Mens Barcelona har lagt sig i pole position til at genvinde La Liga, skal Real Madrid finde sine fødder efter salget af Cristiano Ronaldo og afskeden med træner Zidane. Kongeklubbens trup indeholder masser af kvalitet, men er det nok til at true Barcelona i kampen om mesterskabet? Læs anden halvdel af Janek Kirkegaards optakt til den kommende sæson af La Liga. 

Første del af La Liga 2017/18-optakten kan læses her

Julen Lopetegui blev under stor mediebevågenhed kylet ud af den spanske VM-lejr kort inden turneringsstart, efter Real Madrid havde offentliggjort, at han tog over i kongeklubben efter slutrunden.

Dermed fik han en ganske tumultarisk indledning på sit virke som Real Madrid-træner, og så er alt nogenlunde, som man kunne forvente, i toppen af La Liga, hvor der som regel gerne er kaos og krisestemning i mindst en af de største klubber.

Superstjernen Cristiano Ronaldo er taget til Italien, og Lopetegui har endnu ikke erstattet ham, men det spanske transfervindue lukker først på den sidste dag i august, og meget kan nå at ske endnu for Real Madrid og de andre hold.

Lad os se på de mest interessante odds, inden vi ser nærmere på de sidste 10 hold i La Liga.

Se vores Champions league optakt og læs eksperternes vurderinger

La Liga 2018/2019 odds: Hvem løber med trofæet?

Udvalgte odds på vinderen af La Liga 2018/19

Bedste odds Bookmaker
Barcelona 1,78
Real Madrid 2,83
Atletico Madrid 10,00
Valencia 126,00

Udvalgte odds på nedrykkere fra La Liga 2018/19

Bedste odds Bookmaker
Huesca 1,61
Valladolid 2,70
Levante 3,00
Rayo Vallecano 3,25
Bet365
Leganes 3,50
NordicBet
Alaves 3,50
Girona 5,50
Betsafe
Eibar 7,50

Odds er opdateret søndag  den 12. august klokken 17:30. Ved de angivne odds hos Betfairs Spillebørs er 6,5 % kommission blevet fraregnet. Det er således det effektive odds, der er angivet i tabellerne.

La Liga 2018/2019 - Holdene

Leganes

Siden Leganes rykkede op i La Liga i 2015/2016, har de med nød og næppe klaret overlevelse to år i træk. Begge gange er de endt lige over nedrykningsstregen på en 17. plads, med hhv. fire og 14 point ned til nedrykning. Klubben har forud for denne sæson været nødsaget til trænerskifte, da Garitano overtog jobbet i Sociedad. Erstatningen, Mauricio Pellegrino, ligner dog umiddelbart et godt match.

Forventet startopstilling: 


(4-2-3-1) Serantes – Juanfran, Bustinza, Siovas, Silva - Perez, Eraso - El Zhar, Gabriel, Szymanowski - Carillo

Bud på straffeskytte: 

Gabriel

Kendetegn: 

Leganes spiller en defensiv gang fodbold, og de har det fint med at lade modstanderen styre kampen. Den fjerdelaveste gennemsnitlige boldbesiddelse og det femtedårligeste afleveringssnit tegner et billede af et hold, hvis styrker ikke er på bolden. Med en ny træner, hvis spidskompetencer ligger i det defensive arbejde, forventer jeg altså ikke champagnebold fra Leganes i den kommende sæson.

Svagheder: 

Siden oprykningen til La Liga har holdet haft store problemer med at finde en reel målscorer. I første sæson blev den tidligere Brøndby-spiller, Szymanowski, topscorer med otte mål, og i sidste sæson blev midtbanespilleren Gabriel topscorer med fem mål.

Nøglespiller: 

Jeg kunne vælge samme mand som sidste sæson, Gabriel, som uden tvivl er en vigtig spiller. Jeg har dog valgt at fokusere på den nytilkomne angriber, Carillo. Leganes' nye træner, Pellegrino, har haft Carillo i både Estudiantes og i Southampton, hvor han købte angriberen for cirka 164 millioner kroner. Carillo har været meget plaget af skader, hvilket har resulteret i, at han ikke har haft en sæson med stabilitet og kontinuerlig spilletid. Han er umiddelbart en rigtig center forward, der har en god placeringsevne og et godt hovedespil. Hvis argentineren kan undgå skader, kan han ligne et godt bud på en topscorer for holdet den kommende sæson.

Transfers ind: 

Klubben har været på jagt efter en angriber, da holdets største problem er at score mål. Her har man hentet Rolan, Santos og Carillo, som er udset til at løse holdets scoringsproblemer. Man har forstærket holdets backs med tilføjelsen af Juanfran og Jonathan Silva. Offensivspilleren José Arnaiz er hentet i Barcelona, mens det er lykkedes at lave en lejeaftale med Real Madrid om Oscar Rodriguez. Derudover er den nigerianske VM-spiller, Kenneth Omeruo, kommet til på leje fra Chelsea.

