Han har været "dead man walking" i nogle uger, og efter en regulær øretyve mod Barcelona i weekenden var der næppe nogen, der var i tvivl om, Julen Lopeteguis skæbne: Efter blot få måneder er den tidligere spanske landstræner fortid i Real Madrid. Men hvem skal tage over? Bookmakerne kan ikke blive enige om, hvem der skal være den største favorit.

En mildest talt ustabil sæsonstart i Real Madrid kulminerende med et forsmædeligt 5-1-nederlag til ærkerivalerne fra FC Barcelone førte mandag til det uundgåelige: Træner Julen Lopetegui er fortid som manden med taktstokken i Real Madrid, og det betyder, at rygterne om, hvem der skal tage over, kører lystigt.

I flere medier har den italienske mestertræner, Antonio Conte, været favorit til at tage over, men hos bookmakerne er der uenighed om, hvem der bliver næste mand i det varme sæde.

Umiddelbart efter fyringen af Lopetegui annoncerede Real Madrid, at andetholdstræner, argentinske Santiago Solari, der i midten af 0'erne spillede over 100 kampe for klubben, tager midlertidigt over, men flere bookmakere forventer, at han får lov at blive siddende på posten.

Opret en konto hos bwin her

Hos bwin* giver Santiago Solari odds 1,53, for at blive Real Madrids næste permanente træner, mens Antonio Conte giver 3,20. Hos Betfair* Sportsbook giver Solari 1.66, mens Conte giver 3,60. 

Odds på næste Real Madrid-træner: Hvem tør tage det varme sæde?

Michael Laudrup nævnes ikke umiddelbart som en mulig erstatning for Lopetegui, men det forhindrer ikke bookmakerne i at have odds på, at det bliver ham. Oddset afspejler dog, at det er ganske usandsynligt. Onsdag formiddag har Laudrup da også selv været ude at afvise, at han er interesseret i jobbet.

Hvem bliver Real Madrids næste træner?

Bedste odds Bookmaker
Santiago Solari 3,30
Mauricio Pochettino 5,21
Antonio Conte 6,00
Roberto Martinez 9,00
Arséne Wenger 11,00
Jose Mourinho 30,00
Guti 34,00
Michael Laudrup 50,00
Fernando Hierro 67,00

Odds fra Betfairs Spillebørs er blevet fratrukket 6,5 % i kommission. Det er således det effektive odds, der vises. Odds er senet opdateret 31. oktober klokken 11:05

Danske Spil* tror på Conte

Hos Danske Spil* tror oddssætterne dog på Antonio Conte, der de seneste år har vundet mesterskaber både i Italien og England, får tjansen som træner for Real Madrids stjernebesatte mandskab.

"Conte er favorit, da han er en af de mest kompetente trænere, som er ledig på markedet. Han har vundet tre mesterskaber i Juventus, og i hans to år i Chelsea vandt han Premier League og FA Cuppen," siger oddsætter, Jeppe Dupont.

I skrivende stund tilbyder Danske Spil* odds 1,70 på Conte til at være træner for Real Madrid pr. 1. februar 2019, mens den statsejede bookmaker tilbyder odds 2,25 på Solari.

Opret dig og find spillet hos Danske Spil her

"At Solari også er helt fremme i favoritfeltet skal ses i lyset af flere faktorer. Først og fremmest er han klubbens midlertidige træner lige nu, men flere medier har også skrevet, at nogle Real-spillere er knap så begejstrede for tanken om Conte som cheftræner. Anfører Sergio Ramos har udtalt, at en træners mandskabsbehandling er vigtigere end et fyldt trofæskab. Den bemærkning skulle eftersignende være rettet mod Conte. Real Madrid er også blevet sat i forbindelse med Hazard, og hvis de ønsker ham, så ville en ansættelse af Conte være knap så klogt, da deres forhold er temmelig anstrengt," siger Jepe Dupont og tilføjer: 

"Vi er temmelig overbeviste om, at det enten er Conte eller Solari som er træner i klubben per d. 1. februar 2019, men meget kan nå at ændre sig det næste stykke tid."

Reserveholdstrænere giver resultater

I nyere tid har de spanske mastodonter, Real Madrid og FC Barcelona, begge haft stor succes med at forfremme trænere fra klubbens reservehold til førsteholdstrænere.

I januar 2016 fyrede Real Madrid Rafael Benítez, og lod dengang uprøvede Zinedine Zidane tage over, selvom han ingen trænererfaring havde, ser man bort fra hans tid som træner for Real Madrid Castilla - klubbens andethold.

Zidane kvitterede med at blive den første træner nogensinde, der har ført et hold til at genvinde et Champions League-trofæ. Tre gange på tre år vandt kongeklubben det mest prestigefyldte klubtrofæ, mens det i den hjemlige liga blev til en enkelt triumf i 2017.

Og den måske største succeshistorie af sin slags finder man i Barcelona, hvor nuværende Manchester City-træner, Pep Guardiola, i 2008 blev trukket op fra klubbens andethold og med det samme skilte sig af med en række profiler. Guardiolas regeringstid i fire år kastede 14 trofæer af sig herunder tre ligatitler og to Champions League-titler. 

Guardiolas daværende assistent, nu afdøde Tito Villanueva, tog over, da Guardiola stoppede, og han vandt det spanske mesterskab i sin eneste sæson i spidsen for klubben.