BetXperts Premier League-ekspert Fønix er klar med en optakt til den traditionsrige og forestående Boxing Day i Premier League. Eksperten kommer rundt om samtlige kampe i weekenden og har også spilforslag til runden. 

Det er traditionernes tid, og en af de største traditioner i fodboldens verden er engelsk fodbold 2. juledag, som i Storbritannien hedder 'Boxing Day'. For de historieinteresserede stammer navnet fra Victoria-tiden, hvor tjenestefolket fik fri 2. juledag, og deres ”masters” gav dem en boks med gaver (nok madrester) med hjem. Det blev til en generel tradition, hvor de rige gav bokse til de fattige på denne dag.


Julefridagene gav sidenhen arbejderne i slut 1800-tallet muligheden for at dyrke deres nye hobby - fodbold! Så siden den første sæson i 1888-89 blev der spillet bold i juledagene (faktisk hver dag). Fra begyndelsen og op til 1957 blev der faktisk spillet kampe 1. juledag, men der i 1950’erne faldt tilskuertallet markant til kampene på den store julegavedag i den anglesaksiske del af verden. Så nu startede hele showet først på Boxing Day.

Familiens julehygge har også præget kampprogrammet. Forbundet forsøger så vidt muligt, at minimere rejsetiden for udebaneholdets fans, selvom det ikke helt er muligt. Især fordi det også skal kombineres med at undgå deciderede rival- og lokalopgør, så julefreden sikres. Desværre er det ikke det store problem i år nu, hvor The Grinch praktisk talt har stjålet julen (ja, jeg blander et amerikansk fænomen ind i fortællingen her, men hey The Grinch er fra…1957!).

Nok historie. Jeg gennemgår alle 10 kampe og kommer med min umiddelbare vurdering af, hvor værdien kan lure. Gennemgangen er endelig skrevet færdig lige efter slutfløjtet i Chelsea - West Ham, så der kan være skader og andet godt, jeg ikke er bekendt med, før du måske læser det her. Deciderede forslag vil komme som særskilte spilforslag som altid. Glædelig jul og Happy Boxing Day!

For alle spillere: Få 5 x 49-kroners live freebet hos ComeOn*

 • Bemærk, at kampagnen først træder i kraft den 26. december
 • Gå til ComeOn.dk og log ind eller opret en konto - det tager under 5 minutter
 • Nu har du muligheden for at score et 49 kroners live freebet fem dage i streg fra den 26. til 30. december
 • For at få dit daglige 49 kroners live freebet skal du blot:
  • Spille 49 kroner inden kampstart på en af dagens Premier League-kampe i perioden 26. til 30. december
  • Dit spil skal være til minimum odds 1,80
  • Du bestemmer selv, om du vil spille på 1X2, over/under, HT/FT, målscorer eller andet
 • Når du har afgivet et kvalificeret spil, vil dit freebet blive synligt på dit betslip under Premier League-kampene den pågældende dag
 • Der er inget krav om minimumsodds på live freebettet
 • Der er ikke et krav om, at prematch-spillet og live freebettet skal være på samme kamp
 • Dog skal live freebettet bruges på en Premier League-kamp samme dag
 • Hver kunde kan kvalificere sig til i alt 5 live freebets a 49 kroner: ét om dagen i perioden 26. til 30. december
 • Kampagnen gælder for alle spillere med bopæl i Danmark

Hent tilbud hos ComeOn her

Odds og spilforslag til Boxing Day

Fønix har spilforslag klar til Boxing Day samt de Premier League-kampe, der spilles den 27. december. Se dem herunder.

Leicester - Manchester United

Hele showet starter klokken 13.30 med et næsten-topopgør, hvor to af ligaens bedste kontrahold modes. Det kan selvsagt gøre det til en lidt kedelig affære, da begge hold vil være påpasselige med at give modstanderen chance for at gøre det, de er bedst til. For Leicesters synspunkt bliver det interessant at se, hvordan Rodgers vil dosere Vardys spilletid hen over juleprogrammet (Vardy blev skiftet ud mod Spurs, angivelig med en lyskenskade, men udtalte selv bagefter at han har det helt fint, ja bortset fra hans generelle iagttagelse af rigets tilstand: ”I’m getting old, aren’t I?”).

Men da Leicester to dage efter skal møde Crystal Palace på udebane - der ikke vil give plads til kontra - er jeg 100 procent sikker på, at Vardy får kampen mod United. Og det giver god mening. For selvom Leicester er med helt i toppen af tabellen, er det de røde djævle, der går ind til kampen som Top Dog. Og de vil på et tidspunkt begynde at gå mere offensivt til værks. United har flere gange vist problemer i det opbyggende spil og en stor tendens til at komme bagud. Bliver det billedet på kampen, ligner det et godt match up for Leicester, der jo også søger hævn for nederlaget på sidste spilledag i sidste sæson, der kostede deres deltagelse i CL. Værdien lurer hos Leicester, hvis oddset på 2,15-2,20 står.

