Kvindernes French Open er igen i år helt åben, og der er som sædvanligt mange bejlere til titlen i Paris. Klaus F kigger efter værdi hos bookmakernes odds og håber at finde et profitabelt spilforslag. 

Hvis man ser på dette års felt, så er der omkring 10-12 stykker, der kan vinde trofæet i Paris. Turneringen har dog fået et trist afbud i form af Simona Halep, der har pådraget sig en skade. Den rumænske spiller var ellers favorit til at vinde. 


Ellers har vi alle "the usual suspects" klar til kamp. Der melder sig i den forbindelse en del store spørgsmål: Kan Serena Williams vinde sin 24. Grand Slam? Kan Naomi Osaka vise omverdenen, at hun også kan spille på grus, hvilket hun ikke er lykkedes med i år? Vil Ashleigh Barty gå hele vejen som i 2019? Australieren har spillet meget tennis i Europa op til French Open. 

Odds på WTA French Open

Her finder du de bedste odds på, hvem der vinder kvindeturneringen ved French Open.

Hvem vinder French Open hos kvinderne? Højeste odds Bookmaker
Iga Swiatek 3,75
Ashleigh Barty 6,00
Aryna Sabalenka 9,00
Garbine Muguruza 15,00
Serena Williams 26,00
Clara Tauson 301,00

Odds er senest opdateret fredag den 28. maj klokken 15.28. 

Spilforslag til WTA French Open

Når dametennis generelt har været meget uforudsigeligt i en lang periode i Grand Slams, så kan jeg godt lide, at gå efter én, der ikke har særlig meget momentum i markedet. 

Garbine Muguruza til at vinde French Open odds 15 hos Mr. Green*

Det gode ved Grand Slams er, at tingene ofte nulstilles ift. den generelle form. Formen skal bruges som indikator, men nogle spillere kan bare finde de procenter ekstra, når det gælder årets største turneringer. Den kategori hører Muguruza til i min optik. I Australian Open i januar burde hun have slået den senere vinder Osaka, men smed en føring og matchbolde på gulvet i fjerde runde. Hun var den, der pressede japaneren mest. Muguruzu er en big match player, og det er alfa omega i en Grand Slam.

Hendes succes ved French Open, når hun har været i form er indiskutabel. En titel og en semifinaleplads er det blevet til for Muguruza igennem den sidste håndfuld år i Paris.

Odds 15 er næsten uhørt på Muguruza, når det gælder French Open, men det er formen og knæproblemerne, der presser prisen helt derop. Det er her, at jeg håber, at Muguruza overrasker markedet og finder momentum. 

Lodtrækningen er en udfordring. Hun kan få nogle kampe til at finde sit spil og få noget momentum. Derfra kan hun optimere sit niveau, og i bedste fald får vi den gamle Muguruza at se i uge 2 i Paris. Hun står dog desværre til Swiatek i 4.runde, men der kan ske meget inden da. 

Kan hun blive den nye dronning i Paris?

Iga Swiatek er navnet på den polske tennispige, der tog verden med storm i 2020, da hun detroniserede alt modstand i Paris. Fem partier var det højeste Swiatek afgav i syv kampe i den franske hovedstad. Nu er hun tilbage og i storform. Ved WTA-turneringen i Rom vandt hun 6-0, 6-0 i finalen over Karolina Pliskova. Det gør hende til favorit ved French Open. Det skal dog tilføjes, at hun vandt i meget anderledes betingelser ved denne turnering i 2020, da det blev afholdt i september/oktober. Disse tunge betingelser passede hende perfekt, da hun har en power i sit spil, der kan slå igennem de fleste modstandere. Iga Swiatek er turneringens favorit. Dette primært baseret på sidste års bedrift, men også den nuværende form. Hendes odds er dog til den lave side i min optik, når der er så  mange om buddet.

Trioen i hælene på Swiatek

Ashleigh Barty er nok i egen optik forsvarende mester, da hun ikke deltog ved French Open 2020. Hun har igen vist sin alsidighed og præsteret på det røde grus i Europa i 2021. Tidligere på året bosatte hun sig permanent på det europæiske kontinent og rejste til turneringer derfra. Det er derfor en determineret Barty, vi kommer til at se i Paris. Formen er også på sit højeste. Et lille aber dabei er hendes højre arm, da hun måtte trække sig i Rom grundet en skade i den. Markedet har desværre så meget respekt for australieren, at hendes odds ikke appellerer til et spilforslag. 