Transfers ud: 

Leganes har sagt farvel til Diego Rico, som var fast mand på holdets venstreback i sidste sæson. Derudover har man sagt farvel til Guerrero (angriber), Mantovani (forsvar) og Tito (forsvar), som alle havde en backuprolle på holdet.
Leganes havde i sidste sæson en del spillere på leje, hvor Brasanac, Zaldua, Amrabat og Beauvue er vendt hjem til deres respektive klubber.

Forventninger: 

Jeg føler lidt, at jeg gentager mig selv, men som tidligere nævnt er bundkampen i La Liga rigtig tæt, og ligesom de seneste år forventer jeg også, at Leganes i denne sæson vil være placeret i nederste halvdel af tabellen. Jeg synes dog umiddelbart, at truppen har en udmærket startellever, og jeg regner ikke med, at holdet bliver en af de tre nedrykkere.

Her spilles champions league kampene - Se TV-guide

Levante

I lang tid lignede Levante en seriøs nedrykningskandidat i klubbens første sæson efter oprykningen. Et trænerskifte ændrede på spil og resultater, og Levante sikrede sig ganske sikkert overlevelse til den kommende sæson af La Liga. Nu skal Paco Lopez og resten af Levante-mandskabet bevise, at der ikke blot var tale om en god periode, men at man måske har fundet nøglen til klubbens succes.

Forventet startopstilling: 

(4-4-2) Oier - Coke, Pier, Cacaco, Luna - Moses, Campana, Vukcevic, Bardhi - Morales, Dwamena

Bud på straffeskytte: 

Morales

Kendetegn: 

Levante fyrede Muniz tilbage i marts, hvorefter Paco Lopez overtog roret for oprykkerne. Det viste sig at være en god beslutning, eftersom Paco hentede 25 af klubbens i alt 46 point i de sidste 11 kampe.

Svagheder: 

Levante har en ringe defensiv, som resulterede i  58 mål lukket ind i sidste sæson. Det svarer i snit til, at man hver kamp er bagud med halvandet mål, og så er det ikke nemt at overleve. Klubben har umiddelbart ikke forstærket defensiven, hvilket kan være bekymrende for den kommende sæson.

Nøglespiller: 

Jeg udpegede Morales til at være holdets vigtigste spiller i sidste års optakt. Med 35 kampe fra start (to røde kort var primær årsag til, at det ikke blev til flere) og en sæson som både topscorer og flest assists satte en tyk streg under offensivspillerens betydning, som igen i år bliver rigtig stor.

Transfers ind: 

Rekordsalg har givet plads i økonomien til at hente Raphael Dwamena og Moses Simon, der tilsammen koster cirka 80 millioner kroner, og det er forholdsvis store investeringer for en bundklub i Spanien. Førstnævnte præsterede stort som kun 21-årig i 16/17 sæsonen, hvor han scorede 12 mål i 1280 minutter i næstbedste schweiziske række. Sidste sæson var ikke helt samme snit, men det er stadig en spændende angriber, som Levante har hentet. Derudover har man også gjort brug af købsoptionen på Coke og Cabaco, som begge var udlejet til klubben sidste sæson.
Seneste nyt er, at Levante netop har købt midtbanespilleren Nikola Vukcevic i Braga for en overgangssum i nærheden af 75 millioner kroner, som dermed er ny klubrekord.

Transfers ud: 

Levante har lavet et rekordsalg, der sender Jefferson Lerma til Bounemouth for lige under 200 millioner kroner. Derudover har klubben ikke foretaget nogle salg, men man har fået ryddet op i de mange lejeaftaler fra sidste sæson, hvor den mest betydningsfulde var Sasa Lukic med 12 kampe fra start.

Forventninger: 

Levante er kåret til en af favoritterne til nedrykning i La Liga, og det vil også undre mig meget, hvis de ser sig fri fra nedrykningskampen. De har godt nok forstærket dele af holdet siden salget af Lerma, men defensiven er stadig alarmerende. Havde det ikke været for en fantomperiode fra marts (da Lopez overtog), havde klubben også stensikkert været med helt til slut i nedrykningskampen.

Jeg har lidt svært ved at tro på, at holdet kan køre videre på den bølge af resultater, som blev skabt i slutningen af sidste sæson, og selvom jeg synes, klubben kommer forstærket ud af transfervinduet, så må Levante være en af favoritterne til at slutte blandt de tre sidste hold i La Liga.

