Tiden er kommet til duften af nyslået, grønt græs, champagne og jordbær. Græssæsonen er endelig tilbage, og den kommende uge byder på to turneringer. Tennisekspert Klaus F står klar med spilforslag.

Der er mange udfordringer for spillerne, der kommer direkte fra en Grand Slam og et par måneder på grus. Der vil være nogle, der ikke prioriterer disse turneringer skyhøjt, mens det er højtiden på sæsonen for andre. 


Sidste års Wimbledon-finalist Matteo Berrettini gør comeback i Stuttgart efter længere skadespause. Daniil Medvedev deltager i turneringen i Hertogenbosch, hvor feltet måske er det stærkeste i turneringens historie. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Stuttgart 

Turneringen i Stuttgart skal ligne Wimbledon så meget som muligt, og derfor har man samme bolde og samme type græs som i tennissportens mest prestigefyldte tennisturnering. Der er historisk set mange tiebreaks, hvilket understreger, hvor hurtigt underlaget er i den tyske storby. 

Den forsvarende mester Marin Cilic er desværre ikke med. Danske Holger Rune har desværre meldt afbud, selvom han var på deltagerlisten. Et langt opslidende French Open er en legitim årsag til dette afbud.  

Men vi snydes ikke for mange stærke navne på græs som Shapovalov og Berrettini, der var i hhv. semifinalen og finalen ved Wimbledon sidste år. Nick Kyrgios har også valgt at deltage, og mon ikke han få sat lidt gang i den tyske by.

Mange spørgsmålstegn

En fit Matteo Berrettini er en af de største trusler til Djokovic til Wimbledon, men spørgsmålet er, hvor lang tid han skal bruge for at komme i gang. Jeg vil blive yderst overrasket, hvis den kønne italiener finder sit ypperste niveau i Stuttgart. Derfor vil jeg nok se imod åbninger angående spilforslag ved at tage spillere i hans halvdel. 

Polske Hubert Hurkacz er stærk på grus og slog både Medvedev og Federer ved sidste års Wimbledon. Jeg er dog bekymret over, hvordan han klarer transitionen fra de langsomme grusbaner i Paris til det hurtige græs i Stuttgart. 

Lorenzo Sonego er en fremragende græsspiller og stadigvæk lidt undervurderet i markedet. Spørgsmålet er om, han tager sit momentum med fra French Open, hvor han var oppe 2-1 i sæt mod Ruud, eller pm der kommer en lille nedgangsperiode ovenpå den oplevelse. Der skal et relativt højt odds til på italieneren, det skal blive til et spilforslag herfra.

Candadier under pres

Denis Shapovalov er en skuffet mand for tiden. Han tabte i 1. runde mod Holger Rune, hvilket efterfølgende ikke har vist sig at være et så dårligt resultat. Oveni det har han fået taget alle sine point fra sidste års Wimbledon, hvor han nåede semifinalen. Dette på baggrund af sanktioner fra ATP overfor Wimbledon, der har udelukket russiske og hviderussiske spillere.

Denis er stærk på græs, og jeg kunne godt se canadieren rejse sig i denne her uge. Han var i semifinalen ved Wimbledon sidste år og spillede lige op med Novak Djokovic i første sæt. Et spilforslag på Shapovalov er ikke en utopisk tanke.

Kan hjemmebanefordelen løfte Struff og Otte

Tilstanden i tysk tennis beskrives meget godt med de to håb, der repræsenterer Tyskland. En formsvag Jan-Lennart Struff, der har vundet én kamp i 2022, og Oscar Otte, der er et relativt ubeskrevet kort på ATP-touren. Den positive vinkel er, at Struff kan spille på græs og har en semifinale fra denne turnering i 2019. Otte var i fem sæt med Andy Murray ved Wimbledon sidste år og har haft en pæn sæson. Jeg forventer dog ikke noget fra de to tyske herrer i denne uge. 

Spilforslag til ATP Stuttgart 

Selvom han skuffede i Paris, kan jeg godt se dette spilforslag til ATP Stuttgart løfte sig i denne uge: 

Denis Shapovalov til at vinde ATP Stuttgart til odds 8,00 

Med to semifinaler ved henholdsvis Queens og Wimbledon i 2021 var Shapovalov en af de spillere, der præsterede bedst på græs sidste år. 

Jeg er ikke i tvivl om, at canadieren ser frem til at komme tilbage på det grønne underlag, hvor han får mest ud af sit spil.

Lodtrækningen er god, og rammer han et nogenlunde højt niveau, så skal han ikke få problemer før en semifinale mod enten Berrettini eller Sonego. 

