Læs spiltanker til onsdagens otte Champions League-opgør hvor der bl.a. er fin værdi i Lyon og Zenit på udebane i Portugal og Tyskland.

Det er tid til tredje spillerunde i CL-gruppespillet. Otte kampe tirsdag, otte onsdag. Denne artikel fokuserer på onsdagens opgør (læs tirsdagartiklen her).

Artiklen kan indeholde deciderede tip, spiltanker (fristende odds hvor der måske, måske ikke, er værdi) samt kampe hvor der umiddelbart ikke er fundet værdi. Læs følgende kamp- og oddsgennemgange og kommentér meget gerne.

Selv hvis man er stærkt uenig i skribentens vurdering, behøver man dog ikke spørge om han er på svampe. Det er han.

(Læs evt også vores store CL-optakt, skrevet før gruppespillet gik i gang. Optakten ser nærmere på hvert hold).

 

Gruppe E
 

Salzburg – Napoli

Onsdag kl 21:00. Match Center (med odds, statistik etc)

Salzburg imponerede i første grupperunde ved at tæve Genk med 6-2. Østrigerne skiftede træner i sommerferien og solgte diverse stamspillere, men unge opkomlinge som norske Håland (hattrick mod Genk) har taget flot over. Der er i øvrigt også en dansker på holdet: Højreback Nissen der skiftedede fra Ajax i sommer og er startet inde i begge gruppekampe. Salzburg imponerede også i Liverpool der kom foran 3-0, men blev indhentet før Salah scorede sejrsmålet til sidst. 0 point til Salzburg, men 3 mål og flot fight på Anfield. I weekenden blev det kun 1-1 hos Sturm Graz, men det var mod en meget kompakt-defensiv modstander; Napoli vil næppe spille så defensivt. Hjemmeholdet må fortsat undvære midtbanemand Bernede, men 19-årige Camara har gjort det glimrende som afløser.

Napoli slog Liverpool med 2-0 i 1. rundes hjemmekamp. Derefter blev det 0-0 i Genk, men ikke pga manglende forsøg; italienerne havde 18 af slagsen. Derefter blev det også kun 0-0 hos Torino i Serie A, men i lørdags kom napolitanerne tilbage på sejrskurs med 2-0 hjemme over Verona. Med andre ord: Rene lagener tre gange i træk. Verona burde dog have scoret mindst eet mål. Som i den kamp mangler Napoli venstrebacks Rui og Ghoulam, dvs at højreback Di Lorenzo nok igen vikarierer til venstre. Også stadig ude: midterforsvarer/højreback Maksimovic. Det ventes at Milik og Mertens ligger i front, og at den lille venstre-dribler Insigne tager plads på bænken.


Genk – Liverpool

Onsdag kl 21:00. Match Center (med odds, statistik etc)

Under 3,5 mål til odds 1,8 hos Bet365

Genk holdt 0-0 mod Napoli efter ydmygelsen i Salzburg. Liverpool har endnu større offensiv slagkraft end østrigerne, men har tvivl om Salah og var offensivt bleg mod Man Utd. Gent stadig uden deres førstekeeper, mens Reds har Alisson tilbage.
Læs hele analysen


 

Gruppe F

Inter – Dortmund

Onsdag kl 21:00. Match Center (med odds, statistik etc)

Inter vandt 4-3 i Sassuolo i søndags og håber nok at tage den sprudlende offensiv (men ikke det usikre forsvar) med sig over i CL hvor Milano-mandskabet står med blot 1 point efter 1-1 hjemme mod Slavia Prag som italienerne ikke tog alvorligt, samt 1-2-tab hos Barcelona. Hjemmeholdet må som i weekenden undvære offensivmand Sanchez, midtbanemand Sensi og højreback D’Ambrosio.

Dortmund har åbnet gruppespillet på glimrende vis: 0-0 hjemme mod Barcelona i en kamp som Thomas Delaney & Co havde fortjent at vinde (bl.a. fordi Reus brændte straffe) fulgt af effektiv 2-0-sejr hos Slavia Prag. Og i lørdags – efter tre BL-uafgjorte i træk - blev det 1-0 hjemme over Gladbach i Borussen Derby. Dortmunds ottende kamp i træk uden nederlag. Tyskerne må dog undvære offensivmand Reus samt har tvivl om målmand Bürki og offensivmand Götze. Sidstnævntes eventuelle fravær (han er syg og starter i hvert fald næppe) er et ekstra problem pga Reus’ nye fravær, og fordi topscorer Alcacer stadig er skadet. Dortmund vandt lørdag uden Alcacer og Götze, men målet blev såmænd sat ind af: Reus.

Se Mark Mamelis tip: Inter - Dortmund: Over 2,5 mål


Slavia Prag – Barcelona

Onsdag kl 21:00. Match Center (med odds, statistik etc)

Efter det modige og fortjente point hos Inter i 1. grupperunde tabte løbe- og presstærke Slavia Prag 0-2 hjemme mod Dortmund. Cifrene snyder dog lidt, for tjekkerne var fint med i kampen; var blot mindre effektive end tyskerne. Siden har Slavia hentet to sejre i den hjemlige liga hvor klubben er suveræn. Det vakte dog en vis ærgrelse på holdet at lørdagens sejr lød på 3-1, for dermed indkasserede Slavia for første gang i fem ligakampe. Jeg er ikke faldet over skadet, men kan have overset noget.