Rayo

Rayo Vallecano skal leve op til sidste sæsons førsteplads i Segunda Division, som gav direkte oprykning for hovedstadsklubben. Specielt lejesvenden fra naboklubben Real Madrid, Raul Tomas, havde stor indflydelse på oprykningen med sine 24 mål i Segunda. Klubben er ikke en af bookmakernes umiddelbare favoritter til nedrykning, men i mine øjne skal holdet forstærkes, hvis de ikke skal overvejes som en seriøs kandidat til nedrykning.

Forventet startopstilling: 

(4-2-3-1) Garcia - Advincula, Velaqeuz, Amat, Moreno - Elustondo, Comesana - Embara, Pozo, Kakuta - Trejo

Bud på straffeskytte: 

Trejo

Kendetegn: 

Rayo er et hold, der typisk spiller friskt til, hvilket resulterede i 67 mål i sidste sæson i Segunda Divison - næstflest i hele rækken. Derudover har jeg bemærket, at træner Michel skiftede system flere gange i løbet af sidste sæson.

Svagheder: 

Klubben har en lille trup, og det kan skabe problemer, hvis de får skader, eller hvis flere spillere ikke præsterer. Specielt på midtbanen og i angrebet er bredden alarmerende efter afgang af bl.a. førnævnte Raul Tomas.

Nøglespiller: 

Argentinske Oscar Trejo skiftede inden sidste sæson fra franske Toulouse til Segunda Division og Rayo. Offensivspilleren blev i sine unge dage i Mallorca udråbt til et stortalent, hvor han var fast del af førsteholdet i en ung alder. Sidste sæson spillede han primært 10’er, hvilket resulterede i 12 mål og 5 assists.

Transfers ind: 

Klubben har lejet Luis Advincula til højrebacken. Gael Kakuta og Jose Pozo kommer også til, og så har man hentet Alberto Garcia og Emiliano Velazquez, som begge var på lejeaftale i sidste års oprykningssæson. Senest har man også forstærket midtbanen med Medran, der kommer på en lejeaftale fra Valencia.

Transfers ud: 

Rayo siger farvel til sidste sæsons topscorer, Raul Tomas, som er tilbage i Real Madrid. Angriberen blev 2’er på topscorerlisten i Segunda, hvor han nettede 24 gange. Man har ligeledes solgt Fran Beltran, som på trods af sine blot 19 år spillede 3200 minutter for klubben i kampen om oprykning.

Johan Mojica er blevet solgt for 40 millioner kroner til Girona, som han spillede for i sidste sæson på en lejeaftale. Derudover siges der også farvel til Unai Lopez, som er tilbage i Bilbao efter en lejeaftale. Lejesvenden spillede en stor rolle i klubbens oprykning.

Forventninger: 

Transfermarkedet er stadig åbent i Spanien, og Rayo bør have flere midler efter spillersalg af Mojica og Beltran. På trods af stærke sugnings som Amat og Pozo kommer klubben umiddelbart svækket ud af transfervinduet både på kvalitet og bredde, hvilket som udgangspunkt er en skidt indgangsvinkel til at kæmpe for overlevelse i La Liga.

Bundstriden i Spanien er tæt, og umiddelbart er Rayo et af de svageste hold i mine øjne. Hvis de ikke opruster yderligere, så ser jeg dem gå en svær sæson i møde, og de får svært ved at undgå nedrykning.

Real Betis

Real Betis har gang i et seriøst projekt og sigter efter at etablere sig i toppen af spansk fodbold. Efter en skuffende 15. plads i 16/17 ansatte man Quique Setién fra Las Palmas, som er kendt for spille flot angrebsfodbold. Det resulterede i en flot 6. plads i Setiéns debutsæson, som må siges at være både imponerende og overraskende.

Forventet startopstilling: 

(3-4-2-1) Lopez - Bartra, Mandi, Sidnei - Barragan, Carvalho, Guardado, Firpo - Canales, Boudebouz - Loren

Bud på straffeskytte: 

Guardado

Kendetegn: 

Betis har gang i et rigtig spændende projekt, som ledes af træner Setién, som første gang fangede min opmærksomhed, da han var i Las Palmas, hvor han fik klubben op i La Liga og skabte flotte resultater med begrænset materiale. Han spiller en dominerende gang fodbold, hvor der er fokus på at være boldstyrende og styre slagets gang. Holdet var kun overgået af Real Madrid og FC Barcelona i possession og succesfulde afleveringer i sidste sæson.

Svagheder: 

Efter min mening er holdet klart svagest fremme i angrebet. Sidste sæson havde man tre spillere, der sluttede mellem syv og 11 mål, og hvis Betis ønsker at være en fast del af top 7 og evt. konkurrere om Champions League pladserne, så synes jeg, det næste step for Betis må være at hente en klasseangriber på samme niveau, som konkurrenterne Villarreal, Sevilla og Valencia kigger efter. Sanabria og Leon har ikke vist, at de har det niveau endnu. Loren er et relativ nyt navn, og jeg tror, man satser på ham, da man endnu ikke har hentet en anden angriber.

