Danmark imponerende i VM-kvalifikationen, hvor det blev til 4-0 på hjemmebane mod gruppe E's førerhold Polen, mens det på udebane blev til 4-1 over Armenien. Landsholdet har samme pointantal som Montenegro på 2. pladsen, mens Polen fører med tre point, og det får bookmakerne til at vurdere, at landsholdet endnu en gang misser en slutrunde. 

En tredjeplads i gruppe E med samme pointantal som Montenegro efter otte kampe er status for det danske landshold i VM-kvalifikationen. Fredagens og mandags opgør mod Polen og Armenien bød på samlet otte mål og seks point til kontoen, men da Montenegro ligeledes vandt begge deres kampe, vurderer bookmakerne, at det stadig ikke lykkes for Danmark at kvalificere sig til VM 2018 i Rusland. 

"De to storsejre har med et brag fået Danmark tilbage i VM-kapløbet. Oddsmæssigt har vi ikke stået bedre siden begyndelsen af kvalifikationen, men selvom de to sejre var vitale for vores chancer, er der fortsat et stykke vej. Især Montenegros to sejre slog et skår i glæden, så der er lagt op til en knald-eller-fald kamp om andenpladsen den 5. oktober," siger Thomas Holm, pressechef hos Nordicbet*

Nordicbet* giver odds 2,85 for dansk deltagelse ved VM 2018 i Rusland, mens de har odds 1,40, for at det endnu en gang bliver til en slutrunde, hvor Danmark ikke deltager. Inden de to kampe mod Polen og Armenien gav Nordicbet* odds 3,45 for kvalifikation til VM-slutrunden. 

Mulige svære modstandere i playoff

Også hos Danske Spil* tror man på, at Danmark ikke kvalificerer sig, men her er der alligevel lidt større optimisme. Her er man gået fra odds 4,00 inden de to sejre til nu at give odds 2,40 for kvalifikation. Ingen kvalifikation giver odds 1,55. 

"Det ser fornuftigt ud nu i forhold til at nå andenpladsen, og det var to opløftende præstationer mod Polen og Armenien, men Danmark er stadig favorit til ikke at komme med," siger oddsansvarlig hos Danske Spil*, Peter Emmike, til BetXpert.

"Dels skal vi vinde de to sidste kampe i gruppespillet, og dels risikerer vi altså stadig at løbe ind i nogle vanskelige modstandere i playoff-kampene. I værste fald kan vi jo komme til at møde Italien og Portugal, og det er opgør, hvor danskerne ikke vil være favoritter. Så der er stadig masser at arbejde for Hareide og holdet," tilføjer Peter Emmike. 

Nummer et i puljen kvalificerer sig direkte til VM, mens de otte bedste 2'ere fra de ni puljer skal spille play-off-opgør. Det gjorde Danmark ved kvalifikationen til EM 2016, hvor det blev til et exit efter to opgør mod Sverige. 

"Vi kan ikke mindes, hvornår vi sidst har set et landshold så sprængfyldt med selvtillid som netop nu. Så formår Danmark at blive 2’er, må vi gå ud fra, at holdets chancer som minimum er 50-50, alt efter lodtrækningsheldet som kan byde på alt mellem Italien og Nordirland," siger Thomas Holm. 

Skal Danmark spille playoff-opgør mod en anden 2'er er det sandsynligvis som useedet, hvilket betyder, at modstanderen blandt andet kan blive Italien, Portugal eller Sverige - alt efter, hvordan de andre grupper udvikler sig, og alt efter hvilken placering Danmark indtager på verdensrangslisten i oktober 2017. 

Danmark møder Montenegro på udebane den 5. oktober i, hvad der ligner et blive et direkte opgør om andenpladsen i gruppe E. Der er også en mulighed for, at Danmark vinder gruppen, men det kræver, at Polen taber mindst tre point, samtidigt med at Danmark vinder begge deres to resterende kampe.