Annonce

WESG 2018 World Finals optakt: Bredt felt med gode chancer

Tags: Optakter, esport
Denne side indeholder henvisnings-links

WESG 2018 World Finals odds og optakt
Hvor: Chongqing, Kina
Hvornår: 11. til 17. marts
Præmiesum: 5.860.000 kr.
Antal hold: 28
Sidste års vinder: fnatic
Følg med på streams via HLTV.org.

Optakten er skrevet af BetXperts CS:GO-ekspert, Jacob "M1xtur" Jensen. 

27 hold fra hele verden står overfor hinanden i en allerede kontroversiel turnering. De deltagende hold varierer fra verdens nummer fem, MiBR, til ikke-rangerede sammensatte hold som Rusland. Præmiepuljen på 5,8 millioner danske kroner sikrer en god spand motivation, så der er dømt spænding til årets World Esports Gaming - 2018 World Finals i Counter-Strike: Global Offensive.

Bemærk, at efter optaktens publicering har NiP trukket sig fra turneringen. 

Årets første Major er overstået, og vi har nu set, hvem der er kommet stærkest ud af vinterpausen, og hvem der stadig har alvorlige ting at arbejde med. Astralis fik vist, at de stadig - med stor afstand til alle andre - er de bedste i verden, men mere interessant fik vi set nogle nye hold melde sig på banen i verdenstoppen. MiBR fik vist, at deres "nye gamle" line-up er godt nok til en Major-semifinale, men slet ikke et hold på Astralis' niveau. Svenske Fnatic derimod fejlede grumt, og de ser ud til at have meget at arbejde på, hvis de skal have et godt 2019.

Vores fokus skifter nu fra Majoren til en turnering, der allerede to uger inden start er kommet i modvind: World Electronic Sports Gaming – 2018 World Finals (WESG). Turneringen gennemføres på en lidt anderledes måde end andre CS:GO -urneringer, og specielt fordelingen af holdene i deres respektive grupper er blevet heftigt kritisere. Her ses eksempelvis én gruppe, der indeholder tre hold fra verdens top 30, kontra én gruppe hvor det højest rangerede hold er nr. 94.

WESG er anderledes end mange andre af de helt store CS:GO-turneringer. WESG følger det, de selv definerer som olympiske standarter, hvor der fokuseres på hold, hvor alle har samme nationalitet, og hvor alle hold kan kvalificere sig. Den offentlige kvalifikation (hvor alle kan tilmelde sig) startede i foråret 2018 med afgørelser i den nationale kvalifikation fra august til start december. Herefter fulgte regionale kvalifikationer, og det er nu blevet tid til finaleturneringen i Chongqing, Kina. 29 hold har kæmpet sig igennem kvalifikation, mens tre hold er inviteret (NiP, MiBR og Fnatic). Siden offentliggørelsen af holdlisten er det dog væltet ind med afbud. Senest er det Majorens store overraskelse, ENCE der har meldt afbud, hvor også MVP PK, K23 og Isurus har meldt afbud - flere med forklaringen om visaproblemer.

Odds på WESG World Finals hos bet365

Odds på WESG World Finals

Udvalgte odds på vinderen af WESG World Finals Bedste odds Bookmaker
MiBR 1,53

NiP (har trukket sig fra turneringen) 5,00

Fnatic 5,50

G2 7,50
Valiance 15,00
OpTic 5,50
Rusland 17,00

Odds på WESG World Finals er senest opdateret fredag den 8. marts kl. 15:06. Bemærk, at NiP har trukket sig fra turneringen.

Vinderspillene følger meget fint det forventelige i forhold til verdensranglisten. Bookmakerne sætter MiBR som de største favoritter, hvilket baseret på Majoren er meget passende.

NiP havde det svært imod MiBR ved Majoren, og de kan få svært ved at slå dem, men bør kunne spille fint op med de andre favoritter. Herefter følger G2 og Fnatic på favoritlisten. Baseret på, hvad vi så til Majoren, er G2 større favoritter end Fnatic, men der er selvfølgelig chancen for, at Fnatic kommer ultramotiveret for at vise, at Majoren ikke afspejler deres egentlige evner. Der vil være en uddybende forklaring på holdenes favoritstatus længere nede i optakten. Tror man på overraskelsen med en turneringssejr til en underdog, så er Valiance og OpTic på 9,00 spændende, imens jokerne fra Rusland giver 13 gange igen.