Nøglespiller: 

William Carvalho er kommet til i dette transfervindue, og han må betegnes som klubbens største stjerne. Den portugisiske profil skal skabe balance fra sin position som defensiv midtbane, og han skal sørge for, at spillere som Canales og Boudebouz får plads til at skabe det offensive spil.

Klubben indkasserede hele 61 mål i sidste sæson, hvilket er flest af alle hold, der ikke rykkede ned. Forhåbentlig kan tilføjelsen af William Carvalho som 6’er forbedre den noget vaklende defensiv.

Transfers ind: 

Betis har haft et aktivt transfermarked. Sidste sæsons førstemålmand, Antonio Adán er taget til Atletico Madrid, og erstatningerne hedder Pau Lopez og Joel Robles. Umiddelbart ligner Pau Lopez den nye førstemålmand.

Derudover har klubben hentet offensive profiler fra ligarivaler i Sergio Canales (Sociedad) og Inui (Eibar), som begge er kommet på fri transfer.

Største investering er William Carvalho, som i en lang periode har lignet en mand, der var på vej til England og Premier League. Det må siges at være et scoop, at et subtophold i Spanien kan hente en spiller af William Carvalhos kaliber til 150 millioner kroner. Derudover har man også investeret i Sidnei (forsvar, Deportivo) og backen Barragan, der var lejesvend i klubben sidste sæson.

Transfers ud: 

Et af klubbens egne talenter, Fabien Ruiz fik sit store gennembrud i sidste sæson. Derfor er han blevet udset som Jorginhos afløser i Napoli, som har kastet over 200 millioner kroner efter ham. Derudover har man også sendt Pezzella (forsvar, var udlejet sidste sæson) og danske Riza Durmisi til Serie A, og tilsammen giver de cirka 100 millioner kroner i Betis' kasse.

Forventninger: 

Jeg har store forventninger til Betis, som i mine øjne virkelig har både et spændende hold og et godt koncept under styrelse af Setién. Der blev i snit scoret 3,18 mål i Betis' kampe sidste år, hvilket må siges at være seervenligt. Jeg tror ikke, at truppen endnu har niveau til at tilkæmpe sig en Champions League-plads, men man må forvente, at klubben ønsker at etablere sig i top 7, som giver plads til europæisk fodbold. Dette er også en realistisk målsætning, som jeg tror klubben opnår.

Læs eksperternes spilforslag på årets Champions league

Real Madrid

Tiden, hvor man skulle sige Real Madrid uden at sige Cristiano Ronaldo, kom hurtigere end forventet, da den portugisiske superstjerne har annonceret et skifte til Juventus. Tilbage står man med en række spørgsmålstegn for den kommende sæson: Køber klubben en erstatning? Hvem skal score målene? Skal Asensio spille, og hvis han skal, hvem skal han så erstatte? En ting er sikkert, klubben har sagt farvel til over 300 La Liga-mål, og disse mål skal findes et sted, hvis klubben fortsat skal kæmpe med om store titler.

Forventet startopstilling: 

(4-2-3-1) Courtois - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro, Kroos - Modric, Isco, Bale - Benzema

Bud på straffeskytte: 

Sergio Ramos

Kendetegn: 

Real Madrid er et klasse turneringshold, og det understreges blandt andet af, at fire af de seneste fem års Champions League-trofæer står på Bernabeu. Dog har man kun vundet et mesterskab i de seneste syv sæsoner, og det er i den grad utilfredsstillende, specielt når konkurrenterne fra Barcelona nærmest har taget patent på ligatitlen det seneste årti. 

Svagheder: 

Klubben har ikke hentet en erstatning for Ronaldo, der har scoret +25 mål i hver af de ni sæsoner, han har spillet i La Liga. Bale og Benzema har aldrig været kæmpe succeser i Real Madrid, og hvis der ikke hentes en ny stjernespiller, kommer der til at ligge et stort pres på de to.

Nøglespiller: 

Den nye træner, Lopetegui ,er den træner, der hidtil har formået at få mest ud af Isco, som har haft en nøglerolle for ham på det spanske landshold. Jeg tror, han vil prøve at kopiere Iscos rolle på samme position og skabe holdet op omkring ham. Det bliver spændende at følge resten af transfervinduet, for hvis der hentes en direkte erstatning for Ronaldo, kan det blive svært at få plads til både Modric, Kroos og Isco.

Transfers ind: 

Kæmpetalentet Vinicius Junior er kommet til klubben, og han ser ud til at gå direkte ind på førsteholdet, hvorfor han også må forventes at få en del spilletid.

