne kamp havde Bosz valgt at sætte Havertz på kanten og så køre Brandt ned på midtbanen. Det kan tildeles fungere, da Brandt spiller en udmærket midtbane, men Havertz fungerer ikke på kanten. 

Bellarabi er tilbage i træning, men forventes at starte på bænken i weekenden. Bosz har stadig ikke tiltro nok til Paulinho eller Alario, så jeg forventer endnu en gang, at han kommer med en anelse mere defensiv opstilling, end vi så i hans første kampe. 

Leverkusen -1,5 til odds 2,05 hos Bethard (nu 2,06)

Med et Gladbach-mandkskab, som halter for tiden, bør Leverkusen kunne øjne en top-4 placering. Det kræver dog, at man tager pligtsejre som disse, og det bør der også være gode muligheder for. Defensiven i Hannover sejler gevaldigt, og Thomas Doll har langt fra været løsningen. Lægger man de mange fravær oven i, så er det svært at se, hvordan Hannover skal få noget som helst ud af kampen.

Fortuna Düsseldorf – Eintracht Frankfurt 

0-4 ude over Schalke og tre sejre i deres seneste fire kampe betyder, at Düsseldorf ligger lunt til i tabellen, og det er svært at se dem rykke ned nu. Düsseldorf lagde en offensiv opstilling for dagen mod Schalke, og med præstationen in mente, så bør alle 11 få genvalg. Defensivens cleansheet skyldes dog sandsynligvis i højere grad Schalkes elendighed, end det er Düsseldorfs fortjeneste. 

Frankfurt tog en vigtig sejr over Hoffenheim på 3-2, hvor de blev presset i store dele af kampen, men formåede at holde stand og sikre tre point. Desværre for dem er Rebic røget ud med en knæskade, og han er en essentiel del af Frankfurts presspil og omstillingsspil. 

Rebic er meget direkte i sit spil, og selvom Jovic er en dygtig angriber, så kan han ikke bidrage med det samme som Rebic. Derudover har Frankfurt en meget svær hjemmekamp mod Inter i Europa League torsdag, hvor der sandsynligvis vil blive brugt mange kræfter. 

Powerranking uge 10:   

Powerranking udgår i denne uge, men ventes stærkt tilbage i næste runde

Sidste rundes regnskab                                

Spiltip i sidste uge:                           
Antal og indsats: 1                                            
Overskud:  +0,87   
Tb%: 78,5     

Spilovervejelser i sidste uge:     
Antal og indsats: 5     
Overskud: -3,1     
Tb%: 37,2     

Samlet regnskab     

Spiltip i alt:       
Antal og indsats: 9    
Overskud: +1,7     
Tb%: 118,6    

Spilovervejelser i alt:    
Antal og indsats: 27     
Overskud: -5,6     
Tb%: 79,4