Leicester-sejr - væddemål annulleret ved uafgjort Højeste odds Bookmaker
Leicester DNB 2,10

Odds er senest opdateret tirsdag den 22. december klokken 09.30.

Imod er jo helt klart Leicesters elendige præstationer på dødbolde, hvor de sammen med Leeds er ligaens dårligste på den front. Og Man Utd er et af de bedre hold i den disciplin, så det match up er decideret problematisk.

Aston Villa - Crystal Palace

Klokken 16.00 fortsætter denne skønne dag med to opgør, hvor Villa i den ene kamp skal forsøge at bryde Palace ned. Palace blev i sidste runde nedsablet 0-7 af Liverpool. Og eftersom Villa tidligere har nedsablet Liverpool 7-2, så giver resultatet sig selv… ”Logikken” til trods ser jeg værdien ligge hos Villa (odds 1,95-2,05), der har haft en rigtig god sæson. Men savnet af Barkley er til at føle på, selvom El Ghazi og Traore var stærke mod WBA i søndagens 3-0 sejr. Barkley kan dog måske være klar til kamp igen.

Et ”skræmmeeksempel” for Villa, var deres manglende evne til at bryde Burnley ned sidst, de var på hjemmebane. Chancerne var der godt nok, men ligesom Burnley har Palace en keeper, der på dagen kan lave mirakler. Og så er Zaha altid farlig på kontraen!

Vinder Aston Villa kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,95

Odds er senest opdateret tirsdag den 22. december klokken 09.50.

Fulham - Southampton

Den anden kamp klokken 16.00 skulle egentlig være et danskeropgør, men med Andersens røde kort mod Newcastle er det nok kun Vestergaard, vi får at se. Andersens fravær er et kæmpe slag, da den unge dansker har været en hjørnesten i Parkers forsvar, der har set markant bedre ud på det seneste. Fraværet vurderer jeg til at være mere alvorligt, end at Southampton for anden gang i sæsonen nu har Ings skadet. Oddset er steget på Southampton, hvilket jeg ikke er enig i. For i Ings' fravær har Southampton faktisk gjort det okay. En ting er, at Adams i denne sæson har levet op til Hasenhüttls tillid med en række mål, og en anden ting er, at Walcott faktisk også er fint kørende. Så Southampton til odds 2,3-2,4 er, hvor jeg vil kigge efter værdi.

Southampton vinder kampen: Odds 2,36 hos NordicBet*

Fønix tror på Southampton på trods af, at de må undvære Danny Ings til opgøret. Southampton har dog stadig spillere som Theo Walcott og Che Adams til at score målene.

Arsenal - Chelsea

Dagens højdepunkt for den neutrale seer er helt klart London-derbyet. Det er dog ikke to klubber med udtalt had til hinanden som fx Tottenham og Arsenal, for Chelsea var ikke gode, dengang Arsenal var gode, og ja, Arsenal har ikke været imponerende i laaaaang tid. Jeg har tidligere udtalt mig begejstret for Arteta, men det virker godt nok til, at projektet har taget en skidt drejning. Det er mig en gåde, hvorfor Arteta bliver ved med at bruge Willian, Xhaka og Bellerin, når truppen indeholder så mange unge talenter. Sæsonen er jo mere eller mindre tabt, så det ville være oplagt at lave generationsskiftet nu. Jeg tror ikke, sædet brænder under Arteta endnu, og det vil et nederlag til Chelsea nok heller ikke ændre på (medmindre det bliver et pinagtigt nederlag). Men kommer der ikke fire eller helst seks point mod først Brighton og derefter WBA, tror jeg, at varmen bliver skruet op.

Efter to trælse nederlag til først Everton og derefter Wolves (begge kampe ”vandt” Chelsea på xG), fik Chelsea fuld valuta for deres anstrengelser med en sikker 3-0-sejr over et andet London-hold, West Ham. West Ham, der flere gange har drillet Chelsea vel at mærke. Så Chelsea går ind til kampen med god selvtillid. Arsenal risikerer at komme endnu værre til kampen, da de d. 22. skal møde City i Ligacuppen. For begge holds vedkommende kan det dog tænkes at være med b-kæder. Chelsea-sejr står til cirka odds 2,0, og det er her, jeg vil kigge efter værdi.