Man har i flere vinduer kigget efter en ny målmand, og typisk har De Gea været transfermålet, men istedet har kongeklubben nu hentet Thibaut Courtois, som har en fortid hos rivalerne Atletico Madrid. Derudover er backen Alvaro Odriozola hentet i Sociedad, og han skal agere back up for Carvajal.

Transfers ud: 

Klubbens største transferaktivitet er utvivlsomt salget af Ronaldo. På trods af at han har rundet 33 år, formåede klubben stadig at få i omegnen af 900 millioner kroner for ham.

Derudover har man lejet reserverne Hakimi, Theo Hernandez og Kovacic ud.

Forventninger: 

Det er svært at sige, hvad man skal forvente sig af Real Madrid den kommende sæson. Ronaldo betød ganske vist mindre og mindre for klubbens spil i seneste sæsoner, men målene har han hele tiden leveret. Der var stor snak om indkøb af Neymar, Mbappe eller Hazard, men det virker efterhånden urealistisk. Mere og mere tyder på, at man vil satse på klubbens store talenter, Asensio og Vinicius Junior.

Selvom Real Madrid er et klassehold, så er det svært at pege på, hvorfor de i år skulle klare sig bedre end de seneste sæsoner, som har skabt skuffende resultater i den hjemlige liga. Top 3 virker ganske sikker, men alt andet end et mesterskab vil være skuffende for Real Madrid, og det tror jeg ikke, de får.

Real Sociedad

Real Sociedad skuffede sidste sæson, hvor de endte på en 13. plads. Manglende kvalitet i bredden og deltagelse i Europa League blev afgørende, og det endte med at koste træner Eusebio, der tidligere har været et varmt navn på ledelsesgangene i Barcelona, jobbet. Erstatningen er Asier Garitano, der har gjort sig en kometkarriere i Spanien med Leganes, som han har rykket op i de spanske rækker, og som nu har spillet i La Liga i to sæsoner.

Forventet startopstilling: 

(4-2-3-1) Rulli - Zubeldia, Llorente, Elustondo, Hernandez - Illarramendi, Merino - Juanmi, Januzaj, Oyarzabal - Willian Jose

Bud på straffeskytte: 

Willian Jose

Kendetegn: 

Sociedad praktiserede sidste sæson possessionspil med høje afleveringsprocenter og forsøgte som udgangspunkt at styre kampene og spille flot fodbold, hvilket også kastede 66 mål af sig, hvilket kun Barcelona og Real Madrid gjorde bedre. Derfor er det ikke en garanti, at matchet med Asier Garitano bliver en succes, da han har været kendt for at praktisere en mere resultatorienteret spillestil. Det kan dog ikke udelukkes, at det i høj grad har skyldtes, at han har ikke haft midler til andet.

Svagheder: 

Sociedad har generelt en stor trup med en stærk startellever, men kvaliteten falder eksplosivt, når man lader sit blik falde på deres bænk. Netop derfor kom klubben i problemer sidste år, hvor de også var repræsenteret i Europa League helt hen til foråret.

Nøglespiller: 

Oyarzabal havde sit gennembrud i sidste sæson og han endte med at levere 12 mål og 5 assists. Den tekniske venstrekant skal foruden selv at score mål fodre holdets topscorer, William Jose. Hvis den unge Oyarzabal igen spiller en god sæson, kan det skabe et salg til en europæisk storklub.

Transfers ind: 

Soceidad har investeret i Mikel Merino, som havde en blandet tid i engelske Newcastle. Den 22-årige midtbanespiller kan ligne en direkte afløser for klublegenden Xabi Prieto, der har indstillet karrieren. Derudover har man lejet Theo Hernandez i Real Madrid, og han ligner en ny starter på venstrebacken.

Transfers ud: 

Real Sociedad har sagt farvel til Alvaro Odriozola, som er skiftet til Real Madrid. Spilleren slog igennem i sidste sæson og formåede også at komme med Spanien til VM. Transferen indbringer klubben over 200 millioner kroner.

Derudover er der sagt farvel til Sergio Canales, der er taget til Betis og Xabi Prieto.

Forventninger: 

Real Sociedad har en virkelig stærk startellever med flere unge profiler, og det må siges at være en stor skuffelse, hvis Garitano ikke formår at forbedre sidste sæsons 13. plads. Spillestilen, som Leganes har praktiseret under Garitano er fundamentalt forskellig fra den som fansene på Anoeta er vant til, og det bliver derfor rigtig spændende at følge, hvordan Garitano vil have sit mandskab til at spille i år. Hvis mandskabet kan holde sig skadesfrit, og hvis Garitano får held med at sætte holdet rigtig op, må Sociedad være en af førsteudfordrerne til de europæiske pladser.

Sevilla

I slutningen af en på mange måder skuffende sæson fyrede Sevilla klubbens italienske træner, Vincenzo Montella. Matchet virkede aldrig rigtig godt, og en fyring virkede uundgåelig. Erstatningen hedder Pablo Machin og kommer fra Girona, som han formåede at få rykket op i La Liga og derefter ende på en flot 10. plads i debutsæsonen.

