18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce
England

0 - 1

Brasilien
1H 2H
0-00-1

80ʼ Endrick

23. marts 2024 kl. 20:00 - Fodbold, Venskabskampe
Wembley    Artur Soares Dias

Odds på England - Brasilien 23/03, Venskabskampe

Det engelske landshold tager imod Brasilien i denne venskabskamp på Wembley. Det kunne godt blive en underholdende og målrig affære, hvor begge hold vil have fokus på offensiven. Mødet mellem to giganter inden for landsholdsfodbold er en af mest attraktive kampe, som man kan finde, og der meldes selvfølgelig om alt udsolgt til opgøret mod Wembley. 

Få op til 1.000 kr. som freebet hos LeoVegas

.

England - Brasilien

England Brasilien
Jude Bellingham J. Bellingham 1H 13ʼ
Ezri Konsa Ngoyo E. K. Ngoyo >
Kyle Walker K. Walker <
20ʼ
34ʼ Lucas Paquetá L. Paquetá
Jarrod Bowen J. Bowen >
Jude Bellingham J. Bellingham < 2H
67ʼ
Joe Gomez J. Gomez >
Ben Chilwell B. Chilwell <
67ʼ
Lewis Dunk L. Dunk >
Harry Maguire H. Maguire <
67ʼ
71ʼ Andreas Pereira A. Pereira >
Lucas Paquetá L. Paquetá <
71ʼ Endrick Endrick >
Rodrygo Rodrygo <
Kobbie Mainoo K. Mainoo >
Conor Gallagher C. Gallagher <
75ʼ
Marcus Rashford M. Rashford >
Anthony Gordon A. Gordon <
75ʼ
78ʼ Savio Savio >
Raphinha Raphinha <
78ʼ Douglas Luiz Soares de Paulo D. L. S. d. Paulo >
Bruno Guimarães Rodriguez Moura B. G. R. Moura <
80ʼ 2H 0-1 Endrick Endrick
Vinícius JúniorV. Júnior (Assist)
89ʼ Pablo Maia P. Maia >
Vinícius Júnior V. Júnior <
89ʼ Gleison Bremer Silva Nascimento G. B. S. Nascimento >
Wendell Nascimento Borges W. N. Borges <

Kampstatistik

16 Skud 14
3 Skud på mål 5
7 Hjørnespark 2
26 Indlæg 9
2 Offside 0
11 Frispark begået 19
1 Gule kort 1
0 Røde kort 0
54% Boldbesiddelse 46%

Live opdateringer

Bekræftede startopstillinger

4-2-3-1
England
England
10
Jude Bellingham
6
Harry Maguire
5
John Stones
8
Conor Gallagher
4
Declan Rice
9
Ollie Watkins
1
Jordan Pickford
3
Ben Chilwell
11
Anthony Gordon
2
Kyle Walker
7
Philip Foden
4-3-3
Brasilien
Brasilien
25
Lucas Beraldo
14
Fabricio Bruno Soares de Faria
8
Lucas Paquetá
5
Bruno Guimarães Rodriguez Moura
15
Joao Gomes
7
Vinícius Júnior
10
Rodrygo
11
Raphinha
1
Bento Krepski
6
Wendell Nascimento Borges
2
Danilo Luiz da Silva

Vigtig test til EM 2024 og Copa América

Det er to af de helt store fodboldnationer, som støder sammen på Wembley, og selv om det er en venskabskamp, så er kampens vigtighed kolossal for begge nationer.

England forbereder sig til sommerens EM-slutrunde, mens Brasilien skal have tingene på plads inden det går løs med Copa América, som ligeledes spilles i juni-juli måned, men i USA. Det spidser til i begge lejre. England er sammen med Frankrig storfavorit til at vinde EM, mens bookmakerne vurderer Brasilien som den største udfordrer til Argentina i kampen om Copa América-mesterskabet.

Venskabskampen er den første ud af to forberedelseskampe for begge mandskaber. England møder Belgien den 26. marts ligeledes på Wembley, mens Brasilien samme dag møder Spanien på El Estadio Santiago Bernabeú i Madrid.

