Årets første Grand Slam turnering, Australian Open, lurer lige om hjørnet. BetXperts ekspert, Asger Hess-Olesen, har kigget nærmere på mændenes turnering, odds og gode spilmuligheder.

Med Federer og Nadal tilbage er der lagt op til et Australian Open, der kan byde på mange interessante matchups, og med schweizisk og spansk tilbagevenden er der i hvert fald ikke lagt op til nogen let vej dybt i turneringen for de to største favoritter – Andy Murray og Novak Djokovic.

Anderledes fra tidligere Grand Slams tager vi her et kig på de fire fjerdedele i stedet for hver enkelt af de højest seedede, og kigger på hvem der kan overraske og hvem der kan skuffe, og hvem der kan stå med trofæet i hænderne når vi rammer slutningen af januar.

Turneringen kan desuden streames via Bet365*

Odds & Tips - Australian Open 2017

Hold øje med tips fra BetXperts tenniseksperter:
Asger Hess-Olesen (allerede tre tips ude)

Morten Rytter

Lars Baes

Udvalgte vinderodds - Australian Open 2017

Bedste odds Bookmaker
Novak Djokovic 2,75
Betfair Sportsbook
Andy Murray 2,80
Betfair Sportsbook
Stan Wawrinka 17,00
Betfair Sportsbook
Rafael Nadal 20,64
Betfair
Milos Raonic 23,00
Betfair Sportsbook
Roger Federer 28,12
Betfair

1. fjerdedel 

Højest seedede spillere:

Andy Murray (1)

Kei Nishikori (5)

Tomas Berdych (10)

Lucas Pouille (16)

Spillere at holde øje med:

Roger Federer (17)

Alex De Minaur (WC)

John Isner (19)

Der er ingen tvivl om at Murray er favorit i øverste fjerdedel, og også bookmakernes favorit, sammen med Djokovic, til at gå hele vejen i Melbourne. Murray har dog været knap så heldig med lodtrækningen som eksempelvis Djokovic, hvorfor outright oddset også er steget en smule.

En af de tricky ting i årets turnering er de lave seedninger til både Federer og Nadal, og førstnævnte kan Murray støde ind i allerede i kvartfinalen (forudsat at schweizeren kommer forbi Nisjhikori undervejs). Indtil da ser det dog overkommeligt ud for sidste års finalist, der næppe får sin første rigtige test før 4. runde, hvor det ganske givet er Pouille eller Isner, der venter.

Der er næppe den store værdi at hente på en quarter winner i øverste fjerdedel, hvor man efter Murray har Federer til 4,33 og Kei Nishikori til odds 6.

De to er formentlig dem der skal slås med Murray om at avancere fra fjerdedelen, men med en Federer, vi stadig ikke helt ved hvor vi har, er 4,33 ikke nok, og odds 6 er nok i underkanten på Nishikori, som dog vil være mit bedste bud, hvis man skal prøve en outsider.

Murray har virket lidt mere shaky end sidste år, og hvis der kommer nerver og udsving, er Nishikori ikke en sjov modstander. Der er dog langt til en kvartfinale, og Murray kan være spillet mere end rigeligt varm til den tid.

En af de mest interessante navne efter min mening, i øverste fjerdedel, er Alex De Minaur. Den bare 17-årige australier har imponeret i optakten, og med en god portion held, kan han line en 3. Runde op mod Murray.

Der skal dog være ting der går op i en højere enhed, og samtidig døjer australieren med en forstrækning i maven, der måske allerede kan sætte en stopper for ham i løbet af 1. Runde, hvor han møder Gerald Melzer, i en kamp, hvor jeg ellers mener han kunne være et interessant spil.

Skal man kigge på vinderodds i øverste quarter vil jeg igen lande på Nishikori som bedste bud. Han røg godt nok allerede i kvartfinalen, men det var til Djokovic, og med odds 41 hos Betfair Sportsbook*, skal der ikke mere end 3% chance til for at hente værdi, hvilket jeg vil hælde til han godt kan få.