Sevilla har endnu engang haft et aktivt transfervindue, hvor der blandt andet er skiftet ud på målmandsposten. Preseason og et godt trænermatch lover godt for den kommende sæson, men er spillermaterialet til, at man kan presse de tre tophold?

Forventet startopstilling: 

(3-4-2-1) Vaclik - Mercado, Kjær, Gnagnon - Navas, Amadou, Banega, Escudero - Sarabia, Vazquez - Muriel

Bud på straffeskytte: 

Ever Banega

Kendetegn: 

Sevilla har etableret sig som et stabilt subtophold i Spanien, og de ligner en af de største konkurrenter til den forholdsvis låste top 3. Foruden succes i Spanien (europæisk deltagelse de seneste fem sæsoner) har holdet også oplevet stor succes i europæisk fodbold, hvor det er blevet til tre Europa League-titler i streg i 2013-2016.

Siden afgangen af Unai Emery i sommeren 2016 har der været stor udskiftning på trænerposten, og Machin er nu femte mand til at arbejde med Sevillas førstehold de to seneste sæsoner.

Svagheder: 

Sevilla er stadig et subtophold, og det gør det svært at holde på profilerne. Derfor bliver klubben tit en mellemstation, et springbræt til en større klub, og de mange salg har skadet klubben i kampen for at bide sig fast i både den spanske og europæiske top. Specielt i tiden under sportsdirektør Monchi (nu i Roma) blev der lavet rigtig gode handler.

Hvis man kigger på seneste sæson, havde Sevilla problemer med at skabe chancer og score mål. Man scorede i snit 1,29 mål i La Liga og var blandt andet det eneste hold i top 7, som havde en negativ scoringstotal. Holdet har manglet en stabil målskytte siden afgangen af Gameiro og Bacca, der begge toppede deres respektive karrierer i klubben. Nuværende angribere, Ben Yedder og Muriel, viser i glimt deres store potentiale, men  de er generelt alt for ustabile, og jeg frygter endnu en ustabil sæson offensivt på trods af tilgangen af André Silva fra Milan.

Nøglespiller: 

Danske Simon Kjær får en nøglerolle i den kommende sæson for Sevilla. Efter en blandet første sæson i Andalusien får den danske landsholdsanfører dirigentrollen i Machins tremandsforsvar. Med en til tider vaklende Mercado, to nye mænd i Gnagnon og Gomez og aldrende Pareja og Carrico skal Simon Kjær levere et højt niveau for Sevillas til tider ustabile defensiv.

Transfers ind: 

Efter man har sagt farvel til klubbens to bedste målmand, er tjekkiske Tomáš Vaclík hentet ind som erstatning. Derudover Sevilla hentet Amadou (midtbane, 110 millioner kroner), Gnagnon (forsvar, 110 millioner kroner), Aleix Vidal (kant, 60 millioner kroner), Roque Mesa (midtbane, 45 millioner kroner), Sergi Gomez (forsvar, 45 millioner kroner) og Andre Silva (angriber, lejeaftale).

Transfers ud: 

Sæsonens tre største salg er Clement Lenglet (forsvar, FC Barcelona), Steven Nzonzi (midtbane, Roma) og Joaquin Correa (kant, Lazio), som til sammen indbringer Sevilla over 600 millioner kroner. Derudover har man sagt farvel til Guido Pizarro, David Soria, Sergio Rico, Johannes Geis, Sandro Ramirez, Lionel Carole og Miguel Layun, som var en del af førsteholdstruppen sidste sæson.

Forventninger: 

Jeg ser ikke Sevilla for alvor presse på for en top 3-placering, hertil er spillermaterialet ikke godt nok. Faktisk vurderer jeg umiddelbart den nuværende trup som den dårligste i de seneste par sæsoner, og derfor vil jeg mene, at Sevillas målsætning bør være at fokusere på igen at ende i top 7, selvom det kunne tyde på, at klubben har ambitioner om mere. Laget lige under top 3 er blevet markant stærkere de seneste år, og der vil være øget konkurrence om de europæiske pladser. Jeg vurderer det dog som sandsynligt, at Sevilla vil ende et sted mellem 4.- og 7. pladsen.

Valencia

Siden ankomsten af Marcelino har Valencia forbedret mig markant, og de ligner nu atter et tophold. På blot en sæson er de gået fra 12.- til 4. pladsen, hvilket gør, at de nu skal ud at spille europæisk topfodbold. Truppen har rigtig højt niveau, men det er de færreste hold i Spanien (udover top 3), der har succes med både at præstere i det hjemlige samt spille i europæiske turneringer, og en bekymrende bredde på nogle pladser kan måske skade Valencias chancer i La Liga.

