Torsdag aften skal Viborg spille en af deres største kampe i klubbens historie, når de gæster West Ham på London Stadium. Der er en billet til Conference League-gruppespillet på højkant. 

Her får du BetXperts optakt med odds til West Ham – Viborg FF. Det er første af to opgør, og kombattanterne lægger ud med et opgør i fodboldens hjemland, England. Kampen spilles torsdag den 18. august klokken 20.45 på London Stadium. 

På papiret er det en gigantisk opgave for de grønblusede Viborg-spillere, men større overraskelser er før set og sket i fodbold. Kan Danmarks nummer syv mon få skovlen under Englands nummer syv?

Odds til West Ham – Viborg FF

BetXpert giver dig her de bedste odds til West Ham – Viborg FF. Conference League-kvalifikationskampen spilles torsdag klokken 20.45. Du kan live streame kampen på Viaplay eller se den på TV3+. 

1X2 Højeste odds Bookmaker
West Ham 1,25
Uafgjort 6,10
Viborg FF 13,00
Asian handicap Højeste odds Bookmaker
West Ham (-1,5 Asian handicap) 1,77
Viborg FF (+1,5 Asian handicap) 2,17
Over/under 2,5 mål Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,61
Under 2,5 mål 2,45
Begge hold scorer Højeste odds Bookmaker
Ja 2,20
Nej 1,74
Går i Conference League-gruppespillet Højeste odds Bookmaker
West Ham 1,16
Viborg FF 7,00
Målscorerspil Højeste odds Bookmaker
Gianluca Scamacca scorer 2,10
Michail Antonio scorer 2,23 ​​​​​​​
Manuel Lanzini scorer 3,60 ​​​​​​​
Jay-Roy Grot scorer 7,00 ​​​​​​​
Jakob Bonde scorer 9,00
Ibrahim Said scorer 9,50 ​​​​​​​
Clint Leemans scorer 9,50 ​​​​​​​
Justin Lonwijk scorer 11,00 ​​​​​​​
Christian Sørensen scorer 17,00 ​​​​​​​
Jeppe Grønning scorer 29,00 ​​​​​​​

OBS: Odds på West Ham – Viborg FF er fra tirsdag den 16. august klokken 15.31.

Spil på West Ham – Viborg FF hos bet365

West Ham er kæmpe favoritter mod Viborg FF. Bedste odds på Londonholdet er således blot 1,25 hos bet365*, mens du får skyhøje odds 13 hos Betfair* på holdet fra domkirkebyen. 

West Ham – kan kun skuffe

West Ham er som status af Premier League-hold og med en pengetank, der overtrumfer Viborgs ditto et utal af gange, enorme favoritter til at gå videre. Alle forventer, at de klarer lille, ukendte Viborg fra Danmark. West Ham-spillerne kan kun skuffe. 

Der er imidlertid én ting, hvor West Ham p.t. ikke er Viborg overlegne: formen. West Ham har ikke vundet i deres seneste seks kampe, når vi tæller venskabskampe med. Klubbens fire sidste venskabskampe resulterede i 1-1 mod Reading, et 1-3-nederlag mod Rangers FC, 1-1 mod Luton Town og 0-0 mod Lens. 

I Premier League-sæsonen fik man en hård fødsel, da Manchester City kom besøg. Det blev til et 0-2-nederlag ved den lejlighed. Senest spillede londonerne så ude mod oprykkerne fra Nottingham Forest. 0-1-nederlag. 

Venskabskampe er berømte og berygtede for ikke indeholde den samme gejst som en rigtig, tællende kamp. Det skal selvfølgelig med i vurderingen. Det skal dog også med, at David Moyes stillede stærkt op i alle kampene. Ergo kan man ikke undskylde det med, at West Ham stillede op med sandkaseholdet. 

Et 0-2-nederlag hjemme mod Manchester City er ingen skam. Det kan ske for alle hold. Et 0-1-nederlag ude mod et oprykkerhold er dog ikke i overensstemmelse med West Hams mål og ambitioner. 

Med andre ord: Man skal passe på med, hvor meget man lægger i venskabskampe, men nogen optimal optakt har englænderne i hvert fald ikke fået til kampen mod Viborg. 

Viborg FF – Grøn Magi i Luften?

