Det er sidste stik, inden Wimbledon 2022 går løs om præcis en uge. Der vil være store usikkerheder i forhold til motivation i den kommende uge, hvilket kan give spændende åbninger i markedet. Klaus F prøver at finde værdi på det grønne græs.

Vi har dansk deltagelse i Eastbourne, hvor Holger Rune skal forsøge at få sin første sejr på græs i seniorkarrieren. Danskeren var tydeligvis udfordret i Halle i sidste uge, hvor hans spillestil kom til kort på græs. 


Selvom det er to små ATP 250-turneringer og ugen før en Grand Slam, skorter det ikke på store navne: Daniil Medvedev, Nick Kyrgios, Stefanos Tsitsipas og Jannik Sinner er blandt deltagerne ved ATP Mallorca og ATP Eastbourne. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Mallorca

Den nystiftede turnering afvikles på Rafael Nadals fødeø. Turneringen blev afviklet for første gang sidste år, hvor Medvedev vandt. Russeren er også med i årets udgave. 

Det bliver op til 30 grader i den kommende uge, så spillerne skal nok blive udfordret på betingelserne i det spanske. 

Russisk opposition med svagheder

Daniil Medvedev er sammen med sine landsmænd og hviderusserne udelukket fra deltagelse ved Wimbledon. Det har han tacklet ved at spille så meget som muligt på græs og gå helt til finalen i begge græsturneringer. Han har dog tabt begge finaler ret overbevisende. 

På det mentale område er Medvedev ramt. Han har samlet tabt fem finaler i træk siden US Open-triumfen i 2021, og hans træner udvandrede under finalen mod Hurkacz i Halle i sidste uge. 

Lodtrækningen er også voldsom for Medvedev, og derfor kan det blive udfordrende at finde tilstrækkelig værdi til et spilforslag på ham. 

Shapovalov og Tsitsipas i krise

Siden Denis Shapovalov slog Rafael Nadal i Rom, har han ikke vundet én kamp. Han var blottet for selvtillid mod Holger Rune i Paris, og selvom vi er gået over på hans favoritunderlag græs, så virker han helt væk. Han har tydeligvis problemer på trænerfronten, hvor han har udskiftet i en grad, der har resulteret i manglende kontinuitet. Shapovalov skal bruge nogle sejre inden Wimbledon, hvis han skal forsvare sin semifinale fra sidste år. 

Stefanos Tsitsipas mangler det sidste på græs. På alle andre underlag er han top-5 i verden, men på det grønne underlag tilhører han ikke top-10. Det er tydeligt, at han mangler tiden i sine slag, og hans evne til at holde sig inde i duellerne på hard og grus er stort set elimineret på græs. Det afspejler sig også i hans resultater i år, hvor han er røget ud, når han har mødt klassespillere. 

Spanske veteraner skal holde fanen højt på Mallorca

Feliciano Lopez er ved at synge på sidste vers i karrieren. Manden med den vanvittige rekord med deltagelser i 79 Grand Slams i træk stopper efter denne sæson. Han er turneringsdirektør i Madrid, og aktiviteter udenfor banen fylder mere end dem på banen. Lopez spiller for showets skyld i sin sidste sæson og bliver ingen trussel.

Man så lidt af den "gamle" Roberto Bautista Agut i sidste uge i Halle. Han nåede kvartfinalen, hvor Medvedev var endestationen. Spanieren pressede Novak Djokovic ud i fjerde sæt i Wimbledon-semifnalen for nogle år siden, så der er ikke tvivl om, at han kan præstere på græs.  

Pablo Carreno-Busta slog Holger Rune i Halle, men spanieren har ikke meget at byde på, når det gælder græs. Han har aldrig vundet en kamp ved Wimbledon, så det vil alt andet lige blive svært for Busta på Mallorca. Han nåede dog en semifinale sidste år på den spanske ø, men på en relativ billig baggrund. 

Jeg ser værdi i én af de spanske spillere.

Spilforslag til ATP Mallorca

Vi prøver en flyvende hollænder med dette spilforslag til ATP Mallorca:

Botic van de Zandschulp til at vinde ATP Mallorca: Odds 14,00 hos Unibet**

Hollænderen nåede semifinalen i Queens i sidste uge og blev kun stoppet af den uovervindelige Berrettini. 

Botic har gang på gang overrasket markedet med sine alsidige evner. Især under US Open 2021, hvor han nåede kvartfinalen. Græs er perfekt til den aggressive Botic, hvilket var tydeligt i sidste uge i Queens. 

Botic er i halvdel med Tsitsipas og Shapovalov og kan udnytte, at de for tiden spiller under normalt niveau. 