Forventet startopstilling:

(4-4-2) Neto - Piccini, Gabriel, Garay, Gaya - Soler, Parejo, Kondogbia, Mina - Rodrigo, Gameiro

Bud på straffeskytte:

Parejo

Kendetegn:

Siden ankomsten af træner Marcelino har Valencia fået en rigtig god organisation, som er i god balance, mens der stadig er eksplosive spillere, som er skarpe på kontraer. Klubben lukkede kun 38 mål ind i sidste sæson, hvilket kun blev overgået af Barcelona og Atl. Madrid, og offensivt var man det fjerdebedste hold.

Svagheder:

Den i Paris lejede Gonçalo Guedes var virkelig et godt bekendskab i sidste sæson med fem mål og ni assists, og jeg kan godt frygte for Valencia, at Soler og Mina ikke på egen hånd kan være lige så afgørende.

Nøglespiller:

Rodrigo fik sit gennembrud sidste sæson, hvor det blev til 16 mål og 4 assists. Det var første sæson, hvor han for alvor levede op til hypen og den store sum penge, som Valencia kastede efter ham tilbage i 2015. Den flotte præstation resulterede også i den spanske VM-trup.

Transfers ind:

Geoffrey Kondogbia var på leje i Valencia i sidste sæson, og her blomstrede han op efter en skuffende tid i Inter. Derfor har Valencia udnyttet hans købsklausul på knap 200 millioner kroner.

Angrebet er blevet forstærket med signingen af Kevin Gameiro, der var kommet i overskud hos rivalerne fra Atletico Madrid. Derudover har man også hentet Michy Batshuayi  ind på en lejeaftale, selvom han var på ønskelisten hos flere af konkurrenterne i La Liga.

Forsvaret er blevet forstærket med Piccini, der bliver ny højreback efter afgang af Montoya og Cancelo. 21-årige Mouctar Diakhaby kommer til fra Lyon, og ligner en rigtig stærk midterforsvarer med stort potentiale.

Sidst men ikke mindst har klubben fået et dansk islæt i form af Daniel Wass, der efter flere flotte sæsoner i Celta Vigo tager et skridt op af rangstien. Daniel Wass bliver dog næppe en fast del af startelleveren fra begyndelsen, hvor Parejo og Kondogbia bør sidde tungt på de startende pladser på midten. Dog tror jeg, at danskeren kommer til at få meget spilletid, da han både kan dække den centrale midtbane og højre back.

Transfers ud:

Portugisiske Joao Cancelo var i sidste sæson udlejet til Inter i Serie A, hvor han gjorde indtryk på mestrene fra Juventus. Den Gamle Dame har i dette transfervindue spenderet 300 millioner kroner på Cancelo, der ligner en ny starter på højreback. Derudover har Valencia også solgt Martin Montoya, Maksimovic og Orellana.

Forventninger:

Valencia har i min optik et virkelig stærkt hold, og de ligner umiddelbart den største trussel for de tre etablerede tophold, Atletico Madrid, Real Madrid og FC Barcelona. Marcelino har virkelig fået styr på klubben, og samtidig besidder spillermaterialet højt niveau. Det er dog de færreste hold i Spanien, der klarer opgaven med både Copa del Rey, Champions League og La Liga særlig godt. De må dog alligevel være mit bedste bud på et hold, der tager en top 4-placering sammen med førnævnte tophold, da de lige er den tand bedre end konkurrenterne.

Valladolid

Valladolid tilkæmpede sig den tredje og sidste plads i oprykningskampen fra Segunda Division igennem to play off kampe. Klubben kan vise sig at blive et spændende bekendskab i La Liga, men grundet manglende aktivitet, lavt niveau og en manglende topscorer er jeg bange for, at de ryger direkte ned i Segunda igen.

Forventet startopstilling:

(4-2-3-1) Masip - Antonito, Guitian, Olivas, Martinez - Michel, Alcaraz - Verde, Keko, Plano - Ivi

Bud på straffeskytte:

Verde

Kendetegn:

Valladolid spillede friskt til sidste sæson i Segunda, hvor deres 42 kampe i grundspillet indeholdt hele 124 mål.

Svagheder:

Min vurdering er, at Valladolid har det dårligste hold i La Liga. De rykkede op på yderste mandat og har ikke formået at forstærke truppen synderligt. Foruden tabet af klubbens samt rækkens suveræne topscorer, Jaime Mata, havde Valladolid den 17. dårligste defensiv i Segunda.

Nøglespiller:

Oscar Plano er opfostret på Real Madrids talentakademi. Op til sidste sæson blev han hentet til Valladolid, hvor han var med i 44 kampe og medvirkende i 12 mål i sin debutsæson for klubben. Nu venter der en stor opgave for Plano, hvor topscorer Jamie Mata er væk.