Aryna Sabalenka er kendt som kvinden, der aldrig har været blandt de sidste otte i en Grand Slam og alligevel er rangeret som nummer fire i verden. Den hviderussiske slagmaskine har et skyhøjt topniveau, og når hun rammer dagen, slår hun alle på denne planet. Hun har dog ikke brudt koden i forhold til Grand Slams endnu. Den mentale barriere er et problem for Sabalenka, så man skal være varsom med at konkludere for meget på hendes form på WTA-touren. Den manglende Grand Slam-succes får mig ikke i retning af et spilforslag på Sabalenka.

Garbine Muguruza er altid en seriøs bejler i en Grand Slam. Dette fordi, hun har gjort det før, og hun har et topniveau, der tilhører top-3 i verden. Spanieren er dog en humørspiller, og hvis hun ikke lige rammer dagen, kan hun gå helt ned. Det er der risiko for, når hun skal spille syv kampe for at stå med trofæet om 14 dages tid. Hendes manglende stabilitet er et stort problem, og hun finder ikke ro i sit spil for tiden. Man skal dog aldrig afskrive Muguruza, da meget af den manglende stabilitet skyldes motivationsproblemer. Hun skal nok være der, når det gælder en af årets fire store turneringer. Markedet har mistet en del respekt for Muguruza, hvilket gør hendes odds potentielt attraktivt. 

Outsiderne 

Cori Gauff er stadigvæk meget ung, og det er nok for tidligt til, at hun kan gå hele vejen. Amerikaneren er dog langsomt ved at finde sit momentum, og det har passet hende fint, at den hype, der har været omkring hende, er aftaget. Gauff vandt turneringen i Parma i sidste uge og var i semifinalen i Rom. Måske er det året, hvor hun går hele vejen. Hendes odds er dog ikke appetitligt. 

Det er tæt på en statsfornærmelse at nævne Naomi Osaka og Serena Williams under "outsiderne", men jeg kan ikke kategorisere dem som andet i nuværende form. Begge virker slet ikke til at have niveauet på grus i skrivende stund til at gå hele vejen. Dertil mangler de kampe og form på det røde underlag. De skal dog nævnes qua deres meritter og evne til at finde niveau under Grand Slams. Selvom man sjældent får så høje odds på de ikoner, så bliver det ikke til et spilforslag herfra. 

Bianca Andreescu er langsomt ved at finde vej tilbage til tennisverdenen efter en del skader. Canadieren er dog ret uprøvet på grus og har kun seks kampe på grus siden 2018. Hun har dog et ustyrligt topniveau og en mental kapacitet, der kan bringe hende langt i Paris. Jeg synes markedet overvurderer Andreescu her, når vi har med grus at gøre. 

Veronika Kudermetova og Paula Badosa er to af de mest formstærke spillere på WTA-touren. Begge med en meget progressiv formkurve, og de vil kunne drille mange ved French Open. De mangler dog alt andet lige det sidste for at gå hele vejen - både mentalt såvel som spillemæssigt. Et spændende værdispil kunne det godt blive til på en af de to spillere. 

Clara Tauson i Paris

Det er fornemt, at vi har Clara Tauson direkte inde i hovedturneringen. Danskeren fik sit gennembrud ved denne turnering sidste år, da hun besejrede Jennifer Brady. Det var dog ikke så stor en sensation, som medierne ville gøre det til, da Brady ikke har sine styrker på grus. Tauson har dog fortsat sin pæne formkurve siden med en WTA-titel i Lyon. Hun kommer til French Open med tre nederlag på grus, hvor hun var relativ stor favorit, så danskeren skal højne sit niveau betragteligt for at gå langt. Clara har dog vist, at hun kan rejse sig til de store turneringer, og derfor bør vi få en bedre version af hende i forhold til de forgangne uger.

Lodtrækningen har været lidt brutal ved Tauson. Den formstærke Paula Badosa i 1.runde og muligvis Victoria Azarenka i anden runde. Det kan blive en hurtig exit for Clara. Update 28/5: Alison Riske har trukket sig fra turneringen, og Badosa får hendes seedning. Det betyder, at Clara Tauson i stedet for møder kvalifikationsspilleren Ekaterine Gorgodze. En stor gave for danskeren, der vil være relativt stor favorit i den kamp. 

Regnskab:
Spil i alt: 42
Vundne spil: 9
Tabte spil: 33
Profit: 20,18
Tilbagebetalingsprocent: 148