18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Sporting CP - FC Nordsjælland: Under 3,0 Mål

Match center
25. august 2011 kl. 22:15 - Fodbold, Europa - Europa League
Estadio Jose Alvalade
24. aug. 2011 kl. 10:42 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 24/08
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Chance (over-præcis-under): 29-23-48%
Betvalue: 105,56%
Spilbar ned til odds: 1,60
Rigtig/forkert:
Betsafe Spil nu hos Betsafe
Sidste kval. runde, returkamp (0-0 i første opgør).

Troen på Domingos Paciencias' projekt er allerede begyndt at vakle i Lissabon. Tre kampe - heraf altså den ene ude-nullerten imod danske FCN i torsdags - tre uafgjorte, og en samlet målscore på 1-1. Er det virkeligt alt, hvad mange, mange millioner investeret i nye spillere og ny træner kan kaste af sig? Nja, tja, sæsonen er endnu ung, og Sportings reelt helt nye hold er måske ikke spillet helt sammen endnu. Men Paciencia er lidt af en livrem-og-seler type; heller ikke Braga, som han jo stod i spidsen for indtil slutningen på sidste sæson, spillede champagnefodbold, i hvert fald ikke hele tiden.

Danske FCN står måske for en lidt mere sorgløs spillestil, men der er alligevel forholdsvist langt imellem målorgierne - vi skal tilbage til sidste sæson for at finde en FCN-kamp med mere end 3 mål. I torsdags spillede man en flot kamp imod Sporting, og 0-0 er et udmærket resultat at tage med til returen når man tager niveauforskellen på de to hold i betragtning. Det målløse
første-runde opgør tror jeg også vil præge Sportings indstilling til kampen: reelt har man 120 minutter at afgøre sagerne i så længe man kan afholde FCN fra at score. Værdien er på en målfattig kamp.

Spillet: vi prøver et lidt forsigtigt bud på under 3 mål. Dvs. fuldt udbytte i tilfælde af 0, 1 eller 2 mål i ordinær spilletid, pengene tilbage i tilfælde af netop 3 mål, og hele indskuddet tabt i tilfælde af over 3 mål. Faktisk ikke et helt vildt usandsynligt resultat; Sporting er egentlig gået rimeligt offensivt til værks i deres første par kampe i den hjemlige liga, men det har knebet lidt med effektiviteten.

Imidlertid tror jeg, at Sporting og Paciencia vil gribe denne kamp lidt mere forsigtigt an. Klart nok at man ikke var helt tilfredse med 0-0 i første runde imod FCN, nok så interessant var det, at Paciencia åbenbart især ikke var tilfreds med Sportings organisation. En måske lidt afslørende udtalelse iblandt de udsøgte almindeligheder, som Paciencia ellers plejer at spise pressen af med - på dét punkt er han bestemt ingen Mourinho, selv om hans systematiske approach til gamet ellers bestemt godt kan give mindelser om The Special One.

I den hjemlige turnering lagde man ud med 1-1 hjemme imod Olhanense, en stor skuffelse, selv om det retfærdigvis skal med, at Sporting var temmeligt uheldige med kun at få scoret ét mål i den kamp. Så drog man til Farum og spillede som bekendt 0-0 i torsdags, og i søndags fik man også kun 0-0 ude imod Beira-Mar, der nok må vurderes som et lidt bedre hold end Olhanense. Og der er, så vidt jeg kan lodde, allerede murren i krogene iblandt Sportings store fanskare. Skal man nu igen slutte sæsonen langt efter de andre to store? En portugisisk avis kaldte holdet 'mål-allergisk' efter nullerten imod Beira-Mar. Særligt Helder Postiga har været en stor synder med mange missede chancer, også imod FCN.

Men indtil videre lader det til, at opbakningen til Paciencias projekt fortsat er stor. Andet ville også være en falliterklæring. Sporting har købt stort og bredt ind henover sommeren; den anden vej er et rekordstort antal spillere blevet afhændet til andre klubber - ingen nævnt, ingen glemt - og de mådelige resultater kan helt prosaisk tilskrives, at Sporting kun lige er ved at være sammenspillede i en endnu ung sæson.

I de to forrige sæsoner stod Domingos Paciencia i spidsen for opkomlingene fra Braga, som han som bekendt bragte helt frem til Europa League finalen i Dublin. Braga i Paciencia-æraen var ikke ubetinget kendetegnet ved heftigt, offensivt spil. Som regel (men ikke ALTID, hvem husker ikke f. eks. de sindssygt underholdende opgør imod Sevilla) gik Braga til opgaven med ret stor defensiv påpasselighed, særligt i deres udekampe.