Spilforslag til WESG World Finals

OpTic Gaming vinder gruppe B til odds 2,50 hos bet365 (nu 1,72)

OpTic som favoritter til gruppe B er baseret på den situation, Valiance er i. Valiance er på grund af WESGs regel om, at alle på holdet skal have samme nationalitet nødt til at spille med emi og impulse i stedet for OttoNd og EspiranTo. Både emi og impluse har spillet over 200 maps for holdet, men er ikke i holdets normale stamme af spillere. OpTic har haft tid siden IEM Sydney-kvalifikationen til at forberede og få spillet Refrezh ordentligt ind på holdet, hvorimod Valiance har haft et hektisk online program, hvor der ikke har været meget tid til at træne med emi og impulse. OpTic har dog haft en sløv start på 2019, men set i lyset af Valiances situation bør OpTic betragtes som favoritter til at vinde gruppe B. Chancevurdering: 42 %

Rusland vinder gruppe F til odds 2,37 hos bet365

Det sammensatte hold Rusland (se yderligere beskrivelse længere nede) er kommet i en relativt overkommelig gruppe. De fem spillere for Rusland har massere erfaring bag sig fra alverdens store klubber, og med to spillere fra Winstrike med god selvtillid efter deres fine deltagelse i årets Major vil de have som mål minimum at vinde gruppen. Holdet er sammensat med et mål om at vinde hele turneringen, så de vil spille for fuld blæs i hver kamp. Der komme dog måske til at være mangel på strategisk dybde, men spiller for spiller er de det bedste hold i gruppen, og med deres erfaring kan de nå langt. Chancevurdering: 45 %

G2 vinder gruppe A til odds 2,62 hos bet365 (nu 1,16)

At NiP ifølge bookmakerne er favoritter til at vinde gruppe A er meget fornuftigt. De ligger højere på verdensranglisten end G2, og de klarede den længere til Majoren. Her glemmer bookmakerne at tage i betragtning, at G2 måtte op imod ENCE, MiBR og Na’Vi - de tre semifinalister til årets Major. NiP slap billigere med at skulle slå Vitality, Hellraisers og NRG for at nå til kvartfinalerne. G2 er på ingen måder noget dårligt hold, og de har før slået netop NiP. H2H står den 10-7 til NiP, men G2 har en masse at bevise efter deres - efter egen opfattelse - skuffende Major-exit. Chancevurdering: 40 %

Turneringsstruktur

Turneringen er én stor blanding af hold fra verdenstoppen til urangerede hold sammensat for kun at spille til denne turnering. Før vi dykker ned i favoritter og underdogs kommer her en udlægning af turneringens struktur:

Turneringen består af to stadier: et gruppestadie med 28 hold og et vind eller forsvind-slutspil med 16 hold.

Gruppespillet

 • Løber af stablen fra den 11. til den 12. marts.
 • 28 hold fordelt i 5 grupper af 4 hold i hver, to grupper af 3 hold og én enkelt gruppe med 2 hold.
 • Alle hold i gruppen skal møde hinanden kampe, der afgøres efter to maps.
  • Der åbnes altså op for at spille både 1X2 og 12 (draw no bet) spil på hver kamp.
 • De to bedste hold fra hver gruppe går videre til slutspillet.

Slutspillet

 • Løber af stablen fra den 13. marts til den. 17 marts.
 • De 16 bedste hold fra gruppespillet.
 • Vind eller forsvind-format
 • Alle kampe er bedst af 3 maps.

Grupperne

Som før nævnt har WESG været under heftig kritik fra næsten alle dele af CS:GO-verdenen for deres gruppeinddelinger, allerede to uger inden turneringen er startet. WESG har valgt at udføre en fuldstændig tilfældig gruppeinddeling. Som I vil se herunder er der en verden til forskel på grupperne. #tal definerer placering på HLTV.org's verdensrangliste pr. 5. marts 2019.

Gruppe A

 • Ninjas In Pyjamas – #8 - har trukket sig fra turneringen
 • G2 – #16
 • Revolution – #166
 • Singularity – #58

Gruppe B

 • Valiance – #20
 • NASR – #149
 • OpTic – #33
 • Denial - #50

Gruppe C

 • MIBR - #5
 • AGO - #46

Gruppe D

 • Furious - #120
 • FrostFire - #122
 • Absolute - #94

Gruppe E

 • Fnatic - #14
 • Windigo - #30
 • Moviestar Riders - #37

Gruppe F

 • Panda (det gamle CyberZen) – #49
 • Imperial – #95
 • Russia (Rusland) – Ikke-rangeret
 • WARDELL N Friends – Ikke-rangeret

Gruppe G

 • 5 POWER - #110
 • ENZO - #64
 • TNC - #166
 • Ukraine - Ikke-rangeret

Gruppe H

 • Alpha Red - #153
 • Chiefs - #93
 • Viva Algeria – #179
 • Altima - Ikke-rangeret

Analyse af deltagerne

Herunder kan findes en udlægning af favoritterne og nogle af de hold, der kan være spændende at følge med i.