Betværdi: 112 %

Langskud til ATP Stuttgart

En ilter australier er denne uges oddsmæssigt fedtede langskud fra det tyske: 

Nick Kyrgios til at vinde ATP Stuttgart til odds 8,00 

Når Kyrgios spiller godt og er inspireret på græs, så slår han stort set alle. Det er dog to betingelser, der med tiden sjældent bliver indfriet, da Kyrgios har skuffet meget. Han er dog oftest klar, når det gælder det grønne underlag. 

Meritterne taler for sig selv med en Wimbledon-kvartfinale i 2014, en titel i Nottingham og et par semifinaler i både Queens og Stuttgart. Sidste år nåede han 3. runde i Wimbledon, inden han blev skadet mod Felix Auger-Aliassime. 

Lodtrækningen er ikke intimiderende, men i 3. runde kan Hurkacz vente. Han har haft en lang grussæson og er måske sårbar.

Betværdi: 112 %


ATP Hertogenbosch

En fantastisk og traditionsrig turnering i Holland, hvor mange danskere har været nede og se toptennis igennem tiden.

Modsat Stuttgart er underlaget langsommere, hvilket giver plads til flere dueller. Tidligere finalister såsom David Goffin og Roberto Bautista Agut understreger meget godt, at det ikke går lynhurtigt i Hertogenbosch. 

Holger Runes afbud er ærgerligt for danskerne og turneringen, men der er heldigvis mange andre store spillere med. 

Stor græssæson i vente for canadisk stjerne

Jeg forventer meget af Felix Auger-Aliassime i løbet af denne sæson på græs. Han er min førsteudfordrer til Djokovic ved Wimbledon, når man tager hans meritter på græs og niveau i denne sæson i betragtning. Felix var stabil på græs sidste år, hvor han nåede en kvartfinale, semifinale og finale i tre turneringer. Nu har han taget et skridt yderligere i denne sæson ved at vinde ATP Cup og den første ATP-titel i Rotterdam. Der kan komme en del spilforslag på Felix i de kommende uger. 

Udelukkede russere spiller alligevel på græs

Man kunne frygte, at spillere som Karen Khachanov og Daniil Medvedev ikke havde megen interesse i at spille på græs, når de er udelukket fra klimakset på græssæsonen, da Wimbledon ikke tillader deltagelse fra russiske og hviderussiske spillere. 

Det er dog ikke tilfældet, og især Medvedvev vil spille mange kampe på græs og har også meldt sig til den lille turnering på Mallorca senere på måneden. Medvedev er ikke så stærk på græs som på hard court. Han har også en lidt spøjs statistik på Wimbledon, hvor han fire år i træk har tabt 2-3 i sæt. Havde han vundet nogle af disse, var han formentlig gået langt i den prestigefyldte turnering. Jeg er dog lidt i tvivl om hans niveau i år, da han på grund af skader ikke har spillet meget.

Karen Khachanov var involveret i en af de mest vanvittige kampe sidste år ved Wimbledon, da han slog Korda 10-8 i femte sæt. I runden efter tabte han i fem sæt mod Shapovalov. Han er bestemt ikke dårlig på græs, men gransker man hans resultater igennem, så gør han det sjældent godt i opvarmningsturneringerne på det grønne underlag. 

Spilforslag fra ATP Hertogenbosch 

Jeg går med favoritten i dette spilforslag til ATP Hertogenbosch: 

Felix Auger Aliassime til at vinde ATP Hertogenbosch til odds 5,50 hos Bet365*

Jeg har som nævnt høje forventninger til Felix. Det er et perfekt underlag for hans aggressive spil, og jeg tror, at han kan slå igennem i år. 

Sidste år manglede han nogle mentale procenter, men de er kommet på kontoen i år, og han er blevet meget stærkere i pressede situationer. 

Skal Felix stoppes inden en finale, skal det være spilleres som Khachanov, Brooksby eller Fritz. Det er imidlertid ikke navne, der bør holde ham vågen om natten. 

Betværdi: 110 %

Langskud til ATP Hertogenbosch

Denne spiller kommer fra et land med stolte traditioner på græs:

Alex De Minaur til at vinde ATP Hertogenbosch til odds 13,00  hos Bet365*

Patrick Rafter, Lleyton Hewitt og Mark Philippoussis er hårde navne at skulle efterfølge, men Alex De Minaur har gjort det godt på det grønne underlag. Han havde en fremragende 2021-sæson på græs, hvor han vandt Eastbourne og var i semifinalen i Queens. 

Man kan altid forvente en god indstilling fra Minaur, der er en utrolig alsidig spiller. Ikke mange spillere kan bryste sig med at have haft to matchbolde mod Carlos Alcaraz i denne grussæson. Det havde Minaur i Barcelona. 

Det er den flotte 2021-sæson og australierens indstilling, der får mig i retning af dette spil

Betværdi: 117 %

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Regnskab:
Spil i alt: 110
Vundne spil: 21
Tabte spil: 89
Profit: 19,74
Tilbagebetalingsprocent: 118