Vi har nået årets sidste show og dermed finalen, og der er god værdi at hente for oddsere. Det skyldes uenighed blandt bookmakerne. Denne artikel serverer en kort optakt til den store finale i Vild med Dans 2018.

Denne uge skal vinderen af Vild med Dans 2018 findes.

Det bliver med en direkte duel mellem favorit og underdog - mellem dommernes topscorerpar, Molly Egelind og Mads Vad, og årets store overraskelse Simon Stenspil og debutanten Asta Björk Ivarsdottir.

Samtidig bliver det også en både hemmelig og usikker finale, hvor alt kan ske. Hemmelig, fordi de to finalepar som altid skal danse en såkaldt kreativ freestyle-dans, de helt selv komponerer, og som er absolut tys-tys-hemmelig for offentligheden, indtil showet og prøverne begynder, og usikker, fordi seerne bestemmer 100 procent i finalen.

Seneste gang, en underdog inden finalen vandt, var tilbage i 2015, hvor Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen overraskede alle bookmakerne. I år peger pilen mere på favoritten, men der er pæn værdi i odds på underdoggen, hvilket en tilbagebetalingsprocent på over 100 vidner om.

Odds på Vild med Dans

Hvem vinder Vild med Dans 2018?                 

Bedste odds Bookmaker
Molly Egelind og Mads Vad 1,38

Simon Stenspil og Asta Bjórk Ivarsdottir

4,00

Samlet tbp: 102,6%. Vild med Dans odds er senest opdateret den 21. november kl. 15:06. 

Fint værdispil - især på underdog-parret

Med tanke på den historiske usikkerhed ved finale-freestyle, ser jeg fin værdi i et spil på Simon Stenspil og Asta Björk Ivarsdottir til pæne odds 4 hos Bet365. (cv=25-30%, BV=100-120%). Molly Egelind og Mads Vad er med rette favoritter, men seerne bestemmer i finalen, og kan overraskes ved en genial koreografi og stemning. Dog tror jeg mest på, at favoritparret vinder, og man taber intet ved at spille på favoritten, da den samlede tbp er høj.

Hvem vinder Vild med Dans 2018?

Det er vel i praksis umuligt at svare helt præcist på, da det alene bedømmes af seerne på baggrund af den hemmelige freestyle-dans. I finalen vil dommerne næsten med stor sandsynlighed uddele rene 10-taller. Ingen af de to finalepar har forresten været i farezonen.

Seerstemmerne er hemmelige, så medmindre man er revisor hos producerne og kender stemmetallene, må vi andre dødelige prøve at gætte os frem ved hjælp af små hints hist og her. Så hvilke hints har vi at gøre godt med.

Vi ved at:

  • Molly Egelind i gennemsnit har scoret højst i Billedbladets ugentlige polls.
  • Molly Egelind næsten konsekvent har fået flest dommerpoint, og har fået store ord med på vejen fra dommerne. (Jens Werner kaldte endda Molly Egelind for en af de bedste nydansere nogensinde, men modsat er Simon stenspils makker blevet kaldt den bedste nye profdanser nogensinde.)

Det står altså 2-0 til Molly Egelind. Men Simon Stenspil ligger bedømt på de samme to parametre på en flot andenplads af alle de tolv startende par, og seere elsker traditionelt underdogs.

Hvad siger historikken? I forrige sæsons finale vandt Sarah Mahfoud, som havde startet preseason i odds 20, over forhåndsfavoritten Mille Dinesen, med en flot freestyle. Før den finale var Sarah Mahfoud oddsfavorit. Sidste år stod oddset fifty-fifty før finalen, hvor Sofie Lassen-Kahlke trak det længste strå over Iben Hjejle.

I Mads Vads seneste freestyle-finale i 2015 lavede han en i mine øjne middelmådig koreografi med et Aqua-rumrejse tema uden "patos" (følelsesregister). Til gengæld har han langt mere erfaring med freestyle end debutanten Asta Björk Ivarsdottir.

Og så har jeg på fornemmelsen, at Molly Egelind har været meget inde over ideen og temaet til deres kommende freestyle, hvor de blot yderligere har røbet, at den vil indeholde meget mere "rigtig dans".

Begge nydansere er hårdtarbejdende skuespillere, så det skal nok blive godt. Mon ikke også vi vil få lidt gæsteperformance at se fra de tidligere deltagere?

I det hele taget tror jeg - hvis man ser væk fra udfaldet/kreativiteten af parrenes freestyle - at flest seere vil stemme på Molly Egelind, men med usikkerheden i en freestyledans virker odds 4 på underdoggen hos Bet365* lidt i overkanten. Normalt vil en heads up være mere ligeværdig i odds, hvor jeg nok nærmere vil give de to par henholdsvis 70-75 procent og 25-30 procent chance. Alt kan ske i en demokratisk afstemning.

Spilregnskab for Vild med Dans-optakterne

Nedenstående er det endelige regnskab for Highrollers spilforslag i optakterne til Vild med Dans: 

Vinder-spilforslag fra optakter: 
Molly Egelind vinder: odds 7,00 hos Bet365- tabt
Simon Stenspil vinder: odds 4,50 hos Bet365 - vundet

Spilforslag på udstemning fra optakter: 
Emil Thorup ryger ud i show 2: odds 10 hos Bet365 - vundet
Lars Christiansen ryger ud i show 2: odds 4 Unibet - tabt
Rosa Kildahl ryger ud i show 2: odds 6 hos Unibet - tabt
Lucy Love ryger ud i show 2: odds 29 hos Bet365 - tabt
Rosa Kildahl ryger ud i show 3: odds 15 hos Unibet - tabt
Rolf Sørensen i omdans i show 4: odds 3,25 hos Danske Spil* - tabt
Lucy Love kommer i omdans i show 5:
odds 1,25 hos Danske Spil- tabt
Rolf Sørensen ryder ud i show 5: odds 9 hos Bet365- tabt

Statistik: 
Vundne: 2
Tabte: 8
Overskud: 4,50 units
Tilbagebetalingsprocent: 145,0 %