Den klare favorit

MiBR

Spillere: Coldzera, FalleN, TACO, fer og felps

MiBR kommer ind til turneringen med et stadig relativt nyt setup. I januar gik MiBR tilbage til at være et rent brasiliansk hold, da de udskiftede træner YNK med Zews og skiftede Stewie2K og Tarik ud med TACO og felps.

Der var ikke mange, der vidste, hvad de skulle forvente af dette nybyggede MiBR inden årets først major i Katowice. Spillerne har spillet sammen før med stor succes som SK Gaming, og på trods af lang tid som nummer 1 i verden faldt niveauet med tiden, og man satsede internationalt i en tid. TACO og felps er nu tilbage, og MiBR har vist, at de kan spille på et meget højt niveau. Med verdensstjernen Coldzera i front og den næsten legendariske in-game-leader FalleN har MiBR formået at genskabe det hold, der var verdens bedste i 2017.

Der er dog stadig nogle ubesvarede spørgsmål. Eksempelvis omkring deres map-pool. Vi har kun set dem spille 9 maps sammen som hold. Her er der spillet Inferno 4 gange, Train 2 gange og Dust2, Mirage og Overpass 1 gang. I samtlige kampe lagde MiBR veto på Nuke, så det er forventeligt, at de fortsætter med dette. Da de 5 spillede sammen som SK Gaming, spillede de ofte Mirage, Inferno, Cache og Train, så det kan antages, at disse maps er nogle af dem, vi vil se dem være relativt komfortable på.

Én ting, der taler imod MiBR ved denne turnering, er deres deltagelse i BLAST Pro Series Sao Paulo 2019. Her skal brasilianerne på hjemmebane blandt andet møde Astralis, FaZe, Liquid og NiP. Udover de to Majors sp må netop denne turnering være en stor prioritering for MiBR, der har muligheden for at slå verdens bedste hold foran et hjemmepublikum. Der er en potentiel chance for, at MiBR vil se WESG som en træningsturnering, hvor de kan få lov at træne nye strategier og måske øger størrelsen på deres map-pool.

MiBR er automatisk kvalificeret til kvartfinalen, da to af deres modstandere i gruppespillet har trukket sig fra turneringen. De kan derfor for alvor øve nogle nye ting imod AGO, som ikke burde være stor udfordring for MiBR at besejre. Spiller for spiller må MiBR antages at være de klart bedste, og de er derfor "klare" favoritter.

Odds på WESG World Finals hos bet365

De nærmeste favoritter

NiP

BEMÆRK: NiP HAR TRUKKET SIG FRA TURNERINGEN

Spillere: f0rest, GeT_RighT, dennis, Lekr0 og REZ

Ninjas in Pyjamas må på grund af deres erfaring og placering på verdensranglisten i forhold til modstanderne ses som en af de nærmeste favoritter til at vinde turneringen næst efter MiBR. I juni byttede de draken ud med Lekr0, og derefter har de formået at holde sig i verdens top 10. De har dog stadig problemer med for alvor at stadfæste sig blandt de aller-allerbedste. Under årest Major i Katowice viste de sporadisk højt niveau, men havde svært ved at følge med, når holdene hed Astralis, MiBR og Liquid.

NiP har store mængder af erfaring i f0rest, GeT_Right og dennis. De har en fordel, da de kan bruge deres map-pool til at tvinge nogle af de mindre hold ud i maps som Dust2 og Nuke. Kan de holde sig fra at møde de små hold på Mirage, så burde de kunne nå langt.

NiP skal blandt andet møde G2 i gruppespillet, og det er en kamp, der med stor sandsynlighed kommer til at afgøre førstepladsen i gruppen. G2 kan blive en svær modstander, og med den BO2 i første kamp kan det blive svært at undgå en uafgjort imod dem. Der er ikke mange hold i denne turnering, der bør kunne udfordre, men de kan som før nævnt få det svært imod MiBR. NiP har dog haft fin tid efter Majoren til at analysere, hvad de kan gøre imod de store hold.