Efter en tung sæsonstart har Barcelona vundet 4 ligakampe i træk, senest lørdagens 3-0 hos Eibar, og fører nu den spanske La Liga. Cirka det samme kan siges om CL hvor katalanerne åbnede med en dårlig indsats i 0-0 i Dortmund, men i anden runde vandt 2-1 hjemme over Inter. Nu gælder det en kamp i Prag som Messi (mål og assist lørdag) & Co kan bruge alle kræfter på, eftersom den kommende weekends El Clasico mod Real Madrid er udsat pga urolighederne i Katalonien. Nyt fravær: Højreback Sergi Roberto der blev skadet i Eibar.
 

Gruppe G

Leipzig – Zenit

Onsdag kl 18:55. Match Center (med odds, statistik etc)

Zenit DNB til odds 4,54 hos Unibet

Leipzig har vist sårbarhed over for kvikke kontraer – som Zenit excellerer i. Tyskerne er basalt bedst, og russerne mangler det store sommerindkøb Malcolm, men uden ham har de fået en god start på gruppespillet, og de viser storform lige nu.
Læs hele analysen


Benfica – Lyon

Onsdag kl 21:00. Match Center (med odds, statistik etc)

Lyon DNB til odds 2,48 hos NordicBet/Bet365

Kontrafarlige Lyon vandt i Leipzig og kan også gøre ondt på Benfica der har 0 point og skal satse. Les Gones har kun den ene sejr i seneste 10 kampe, men den nye træner Garcia får offensivmand Depay tilbage efter skade.
Læs hele analysen

Gruppe H

Ajax – Chelsea

Onsdag kl 18:55. Match Center (med odds, statistik etc)

Spiltanke: Over 3 mål til odds 1,98 hos Bet365

To hold der vil fremad banen. Odds er faldet, men jeg er alligevel fristet. Ajax har åbnet sæsonen på flyvende vis og scoret 3 i hver af de første 2 CL-runder. Uden modscoringer, men Chelsea producerer mange chancer. De fleste brændes, men det blev til 2-1-sejr hos Lille.

Sidste sæsons store CL-overraskelse Ajax har været imponerende upåvirket af sommerens farvel til 3 stamspillere (Schöne, de Ligt og playmaker de Jong). I første grupperunde blev det 3-0 over Lille, i anden runde sejr med samme cifre i Valencia, og den hollandske sæson er åbnet med 8-2-0, inkl lørdagens 2-1-sejr i Waalvijk. Her havde den stærke venstreback Tagliafico karantæne.

Chelsea åbnede med meget uheldigt (mange chancer) 0-1-nederlag hjemme mod Valencia, men Lampards tropper vandt så 2-1 hos franske Lille og har siden vundet 2/2 kampe i Premier League, seneste lørdagens 1-0 hjemme over Newcastle. Hvor The Blues igen havde mange chancer. Som i den kamp mangler DK-midterforsvarer AZ, og kollega Rüdiger er ganske vist tilbage i træning, men er ikke kampklar endnu. Dvs nok igen Zouma og Tomori i midterforsvaret. Det var godt nok mod Newcastle, men holder det mod Ajax? Chelsea har desuden tvivl om def-midtbanemand Kanté, der missede Newcastle-kampen, og spilfordeler-indskifter Barkley. Til gengæld er venstreback Emerson tilbage i træning efter skadespause og kan evt være med.
 

Lille – Valencia

Onsdag kl 21:00. Match Center (med odds, statistik etc)

Efter en nydelig sæsonstart i den franske liga tabte Lille i lørdags fortjent i Toulouse, Skidt spil. Selv angrebsstortalent Osimhen (7 mål/10 L1-kampe, 1 mål(2 CL-opgør) gjorde ikke meget væsen af sig. Når man dertil lægger at Lille står med 0 point efter de første 2 CL-runder – meget fortjent nederlag hos Ajax og fortjent ditto hjemme mod Chelsea – ser det ikke lovende ud for Lille. Det er dog stadig et hold der på dagen kan være vældigt farligt, via stærk defensiv og kvik offensiv. Og def-midtbanen kan styrkes med André der havde karantæne i weekenden. Ude er dog nok stadig højreback Celik, midtbane-afløser Sanchez og offensiv-afløser Weah.

Siden Celades overtog trænerposten i Valencia har holdet i CL vundet meget heldigt hos Chelsea og tabt 0-3 hjemme mod Ajax. Men i den hjemlige liga er det gået fremad: pt 5 kampe i træk uden tab (efter 2-5-lussing hos Barcelona). Først et par tvivlsomme indsatser, men senest 2 fortjente sejre og så lørdagens 1-1 hos stærke Atlético. En smule ufortjent, men ikke vildt. Som i weekenden må Valencia undvære offensivfolk Rodrigo og Guedes. Også ude er fortsat højreback Piccini, men venstreback Gaya er tilbage efter skadespause, og det ser ud til at def-midtbanemand Coquelin kan spille selv om han sluttede weekendens kamp med bandage om det ene ben.