Viborg FF tog som oprykkere Superligaen med storm i sidste sæson; dette sammen med Silkeborg IF, ja, ja, bevares, men nu handler det om Viborg. 

Holdet, der lagde ud med at være Lars Friis’ mandskab og senere blev til Jacob Friis’ ditto, vandt Kvalifikationsspillet og skulle dermed forsøge at snuppe den sidste Europa-billet fra et hold fra Mesterskabsslutspillet.

Her blev de grønblusede parret med AaB på Aalborg Portland Park. Efter 1-1 i ordinær spilletid tog viborgenserne sig af sejren og billetten ud i Europa via forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. 

Viborg trådte ind i anden runde af Conference League-kvalifikationen. Her besejrede de litauiske FK Sūduva både ude og hjemme, og det samme var tilfældet i runden efter mod færøske B36 Thorshavn.

Nu står Viborg FF så foran en af deres største kampe nogensinde. Holdet spillede senest Europa-bold for 22 år siden, da de røg ud mod Rayo Vallecano på reglen om udebanemål. Inden da havde de undertippede jyder ellers gjort kål på CSKA Moskva via 0-0 i Rusland og en 1-0-sejr hjemme via forlænget spilletid. 

Klaus Kærgård blev matchvinder på et Viborg-hold, der bestod af spillere som Arek Onyszko, Ralf Pedersen, Jakob Glerup, Thomas Frandsen, Alex Nørlund, Morten Poulsen, Heine Fernandez, Steffen Højer med flere. Lutter Viborg- og/eller Superligalegender.

Viborg-holdet i dag er måske ikke lige så navnekyndigt, som det var i år 2000, men truppen er vældig godt skruet sammen. Anført af blandt andre sportschef Jesper Fredberg har pokalvinderne fra 2000 lagt en plan og en kurs for klubben – en plan og en kurs, der p.t. ser meget bæredygtig ud. 

Foruden de allerede nævnte resultater er det værd at nævne, at holdet er kommet rigtig godt fra land i den nye Superligasæson. Tre kampe er vundet, og to er tabt. I de to tabte kampe havde Viborg bestemt ære af kampen. I weekenden nedlagde Jacob Friis’ udvalgte de ellers så sejrsvante silkeborgensere med 2-0 i Viborg. 

Viborg har haft lidt besvær med at få deres 9’ere til at nette, siden Sebastian Grønning tog til Sydkorea. Det må derfor være opløftende for holdet, at Jay-Roy Grot scorede senest mod Silkeborg, mens Alassana Jatta gjorde det mod B36 Thorshavn. 

Summa summarum: Viborg kommer med en noget nær optimal optakt til opgøret mod West Ham. 

Optakt til West Ham – Viborg FF: trupnyt 

Vi slutter af med en omgang trupnyt til Conference League-kvalifikationsopgøret. 

West Ham
David Moyes må helt sikkert se bort fra Nayef Aguerd til kampen mod Vibrog FF. Angelo Ogbonna og Craig Dawson er begge 50-50, om de bliver klar. 

Bud på West Hams startopstilling (4-3-3):
Areola; Coufal, Zouma, Johnson, Cresswell; Downes, Rice, Lanzini; Bowen, Scamacca, Benrahma

Viborg FF
Til weekendens kamp mod Silkeborg var Viborg uden Marokhy Ndione, Nils Mortimer, Mikkel Andersen og Lamin Jawara. Det vides p.t. ikke, om nogle af disse spillere bliver klar til mødet med West Ham. 

Herudover er der opstået en noget prekær sag, der desværre er skyld i, at holdet må undvære to spillere, der meget vel kunne have fået større eller mindre roller i kampen. Ibrahim Said og Alassana Jatta har grundet det strikse, britiske bureakrati ikke fået lov til at rejse til England. 

Særligt Said var formentlig tiltænkt en plads i startopstillingen, mens det nok var mere sandsynligt, at Jatta kunne være skiftet ind. Det er uanset hvad utrolig ærgerligt for Viborg, dansk fodbold og selvfølgelig ikke mindst de to spillere. 

Bud på Viborg FF’s startopstilling (4-3-3):
Lund; Anyembe, Zaletel/Lauritsen, Bürgy, C. Sørensen; Bonde, Grønning, Leemans; Mortimer, Grot, Lonwijk