G2

Spillere: JaCkz, shox, kennyS, bodyy og Lucky

G2 må - baseret på deres spillere og erfaring - vurderes blandt favoritterne.

G2 skiftede i juni 2018 holdet ud efter en tid med dårlige resultater, og herefter sås en lille stigning i form, men allerede i november blev der skiftet ud igen. De fem spillere på G2 hedder nu JaCkz, shox, kennyS, bodyy og Lucky, og det er et hold med masser af styrker og erfaring, men som lider under at være humørspillere.

Siden skiftet har vi igen set en lille stigning i form med nogle fine takter både i Majoren i Katowice og IEM Sydney-kvalifikationen. I løbet af Majoren slog de Fnatic, Vega Squadron, TYLOO og BIG, men det bød også på nederlag til ENCE, MiBR, Na’Vi og AVANGAR. Generelt ligner G2 et hold, der mangler det sidste for at spise sig ind på verdens top 10.

G2 kan se denne turnering som en måde at komme ovenpå efter Majoren. Her mødte de hård modstand, som de havde svært ved at overkomme. Ved WESG er de kommet i en gruppe med to lavtrangerede hold og NiP. Kan G2 spille sig til en sejr imod NiP og spille sig til noget selvtillid, så kan de være farlige - specielt baseret på dybden i deres map-pool. G2 skal formå at overkomme deres humørprægede spil, og så bør de kunne udfordre de fleste hold.

Fnatic

Spillere: Xizt, JW, twist, KRIMZ og Brollan

Ser man på Fnatics hold, har de som sådan alt. De har en erfaren in-game-leader i Xizt, en verdensstjerne i KRiMZ, en erfaring AWP’er i JW og et stort ungt talent i Brollan. Alligevel røg Fnatic ud allerede i New Challenger stadiet ved årets Majo, selvom de var store favoritter til at vinde stadiet. Fnatic har derfor nu en masse, de skal bevise.

Det eneste positive ved, at Fnatic røg så tidligt ud af Majoren, er, at de har haft lang tid til at forberede sig og få fikset deres fejl og mangler. De er dog kommet i en svær gruppe, hvor de jokerne fra Windigo kan skabe problemer for dem. ENCE var også i denne gruppe, men de har trukket sig, så den sværeste modstaner skal Fnatic ikke længere møde specielt kan få det svært imod stærke ENCE og jokerne fra Windigo.

Ser vi på Fnatics map-pool, så stikker Nuke ud som deres klart svageste map. Fnatic spiller ganske simpelt ikke Nuke. Fnatic er derimod stærke på Mirage, Inferno og Cache. Fnatic bør have erfaring og firepower nok til at slå de fleste af de lavererangerede hold på netop disse maps, men baseret på Majoren er det svært at sige, hvor Fnatic står lige nu. Én ting er sikkert: Fnatic vil være ultramotiveret for at vise verden, at de ikke er så dårlige, som deres deltagelse ved årets Major viste.

Fnatic kommer som forsvarende mestrer, men er ikke i nærheden af at være, hvor de var ved denne tid sidste år. Dengang hed det flusha, Lekr0 og Golden i stedet for Xizt, brollan og twist. Med en placering som nummer 4 på verdensranglisten før sidste års turnering er situationen en anden i år, og Fnatic ligger efter Majoren  knap i favoritfeltet. KRIMZ, JW og Xizt har dog så meget erfaring, at de bør kunne vende den negative tendens.

Underdogs

Valiance

Spillere: LETN1, huNter, nexa, Impulse og emi

Valiance er med deres placering som nr. 20 på verdensranglisten det sjettehøjest rangerede hold ved turneringen. Valiance valgte tilbage i november at skifte pronax og hAdji ud med hunNter og LETN1. Siden da er holdet gået fra nr. 80 på verdensranglisten til nr. 20, og det kan tydeligt ses på spillet. Valiance har siden november spillet sig til en førsteplads i første del af United Masters League, hvor de blandt andet har spillet mod Windigo og AGO, som også deltager i denne turnering. De viser samtidig også god form i ESEA MDL Season 30 Europe. Yderligere formåede Valiance tilbage i januar at slå Mousesports på hele 3 maps under de europæiske Minors, hvor de også gav ENCE og Vitality kamp til stregen.

Som før nævnt er Valiance på grund af WESGs regler tvunget til at bænke EspiranTo og OttoNd. Specielt tabet af EspiranTo kan blive svært for dem at overkomme, da de mister en stor del af deres offensive styrker med ham. Endnu en negativ faktor for Valiance er deres mangel på tid til at spille emi og impulse ind på holdet. De har et stramt onlineskema, som sagtens kan gå ud over deres forberedelsestid.

