18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu

French Open 2024

Opdateret
Klaus FEkspert Klaus F
Tidligere tennisspiller med en livslang interesse for tennis og sportsbetting.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (119)

French Open blev 15 fantastiske dage i Paris, hvor to af favoritterne stod med trofæet til sidst. Novak Djokovic vandt den 23. Grand Slam, og Iga Swiatek den tredje titel i Paris over fire år. To fremragende bedrifter på Roland Garros. Holger Rune og Clara Tauson tabte i hhv. kvartfinalen og 3.runde. 

Det blev en blandet fornøjelse set med danske øjne ved French Open. Holger Rune skuffede med et exit i kvartfinalen mod Casper Ruud. Clara Tauson spillede til gengæld nogle flotte kampe inden, hun måtte strække våben i et drama i 3.runde. 


Den helt store kamp i mændenes turnering var mellem Novak Djokovic og Carlos Alcaraz, der var ekstremt velspillet i de to første sæt. I tredje sæt fik Alcaraz kramper i både hånden og benene. Det betød, at semifinalen var slut, selvom Alcaraz spillede den færdig. Djokovic gik som nævnt efterfølgende hele vejen. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.  

French Open odds 2024 - mænd

Nedenfor finder du de bedste odds fra årets anden Grand Slam.

Spil på French Open 2022 hos bet365

Live powerranking French Open (mænd) 

  • 1. Carlos Alcaraz (spanieren er i storform og har vundet både Barcelona og Madrid. Eneste malurt i bægeret er nederlaget i Rom til Fabian Marozsan)
  • 2. Novak Djokovic (der er spekulationer om at serberen er skadet, men han er uhyggelig i Grand Slams og har vundet 5 ud af de sidste 7 Grand Slams, han har deltaget i)
  • 3. Holger Rune (Rune er bundsolid og måske den, der har præsteret bedst på grus af alle i Europa i år)
  • 4. Daniil Medvedev (russeren har meldt sig ind i gruskampen med sejren i Rom. Når en mand med hans erfaring og CV vinder Rom skal han tages seriøst)
  • 5. Stefanos Tsitsipas (grækeren har stået i finalen i Paris og ser ud til at finde sit topniveau til rette tid inden French Open)

French Open 2023 - herrernes turnering

French Open er turneringen, der har været mange spilleres nemesis og milepæl i karrieren. Amerikanske Pete Sampras vandt den aldrig, selvom han inden Big 3-æraen var den spiller med flest Grand Slams i nyere tid. Både Novak Djokovic og Roger Federer brugte også lang tid på at få den på cv'et. Federer havde også behov for et mirakel af svenske Robin Söderling i 2009, da han besejrede Rafael Nadal, så schweizeren kunne gå hele vejen. 

Rafael Nadal er lig med French Open, og det giver stadig gåsehud, når speakeren på Roland Garros under opvarmningen nævner hans 14 titler i Paris. En rekord, der måske står som den største i sportshistorien. Desværre stiller den spanske legende ikke op i år. 

Kun én gang siden 2004 har en spiller udenfor Big 3 vundet French Open. Det var i 2015, da Stanislas Wawrinka sensationelt besejrede Novak Djokovic.

Rafael Nadal er forsvarende mester i Paris, men da spanieren ikke stiller op i år skal der findes en ny mester. 

Det ligger i kortene, at Carlos Alcaraz er arvtageren til Nadal på Roland Garros. Det bliver spændende at se, om han kan leve op til forventningerne i Paris i år. 

Favoritterne ved French Open 2023 - Herresingle

Carlos Alcaraz er lige nu markedets favorit. Det er han på baggrund af præstationerne i Madrid, Barcelona og i USA, hvor han har vist, at han er skræmmende. Spanieren er også favorit fordi, der er spørgsmålstegn ved Novak Djokovic. Det store minus er det mærkelige nederlag som Alcaraz led i Rom til den ukendte Fabian Marozsan. 

Man skal også huske på, at spanieren ikke er erfaren med Grand Slam mønstret med mange kampe over 14 dage og bedst af fem sæt. Nuvel, han har vundet US Open, men det var også med hiv og sving, hvor han var i store problemer i tre af kampene frem mod titlen. En Grand Slam titel kræver marginaler, dygtighed og timing.

Sidste år ved French Open kunne Alcaraz have tabt mod Albert Ramos i 2.runde, hvor han var nede med matchbolde.

