18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på Giro d'Italia: Hvem tager sejren i år?

Kommentarer (3)

Blot lidt over et halvt år efter seneste Giro d'Italia blev kørt, skal løbet køres igen. 2021-versionen finder sted i maj, hvilket også er den normale løbsmåned for Giroen. Dermed er etapeløbet også tilbage som årets første Grand Tour.

Af Peter Rubek Nielsen

Sidste års Giro d'Italia blev kørt fra 3. - 25. oktober, selvom det ellers var planlagt til at finde sted fra 9. - 25. maj. Det kunne ikke foregå som planlagt grundet coronapandemien. 

I Giroen sidste år var der store danske forhåbninger til Jakob Fuglsang, men som så ofte før i store etapeløb, slog Fuglsang ikke til, og han var ikke i nærheden af den samlede sejr. Fuglsang sluttede på 6.-pladsen i løbet og endte syv minutter bag Tao Geoghegan Hart, der tog sin første samlede sejr i en Grand Tour i det store italienske etapeløb. 


Det var første gang i karrieren, at Ineos-rytteren endte i top-10 i en Grand Tour, og første gang resulterede altså dermed i den bedst mulige placering overhovedet. Det var ellers planlagt, at Ineos skulle køre for Geraint Thomas i sidste års Giro, men den tidligere Tour de France-vinder udgik af løbet allerede kort inde i løbet grundet et styrt, hvor han pådrog sig bækkenbrud.  

Dette års Giro d'Italia, der er nummer 104 i historien, finder sted fra 8. - 30. maj, og rytterne skal tilbagelægge 3.474 kilometer i løbet af det tre uger lange etapeløb, hvor rytterne skal cykle i tre lande undervejs. Foruden Italien kommer feltet forbi Schweiz og Slovenien. Løbet starter med en kort enkeltstart i Torino, og det afsluttes også med en enkeltstart med modebyen Milano som målby. 184 ryttere stiller til start, og 23 hold er med. Christopher Juul-Jensen og Mikkel Frølich Honoré er de to eneste danske ryttere i årets Giro-felt. 

Odds på Giro d'Italia: Vinderen

Herunder finder du de bedste odds på Giro d'Italia-vinderen 2021. Egan Bernal, der skuffede i sidste års Tour de France, er forhåndsfavoritten hos bookmakerne.

Hvem vinder Giro d'Italia 2021? Højeste odds Bookmaker
Egan Bernal 3,50
Simon Yates 5,00
Remco Evenepoel 5,00
Emanuel Buchmann 13,00
Alexander Vlasov 15,00
Hugh Carthy 17,00
Mikel Landa 17,00
Pavel Sivakov 20,00
João Almeida 26,00
Jai Hindley 35,00
Daniel Felipe Martínez 35,00
George Bennett 51,00

Odds på Maglia Rosa er senest opdateret mandag den 3. maj klokken 10.51. 

Spil på Giro-vinderen hos Bwin

Egan Bernal er bookmakernes favorit til at tage den lyserøde førertrøje, der på italiensk går under navnet Maglia Rosa. Det er i øvrigt første gang, at den tidligere Tour de France-vinder stiller til start i Giro d'Italia. Colombianeren havde et skidt Tour de France sidste år, hvor han udgik med fem etaper tilbage af løbet. Bernal havde store rygsmerter, og på 16. etape, der for Bernals vedkommende blev endestationen for hans 2020-Tour, kom han i mål næsten en halv time efter Lennard Kämna.

I år har Bernal hæderlige resultater fra Tirreno-Adriatico og Strade Bianche. I Tirreno endte han på en samlet 4.-plads over fire minutter efter den samlede vinder Tadej Pogačar, der som bekendt også vandt Tour de France sidste år efter hård kamp mod landsmanden Primož Roglič. I Strade Bianche sluttede Bernal på 3.-pladsen bag Julian Alaphilippe og vinderen Mathieu van der Poel. 

Bernal har ingen sejre indtil videre i år, og det bliver interessant at se, hvilken forfatning den 24-årige colombianer er i. Årets Giro-rute byder i hvert fald på Bernal-terræn i form af mange bjergrige etaper. Derudover har han selvfølgelig et rigtig stærkt Ineos-hold bag sig med navne som Pavel Sivakov, Iván Sosa og Daniel Felipe Martínez. 

Stortalentet Remco Evenepoel, som bookmakerne også spår en god Giro, bliver endnu mere interessant at følge. Evenepoel har ikke deltaget i et cykelløb siden det voldsomme styrt i Lombardiet Rundt, der fandt sted den 15. august sidste år. Her fløj Evenepoel ned fra en bro og brækkede sit bækken ved styrtet, og han har selv fortalt, at han var millimeter fra at skulle sidde i kørestol resten af sit liv. 

Deceuninck - Quick-Step, som Evenepoel kører for, stiller til start med et yderst interessant mandskab. Foruden Evenepoel er ryttere som João Almeida, der blev nummer fire i Giro d'Italia sidste år og Fausto Masnada, der også kørte i top-10 sidste år, med hos Quick-Step. Danske Mikkel Honoré er også på holdkortet, hvilket han også har været de to foregående år på Quick-Steps Giro-hold. Honorés rolle bliver primært at hjælpe Evenepoel og Almeida. 

Simon Yates bliver også spået fine muligheder hos bookmakerne for Giro-succes. Sidste år udgik briten af løbet, da han testede positiv for corona en uge inde i løbet. Den tidligere Spanien Rundt-vinder har en enkelt etapesejr i år, og den kom i Tour of the Alps, hvor Yates sejrede på anden etape. Yates tog også den samlede sejr i løbet. 