Over 2,5 mål i kampen til odds 1,95 hos Bet365

Der er stor optimisme i den engelske lejr og Southgates trup indeholder en lang række verdensstjerner, hvor vi især skal holde øje med Kane, Foden, Saka, Rashford og Jude Bellingham. Brasilien kommer til Wembley med en noget alternativ trup efter en række afbud og det kan give en løssluppen taktik fra begge hold..
Læs også ekspertanalyse fra Frank Pilantra med anbefaling af sejr til England her.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

FORVENTEDE STARTOPSTILLINGER

ENGLAND
Pickford; Walker, Stones, Maguire, Gomez; Rice, Foden, Bellingham; Rashford, Saka, Watkins.

BRASILIEN
Bento; Danilo, Fabrício Bruno, Beraldo, Wendell; Bruno Guimarães, João Gomes, Lucas Paquetá; Vini, Rodrygo, Raphinha.

Et engelsk landshold med flow

Den engelske landsholdstrup er spækket med fremragende spillere, men hvis man skal udnævne tre hovednavne, så må det blive Harry Kane, Jude Bellingham og Phil Foden. Denne trio har været fremragende kørende i hhv. Bayern München, Real Madrid og Manchester City.

Manager Gareth Southgates største udfordring bliver at finde nogle gode løsninger på backpladserne, hvor navne som Kieran Trippier, Luke Shaw, Trent Alexander-Arnold og Reece James alle er ude med skader. Offensiven med Foden, Bellingham, Saka og Kane ser voldsom giftig ud, og den kan komme til at gøre rigtig ondt på en brasilianske defensiv, som er hårdt ramt af afbud til denne storkamp på Wembley.

Brasilien med ny landstræner samt masseafbud

Brasserne kommer til klassikeren mod England en del ramt på selvtilliden. 2023 var et annus horribilis med bare tre sejre i årets ni landskampe.

De kanariegule tropper virkede også i noget af en limbo med to midlertidige landstrænere, og det store fodboldnation er i øjeblikket nede på en 6. plads i den sydamerikanske VM-kvalifikationsturnering, som sigter frem mod slutrunden i USA 2026. Projektet med Carlo Ancelotti som brasiliansk landstræner kiksede, og i stedet har forbundet nu ansat den rutinerede Dorival Júnior til at få styr på tropperne. Den tidligere São Paulo- og Flamengo-træner får en svær start med to kampe mod europæiske topmodstandere, og arbejdsbetingelserne bliver heller ikke lettere med de mange afbud.

Forsvaret er især ramt med de to topmålmænd Ederson og Alisson ude, og i midterforsvaret er der også skadesafbud fra både Éder Militão og Marquinhos. Senest er også Arsenals Gabriel Magalhães meldt ude med en skade.

Når man så allerede ved, at brasserne ikke er specielt godt kørende på backpladserne, så kan man godt blive nervøs på brassernes vegne med så mange urutinerede spillere i de bagerste geledder. Det hedder altså tre debutanter i den bageste brasilianske linje i form af Bento, Murilo, Beraldo og Wendell. Det må give noget ekstra pres på rutinerede Danilo, der sammen med sandsynligvis Douglas Luiz får til opgave til at give midterforsvaret så meget arbejdsro som muligt. Brasserne kommer til at savne den erfarne Casemiro, der også er på skadeslisten.

Offensiven ser til gengæld godt ud med Real Madrid-duoen Rodrygo og Vinícius Júnior på toppen og så kreatør Lucas Paquetá til at støtte op nede fra andet geled.

Engelske og brasilianske stjernetrupper

Englands manager Gareth Southgate og den brasilianske landstræner Dorival Júnior har offentliggjort hver deres trup, og det ser særdeles lovende ud. Trupperne er spækkede med stjernenavne, og da The Guardian så sent som i december 2023 lavede en Top 100 over årets bedste spillere, så rummede den 13 af de spillere, som vi kan få at se på lørdag på Wembley, nemlig John Stones, Kyle Walker, Jude Bellingham, James Maddison, Declan Rice, Phil Foden, Harry Kane, Marcus Rashford, Bukayo Saka, Ollie Watkins samt brasilianerne Bruno Guimarães, Rodrygo og Vinícius Júnior. Der kunne i teorien have været endnu flere fra The Guardian-listen med, men desværre sidder profiler som Jack Grealish, Trent Alexander-Arnold, Ederson, Alisson og Gabriel Martinelli alle ude med skader.

De komplette trupper ser således ud:

England:

Målmænd: Sam Johnstone (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal).

Forsvar: Jarrad Branthwaite (Everton), Ben Chilwell (Chelsea), Lewis Dunk (Brighton), Joe Gomez (Liverpool), Ezri Konsa (Aston Villa), Harry Maguire (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City).