Endestationen i Paris 2022 blev kvartfinalen mod tyske Alexander Zverev. Alt dette skal man have med i betragtningen inden, at man sætter et spil til et odds omkring 2.50 på Carlos Alcaraz til at løfte trofæet. Én ting er at være suveræn i bedst af tre, men kunsten i bedst af fem sæt er mere avanceret. 

Novak Djokovic skal selvfølgelig være blandt de allerstørste favoritter. Dette udelukkende pga. hans meritter i Grand Slam. Serberen ved, hvad der skal til og ved, hvordan man peaker i løbet af 14 dage i en Grand Slam. Han har dog ikke spillet meget i 2023, men da det gjaldt i Melbourne slog han til. Det kan også være tilfældet i Paris, hvor han kan vinde trofæet for tredje gang. 

Djokovic fik nogle kampe i Rom, hvilket er essentielt for hans chancer i Paris. Han tabte til Rune i kvartfinalen, hvilket ikke er nogen skam. I min optik skal han stå lige under Carlos Alcaraz, når det gælder vinderchancer i Paris. 

Man må bøje sig i støvet for Daniil Medvedev. Russeren har hadet grus i flere sæsoner, men nu spiller han fremragende på det røde underlag. Medvedev har lige vundet i Rom, og den italienske turnering er ofte indikation på, hvordan det går i Paris. 

Medvedev har dog aldrig været langt ved French Open, hvilket holder mig tilbage i forhold til et spilforslag på russeren. Èn ting er at præstere i seks kampe bedst af tre sæt på grus kontra syv kampe bedst af fem sæt. 

Holger Rune er måske den spiller, der har udvist mest stabilitet på grus. Han har været i tre finaler ud af de fire turneringer på grus som danskeren har deltaget i. Holger har slået navne som Medvedev, Djokovic og Ruud. Holger er 7-1 i de første otte kampe mod Top 5 spillere. Det er en helt absurd statistik som, hverken Nadal, Djokovic eller Federer kan tangere.

Min bekymring omkring Holger Rune er hans to finalenederlag til Rublev og Medvedev. To kampe, hvor han skulle have udnyttet sine chancer. Det kan sætte sig i kroppen hos danskeren inden French Open. 

Stefanos Tsitsipas tidligere finalist skal med blandt favoritterne. Grækeren er lige de 3-5% under niveau ift. de forgangne sæsoner, men finder han melodien i Paris, så bliver han farlig. Han har været stabil på grus i år med to kvartfinaler, en semifinale og en finale. Hans problem er topniveauet, der indtil nu ikke har været tilstrækkeligt til at slå de bedste. 

Tsitsipas har dog en stabilitet, hvor jeg vil blive meget overrasket, hvis han ikke kommer til uge 2 på Roland Garros - og derfra kan alt ske. 

Hvem vinder French Open 2024 - herrer?

Der er mange usikkerheder, når det gælder mændenes turnering: 

Djokovic ligner ikke helt sig selv endnu og mangler kamptræning og sejre. 

Alcaraz, der har set usårlig ud, har lige tabt til nummer 115 i verden.

Medvedev har med titlen i Rom ret uventet meldt sig ind i kampen om trofæet i Paris. Russeren har dog ingen historik ved French Open, der taler for succes i Paris.

Rune kan ikke komme helt i mål i finaler, hvor han har manglet et killer instinct i afgørende momenter.

I min optik har vi de to store favoritter i form af Alcaraz og Djokovic. Feltet lige efter dem er Medvedev, Rune og Tsitsipas. Hylden under dem er Zverev, Sinner, Rublev og Ruud.

Det er det mest åbne French Open siden 2004, hvor Gaudio slog Coria i en af de mest dramatiske Grand Slam finaler i historien. 

Spilforslag til French Open 2024

Nogle vil beskylde mig for at have klaphatten på her, men jeg mener, at der er et stærkt sagligt grundlag for dette spilforslag:

Holger Rune til at vinde French Open til odds 9,50 hos Betfair Sportsbook

Lodtrækningen er nøglen til dette spil. For det første Holger i modsatte halvdel i forhold til de to største favoritter. For det andet skal han gå igennem de første tre runder uden synderligt store problemer.

Det er et kæmpeplus for Holger, der kan være presset på fysikken. Kommer han igennem uge 1 uden stor belastning vil det have en monumental betydning for ham. 

