18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på Giro d'Italia: Kan Fuglsang vinde løbet?

Denne side indeholder henvisningslinks

Giro d'Italia plejer at være årets første Grand Tour, men den ære tilfaldt i år Tour de France. Netop Tour de France kørte den forsvarende Giro-vinder, Richard Carapaz, så han kan ikke genvinde den lyserøde førertrøje, da han ikke kører løbet i år. Team Ineos satser i stedet på Geraint Thomas-succes i Italien. 

Af Peter Rubek Nielsen

I feltet finder man også danske Jakob Fuglsang, der satser benhårdt på succes i det store etapeløb. Danskeren har aldrig præsteret særlig godt i Grand Tour-sammenhæng, hvor hans hidtil bedste placering er 7.-pladsen fra Tour de France i 2013. Dengang sluttede han over 12 minutter efter vinderen Chris Froome. 
Ikke desto mindre er Fuglsang blandt favoritterne til at vinde Giroen i år. Fuglen har været pænt flyvende siden genstarten af sæsonen. Han vandt først og fremmest Lombardiet Rundt, hvilket var hans andet monument i karrieren. I 2019 vandt han som bekendt Liège-Bastogne-Liège. Af yderligere meritter i 2020 kan nævnes den samlede sejr i Vuelta a Andalucía. Her sejrede han foran Jack Haig og Mikel Landa, hvor han i øvrigt også vandt løbets pointtrøje. Senest så han dog ikke alt for skarp ud i Tirreno-Adriatico, hvor han kun én enkelt gang formåede at køre i top-10 på en etape. I den samlede stilling blev han nummer 14.  


Der er gode muligheder for Jakob Fuglsang i årets Giro, hvor der dog stadig befinder sig nogle heftige konkurrenter i feltet. To podieryttere fra sidste års Tour de France stiller til start i Giroen. Det drejer sig om sidste års Tour-toer, Geraint Thomas, og Steven Kruijswijk, der blev nummer tre i Touren 2019. Det var egentlig planen, at Kruijswijk skulle have kørt Tour de France igen i år, men han måtte melde fra grundet et skulderbrud. 

Odds på Giro d'Italia 2020-vinderen

Hvem vinder Giro d'Italia 2020? Højeste odds Bookmaker
Vincenzo Nibali 3,50
Jakob Fuglsang 4,33
Steven Kruijswijk 4,75
Wilco Kelderman 7,00
Rafal Majka 11,00
Joao Almeida 15,00
Simon Yates 19,00
Domenico Pozzovivo 29,00
Pello Bilbao 30,00

Odds er senest tjekket onsdag den 7. oktober klokken 10.24. 

Jakob Fuglsang Special Højeste odds Bookmaker
Fuglsang vinder ikke Giro d'Italia 1,07
Fuglsang ender i top-3 i Giro d'Italia 2,90
Fuglsang ender ikke i top-3 i Giro d'Italia 1,35
Fuglsang ender i top-5 i Giro d'Italia 2,40
Fuglsang ender ikke i top-5 i Giro d'Italia 1,50
Fuglsang ender i top-10 i Giro d'Italia 1,48
Fuglsang ender ikke i top-10 i Giro d'Italia 2,45
Fuglsang vinder over 0,5 etapesejre i Giro d'Italia 2,70
Fuglsang vinder under 0,5 etapesejre i Giro d'Italia 1,40
Fuglsang vinder over 1,5 etapesejre i Giro d'Italia 6,00
Fuglsang ender ikke i top-20 i Giro d'Italia 4,70
Fuglsang gennemfører Giro d'Italia 1,13
Fuglsang gennemfører ikke Giro d'Italia 5,00
Fuglsang ender i top-20 i Giro d'Italia 1,15

Odds er senest tjekket mandag den 28. september klokken 10.56. Vi opdaterer dem løbende frem til løbsstart.