Midtbane: Jude Bellingham (Real Madrid), Conor Gallagher (Chelsea), Jordan Henderson (Ajax), James Maddison (Tottenham Hotspur), Declan Rice (Arsenal).

Angreb: Jarrod Bowen (West Ham United), Phil Foden (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle United), Harry Kane (Bayern München), Cole Palmer (Chelsea), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa).

Brasilien:

Målmænd: Bento (Athletico Paranaense), Léo Jardim (Vasco da Gama), Rafael (São Paulo).

Forsvar: Danilo (Juventus), Yan Couto (Girona), Ayrton Lucas (Flamengo), Wendell (Porto), Beraldo (PSG), Gabriel Magalhães (Arsenal), Fabrício Bruno (Flamengo), Murilo (Palmeiras).

Midtbane: André (Fluminense), Andreas Pereira (Fulham), Bruno Guimarães (Newcastle), Casemiro (Manchester United), Douglas Luiz (Aston Villa), João Gomes (Wolverhampton), Lucas Paquetá (West Ham), Pablo Maia (São Paulo).

Angreb: Endrick (Palmeiras), Galeno (Porto), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham), Rodrygo (Real Madrid), Savinho (Girona), Vinicius Júnior (Real Madrid).

Hvem vinder på Wembley?

Der er meget, der peger på en engelsk sejr, og vi kan også ende ud i en match med pænt mange mål, når man kigger på hvad de to landshold kan fremvise af offensive esser.

Phil Foden (England) scorer i kampen til odds 5,00 hos Bet365*

Det er blevet til 11 mål i 28 kampe for Manchester City i Premier League fra Phil Foden, der også har ramt netmaskerne 4 gange i Champions League i denne sæson. Phil Foden har selvtilliden til at slå til på Wembley mod et fraværsramt brasiliansk forsvar. Særligt hvis Harry Kane sidder over, så kan Foden få større ansvar som afslutter. 

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Top 5-opgør mellem England og Brasilien

1. England x Brasilien 0-1 (VM 1970)

De regerende verdensmestre fra England mødte de kommende verdensmestre fra Brasilien i den indledende pulje ved VM-slutrunden i Mexico i 1970. Jairzinho scorede kampens eneste mål i en fremragende fodboldkamp efter en times spil. Matchen fik også et magisk moment, da den engelske målmand, Gordon Banks levede det, som er blevet kaldt for verdens flotteste redning på et hovedstødsforsøg af Pelé.

2. Brasilien – England 2-1 (VM 2002)

Kvartfinalen ved VM i Japan/Sydkorea er nummer 2 på hitlisten over de bedste opgør mellem Brasilien og England. Michael Owen bragte Sven-Göran Eriksssons udvalgte foran, men Rivaldo og frisparksmålet af Ronaldinho fra små 30 meter sendte brasserne videre mod det, som skulle ende med endnu et VM-guld.

3. Brasilien - England 3-1 (VM 1962)

Kvartfinalen ved VM i Chile kommer ind på tredjepladsen. Brasserne vandt sikkert med 3-1 på to mål af Garrincha og et enkelt af Vava, mens Gerry Hitchens kom på tavlen for englænderne.

Det var en slutrunde, hvor Brasilien gik helt til tops, selvom man måtte undvære den skadede Pelé. I stedet greb superdribleren Garrincha taktstokken og spillede brasserne frem til guldet

4. England - Brasilien 0-0 (VM 1958)

Englands og brassernes første møde i en VM-turnering fandt sted ved VM i Sverige i 1958 i puljen. Opgøret endte 0-0. Den brasilianske landstræner Vicente Feola slap derefter den bare 17-årige Pelé samt superdribleren Garrincha løs ved VM-turneringen, og siden så holdet sig ikke tilbage.Brasilien tog sit første VM-guld, mens englænderne måtte lade livet allerede efter puljespillet.

Englænderne første verdensmesterskab kom først otte år senere.

5. Brasilien – England 0-2 (venskabskamp 1984)

Englænderne fik tilbage i 1984 skovlen under Brasilien med en sejr på 2-0 på selveste Maracanã. John Barnes åbnede med en ikonisk scoring, hvor wingen driblede sig igennem hele det brasilianske forsvar inden bolden blev sparket ind over stregen.

Mark Hateley pandede efter pausen på klassisk britisk manér bolden ind til stor skuffelse for de 56.126 tilskuere på det historiske stadion i Rio de Janeiro.

Feedback