Mere end 3 % på Kei Nishikori til odds 41,00

Skal man kigge på vinderodds i øverste quarter vil jeg igen lande på Nishikori som bedste bud. Han røg godt nok allerede i kvartfinalen, men det var til Djokovic, og med odds 41 hos Betfair Sportsbook*, skal der ikke mere end 3% chance til for at hente værdi, hvilket jeg vil hælde til han godt kan få.

2. fjerdedel

Højest seedede spillere:

Stan Wawrinka (4)

Marin Cilic (7)

Jo-Wilfred Tsonga (12)

Nick Kyrgios (14)

Spillere at holde øje med:

Jack Sock (23)

Daniel Evans

Karen Khachanov

Anden og tredje fjerdedel er de absolut mest åbne i dette års turnering. Favoritten i 2. Fjerdedel af Wawrinka, som har for vane at gøre det godt i Melbourne.

Dog venter der ikke nogen let vej mod titlen, da han i bare sin egen fjerdel skal forbi en potentielt tricky 3. Runde mod Viktor Troicki og kan tørne sammen med Kyrgios i 4. Runde, som absolut også bliver en test af de større.

Samtidig har Kyrgios en ganske fornuftig vej til 4. Runde, og er han først spillet varm og rammer sit topniveau, så kan han blive en man skal holde øje med.

Jeg synes der er flere interessant bud på en quarter winner hvis man kigger værdi. Wawrinka er ikke en af dem, med blot 2,50.  Cilic tror jeg heller ikke rigtig på til odds 5,50, hvilket man også kan spille Kyrgios til. Men taget i betragtning af, at der er spillere som både Cilic, Wawrinka, Tsonga og Sock at slås med, så tiltaler 5,50 mig heller ikke her. Mit bedste bud er Jack Sock, der viste god form i Hopman Cup.

Australieren er efterhånden ved at være en spiller man kan regne med og med en relativt blød start, kan han være spillet tilpas varm mod Tsonga, til at han kan begynde at lave ravage. Odds 13 er i det perspektiv ikke helt uinteressant.

To useedede er også ganske interessante at holde øje med. Karen Khachanov fik sit helt store gennembrud sidste år, og er en spiller med et stort potentiale og har allerede vist flere prøver på sit talent.

Om han er moden nok til at gøre væsen af sig i Melbourne får vi at se, men Sock får næppe en walkover i 2. Runde her. Dan Evans har også overrasket ekstremt positivt med en finaleplads i Sydney, og kommer, om nogen, til Melbourne med stærk kampform og stor selvtillid.  Han brager dog uheldigvis for ham, ind i Marin Cilic allerede i 2. Runde, som han næppe kommer forbi.

Kigger man på vinderodds her, så er det nok Wawrinka man skal rette øjnene mod. Med odds 17 kunne der godt snige sig værdi ind på schweizeren, som er det højeste på licensmarkedet i skrivende stund – han skal nok ikke snydes for mindst en 6-7%, og så er der flot værdi at hente på det odds, som dog også kun er hos Betfair Sportsbook*.

6-7 % på Stan Wawrinka til odds 17,00

Kigger man på vinderodds her, så er det nok Wawrinka man skal rette øjnene mod. Med odds 17 kunne der godt snige sig værdi ind på schweizeren, som er det højeste på licensmarkedet i skrivende stund – han skal nok ikke snydes for mindst en 6-7%, og så er der flot værdi at hente på det odds, som dog også kun er hos Betfair Sportsbook*.

3. fjerdedel 

Højest seedede spillere:

Milos Raonic (3)

Gael Monfils (6)

Rafael Nadal (9)

Roberto Bautista Agut (13)

Spillere at holde øje med:

Alexander Zverev (24)

Omar Jasika (WC)

Danil Medvedev

Endnu en åben fjerdedel, hvor det skal blive specielt interessant at se hvor Nadal står. Han har gjort det godt i optakten og med en lodtrækning, der ser meget fornuftig ud, så kan han blive en farlig trussel. 