Der er to tidligere Tour de France-vindere med i feltet i skikkelse af Geraint Thomas og Vincenzo Nibali. Sidstnævnte har også tidligere vundet Giroen to gange, hvor seneste sejr er tilbage fra 2016. Sidste år stod Nibali næstøverst på podiet. Øverst stod Richard Carapaz, der noget overraskende tog den samlede sejr. Ecuadorianeren vandt med lidt over et minut ned til Nibali, mens Primoz Roglic blev nummer tre. Sloveneren sluttede to et halvt minut efter Carapaz.

Den 27-årige Carapaz var en af forhåndsfavoritterne til Giroen, men han blev i stedet valgt til Ineos' Tour de France-hold, og han får derfor ikke muligheden for at forsvare sidste års sejr. Det var også planen, at stortalentet Remco Evenepoel skulle køre Giro, men grundet det voldsomme styrt, han var udsat for under Lombardiet Rundt, kommer det ikke til at ske, og belgieren er ude resten af sæsonen. Evenepoel fløj ud over kanten af en bro og pådrog sig slemme skader bestående af bækkenbrud og lungekontusion. 

Vincenzo Nibali er den eneste rytter i årets Giro-felt, der tidligere har vundet løbet. Den rutinerede italiener, der efterhånden er blevet 35 år og i øvrigt fylder 36 til november, er siden sidste års Giro skiftet fra Bahrain-Merida (Nu Bahrain-McLaren) til Trek-Segafredo. Her er Nibalis bedste resultater indtil videre den samlede fjerdeplads i Paris-Nice og sjettepladsen i Lombardiet Rundt. 

Som oddsene ovenover også viser, så er Jakob Fuglsang blandt favoritterne til at køre med om sejren i årets Giro, men han har også tidligere været nævnt blandt favoritterne i Tour de France, hvor han så ikke er slået til i klassementet.

Geraint Thomas er ifølge bookmakerne favorit til at tage den samlede sejr, men han er ikke gigantisk favorit. Stærke ryttere som Kruijswijk, Fuglsang, Simon Yates, Nibali og måske unge Alexander Vlasov kan alle gøre det svært for Thomas. Waliseren viste ikke vildt prangende kørsel i august måned, hvor han kørte to løb. Her gjorde han ikke meget væsen af sig. Det blev til en samlet 34.-plads i Tour de l'Ain, og en 37.-plads i Critérium du Dauphiné. Han viste dog klar fremgang i Tirreno-Adriatico, hvor han tog den samlede andenplads i løbet, og det vidner om en Thomas, der er tæt på at være der, hvor han skal være formmæssigt. Simon Yates vandt løbet, hvor Jakob Fuglsang som nævnt ikke viste storform. Danskeren sluttede blot som nummer 14.  

Som dansker bliver det naturligvis spændende at se, hvad han kan i løbet. Danmark har stadig kun én samlet Grand Tour-sejr i historien, og det er selvfølgelig Bjarne Riis' Tour de France-sejr i 1996. Sidenhen indrømmede Riis dog sin brug af doping, men han står stadig som vinder af løbet. I Giro-sammenhæng er der aldrig en dansker, der har kørt i Maglia Rosa, som førertrøjen kaldes på italiensk.

Til gengæld har Danmark 12 etapesejre i løbet, hvor Lars Baks sejr på 12. etape i 2012 er den seneste i den italienske Grand Tour. Med den form Fuglsang viste i løbene i august, kan man som dansker godt gøre sig små forhåbninger om, at der for første gang nogensinde kommer en dansk rytter i den lyserøde førertrøje til slut, men det kræver en Jakob Fuglsang i absolut topform. 

Odds på pointkonkurrencen i Giroen

Herunder kan du se de højeste odds på, hvem der vinder pointtrøjen i Giroen. Peter Sagan, der ikke havde held med at vinde pointkonkurrencen i Tour de France, er bookmakernes favorit til at vinde den i Italien. Sagan har syv gange vundet den grønne trøje i Tour de France, men i år blev han nummer to efter Sam Bennett. Den største konkurrent på forhånd er Michael Matthews, der vandt den grønne trøje i Touren i 2017. 

Hvem vinder pointtrøjen i Giro d'Italia 2020? Højeste odds Bookmaker
Peter Sagan 2,75
Michael Matthews 3,50
Arnaud Démare 4,75
Fernando Gaviria 9,00
Elia Viviani 21,00
Davide Ballerini 23,00
Simon Yates 26,00

Odds er senest tjekket onsdag den 30. september klokken 15.35. 

