På trods af et pointsnit på halvdelen af de øvrige har "Duracell-kaninen" Rolf Sørensen overlevet i seks eliminationsrunder uden farezone. Bliver det op ad bakke, eller er en ny Allan Simonsen mon ved at køre sig i stilling til en pointspurt? Denne optakt tager et kig på odds og diverse tendenser.

Vi er nået så langt i programmet, at der kun er fire runder tilbage, og dermed er halvdelen af de oprindelige 12 deltagerpar skåret fra.

(Opdatering: Rolf Sørensen har torsdag aften valgt at trække sig fra Vild med Dans på grund af den fibersprængning, han har pådraget sig tidligere. TV 2's underholdsningsredaktør Thomas Richardt Strøbech fortæller til tv2.dk, at der stadig er en udstemning til aftenens show, hvor fem par så bliver til fire. I stedet for tre par i finalen, kommer der så til at være to par. Rolf Sørensen trak sig efter, at optakten var skrevet og publiceret. Odds er opdateret efter nyheden.)

Denne runde er en af de mere interesssante at forsøge at lure, idet det er en dobbeltrunde, hvor point og seerstemmer fra sidste Knæk Cancer-uge føres videre og lægges sammen med denne uges point.

Denne uge-optakt giver et overblik over "stillingen", sidste uges pointhøst, de bedste odds, og tendenser og tanker generelt.

Endnu en gang er Rolf Sørensen og makker Karina Frimodt favorit til at ryge ud, hvor bookmakeren Danske Spil* blot levner Rolf Sørensen 35% chance for at undgå omdans denne fredag...

Vild med Dans show 9 odds

Hvem ryger ud af Vild med Dans fredag den 2. november?

Bedste odds Bookmaker
Lucy Love og Michael Olesen 1,65
Signe Lindkvist og Thomas Evers Poulsen 3,60
Esben Dalgaard og Mille Funk 7,00

Simon Stenspil og Asta Bjórk Ivarsdottir

9,00
Molly Egelind og Mads Vad 40,00

Samlet tbp: 88,6 %. Vild med Dans odds er senest opdateret den 2. november kl. 11:52. 

Hvem kommer i omdans den 2. november?                                          

Bedste odds Bookmaker
Lucy Love og Michael Olesen 1,22
Signe Lindkvist og Thomas Evers Poulsen 1,55
Esben Dalgaard og Mille Funk 2,20

Simon Stenspil og Asta Bjórk Ivarsdottir

2,40
Molly Egelind og Mads Vad 6,50

Samlet tbp: 83,2 %. Vild med Dans odds er senest opdateret den 2. november kl. 11:52. 

Vild med Dans Spilforslag

Der er på stående fod et eksperttip oppe på, at Lucy Love til at ryge til odds 3,5 hos Unibet*, men det odds er nu faldet til odds 3,0 og dermed uden værdi. Artiklen opdateres med spilforslag, hvis der kommer bedre odds i udbud, men lige nu er der ingen spil at anbefale grundet den lave tilbagebetalingsprocent.

Det skal parrene danse

Signe Lindkvist og Thomas Evers Poulsen: Samba 
Esben Dalgaard og Mille Funk: Vals
Lucy Love og Michael Olesen: Formentlig vals (da de er grupperet med Esben)
Molly Egelind og Mads Vad: Formentlig vals (da de er grupperet med Esben)
Rolf Sørensen og Karina Frimodt: Ikke fundet info
Simon Stenspil og Asta Bjórk Ivarsdottir: Ikke fundet info

(Producenterne er meget sparsomme med oplysninger. Jeg har dog på fornemmelsen, at vi får en maraton dance-off at se enten denne uge eller næste uge, hvor der gives rangliste point, 1, 2, 3 og så fremdeles. Sidste år skete det i denne runde, men da var der kun fem par tilbage.)

Analyserer vi lidt på dansene, så ser vi, at Lucy Love tidligere har fået dårlige point i netop wienervals i show 2, som også resulterede i en omdans. Modsat plejer sambaen - som Signe Lindkvist og Thomas Evers Poulsen står overfor - at være et hit, da de fungerer som et krydderi til de mange standartdanse. Signe Lindkvist har dog haft problemer i sin latindans (rumba) i show 7. Det gik dog bedre i cha-cha-cha. Alt i alt har tre af de seks tilbageværende par overlevet farezonen hidtil: Lucy Love to gange (begge i standard) samt Signe Lindkvist (i rumba) og Esben Dalgaard hver en enkelt gang. Rolf Sørensen behøver ingen analyse af dommerpoint, da han utvivlsomt ender sidst hos dommerne.

Allan Simonsen om igen

Hvis vi kigger på den samlede pointscore gennem de foreløbig otte programmer i denne sæson, så overrasker det næppe nogen, at bookmakernes forhåndskandidat til at ryge ud, før programmet startede, ligger suverænt nederst i dommerpoint. Faktisk har Rolf Sørensen kun fået 1-, 2-, 3- og 4-taller, mens de øvrige par omtrent har fået det dobbelte.

Men alting har en ende, og Allan Simonsen nåede da heller ikke finalen, det år han deltog, efter det nye format.

Som det ses af nedenstående pointscore, skal Rolf Sørensen faktisk blot have 1 sølle telefonstemme mere end Lucy Love for at overhale hende i kampen om at undgå farezonen. (Dog kun formentlig, afhængig af, om Lucy Love indhenter Signes Lindkvists forspring i dommerpoint fra sidste uge, som føres med i denne uge.) Det tror jeg ikke, hun formår, da hun i snit har fået 3,25 point færre per uge.