Chelsea vinder kampen: Odds 1,95 hos Tipwin* 

Fønix tror på Chelsea-sejr i London-derbyet mellem Arsenal og Chelsea. Arsenal har været skidt kørende i lang tid, og Chelsea  

Manchester City - Newcastle

I den ene af de to sene kampe klokken 21.00 ser Newcastle ud til at få en tung opgave ude mod City. Citys spil flyder ikke i denne sæson, men ”jeg kan ikke se andre resultater end en sikker sejr til City”. Nogenlunde det samme skrev jeg i info-analysen til City-WBA. Newcastle skal sætte sin lid til, at City igen får problemer med at komme rundt om og bag Newcastles bagkæde, og de i stedet prøver med De Bruynes tidlige indlæg. Indlæggene er skarpe, men det er bare ikke optimalt, at det lader til at være deres primære våben. Og bliver De Bruyne ligefrem sparret med tanke på, at de skal spille ude mod Everton den 28., så er der håb for Newcastle. Newcastle +2.5 kan i skrivende stund fås til 1,880 + det løse, og det er her jeg vil se efter værdi. Odds 25 på den ultimative overraskelse lyder også lidt voldsomt med tanke på Citys svingende præstationer. Og så skal det også med, at Newcastle er blevet tilgodeset af program-guderne, hvad angår restitution. De skal nemlig først i kamp igen d. 30. og til sidst d. 3. januar. At de så efter City skal møde Liverpool og til sidst Leicester, er så knap så barmhjertigt.

Imod kan man selvfølgelig argumentere for, at Newcastle spillemæssigt i denne kamp vil minde lidt om Burnley, og de blev mildest talt savet over på Etihad. Og at de har et par fravær efter Coronaen raserede i klubben.

Newcastle Asian handicap +2,5: Odds 1,880 hos Bet365*

Fønix ser værdi i Newcastle til ikke at tabe stort på Etihad. 

Sheffield United - Everton

I den anden sene kamp kan det være, at Sheffields lidelser fortsætter. På trods af et rødt kort efter 40 minutter til Lundstram i kampen mod Brighton, så kom The Blades foran. For så at miste sejren i det 87. minut. Efter 14 kampe er sidste sæsons darling stadig uden en sejr - får de ikke en sejr her, kommer de med i top-10 over flest kampe uden en sejr (Derby 07/08 fører listen med 32 kampe). Sølle to point har klubben, og der er otte point op til stregen, hvor Fulham ligger, og Fulham har immervæk vist lovende takter på det seneste.

Everton er svingende, men i god form. De har dog også en serie kampe, hvor de har kunnet stå lavt og satse på dødbolde og individuelle tryllerier fra frontlinjen. Men det taler til Evertons fordel, at Sheffield jo har brug for 3 point snart, og det kan lokke dem frem, hvilket vil passe Everton glimrende. Men 1,75-1,80 for Everton-sejr lyder umiddelbart lavt, så måske man bør overveje over 2,5 mål 1,93-1,98, hvis man køber ind på, at Sheffield bliver nødt til at satse snart.

Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,93
Under 2,5 mål 1,93

Odds er senest opdateret tirsdag den 22. december klokken 11.15.

Leeds - Burnley

Programmet den 27. starter klokken 13.00. Selvom Leeds for alvor kom ned på jorden igen mod Man Utd efter deres fine sejr over Newcastle, kan Leeds måske trøste sig med, at Burnley ikke kommer i samme dynamiske stil, som Man Utd lige pludselig diskede op med. Den old school engelske stil, som Burnley praktiserer, passer Leeds meget bedre. Leeds er dog pivelendige til at forsvare dødbolde (de lukkede selvfølgelig også én ind mod Man Utd), og her kan Burnley-spillerne få overhånden. Burnley kommer endda med en sejr over Wolves. Selvom jeg tænker, at det er et godt taktisk match up for Leeds, så frister odds 1,7+ på ingen måde. Jeg vil faktisk hellere kigge Burnleys vej, der ikke har nogen interesse i det fine opspil, men i stedet sparker bolden op på de store angribere, som Leeds p.t. ikke kan matche fysisk på grund af deres skader.

