Vinder af X Factor 2016 skal kåres i aften, og dette år lader til at blive mere spændende end nogensinde. Læs Highrollers optakt, se odds og hør sangene til de tre finalister. 

Der er forberedt et liveshow til den helt store guldmedalje til aftenens finale, hvor deltagerne bl.a. skal synge sange, som de selv sammen med professionelle musikere har været med til at kreere.

Der bliver desuden givet et hav af gæsteoptrædener af kunstnere som fx Christoffer.

De tre finalister skal synge hele tre sange hver i finalen. De skal både synge en sang valgt af deres dommer, optræde i en duet med to af aftenens gæstestjerner, og så skal de to, der går videre til finalerunden, også synge deres dugfriske vindersingle.

Det vil først blive afsløret, hvilke gæstestjerner finalisterne skal optræde med, når finalen løber over skærmen.

Bookmakerne vurderer, at det bliver et tæt opløb mellem Reem og Embrace, med Alex som outsider:

Vinder af X Factor 2016 - odds

Bedste odds Bookmaker
Reem 1,90
NordicBet
Embrace 2,35
Bet365
Alex 17,00
NordicBet

samlet tbp: 99%

Dommer-debutanten Mette Lindberg har dermed formået at få hele to af sine unge sangtalenter i finalen. 17-årige gymnasielev Reem og 22-årige Alex skal dermed forsøge at genvinde titlen til kategorien med unge sangere. Den sidste finalist er Remees funky søskendegruppe Embrace. Blachman har haft en fri-uge.

Min anbefaling: Det nærmeste vi kommer værdi i aften, er et spil på Alex som 3'er til odds 1,30 hos Danske Spil. Alex virkede selv ret overrasket over at gå videre sidste uge, men det skyldes formentlig en middelmådig performance og/eller sangvalg af Andrew. Reem og Embrace er i mine øjne klart bedre og sandsynlige vindere, som folk vil stemme på. Odds 1,30 svarer omregnet til vinderodds 15, hvilket er lavere end Nordicbets odds 17.

Opdateret: Er desværre slashet

Danske Spil giver bl.a. følgende vurdering af finalen: " Reem og Embrace har været i særklasse igennem hele X Factor-forløbet og undgået Farezonen. De skiller sig ud i forhold til Alex, der har stået i den kedelige position to gange, men som dog leverede en fantastisk præstation i fredagens semifinale og fortjent sang sig i finalen."

Det er igen seerne, der skal afgøre årets X Factor-vinder, og her tror bl.a. Danske Spil* altså, at Reems store stemme vil give hende sejren. Jeg vil give bookmakerne ret her. Jeg tror også mest på Reem, selvom Embrace vel er årets fund.

En yderligere faktor der gør, at finalepilen peger mod Reem, er de økonomiske indskud, som Danske Spil* har modtaget X Factor-sæsonen igennem.

Inden finalen er tæt på 70% af alle indskud hos Danske Spil kommet på Reem, mens Embrace står for ca. 20% og Alex de resterende 10%. Dog vurderes de to favoritter ret lige rent oddsmæssigt.

Analyse af deltagerne

Reem (synger bl.a. 'Where are u Now' med Justin Bieber/Skrillex og Diplo)

På plussiden: Hun er i unge-kategorien, hun virker mere stjernebelagt, hun har et højt topniveau, hun har været storfavorit fra start.

På minussiden: Hun er mere 'ordinær' end Embrace, og har ikke det bedste bundniveau. Hendes smil er ikke ægte men lidt søgt, men hun har stadig noget alvorligt i sig, som dog karakteriserer en målbevidst kunstner, og hun er ydmyg. CV: ca. 51%

Mette Lindberg har valgt, at Reem skal prøve kræfter med Justin Biebers comeback-hit 'Where Are Ü Now', som han i 2015 råhittede med i samarbejde med de to djs Skrillex og Diplo.

Reems vindersingle hedder 'All That I Want', og den har Reem skrevet sammen med et engelsk sangskriverhold bestående af den talentfulde sangskriver og producer Leon Paul Palmen og sangskriver Sophia Ayana.

Embrace (synger bl.a. 'Like I'm gonna lose you' af John Legend)

På plussiden: De er anderledes og et frisk pust og meget musikalske på en eksotisk positiv måde. De er mere nytænkende og originale end Reem, hvor Reem måske er mere mainstream solist (Reem vil dog lyde godt på en plade og sikkert også trække tilskuere til sommerkoncerterne).

På minussiden: Embrace virker ikke som nogle der benhårdt 'forventer' at vinde. De har fået meget ros i dommernes karakterer hvilket måske kan fremme en modreaktion. Og så er de ikke 'klassens søde, pæne pige,' men de strutter aligevel af charme. CV: ca. 45%.

Remee har valgt, at EMBRACE-pigerne lægger ud med at synge 'Like I'm Gonna Lose You', der oprindeligt blev sunget af Meghan Trainor og John Legend.

Deres vindersingle hedder 'COMMITMENT ISSUES', og er skrevet og komponeret af producer, musiker og singer-songwriter Daniel Fält, engelske singer-songwriter Emily Poppy Andrews, dansk-engelske Marcus Winther-John og er produceret af Johannes Jørgensen (Johs).

Alex (synger bl.a. 'Crazy' af Gnarls Barkley):

På plussiden: Han slog Andrew, og han lød faktisk ganske godt. Han har måske især yngre fans. På minussiden: han har været i omsang to gange. Han ligner ikke en vinder, og det ved seerne godt. Han har heller ikke fået god kritik af alle dommere. CV: 4-5%.

Mette Lindberg har valgt, at Alex skal synge 'Crazy' af Gnarls Barkley, og han skal dermed prøve kræfter med et vaskeægte superhit. Sangen gik nemlig nummer ét på alverdens hitlister, da den blev udgivet tilbage i 2006.

Alex' vindersingle hedder 'How I Know', og for at få den helt rigtige lyd og inspiration til den, har han fundet sammen med produceren Casper Østergaard, sangskriver og rapper Gisli Gislason, samt sanger og sangskriver Andreas Ringblom.

Hør sangene her

Hør sangene her!

Her høres bider af de semi-hjemmeproducerende sange sunget af deltagerne selv.

Endelig skal finalisterne hver synge en duet med henholdsvis Scarlet Pleasure, Brandon Beal, Mads Langer, Alex Vargas, Patrick Dorgan og Christopher. Det vil først blive afsløret i showet, hvem der synger med hvem.

Som rosinen i pølseenden vil finalen også blive gæstet af den fremadstormende danske R&B-duo Phlake.

Rigtig god finaleaften.