Ser vi på hans niveau på grus i år er han vel næsten på en delt 1.plads med Alcaraz. Rune har været uhyggelig stabil og nået to finaler i to ud af tre Masters 1000 turneringer. Hvis han rammer det stabile spor i Paris, så skal vi også se ham gå langt ind i uge 2.

Daniil Medvedev er den store trussel i hans halvdel, men russeren har ikke været langt i French Open. Kan han opretholde niveauet på grus bliver det svært for Holger, men det føler jeg ikke sikker på. 

Betværdi: 114%

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

French Open 2023: kvindernes turnering

Det bliver igen et år, hvor polske Iga Swiatek er favorit ved kvindernes French Open. Hun er ikke kun favorit, men også favorit imod feltet, hvilket betyder, at man får over odds 2 ved at sælge Iga Switak som vinder på Betfair børsen.

Clara Tauson kæmper for at komme tilbage, men hun imponerede, hverken i Reus eller Madrid, hvor hun tabte tidligt. Danskeren skal som udgangspunkt spille kvalifikation til French Open. Måske kan gode minder fra den franske hovedstad i 2020 vække noget positivt i den unge dansker.

French Open odds 2024 - kvinder

Her får du de bedste French Open 2023 odds for kvindernes turnering. 

Live powerranking French Open (kvinder)

1. Iga Swiatek (selvom polakken lige har tabt til Sabalenka og Rybakina i hhv. Madrid og Rom, så er hun overvældende favorit)

2. Elena Rybakina (fortjent 2.plads med sejren i Rom. Hun har tillige vist, at hun er stærk i Grand Slams)

3. Aryna Sabalenka (bytter plads med Rybakina efter hun viste, hvor sårbar hun kan være i kolde og regnfulde betingelser i Rom)

4. Coco Gauff (amerikaneren elsker grus og var i semifinalen sidste år i Paris. Gauff hænger dog i en tyndt tråd pt. med nederlag til Badosa og Bouzkova i hhv. Madrid og Rom) 

5. Barbora Krejcikova (tjekken har vundet før i Paris, men hun mangler formen. Spørgsmålet er om hun kan finde momentum i Paris via et par sejre)

French Open 2024 - damernes turnering

Der har været mange forskellige vindere af kvindernes French Open igennem tiden. Spillere som Maria Sharapova og Serena Williams overvandt udfordringen med grus og vandt begge to gange i Paris. De mest overraskende vindere ved French Open i nyere tid var Jelena Ostapenko i 2017 og Barbora Krejcikova i 2021.

Det har dog primært været de store navne, der har løftet trofæet på Court Philippe Chartier i Paris. Monica Seles og Justine Henin har vundet i Paris tre gange i træk. 

Swiatek ligner den nye dronning i den franske hovedstad og har kun tabt tre sæt ved French Open siden 2020. Det to af dem var det chokerende exit i 2021 til Maria Sakkari i kvartfinalen. Ellers har hun gjort rent bord. Polakken kan meget vel blive den næste, der vinder French Open tre gange på stribe.

Favoritterne til French Open 2024 - Damesingle

Iga Swiatek er storfavorit til at vinde i Paris. Ligesom sidste år er hun favorit imod feltet som indbefatter 127 andre spillere. Hun måtte trække sig med en skade i kampen mod Rybakina i 3.sæt i kvartfinalen i Rom. Det er en bekymring for polakken. Betfair markedet har dog slet ikke reageret på skaden til verdensetteren, og holder hende stadigvæk omkring odds 1,80 til titlen ved French Open.

Aryna Sabalenka vandt årets første Grand Slam. Hviderusseren har krydset en mental barriere, der har hæmmet hende i årevis. Med troen på sejr bliver hun farlig i Paris. Problemet for Sabalenka er de langsomme betingelser, hvilket var tydeligt i Rom, hvor hun tabte til Kenin. Hun spillede dog godt i både Stuttgart og Madrid, men det er helt andre betingelser end ved French Open, hvor det kan være ekstremt langsomt grus. Det skal dog give nogle massive point på selvtillidskontoen, at hun lige har slået Swiatek i finalen i Madrid.