1X2 odds, Leeds - Burnley, Søn. 27. dec. 2020 kl. 13:00

Leeds

Uafgjort

Burnley

West Ham - Brighton

Brighton er ufatteligt svære at blive kloge på. De præsterer sindssygt godt målt på xG, men pointene kommer ikke med, og de er nu kun to point over stregen. Det helt store problem er Brightons koldblodighed foran mål, der også var et problem sidste sæson. En god start endte ud i hård kamp med stregen, og historien gentager sig. På dagen kan Brighton dog slå de fleste hold i ligaen (det kan de fleste andre hold nu også), så West Ham skal ikke være for selvsikre. Det har de heller ingen grund til at være, for de kommer fra et 0-3-nederlag i lokalopgøret mod Chelsea. Men ellers har West Hams sæson faktisk været udmærket - ser vi bort fra nederlaget i åbningskampen mod Newcastle efterfulgt af det ikke helt fortjente nederlag til Arsenal, så har The Hammers kun tabt til Liverpool, Man Utd og så Chelsea. Det er ganske respektabelt, og derfor lugter 2,45 på West Ham af værdi. Alternativt den mere sikre variant DNB.

West Ham vinder - væddemål annulleret ved uafgjort Højeste odds Bookmaker
Ja 1,68

Odds er senest opdateret tirsdag den 22. december klokken 11.55.

Liverpool - West Bromwich

Big Sam vil håbe, at et rødt kort ikke spolerer hans anden kamp i spidsen for West Bromwich, hvor han startede sin trænerkarriere under Brian Talbot i 1989. Big Sam er af mange opfattet som en dinosaur, og selvom hans spillestil måske underbygger dette udsagn, så var han faktisk innovativ i sin tid i Bolton, hvor hans erfaring med data fra USA blev implementeret som et af de første steder i England. Men der er løbet meget vand igennem bækken siden, som man siger, og jeg vil ikke sætte mine penge på, at Big Sam får reddet WBA. Og det bliver ikke bedre af, at modstanderen denne gang er Liverpool, der kommer fra en 7-0-sejr over Crystal Palace. Der er sikkert nogle argumenter for, hvorfor Liverpool ikke skal vinde med minimum 3 mål, men umiddelbart lyder det skævt, at Liverpools storsejr står til 2,13-2,17 når Citys ditto over Newcastle står til under odds 2,0. Det får mig dog ikke til at hoppe direkte på rød storsejr, for to dage efter skal Liverpool til Newcastle, så jeg kan godt forestille mig, at Liverpool triller en ”sikker” sejr hjem på 2-3 mål, og så er det tilfældighederne, der bestemmer.

1X2 odds, Liverpool - West Bromwich Albion, Søn. 27. dec. 2020 kl. 17:30

Liverpool

Uafgjort

West Bromwich Albion

Wolves - Tottenham

Boxing Day-programmet lukker og slukker klokken 20.15, og det samme kan Tottenhams titeldrømme praktisk talt være efter juleprogrammet. Jeg vil mene, at Spurs skal hente ni point i de tre kampe for stadig at være en reel titeludfordrer. Og det er heller ikke helt umuligt mod Fulham og Leeds, som Spurs har på hjemmebane. Men først skal de altså ind i det centrale England i den normalt besværlige dyst mod Wolves. Og håbet om tre point vil være reelt. For det første har Frøken Fortuna ikke været med Spurs i de sidste tre kampe. Det er én måde at se på det. En anden er, at Spurs har et koncentrationsproblem. De lukker sene mål ind mod Crystal Palace og Liverpool. Og mod Leicester laver Aurier en klassisk hjerneblødning, Son brænder en direktør, og Alderweireld laver et selvmål (lidt uheldigt). Mourinho må være alt andet end tilfreds med spillernes mentalitet, hvilket portugiseren ellers har arbejdet meget med. Spurs har også rykket sig meget, så jeg tror kun, at de sidste tre kampe er et midlertidigt dyk. Om det er nok til, at der er værdi i odds 2,17 på Spurs-sejr, er jeg lidt i tvivl om.

Wolves er stærkt ustabile, og det var ikke deres kendetegn i de to tidligere sæsoner. Ustabiliteten i denne sæson understreges af deres statistik, der er på 6-2-6. Den mest ustabile statistik i ligaen. Alene inden for den seneste uge har Wolves tabt til Aston Villa, slået Chelsea og tabt til Burnley. Nuno Santo er også begyndt at skifte mellem formationerne. Før var det kun et skift mellem 3-5-2 og 3-4-3, men nu er det også med en fireback-kæde. Idéen er fin nok med at gøre holdet mere fleksibelt, og det kan måske komme holdet til gode i næste sæson, hvor de mange unge spillere er blevet bedre. Men lige nu og her kan det koste point. Og det tror jeg også er tilfældet her, for generelt har Wolves ikke gjort det godt mod de gode hold i denne sæson (sejren over Chelsea var heldig ifølge xG).

1X2 odds, Wolverhampton - Tottenham, Søn. 27. dec. 2020 kl. 20:15

Wolverhampton

Uafgjort

Tottenham

Glædelig jul - og god fornøjelse med Boxing Day!