Sidste års pointtrøje blev vundet af tyskeren Pascal Ackermann. Den 26-årige sprinter vandt med 13 point ned til Arnaud Démare. Ackermann vandt to etaper i sidste års Giro, men i år skal tyskeren køre Vuelta a España i stedet. Démare er dog i Giro-feltet igen i år.

Odds på bjergkonkurrencen i Giroen

Nedenfor finder du de højeste odds på bjergkonkurrencen i Giro d'Italia 2020. Simon Yates er bookmakernes forhåndsfavorit, men det er ikke, fordi han ligefrem er storfavorit. 

Hvem vinder bjergtrøjen i Giro d'Italia 2020? Højeste odds Bookmaker
Simon Yates 6,00
Fausto Masnada 10,00
Giulio Ciccone 13,00
Miguel Ángel López 15,00
Ilnur Zakarin 15,00
Thomas De Gendt 17,00
Aleksandr Vlasov 21,00

Odds er senest tjekket onsdag den 30. september klokken 15.46. 

Der stod Giulio Ciccone på sidste års bjergtrøje, og italieneren vandt bjergkonkurrencen stensikkert. Hele 267 point samlede italieneren sammen. Fausto Masnada, der blev nummer to, havde til sammenligning 115 point. Netop Masnada tror de fleste bookmakere lidt mere på. Giulio Ciccone stiller også til start i årets Giro, men bookmakerne tror ikke helt på, at han tager bjergtrøjen for andet år i træk. Ciccone blev nummer to i bjergkonkurrencen i 2018, hvor Chris Froome tog både den samlede sejr og bjergtrøjen. 

Odds på ungdomskonkurrencen i Giroen

Herunder kan du se de bedste odds på ungdomskonkurrencen i Giroen 2020. Fuglsangs holdkammerat Aleksandr Vlasov er favorit til at tage ungdomstrøjen. 

Hvem vinder ungdomstrøjen i Giro d'Italia 2020? Højeste odds Bookmaker
Aleksandr Vlasov 1,72
João Almeida 4,50
James Knox 11,00
Sam Oomen 11,00
Ben O'Connor 19,00
Lucas Hamilton 23,00
Brandon McNulty 26,00

Odds er senest tjekket onsdag den 30. september klokken 15.59. 

Miguel Angel Lopez sejrede i ungdomskonkurrencen i sidste års Giro, men det kommer Astana-rytteren ikke til i år. Lopez er blevet for gammel til ungdomskonkurrencen, men han nævnes alligevel blandt løbets favoritter, omend han giver pengene mange gange igen for en samlet sejr. Lopez skal formentlig agere hjælper for Fuglsang. Til gengæld kan en ny Astana-rytter ende i trøjen. Aleksandr Vlasov er i hvert fald den største forhåndsfavorit til den konkurrence. 

Astana havde Lopez som kaptajn i årets Tour de France, og han sluttede som bedste colombianer i årets løb. Her blev han nummer seks samlet, og han lå endda til at gå på podiet inden næstsidste etape, hvor der skulle køres enkeltstart. Lopez faldt dog igennem her, og han sluttede blot etapen som nummer 45. Han tabte over seks minutter til vinderen Tadej Pogacar, og dermed dumpede han tre pladser ned i klassementet, hvor han endte med at være seks minutter og 47 sekunder efter. 

Odds på holdkonkurrencen i Giroen

Vi opdaterer odds, når de er offentliggjort. 

Sidste års holdkonkurrence sejrede Movistar i. Det spanske hold havde 17 minutter ned til Astana, der blev toer. Movistar rådede sidste år over vinderen Richard Carapaz samt Mikel Landa, der blev nummer fire samlet. Hverken Carapaz eller Landa er længere hos Movistar. For at få succes i holdkonkurrencen gælder det om både at have op til et par stærke klassementsfolk samt nogle angrebslystne ryttere, der har speciale i at ramme udbruddene på etaperne. 

Kommentarer

Feedback