Danmark har sat kursen mod VM i Rusland til næste år. Fire sejre i træk er det blevet til, og nu vurderer bookmakerne, at det er helt lige, om Danmark kommer med til VM. 

Efter landsholdets to overbevisende sejre over Armenien og Polen i begyndelsen af september var oddset på dansk deltagelse ved VM 2018 i Rusland omkring 2,85. Og der udtalte pressechef ved Nordicbet* Thomas Holm, at det var det laveste odds, siden kvalifikationen gik i gang. Og det odds er nu endnu længere nede efter 1-0 sejren over Montenegro.

Hos Nordicbet* er der nemlig odds 2,00 på, at Danmark kvalificerer sig, mens der er odds 1,75 på, at de ikke gør. 

"Vi er vidner til en historisk stærk slutspurt fra landsholdet. Åge Hareide har skabt en stærk balance i holdet med en solid defensiv og nogle stærke kreative individualister. Jeg tror ikke, der er mange mandskaber, som har lyst til at møde Danmark i et eventuelt playoff lige nu", siger Thomas Holm i en pressemeddelelse. 

"Vi vurderer chancerne for kvalifikation til at være 48 procent. Grunden til, at vi ikke kan gå højere, er primært, at Danmark formentlig ikke vil blive seedet i tilfælde af, at vi kvalificerer os til playoff. Det betyder, at vi kan trække stærke modstandere som Italien og Portugal," fortsætter Thomas Holm. 

Mange forskellige scenarier

Og også hos Danske Spil* er der optimisme at spore. Her vurderer bookmakeren faktisk, at der er større sandsynlighed for, at Danmark kvalificerer sig, end at de ikke gør. 

"Det var en flot sejr, og Danmark har vel sjældent været tættere på Rusland, end de er nu. Men vejen til VM er stadig svær, for vi har stadig en kamp mod Rumænien, hvor et point sandsynligvis er nok for at blive 2'er i puljen og spille playoff," fortæller Peter Emmike, oddsansvarlig hos Danske Spil*, i en pressemeddelelse.

Danske Spil* har odds 1,80 på, at Danmark kvalificerer sig til VM, mens de har odds 2,00 på, at VM 2018 bliver uden dansk deltagelse.


"Danmark vandt en flot sejr på en svær udebane over Montenegro, og med det resultat spiller Danmark sig op i 2'er-regnestykket, og ligner dermed et hold, der er på vej mod playoff," fortsætter Peter Emmike. 

Og meget skal da også gå galt, hvis Danmark ikke bliver blandt de otte bedste 2'ere ud af de ni 2'ere med et point i Parken mod Rumænien på søndag. Politiken skriver, at hvis Skotland vinder med mindst otte mål på udebane over Slovenien, og både Wales og Bosnien & Hercegovina begge vinder deres to kampe, så kan Danmark blive den dårligste 2'er med uafgjort i Parken, men selv der, skal andre resultater flaske sig uheldigt, før det er en realitet. En dansk sejr vil som minimum sikre en playoff-plads. 

Andenpladsen i gruppen virker som det mest sandsynlige scenarie, men førstepladsen og dermed direkte kvalifikation til VM i Rusland er også en mulighed. Det kræver dog, at Montenegro overrasker i Polen og vinder der, samtidigt med at Danmark slår Rumænien. Får Polen mindst et point, så er de sikret førstepladsen i gruppen. 

Danmark møder Rumænien i Parken klokken 18.00 i den sidste kvalifikationskamp. Samme tidspunkt spilles de to andre kampe i gruppen; Polen - Montenegro og Kazakhstan - Armenien. 

Der trækkes lod den 17. oktober i FIFAs hovedkvarter i Zürich om, hvem der skal møde hinanden i de afgørende playoff-kampe mellem de otte bedste 2'ere.