Dog kan der vente en tricky 3. Runde mod Alexander Zverev, mens en eventuel 4. Runde formentlig byder på Monfils. Men rammer han form, så bør han ikke tabe til nogle af de to, og så kan der vente Raonic en hård kvartfinale, givet at canadieren når dertil.

Generelt er der mange interessante spillere i fjerdedelen, og skal man kigge på quarter winner odds, så er jeg lidt lun på Bautista Agut, der kommer med en titel fra Chennai og bør have selvtilliden på plads. Han har dog aldrig været forbi 4. Runde, og står også med en svær kamp mod Raonic, hvis han når dertil.

Undervejs ser det overkommeligt ud, selvom Ferrer bliver en test. Jeg tror dog ikke helt på at Ferrer er der hvor han skal være, og spiller Agut med samme selvtillid og stabilitet som han har vist de seneste sæsoner, så spår jeg ham fine chancer.

Unge Zverev ligner en mand, der bør ryge i 3. Runde, men jeg er ikke sikker på niveauet rækker derfra endnu, hvor det formentlig er Nadal. Medvedev har også fået sit store gennembrud og står i et spændende 1. Runde opgør mod Escobedo, der er kvalet ind. Herefter venter Ferrer eller Jasika, der også ligner en rigtig interessant 1. Runde kamp.

Kigger man på vinderodds her, så er der allerede et spil ude på Nadal til odds 15. Odds her er uændret, og med lodtrækningen han har fået, ligner det stadig et fornuftigt spil, selvom der naturligvis er nogle spørgsmålstegn ved spanieren.

Raonic kan man heller ikke ignorere, og med en semifinale sidste år, er han også et tema i år.  17,50 er pt højeste på licensmarkedet på canadieren, hvilket der formentlig også kan vrides værdi ud af.

Rafael Nadal vinder turneringen til odds 15,00 hos Betfair Sportsbook*

Asger Hess-Olesen er ude med et tip på, at Rafael Nadal vinder turneringen. Murray og Djokovic er favoritterne, men værdien er på Nadal. 
Læs analysen her.

4. fjerdedel

Højest seedede spillere:

Novak Djokovic (2)

Dominic Thiem (8)

David Goffin (11)

Grigor Dimitrov (15)

Spillere at holde øje med:

Hyeon Chung

Kyle Edmund

Tommy Haas (WC)

Djokovic er naturligvis den klare favorit i nederste fjerdedel, og serberen har også fået en lodtrækning, der ikke ser voldsomt skræmmende ud. 

Der er dog enkelte bump, og Verdasco kan godt blive en af dem allerede i 1. Runde. Spanierens topniveau kender vi alle i Grand Slam sammenhæng, og starter Djokovic nervøst ud, så kan han godt give Djokogic en kamp. DImitrov kan vente senere hen, og han er nok den anden seriøse test før en semifinale, og lodtrækningen har formet sig godt for ham.

Dimitrovs vej til et møde med Djokovic er dog ikke nødvendigvis problemfrit. Chung kan vente i 2. Runde, og den unge koreaner er god for en fight og sluttede 2016 rigtig godt af, selvom han havde en sæson præget af svigtende form og småskader. 3. Runde kan byde på Gasquet, og det er langt fra givet at Dimitrov overhovedet vinder her.

I samme fjerdedel er også Kyle Edmund, der også er en spiller man skal holde øje med. Men briten har ikke været specielt heldig med lodtrækningen, og står til Djokovic i 3. Runde, men bør stå med udmærkede chancer, for at nå dertil via Giraldo og Carreno Busta.

Der er ikke de store værdier at hente i nederste fjerdedel efter min mening, og med Djokovic og lodtrækningen, kommer der næppe til at ske de helt store overraskelser her, selvom det altid er svært at spå om.