Elena Rybakina tilhører også den nye Big 3, der inkluderer Swiatek og Sabalenka. Rybakina har vist, at hun kan slå igennem Swiatek, hvilket ikke er mange forundt. Får hun sol og varme i Paris kan hun gå hele vejen. Med titlen i Rom har Rybakina også bevist, at hun kan begå sig på langsomt grus. Hun må være den helt store trussel til Swiatek lige nu.

Barbora Krejcikova vandt French Open 2021. Hun udnyttede, at Maria Sakkari ikke kunne stå for presset og Swiatek var blevet slået ud. Der kræves nok noget lignende for at tjekken kan gå hele vejen igen. Man skal dog ikke undervurdere den tennisglade tjekke, der ofte kan ses på anlægget, når andre spillere er i aktion.

Coco Gauff er tilbage, hvor hun præsterer bedst. En kvartfinale i 2021, og en finale i 2022 vidner om stabilitet hos amerikaneren, når det gælder det røde grus i Paris. Gauff har god nytte at tiden hun får til at slå sine slag på grus. Amerikanerens topniveau mangler de sidste 5% for at slå de største navne på deres bedste dage. Gauff skuffede gevaldigt i Rom med tidlig exit. 

Hvem vinder French Open 2023 - damer?

Hovedfokus bliver indiskutabelt på Iga Swiatek, der har udvist en dominans i Paris, der leder tankerne hen på Rafael Nadal. 

De sidste par nederlag i Madrid og Rom giver dog anledning til spørgsmålstegn hos Swiatek før French Open. 

Skal man se på alternativer til polsk sejr, så er Sabalenka og Rybakina spillere, der har gjort det før i Grand Slams. De har desuden også slået Swiatek i store turneringer.

Spilforslag til French Open

Jeg går med en formstærk spiller med dette spilforslag:

Elena Rybakina til at vinde French Open til odds 7,50 hos Betfair Sportsbook

Selvom Rybakina er havnet i halvdel med Swiatek, så er det måske ikke den store ulempe. Det kan godt være, at hvis den polske dronning af Paris skal besejres, så skal det være inden hun finder afgørende momentum i turneringen.

Rybakina har netop besejret Swiatek i Rom. Polakken måtte dog trække sig, men det ændrer ikke på, at Rybakina pressede hende ud i tre sæt. Når hun evner at gøre det i langsomme betingelser som det var i den italienske hovedstad, så begynder jeg for alvor at tro på Rybakina. Normalt vil hun have hurtige betingelser (Wimbledon-vinder 2022). 

Rybakina var et sæt fra at nå semifinalen i 2021, hvor hun også besejrede Serena Williams. Rybakina frygter ingen spillere og lader sig aldrig intimidere. Skal Swiatek besejres i Paris, så skal det nok være Rybakina, der skal gøre det. 

Betværdi: 112,5%

Danskere i herresingle ved French Open 2024

Hvor store forhåbninger skal vi have til den bedste danske herrespiller nogensinde? Jeg tillader mig, at mene Holger Rune står med fremragende chancer for at gå langt i år. Sidste år nåede han en kvartfinale, men nu har han bygget på mentalt og spillemæssigt. Han står bedre rustet, og det skal give udslag på banen. Han får også en bedre seedning, der også forbedrer hans betingelser for at nå langt. 

Holger har med finalepladserne i Monte Carlo Masters og Rom Masters vist, at han ligger i gruppen lige bag Djokovic og Alcaraz. Et felt med navne som Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Jannik Sinner, Casper Ruud og Andrey Rublev. Jeg vil placere Rune i toppen af det felt, og dermed også forventning til at danskeren kommer i kvartfinalen igen. Denne gang med gode kort til at nå semifinalen - alt afhængig af lodtrækningen. 

Ser man på betingelserne i den franske hovedstad, så virker det til at passe Rune godt. Rune nåede finalen i både Monte Carlo og Rom. Det er vigtige benchmarks ift. French Open, da betingelserne minder om Roland Garros. På vejen til finalen i Rom slog Rune navne som Casper Ruud og Novak Djokovic, hvilket er en stærk præstation lige inden French Open. Det negative er nederlaget til Daniil Medvedev i finalen i Rom, hvor danskeren smed talrige chancer ligesom i Monte Carlo mod Rublev.