Transfers ind:

Klubben har hentet Keko, Ivi og Daniele Verde på lejeaftaler, som alle forventes at dække de offensive positioner for klubben. Derudover har man hentet Jose Caro (ungdomsmålmand i Sevilla) og Ruben Alcaraz i Girona.

Transfers ud:

Største tab er angriberen Jaime Mata, der blev topscorer for Valladolid sidste år. Angriberen stod for 33 af Valladolids i alt 69 mål. Angriberen skifter til Getafe på fri transfer.

Forsvarsspilleren Deivid, som var fast mand første havldel af sæsonen, skifter også væk fra klubben

Derudover havde klubben en række spillere på leje, som skifter tilbage til deres respektive klubber. Største navn er Javier Ontiveros fra Malaga, der var rotationspiller sidste sæson.

Forventninger:

Valladolid er det hold, jeg har laveste forventninger til. Jeg har umiddelbart svært ved, at se hvordan de skulle kunne klare overlevelse. Forventede startopstilling har tilsammen spillet 284 kampe i La Liga, og dette er på trods af største delen af holdet er spaniere, og ikke rigtig besidder unge, up and comming spillere. Valladolid er min favorit til at rykke ned.

Villarreal

Den tidligere ungdoms- og b-holds træner Javier Calleja blev i begyndelsen af sidste sæson forfremmet til førsteholdstræner. Villarreal var året forinden sluttet på en 5. plads, som også blev Callejas slutplacering den forgangne sæson - hans første. Klubben endte 12 point efter 4. pladsen og derved Champions League. Det er ambitionen for den kommende sæson at erobre fjerdepladsen og skaffe en billet til den største europæiske turnering.

Forventet startopstilling:

(4-2-3-1) Asenjo - Gaspar, Ruiz, Mori, Costa - Bruno, Trigueros - Cazorla, Fornals, Soriano - Moreno

Bud på straffeskytte:

Trigueros

Kendetegn:

Villarreal har de seneste par år vist sig som stabile siden oprykningen til La Liga i 2012/2013-sæsonen. Fem sæsoner på stribe med 4.-6. pladser, og netop disse placeringer er nok rimelig retvisende for Villarreals niveau.

Svagheder:

Efter nogle virkelig stærke sæsoner under Fran Escriba rent defensivt var Villarreals forsvar mere til at tale med sidste sæson. Bortset fra det er Villarreal som nævnt meget stabile og et rigtig godt subtophold, men jeg har virkelig svært ved at forestille mig dem for alvor true top 3. Samtidig er Villarreals tvivlsomme aktivitet på transfermarkedet bekymrende. Jovist har man de flere spillere, end dehar solgt, men kommer de reelt set meget forstærket ud? Har de styrket startelleveren nok til at true top 4?

Nøglespiller:

Pablo Fornals kom til klubben sidste sommer efter en gennembrudssæson i Malaga. Hans tidligere klub rykkede efterfølgende ned, og Fornals fortsatte, hvor han slap i sin første sæson i Villarreal, hvor det blev til 38 optrædender i La Liga ud af 38 mulige. Kreatøren scorede 3 og lagde op til hele 12 mål i sin debutsæson hos den gule ubåd, og med sine blot 22 år må han betegnes som en af de mest spændende spillere i hele La Liga.

Transfers ind:

Villarreal har investeret stort i  nye angribere i form af Gerard Moreno og Karl Ekambi. Førstnævnte bombede for Espanyol i sidste sæson, hvor det blev til 16 scoringer. Ekambi slog senest sine folder i Ligue 1, hvor det i fjor blev til 17 mål for Angers. Derudover er lejesvenden Carlos Bacca blevet købt permanent i Milan

Udover offensiven har klubben også hentet Layun, Mori, Caseres og klublegenden Cazorla, der blev hentet hjem efter skadeshelvedet i Arsenal.

Transfers ud:

Midtbanespilleren Rodri skifter til Atletico Madrid, hvor han ligner en afløser for klublegenden Gabi. Han gik fra at spille 834 minutter forrige sæson til 3228 minutter sidste sæson på den gule ubåds centrale midtbane.

Samuel Castillejo er millimeter fra at skifte til Milan, hvor han bytter med Carlos Bacca.

Forventninger:

Villarreal får svært ved at slutte højere i tabellen end den 5. plads, som holdet er endt på de to seneste sæsoner. Top 3 er minimum en tand stærkere end dem, og Valencia har virkelig gang i noget spændende under ledelse af Marcelino, og det er svært at se Villarreal hente 12 point på dem ift. sidste sæson. Mit bud er, at Villarreal kommer til at kæmpe med klubber som Real Sociedad, Sevilla og Betis (tildels også Valencia) om pladserne, der sikrer deltagelse i europæisk fodbold.