Selvom dronningen sjældent leverer de store overraskelser i sine nytårstaler, tilbyder flere bookmakere alligevel spil på sjove ord og kulturelle referencer til høje odds. Se nogle af de skøreste her.

Når klokken slår 18:00 søndag den 31. december, vil en stor del af den danske befolkning rette opmærksomheden mod fjernsynsskærmen og dronningens nytårstale. De senere år har flere danskere piftet den traditionsrige tale op ved at spille på, hvilke ord dronningen vælger at sige, og i år tilbyder otte forskellige bookmakere spil på talen.

Udvalget er derfor bredt, og uanset om man tror, at dronningen siger ”Vild med Dans”, ”Tesla” eller ”Lars Løkke Rasmussen”, kan man finde spil på det. Spil- og underholdningsekspert fra onlinemediet BetXpert, Martin Ilsøe, har nærstuderet dronningens nytårstaler, og selvom han morer sig over bookmakernes kreativitet, advarer han imod, at man lader sig lokke.

”Det er da sjovt, at man kan spille på alt fra ”Despacito” til ”Jon Snow”. Og tænk nu, hvis hun rent faktisk nævner det. Det er en skæg tanke, men der er altså ingen chance for, at det sker. Dronningens tale er udformet intelligent og fokuseret og handler om vigtige, varme og universelle ting. Det er fuldstændig utænkeligt, at hun skulle bringe popkulturelle referencer eller politik ind i talen,” siger han.

Op til firecifrede odds

Netop ”Jon Snow”, som er en af hovedpersonerne i den voldsomt populære serie Game of Thrones, kan man spille hos Unibet, 888sport og LeoVegas til odds 1000. Dermed er det er af de højeste odds på markedet.

Hos Danske Spil er topscorerne ”Live dealer” og ”Cyka Blyat”, som er et grimt bandeord på russisk, som bruges i online gaming. Begge giver også odds 1000. Nordicbet er ikke oppe i de helt samme luftlag; deres højeste odds 125 er på ”Lord Bendtner”.

Der er tradition for, at bookmakerne også tilbyder spil på, at dronningen siger navnet på lige netop deres firma, og i år er det netop en bookmaker, der har det højeste odds. Bet365 tilbyder odds 1001 på, at dronningen siger ”Bet365” i sin tale.

Dronningen nævner kun sjældent personer

Det kan virke fristende at spille på, at dronningen fremhæver særlige sportspræstationer ved at tale om forskellige udøvere. Pernille Blume, der højst overraskende vandt guld ved OL i 2016, var det 20. mest spillede ord hos Danske Spil til sidste års tale, men hun blev ikke nævnt.

Se odds på dronningens nytårstale lige her

Men dronningen kommer ikke til at sige navne på personer, der har været i mediebilledet i 2017. Det vurderer Martin Ilsøe, der kalder det helt utænkeligt, at ”Lord Bendtner” til odds 125, ”Caroline Wozniacki” til odds 100 eller ”Jakob Fuglsang” til odds 500 nævnes.

”Det er meget sjældent, at dronningen nævner personnavne – udover sin familie selvfølgelig. Faktisk er det kun to person, hvis fulde navn hun har sagt i sine taler. H.C. Andersen er blevet nævnt tre gange, mens digteren John Donne er blevet nævnt enkelt gang. Derudover har dronningen nævnt efternavnet på to personer; digterne Drachmann og Kingo” siger spil- og underholdningseksperten og fortsætter:

”2017 kan meget vel være året, hvor dronningen nævner et femte personnavn, der ikke er en del af hendes familie. I år har nemlig været 500-året for reformationens begyndelse, og det forventer jeg, at dronningen vil tale om i sin nytårstale. I den forbindelse virker det oplagt, at Martin Luther nævnes, da det var ham, der startede reformationen.”