Samlet pointscore (i parentes sidste uges point):

1. Molly: 202 (34)
2. Esben: 168 (29)
3. Simon: 165 (25)
4. Signe: 161 (22)
5. Lucy: 135 (18)
6. Rolf: 73 (13)

(De viste point er uden sidste fredags ekstradans/fælles holddans, som Molly Egelind, Lucy Love og Esben Dalgaard vandt knebent, endda med et enkelt 10-tal  - årets første - fra balletmester Nikolaj Hübbe).

Det ses, at Rolf Sørensen uden tvivl er storfavorit til at få blot 1 dommerrækkefølgepoint.

Esben Dalgaard og Mille Funk er ét af de par, som kan risikere lave seerpoint, da deres seerpoint skuffede i show 6, men heldigt for dem ligger de lunt med dommerpoint efter sidste uge.

Faktisk er pointene ganske overskuelige for os bettere, da sidste uges pointstilling tilsyneladende følges pænt ad med den samlede pointstilling, så man meget lettere kan forudsige dommerrækkefølgepoint (1, 2, 3, 4, 5 og 6 point), medmindre der sker overraskelser. Jeg gætter på, at stillingen ovenfor nogenlunde vil bibeholdes med hensyn til de endelige vitale dommerrækkefølgepoint. Hertil skal så "blot" lægges seerpoint, som indtil videre har været mere lumske i år.

Det er eksempelvis lidt underligt, at Lucy Love og makkeren Michael ligger lavest i BilledBladets afstemninger, mens de omvendt på Facebook har hele 5000 følgere. Underligt nok har parret stort set lige så mange ugentlige følgere som likes, mens de øvrige par har langt færre følgere, men omtrent samme antal likes. Det har nok en naturlig forklaring, og alt behøver jo ikke være sort eller hvidt.

Og endelig skal man så slutteligt forsøge at vurdere, hvordan parrene vil stå overfor hinanden i en eventuel omdans, hvilket jeg gerne personligt indrømmer også kan være temmelig svært denne uge:  Vil seere, som ellers normalt ikke stemmer strategisk, begynde at "hate" Rolf Sørensen og stemme på modstanderen i en omdans eller ej? Jeg tror personligt ikke, at det bliver et større problem, men Rolf Sørensens fanskare må efterhånden blive procentmæssigt mindre i forhold til de øvrige, jo længere vi kommer i programmet, da eksempelvis Laila Friis-Salling og Morten Kjeldgaards stemmeopland nok næppe vil stemme på Rolf Sørensen.

Tendenser i seerpoint

Specifikke detaljerede reultater fra denne sæson kan ses via dette link.

Det ses, at i sidste elimineringsrunde, show 7, fik Rolf Sørensen mindst 3-4 seerpoint af 7 mulige. Ugen før fik han mindst 5 seerpoint af 8 mulige.

Signe Lindkvist røg i omdans sidste elimineringsrunde, show 7, men det skyldtes især lave dommerpoint, hvor parret underpræsterede som tredjelavest af de syv par - svarende til næstlavest af de resterende seks par. Signe ligger på stående fod tredjesidst.

Esben Dalgaard fik i show 4 flere seerstemmer end Lucy Love, men i show 6 fik han mindst 2 færre. Så stemmemønstrene skifter lidt fra runde til runde. Dog har han fra sidste uge gode dommerpoint, hvor han ligger toer.

Regner man efter, er det (i hvert fald i teorien) matematisk muligt, at Lucy Love fik færrest seerpoint af alle i show 7, selvom hun undgik omdans, da parret overpræsterede med en flot koreografi af Michael Olesen og fik flotte dommerpoint. I show 2 og 4 fik Lucy Love dog færre seerstemmer end både Lars Christiansen og Bagedyst-Rosa. I show 4 endda mindst 4 seerpoint færre end både Lars Christiansen og Rolf Sørensen.

Alt i alt bliver det nok en kamp om at undgå de to farezonepladser for følgende par: Rolf Sørensen, Lucy Love og Signe Lindkvist.

I en omdans, hvor stemmeoplandet er anderledes, vil Rolf Sørensen nok stå svagere end i indledende afstemning, også selvom seerstemmer tæller 100 %. Jeg torr dog, at Rolf Sørensen i indledende runde godt kan hente et enkelt seerpoint eller to på Lucy Love, hvorfor det undrer mig, at odds 1,45 for Rolf Sørensen i omdans er sat væsentlig lavere end 1,60 for Lucy Love i omdans. Det skyldes formentlig usikkerheden i Lucy Loves dommerpoint og variansen i seerstemmer generelt.

Spilregnskab for Vild med Dans-optakterne

Nedenstående er regnskabet for Highrollers spilforslag i optakterne til Vild med Dans: 

Igangværende spilforslag fra optakter: 
Molly Egelind vinder: odds 7,00 hos Bet365

Afsluttede spilforslag fra optakter: 
Emil Thorup ryger ud i show 2: odds 10 hos Bet365 - vundet
Lars Christiansen ryger ud i show 2: odds 4 Unibet - tabt
Rosa Kildahl ryger ud i show 2: odds 6 hos Unibet - tabt
Lucy Love ryger ud i show 2: odds 29 hos Bet365 - tabt
Rosa Kildahl ryger ud i show 3: odds 15 hos Unibet - tabt
Rolf Sørensen i omdans i show 4: odds 3,25 hos Danske Spil* - tabt
Lucy Love kommer i omdans i show 5:
odds 1,25 hos Danske Spil- tabt
Rolf Sørensen ryder ud i show 5: odds 9 hos Bet365- tabt

Statistik: 
Vundne: 1
Tabte: 7
Overskud: 2,00 units
Tilbagebetalingsprocent: 125,0 %