Holger har kun deltaget ved French Open én gang i 2022. Her gik danskeren igennem de tre første runder uden sættab. Imponerende, når man tænker på modstanderne blandt andet var Denis Shapovalov og hjemmebanefavoritten Hugo Gaston. Det helt store gennembrud kom dog i 4.runde, da han slog græske Stefanos Tsitsipas. Grækeren, der året før var oppe 2-0 i sæt i finalen mod Novak Djokovic. Holger trynede Tsitsipas i fire sæt, og satte et vaskeægte skandinavisk opgør op mod Casper Ruud. 

Dette blev dramatisk på alle måder. Holger bad sin mor forlade tilskuerpladserne under kampen. Der var ond stemning mellem de to skandinavere, og spillemæssigt blev det en tæt affære. Ruud trak dog det længste strå. Dramaet var ikke slut på banen, da Holger beskyldte Ruud for at hovere i omklædningsrummet efterfølgende.

Kan vi få noget af det drama og niveau fra danskeren i årets version af French Open bliver det stort på Roland Garros.

På Odds på Holger Rune kan man se, hvordan markedet vurderer danskerens chancer ved de kommende Grand Slams.

Danskere i damesingle ved French Open 2024

Clara Tauson har deltaget ved French Open to gange. Hun blev kendt på den store verdensscene, da hun slog Jennifer Brady i 2020 French Open. Hun gik også imponerende igennem kvalifikationen samme år. Året efter tabte danskeren i en tæt 2.runde mod Victoria Azarenka.

Der er ingen tvivl om, at Tauson har det godt på grus, men hendes præference er hurtigere underlag. Tauson er udfordret på mobiliteten på grus, og hun får ikke nok point på den store serv på de langsomme underlag.

Det har været et par hårde sæsoner præget af skader hos Tauson. Danskeren er en fighter og prøver at kæmpe sig tilbage på sporet. Clara imponerede ved Billie Jean King Cup i april, hvor hun vandt fire kampe, da hun repræsenterede Danmark i de nationale farver. Hun spillede også en god turnering i Oeiras, hvor hun vandt et par kampe på grus. De sidste par turneringer borger dog ikke for optimisme på danskerens vegne, da hun er røget ud tidligt af begge. 

Der er lang vej tilbage til den Tauson, der vandt sin første WTA-titel tilbage i marts 2021 i Lyon og i samme sæson vandt titler i Chicago og Luxembourg. I finalen i Chicago slog hun Emma Raducanu, der 14 dage senere vandt US Open. 

Der går nok et stykke tid inden, vi får den version at se af Tauson igen, men hun kan tage et stort skridt ved at kvalificere sig til hovedturneringen i Paris. Danskerens øjeblikkelige rangering som nummer 126 i verden betyder, at hun skal spille kvalifikation om at deltage i French Open. 

Seneste nyt er, at Tauson netop har indgået et samarbejde med stjernetræneren Carlos Martinez. Martinez har samarbejdet med Svetlana Kuznetsova og Daria Kasatkina. Et nyt og spændende input til Claras team, der kan forbedre hendes chancer for at kvalificere sig til French Open.

French Open Vindere i herresingle siden 2000

Herunder kan du se en liste over herrespillere, der har vundet French Open siden 2000. Der står Rafael Nadal ud for over halvdelen af årstallene. Gruskongen har vundet French Open vanvittige 14 gange.

2000: Gustavo Kuerten, Brasilien
2001: Gustavo Kuerten, Brasilien
2002: Albert Costa, Spanien
2003: Juan Carlos Ferrero, Spanien
2004: Gastón Gaudio, Argentina
2005: Rafael Nadal, Spanien
2006: Rafael Nadal, Spanien
2007: Rafael Nadal, Spanien
2008: Rafael Nadal, Spanien
2009: Roger Federer, Schweiz
2010: Rafael Nadal, Spanien
2011: Rafael Nadal, Spanien
2012: Rafael Nadal, Spanien
2013: Rafael Nadal, Spanien
2014: Rafael Nadal, Spanien
2015: Stanislas Wawrinka, Schweiz
2016: Novak Djokovic, Serbien
2017: Rafael Nadal, Spanien
2018: Rafael Nadal, Spanien
2019: Rafael Nadal, Spanien
2020: Rafael Nadal, Spanien
2021: Novak Djokovic, Serbien
2022: Rafael Nadal, Spanien

Se odds på Tennis

Spørgsmål og svar om French Open 2024

Hvornår starter French Open 2024?

French Open starter fra søndag den 26. maj til søndag den 9. juni i 2024.

Kommentarer

Feedback