Dén filosofi lader det ikke til, at Paciencia umiddelbart har forladt selv om han har et væsentligt større budget til rådighed i Sporting, og også tilsvarende et langt mere sejrsvant publikum at tilfredsstille. Det store fare-moment ved dette spil - nå ja, udover masser af mål, selvfølgelig - er, hvis Sporting bliver pisket frem ad banen af et utålmodigt hjemmepublikum frem for at holde den mere afventende og defensive stil.

Videre til danske FCN som jeg, uanset hvor krukket-blasert det end måtte lyde, ikke har fulgt på samme måde som jeg har fulgt Sporting og resten af den portugisiske liga. Dvs. selvfølgelig kender jeg FCN, har da også set dem både fra lægterne og på TV, men kun ret sjældent har jeg set på dem som et betting-objekt. Det er et helt indlysende handicap i min vurdering af denne kamp.

Det ligger dog fast, at FCN snart længe har hørt til midterfeltet i den danske Superliga; i gode sæsoner lidt over, i dårlige sæsoner lidt under. International europæisk erfaring har man dog allerede fået forbløffende meget af, klubbens unge alder taget i betragtning. Dels via fair-play billetter, dels (de sidste par gange) via sejre i landspokalturneringen. Det tæller lidt. Holdet har godt nok næsten ingen fans, men europæisk erfaring har man dog.

Det, vil jeg hævde, kunne man også godt se i den første kamp imod Sporting. Det er jo faktisk kun én sæson siden de to hold mødtes sidst i den samme turnering. Og FCN var egentlig rimeligt godt med i store dele af kampen, burde måske endda have fået et mål (hvis dommeren havde ladet fordelsreglen råde før Andreas Laudrup fik kuglen i kassen), og selv om boldomgangen ikke var på helt samme niveau som den er hos Sporting, så var FCN ikke hægtet helt af rent tempomæssigt selv om man søgte at spille kampen på egne præmisser og ikke forfaldt til knokkelmands-fodbold. Dén indstilling er al ære værd.

I forhold til sidste sæson er FCN nok en smule svækkede. Mikkel Beckmann er bestemt en habil angriber, men i min bog er han nok alligevel lige et par numre under Morten Nordstrand. Ligeledes er tabet af Patrice Bernier mærkbart, og nok især i de kampe (så som denne) hvor man på forhånd er at regne for underdogs.

Lige som Sporting i den indeværende sæson er FCN kun sjældent involverede i de rene målorgier. Jo, i søndags tabte man 1-2 ude til FCM - klassisk nok koster europæisk deltagelse points i den hjemlige liga - men det var også den første FCN-kamp i sæsonen, der gik over de 2,5 mål.

Ganske lige som Sporting kan FCN som udgangspunkt være nogenlunde tilfredse med 0-0 til en start. 90 minutter uden mål (ikke at jeg anser et sådant scenarie for synderligt sandsynligt) vil endda være en fordel for nordsjællænderne, da man jo så får 30 minutter mere at lave et udebanemål i end Sporting havde. Dertil kommer det dog næppe; ingen tvivl om Sportings store favoritværdighed.

Men som allerede angivet er missionen for Sporting todelt: for det første skal man selvfølgelig have scoret - en gang er nok, og man har 90 minutter til det - for det andet skal man helst også afholde FCN fra at score. Det tror jeg, gribende enkelt, vil præge taktikken til denne kamp.

Indbyrdes opgør er et afsnit jeg mest har medtaget for sjovs skyld. Sidste sæson mødtes de to hold under så godt som identiske omstændigheder. Her blev det til en 1-0 udesejr til Sporting, fulgt af en 2-1 hjemmesejr til Lissabon-holdet.

Skader og karantæner: der er ingen karantæner hos de to hold.

Hos Sporting er Matias Fernandez (M - fast) ude med en skade, en klar svækkelse. Endvidere er Alberto Rodriguez (F - fast) fraværende med en muskelskade. Perreinha (M - reserve) og Jeffrén (A - fast) er begge fortsat ude med skader for Sporting.

I forhold til det første opgør formodes Patrick Mtliga (F - fast) at være med for FCN. Mikkel Beckmann (A - fast) fik et trælår imod FCM men forventes at blive klar.

  • Stort udvalg
  • Livebetting i toppen af markedet
  • Højt support-niveau

Kommentarer

Feedback