Tre tilbageværende par skal skæres ned til to, og særligt ét par står på papiret til at få det svært i årets næstsidste program. Vi kigger på hvordan chancerne og matematikken er skruet sammen i et sådan tremandsfelt, hvad historikken tidligere har vist, og hvilke odds der kan være interessante.

Jeg plejer at sige, at i programmer som Vild med Dans og X Factor er der normalt et ekstra sikkerhedsnet i form af farezonen, som på falderebet kan minimere variansen og redde en uheldig favorit, hvis denne skulle ramme en uheldig dag, hvor seerne glemmer at stemme på de umiddelbare sikre par.

En sådan sikkerhedsline er der ikke i denne uge, da man har valgt at droppe omdansen på grund af Rolf Sørensens skadesfarvel, således at man kan bevare spændingen om udfaldet i næste uges finale.

Det vil sige, at uden omdans og sikkerhedsnet vil favoritparret, Molly Egelind og Mads Vad, have en  lille ulempe denne uge. Bordet fanger efter første afstemning, og der er ingen kære mor.

Der bliver danset tre danse af hvert par i aften. Når vi er så langt henne i programmet, begynder seerpoint at blive mere og mere afgørende på grund af reglen om pointlighed, og matematikken bliver ret enkel. Det drejer sig om at undgå det laveste seerpoint.

Vi står i en situation med to par, som endnu ikke har været i omdans (og heller ikke kommer det) og ét par, Esben Dalgaard og Mille funk, som har været i omdans hele to gange på grund af lige dele dommerpoint og seerpoint, så det kunne tyde på, at det er det par, som har fået færrest seerstemmer af de tre tilbageværende par. Det fremstår også tydeligt af bookmakernes odds. 

Odds på Vild med Dans

Hvem ryger ud af fredag den 16. november?

Bedste odds Bookmaker
Esben Dalgaard og Mille Funk 1,36

Simon Stenspil og Asta Bjórk Ivarsdottir

3,40
Molly Egelind og Mads Vad 13,00

Samlet tbp: 94,0 %. Vild med Dans odds er senest opdateret den 16. november kl. 12:35. 

Hvem vinder Vild med Dans 2018?                 

Bedste odds Bookmaker
Molly Egelind og Mads Vad 1,33

Simon Stenspil og Asta Bjórk Ivarsdottir

4,50
Esben Dalgaard og Mille Funk 12,00

Samlet tbp: 94,6 %. Vild med Dans odds er senest opdateret den 16. november kl. 12:35. 

Vild med Dans Spilforslag

Jeg ser ingen værdi i udstemningsodds denne uge, da Lucy Love jo er røget ud, og Esben Dalgaard formentlig bør ryge ud denne uge, men oddset er også tilsvarende er lavt.

Simon Stenspil vinder Vild med Dans til odds 4,50 hos Bet365 

Til gengæld ser jeg et flot odds 4,50 på, at Simon Stenspil vinder i næste uge, hvorfor man nu kan overveje, at gardere sit odds 7 på Molly Egelind som vinder fra anbefalingen fra sæsonstartoptakten. Man kan nu få odds 3,2 på at Molly Egelind ikke vinder. Vi ved endnu ikke med sikkerhed, hvem af de to favoritpar som vil få flest seerstemmer i en finale, hvor seerstemmer tæller suverænt. Det har snydt lidt enkelte gange tidligere - blandt andet i 2015.

Analyse af semifinale

I det hele taget er matematikken ret enkel i en semifinale: Det drejer sig om at undgå 1 seerpoint.

Der gives 1, 2 og 3 dommerrækkefølgepoint og 1, 2 og 3 seerpoint. Parret, der ryger ud, skal formentlig findes mellem de to par, der får henholdsvis 1 og 2 dommerrækkefølgepoint på grund af reglen om pointlighed. Det betyder, at striden om at undgå udstemning, handler om, hvem der får flest seerstemmer af disse to par. Én enkel seerstemme mere vil overhale modparten.

Det eneste, vi med 100 % sikkerhed ved, er, at i show 6 og show 10 fik Esben Dalgaard og Mille Funk færre seerstemmer end Simon Stenspil og Asta Björk Ivarsdottir. Molly Egelind og Mads Vad fik i show 10 flere seerstemmer end Esben Dalgaard og Mille Funk.

Historikken viser, at Molly Egelind og Mads Vad har fået flest dommerpoint i seks shows, Simon Stenspil og Asta Björk Ivarsdottir i tre shows, og Esben Dalgaard og Mille Funk en enkel gang tilbage i show 2.

Sæsonens samlede pointsum peger på, at Molly Egelind og Mads Vad kan forvente 3 dommerrækkefølgepoint, da de ligger næsten 4 point over forfølgerne per show. I sidste uge fik de endda topkarakteren fire 10-taller, mens Simon Stenspil til gengæld vandt marathondansen med to placeringer over førerparret.

1   Molly Egelind og Mads Vad 280 point
2   Esben Dalgaard & Mille Funk 239 point
3   Simon Stenspil & Asta Bjórk Ivarsdottir 235 point


(Som sagt er det ligegyldigt, om man bliver toer eller treer hos dommerne, da seerstemmer er afgørende ved pointlighed.)

Et kig i historiebøgerne viser, at de seneste fem år er bookmakernes bundfavoritpar (laveste odds ved semifinalen og samtidig lavt odds på at ryge ud efter show 1) røget ud fem ud af fem gange. Det ser altså rigtig svært ud for Esben Dalgaard og Mille Funk, som da også var i omdans i sidste uge.

Spilregnskab for Vild med Dans-optakterne

Nedenstående er regnskabet for Highrollers spilforslag i optakterne til Vild med Dans: 

Igangværende spilforslag fra optakter: 
Molly Egelind vinder: odds 7,00 hos Bet365
Simon Stenspil vinder: odds 4,50 hos Bet365

Afsluttede spilforslag fra optakter: 
Emil Thorup ryger ud i show 2: odds 10 hos Bet365 - vundet
Lars Christiansen ryger ud i show 2: odds 4 Unibet - tabt
Rosa Kildahl ryger ud i show 2: odds 6 hos Unibet - tabt
Lucy Love ryger ud i show 2: odds 29 hos Bet365 - tabt
Rosa Kildahl ryger ud i show 3: odds 15 hos Unibet - tabt
Rolf Sørensen i omdans i show 4: odds 3,25 hos Danske Spil - tabt
Lucy Love kommer i omdans i show 5:
odds 1,25 hos Danske Spil- tabt
Rolf Sørensen ryder ud i show 5: odds 9 hos Bet365- tabt

Statistik: 
Vundne: 1
Tabte: 7
Overskud: 2,00 units
Tilbagebetalingsprocent: 125,0 %