Kommer Valiance videre i turneringen, bør man holde øje med o/u et antal runder-væddemål mod favoritterne. Valiance er for mange af holdene en relativt ukendt faktor, men de bør kunne drille de store hold.

OpTic

Spillere: Snappi, cajunb, JUGi, k0nfig og refrezh

OpTic er de danske repræsentanter ved denne turnering, og selv med danske briller må man sige, at OpTic siden november har været i en negativ kurve. Holdet valgte i december at udskifte niko med den unge og talentfulde Refrezh, men på trods af dette skift har det ikke set alt for godt ud for det danske hold i 2019. Holdet røg ud af den europæiske Minor med nederlag på 3 ud af 3 maps til Mousesports og Vitality. OpTic spillede senest i IEM Sydney 2019-kvalifikationen. Her slog OpTic HellRaisers, men tabte til G2 af to omgange. Det kan skyldes, at holdet ikke har haft lang tid nok til at spille Refrezh ind på holdet, ogd det er noget, de har haft en del tid til op til denne turnering.

Med den gode blanding af erfaring og talent der er på OpTic, bør de placeres som underdogs ved turneringen. De kan få det hårdt imod Valiance i gruppen, som dog er tvunget til at bænke to af deres gode spillere og trække to gamle Valiance-spillere ind. OpTic bør kunne overkomme NASR og Denial, men det kræver, at de for alvor får styr på den mentale del af spillet. Med lang tid til at forberede og en stor præmiepulje som motivation kan OpTic være en spændende underdog til turneringen. De har erfaring med store LAN-turneringer, og de vil med stor sandsynlighed kunne håndtere det mentale aspekt bedre end mange af de små hold. De vil dog få det meget svært imod favoritterne, men hold øje med o/u og handicap-spil.

Jokers

Windigo

Spillere: bubble, v1c7oR, blocker, ShiPZ og poison

Windigo var til at starte med kommet i en utroligt svær gruppe til årets WESG-turnering hvor de skulle op imod ENCE og Fnatic. ENCE har siden meldt afbud, og chancen for at komme i kvartfinalen er blevet markant forøget. Mod Fnatic og potentielt nogle af de større hold i slutspillet vil det være værd at holde øje med over/under maps, da Windigos spilstil kan overraske. Man skal ikke hvile på laurbærrene imod Windigo, der har en meget direkte og styrkebaseret spillestil med massere forcebuys og sats. Med styrker på Overpass, Cache og Train kan de drille nogle af de store hold i en BO3, men en sporadisk mangel på disciplin kan blive det, der fælder Windigo imod nogle af de store hold.

Rusland

Spillere: hooch, dosia, seized, WorldEdit og Boombl4

Rusland er et af de hold, der er sammensat af spillere fra forskellige hold kun for at spille netop denne turnering. Ved sidste års turnering formåede et sammensat russisk hold at gå hele vejen til semifinalen, hvor de måtte se sig slået af Space Soldiers. Sidste år stillede holdet dog op med blandt andet Electronic og flamie - begge spillere holdet i år må undvære.

Holdet er sprængfyldt med både erfaring og talent, og derfor har jeg placeret dem blandt jokerne til turneringstriumfen. Den nok mest ukendte spiller er hooche fra Runtime. Herefter byder holdet på kendte navne som Dosia (Gambit), seized (Runtime, tidligere Na’Vi og Gambit), WorldEdit (Winstrike) og den unge talentfulde Boombl4 (Winstrike).

Rusland har to ting, der gør dem til jokere ved netop denne turnering. De har gode, erfarne spillere, og de er sammensat med kun ét mål: at komme så langt som overhovedet muligt i denne turnering. De skal op imod Panda (det gamle Cyberzen), Imperial og endnu et sammensat hold: WARDELL N Friends. Det er en gruppe, Rusland bør kunne klare sig videre fra. Herefter vil de få det svært imod favoritterne, men Rusland kunne godt drille nogle af de større hold.

WESG 2018 World Finals odds og optakt
Hvor: Chongqing, Kina
Hvornår: 11. til 17. marts
Præmiesum: 5.860.000 kr.
Antal hold: 28
Sidste års vinder: fnatic
Følg med på streams via HLTV.org.

Optakten er skrevet af BetXperts CS:GO-ekspert, Jacob "M1xtur" Jensen. 

Kommentarer

Feedback