Betværdi: 112%

Langskud til ATP Mallorca

Denne spiller kan skrue tiden tilbage på hjemmebane:

Roberto Bautista Agut til at vinde ATP Mallorca: Odds 21,00 hos Betfair Sportsbook**

Agut er en giftig spiller på græs. Det kan en semifinale ved Wimbledon bekræfte. Når han så indtager hjemligt territorium kunne jeg godt se ham give den et skud, selvom det er ugen før en Grand Slam.

Han er i en uhyggelig del af lodtrækningen med Medvedev og Kyrgios, derfor det høje odds, men jeg kan godt se nogle spots imod disse to. 

Medvedev har lige tabt to finaler i træk på to uger, og Kyrgios kunne godt have udfordringer med at finde motivationen på Mallorca ugen før en Grand Slam. Det kan give åbninger for Agut. 

Betværdi: 114%


ATP Eastbourne

Turneringen ligger ved kysten, så vinden kan have indflydelse på kampene. Ellers er det en meget klassisk græsturnering. 

Store navne som Serena Williams og Novak Djokovic har deltaget i Eastbourne før Wimbledon. I år er det dog lidt mere sparsomt med store navne, men vi har dansk deltagelse i form af Holger Rune. 

Forsvarende mester er Alex De Minaur, og han er med igen i år. 

Holger Runes kvaler på græs

Stopbolde er et glimrende eksempel på, hvordan Holger Runes spil ikke fungerer på græs som på det røde grus. Bolden får ikke fat i underlaget på samme måde som på en regntung grusbane. Og danskerens tunge spil med dybde er ikke så effektivt på græs som på andre underlag. Rune spillede ikke dårligt mod Busta i Halle, men han mangler tydeligvis en del i sit spil på græs. Generelt skal danskeren betragte disse kampe på græs som en erfaring og læringsproces i forhold til underlaget. Jeg har ikke de store ambitioner på hans vegne i denne uge. 

Briterne spirer på græs

Englænderne kan bryste sig af mange spillere med potentiale på græs. Det så man i den forgangne uge på græs i Queens, hvor navne som Jack Draper og Ryan Peniston spillede fremragende - spillere, der normalt ikke dominerer mediebilledet i tennisverdenen. Disse krydret med etablerede spillere som Dan Evans og Cameron Norrie, så har briterne en stærk bredde på græs. 

Forsvarende mester uden ild i øjnene

Når ens mentor hedder Lleyton Hewitt, og man pr. natur er en gudsbenådet fighter, så vil det mentale element spille en stor del på banen.

Alex De Minaur er dog blevet en skygge af sig selv. Først var han deprimeret over corona, hvilket afspejlede sig på banen. Nu taber han mange tætte kampe, hvor det er tydeligt, at troen er væk på de afgørende tidspunkter. Måske var der en negativ milepæl i form af kampen mod Alcaraz i Barcelona, hvor Minaur havde to matchbolde, og en af dem var en nem eksekvering ved nettet, hvor Alcaraz på mirakuløs vis vandt duellen.

Det kan hjælpe australieren at komme retur i rammer, hvor han har haft succes. Netop den faktor skal være det bærende argument i et potentielt spilforslag.

Spilforslag til ATP Eastbourne

Dette italienske spilforslag har en fremragende mentalitet: 

Lorenzo Sonego til at vinde ATP Eastbourne: Odds 13,00 hos Bet365**

I Stuttgart var Sonego måske den, der pressede Berrettini mest, da han vandt første sæt mod den urørlige italiener, der har vundet to titler i træk på græs.

Sonego har det med at præstere sit ypperligste ugen op til en Grand Slam. I 2019 vandt han i Antalya ugen før Wimbledon. Sidste år var han en tiebreak fra titlen her i Eastbourne, da han tabte mod Alex De Minaur i finalen. 

I sidste uge tabte han til en storspillende Kudla i god form. Det er ingen skam. 

Lodtrækningen er relativt giftig, men også grunden til, at vi får et så saftigt odds på Sonego. 

Betværdi: 117% 

Langskud til ATP Eastbourne

Denne amerikaner er efter min mening undervurderet i markedet: 

Maxime Cressy til at vinde ATP Eastbourne: Odds 34,00 hos Bet365*

Selvom den karismatiske Cressy ikke har været forbi første runde ved nogen af de sidste to græsturneringer, så har han ikke været dårligt spillende.

Cressy var en tiebreak fra at slå Stricker i Stuttgart. Han tabte mod den senere vinder i Halle i sidste uge, da polakken Hurkacz slog ham i tre sæt. 

Cressy har spillet til at gøre ondt på de fleste på græs, og i en uge hvor andre vil have fokus på Wimbledon, vil han kunne slå til.

Betværdi: 119%

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Regnskab:
Spil i alt: 118
Vundne spil: 21
Tabte spil: 97
Profit: 11,74
Tilbagebetalingsprocent: 110