I årets Giro-felt finder vi også Emanuel Buchmann, der stiller til start i den italienske Grand Tour for første gang i karrieren. Hans hidtil bedste Grand Tour-resultat i karrieren er fjerdepladsen fra Tour de France i 2019. En bedrift, han slet ikke kunne følge op på i sidste års Tour, hvor han faldt fuldstændig igennem og sluttede på en samlet 38.-plads. Den 28-årige tysker har heller ikke leveret noget nævneværdigt i sæsonen indtil videre. Bedste klassementsplacering for Buchmann i år er 12.-pladsen i UAE Tour, som Tadej Pogačar vandt. 

Ud over Bernal stiller Ineos Grenadiers også til start med Pavel Sivakov, der tidligere har kørt i top-10 i Giroen. Det gjorde den 23-årige russer tilbage i 2019, hvor han blev nummer ni i den samlede stilling. Sivakov viste, på nær anden etape, dog ikke alt for god form i Tour of the Alps. Russeren sluttede to minutter og 44 sekunder efter Simon Yates, der som nævnt vandt løbet. Det rakte til en 6.-plads i klassementet for Sivakov.

Russeren siger til SpazioCiclismo, at han er klar over Bernals kaptajnrolle, men at det er vigtigt, at Ineos har flere ryttere, de kan sætte deres lid til.

- Jeg ved, at han (Bernal, red.) er kaptajnen, men hvis jeg kan vise fremskridt, vil det være godt for holdet at have nogen andre at sætte deres lid til, fortæller Sivakov og fortsætter:

- Jeg synes, det er en god ting at have flere muligheder. Åbenlyst vil Egan (Bernal, red.) være nummer ét - det er der ingen tvivl om. Han har vundet Touren og har mange flere sejre end jeg, siger Sivakov ifølge Spaziociclismo.it.

En anden russer, der bør holdes øje med, er 25-årige Alexander Vlasov. Astana-kaptajnen måtte udgå af sidste års Giro, der i øvrigt var hans Grand Tour-debut. Han udgik grundet maveproblemer. 

I år har Vlasov pæne resultater fra Paris-Nice, hvor han vandt ungdomstrøjen og blev samlet toer med 19 sekunder op til Maximilian Schachmann, der vandt løbet. Vlasov kom også i top-3 i føromtalte Tour of the Alps, hvor han endte et minut og seks sekunder bag løbets vinder Simon Yates. 

Vi får ikke fornøjelsen af at se Tao Geoghegan Hart i årets Giro-felt. Den regerende Giro-vinder skal i stedet prøve kræfter med Tour de France. I stedet kører Egan Bernal med 1-tallet på ryggen, da han er holdkammerat med Geoghegan Hart på Ineos, og som nævnt er han også storholdets kaptajn i den italienske Grand Tour.

Odds på pointkonkurrencen i Giroen

Hvem vinder pointtrøjen i Giro d'Italia 2021? Højeste odds Bookmaker
Peter Sagan 1,90
Giacomo Nizzolo 9,00
Tim Merlier 11,00
Fernando Gaviria 13,00
Dylan Groenewegen 17,00
Elia Viviani 19,00
Caleb Ewan 26,00
Joao Almeida 26,00

Odds på pointtrøjen er senest opdateret tirsdag den 4. maj klokken 10.55.

Den franske sprinter Arnaud Démare vandt pointtrøjen i sidste års Giro med god afstand ned til Peter Sagan, der i øvrigt blev nummer to i pointkonkurrencen i både Giro d'Italia og Tour de France i 2020. 

Démare vandt fire etaper i sidste års Giro, og den hurtige Groupama FDJ-rytter vandt, sammen med Filippo Ganna fra Ineos, flest etaper i sidste års Giro. Démare er ikke med i årets Giro d'Italia. 

Føromtalte Sagan er ifølge bookmakerne pænt stor favorit til at tage pointtrøjen i Giroens 2021-udgave, som det også fremgår af ovenstående oddstabel. Peter Sagan har to sejre i år. 

Odds på bjergkonkurrencen i Giroen

Hvem vinder bjergtrøjen i Giro d'Italia 2021? Højeste odds Bookmaker
Giulio Ciccone 7,50
Simon Yates 8,00
Egan Bernal 10,00
Ruben Guerreiro 12,00
Thomas De Gendt 15,00
Giovanni Visconti 19,00
Davide Formolo 26,00
Mikel Landa 26,00

Odds på bjergtrøjen er senest opdateret tirsdag den 4. maj klokken 11.39.

Portugiseren Rúben Guerreiro vandt bjergtrøjen i 2020-udgaven af Giro d'Italia, og han vandt med en pæn margin ned til den samlede vinder af løbet Tao Geoghegan Hart. 

EF Pro Cycling-rytteren vandt en enkelt undervejs, og det gjorde han på niende etape, som sluttede opad. Guerreiro er også blandt favoritterne til at tage bjergtrøjen i år ifølge bookmakerne. 

Odds på ungdomskonkurrencen i Giroen

Hvem vinder ungdomstrøjen i Giro d'Italia 2021? Højeste odds Bookmaker
Egan Bernal 2,75
Remco Evenepoel 4,50
Alexander Vlasov 5,50
Pavel Sivakov 9,00
Joao Almeida 11,00

Odds på ungdomstrøjen er senest opdateret tirsdag den 4. maj klokken 12.06. 

Tao Geoghegan Hart vandt som nævnt Giroen sidste år, og da briten på daværende tidspunkt var 25 år, vandt han også ungdomskonkurrencen i den italienske Grand Tour. 

Bernal er bookmakernes favorit til at tage den samlede sejr, så den 24-årige colombianer er selvsagt også favorit til at vinde ungdomstrøjen i Giroen. 

Kommentarer

Feedback